Yllättäviä Pokémonien pituuksia

Uusi postaussarja ei ole näillä näkymillä tulossa ihan heti lähipäivinä. Kohtasin omasta tyhmyydestäni johtuvia yllättäviä teknisiä ongelmia, joihin koetan löytää jonkinnäköisen ratkaisun z__z. Viikonloppuna lienee ehkä aikaisintaan hyvä alkaa odottelemaan postaussarjan starttausta. Siitä pitäisi tulla kivaa kumminkin!

--------------

Mutta jotain sisältöä tänne kummiskin, eikös niin? Tuli viimeistä fossiili-raapustusta kirjoittaessa ilmi, että Carracosta, massiivisesta ulkonäöstään huolimatta, on yllättävän lyhyt. Tästä sainkin ajatuksen tutkia vähän lisää eri pokémonien pituuksia, koska olen ennenkin ihmetellyt joitain tapauksia aika lailla. Tässä vähän listaa minut yllättäneistä tapauksista!

Camerupt
Cameruptilla on listattu PokéDexissä kooltaan 190 senttiä pitkien pokémonien joukkoon. Tämä herättää lähinnä ihmetystä siinä, miten tämä pokémonien pituuden mittaaminen on oikein toteutettu. Camerupt voisi yltää ehkä nipin napin sinne 190 senttiin, jos se seisoisi takajaloillaan kahdella jalalla. Mutta että ihan normaalisti lähes kaksimetrinen ilmestys? Camerupt on kyllä massiivinen ilmestys, mutta uskoin sen olevan paljon matalampi.

Excadrill
Excadrillillä on puolestaan pituutta vain ja ainoastaan 70 senttimetriä. Luulin sitä paljon suuremmaksi, jo animea seuratessani ihmetyin, kun Irisin Excadrill olikin sellainen tumppi. Mutta animessa Excadrillin koko ei edes mielestäni ole mitään 70 sentin luokkaa. Excadrillin pitäisi olla muun muassa näyttävästi pienempi kuin Hippopotas (jota Ash piteli leppoisasti sylissään DP-kaudella), Aipom, Raichu tai Slakoth. Abrankin pitäisi olla Excadrillia 20 senttimetriä pitempi. Hmm?

Golduck
Tämä on hassua, sillä järkytyin jostain syystä suuresti Golduckin pituudesta. Pokémonilla on pituutta 170 senttimetriä, enkä olisi ikänä osannut kuvitella sitä noin pitkäksi! En tiedä miksi, mutta jostain syystä olen nähnyt Golduckin aina mielessäni paljon lyhyempänä! Ehkä sellaisena Charmeleon-tyyppisenä.


Slowking
Slowking on 2 metriä pitkä ja se jos mikä on mielestäni aivan liikaa. Animessakin tämä pokémon oli vain vähäsen Ashia, 10-vuotiasta kouluttajaa, pitempi. Ja kun Pokémonissa on kumminkin niitä Ashia pitempiäkin tyyppejä, kuten joku Misty... Herran jestas, 2 metriäkin kuulostaa niin suurelta. Etenkin jollekin Slowkingille.

Golbat ja Crobat
Golbat ja Crobat luovat taas ihmetystä siitä, miten nämä pokémonit on oikein mitattu. Jos ihan puhtaasta pituudesta puhutaan, niin nämä lepakot eivät kyllä kauhean usein Pokémon-sarjassa näytä olevan Pokédex-mitoissaan, jotka ovat siis 160 ja 180 senttimetriä. Tietysti jos tuo pituus tarkoittaakin tässä tapauksessa siipien kärkiväliä, niin sitten nuo mitat kuulostavat vähän oikeammilta. Mutta että Golbatkin olisi jollain 5 sentillä mua pitempi? Ööööööööööööööööööööh.

Cinccino
Tämä taas yllätti pienuudellaan. Cinccino on pituudeltaan aikas pikkuinen, puolimetriä pitkä ainoastaan. Olisin kuvitellut tämänkin sellaiseksi tosi peruskokoiseksi, kuten sen Golduckin. Eli joksikin ehkä metrin mittaiseksi, tai ihan hiukan päälle tai alle.
 Arbok
Pokédex kertoo Arbokin pituudeksi kokonaiset 3 metriä 50 senttiä! Huh huh! Animessa ainakin Jessien Arbok ei kyllä koskaan tuntunut päässeen sellaisiin mittoihin, vaikka kerällä olikin :-D. Mutta hrrr, 3,5 metriä... on aika todella paljon.

Milotic
Tämä on samaa kategoriaa Arbokin kanssa, mutta paljon pitempänä vain. Milotic on hurjat 6 metriä ja 20 senttiä pitkä! Animessa Miloticia on kyllä esitelty ainakin DP:ssä reippaasti pikkuruisempana Wallacen vierellä, joten ei ihme, että vähän ihmettelin tuota valtavaa mittaa.

Muita ei nyt näin äkisti tullut mieleen. Tuleeko kenellekään muulle mieleen jotain pokémonia, joka on yllättänyt teidät koollaan?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

 1. Joo, nuo koot taitaa aina mennä vähän miten sattuu niin animessa kuin mangassakin. Pelien PokéDexeissä taitaa olla se tarkin kokovertailu.

  Mulla on harvoin tullut suurempia yllätyksiä Pokémonien kokoja miettiessä, koska fanaatikkona haluan tietää Pokémoneista pienimmätkin yksityiskohtat ja näin ollen pituus ja painokin tulee usein tarkistettua:D Näistä listaamistasi Excadrill oli kyllä minullekin ylläri - en olisi ensin arvannut sen olevan oikeasti noin pieni. Toinen, mikä aikanaan ihmetytti, oli Roselian pienuus - ja se kun sai vielä vauva-version Budewsta (mutta onneksi myös Roseraden!).

  Pokémonien painostakin saisi varmaan väännettyä jotain juttua - ainakin animen suhteen:D Niin se vaan on jännä, että Ash jaksoi kantaa 50-kiloista Hippopotasta harteillaan ilman ongelmaa.

  VastaaPoista
 2. Olen usein saanut pettyä pokemonien mittoihin, koska kuvittelen viimeiset muodot mielessäni aina melko suuriksi. Charizard on muistaakseni pelien pokedexissä pelihahmon pituinen, mikä on tosi mälsää. Eihän sillä kykenisi aikuinen ihminen lentämään. Mangassa ja animessa tosiaan tuntuvat mitat (animessa etenkin painot) heittävän häränpyllyä. Iriksen lapsen ranteen paksuinen niska on ilmeisesti terästä, kun se kestää nauretavan hiuspehkon, ja vielä Axewin painon ilmeisesti rasittumatta.

  En suostu uskomaan edes pelien pokedexiä, vaan pidän omia kuvitelmiani faktoina :)

  VastaaPoista
 3. Minulla itselläni ei tule nyt mitään erityistä hämmästelyn kohdetta mieleen, mutta yksi asia on jotenkin aina häirinnyt, nimittäin Pikachun paino. Meinaan Ash kuljettaa Pikachua aina päässään tai olkapäällään, ja Pikachun paino on silti kokonaista kuusi kiloa! Itselläni on koira, jonka ruokasäkki painaa vain puolet Pikachun painosta, eli kolme kiloa, mutta sen kantaminen kaupasta kotiin on yllättävän raskasta, ja käsi väsyy pakosti. Joten ihmettelen vain, että miten se Ash jaksaa kanniskella olallaan tuota kuuden kilon sähköhiirtä? :D

  VastaaPoista
 4. Itte oon aina ajatellu, että nuo painot ja pituudet on sellaisia keskivertomittauksia, eli voi olla sitten niitä pienempiä ja isompia otuksia. Kyllähän sitä on oikeassa elämässäkin annettu eläimille määritelmät niiden kokoista, mutta ainahan niitä ääripäitä löytyypi sitten...

  Noiden lepakoiden pituutta varmaan meinataan just tota siipien välillä. Ainakin minä niin ymmärtäisin

  Painoista ois tosiaan kiva tietää enemmän :3

  VastaaPoista
 5. Munchy: Itseltäni jää turhan usein pituudet ja painot tsekkaamalta, paitsi niiltä pokéilta, joihin olen tosi ihastunut :-D. Nyt kun mainitsit Roselian, niin itsekin hämmästyin aikoinaan sen pienuutta Pokémon Colosseumissa/XD:ssä! Mutta siitä on niin kauan jo, että jotenkin ehtinyt tottua siihen, että se on niin piskuinen. Roseradekin on pieni!

  Sake: Jep, sama homma. Itsekin ajattelin ennen Charizardia sekä Blastoisea oikein huippusuuriksi, mutta ei ne sitten olleetkaan. Nykyään tosin nuo oikeat mitat tuntuvat enemmän tai vähemmän hyviltä! Charizardia olisi enää vaikea kuvitella sellaiseksi talon kokoiseksi, hehe!
  Ja toi on oikeesti hyvä idea, et pitää vaan ne omat kuvitelmat "oikeina". Tosin jotkut faktat tekevät pokéista heti mielenkiintoisempia: musta Golduckista tuli heti kiehtovampi kun sain tietää tuon oikean pituuden!

  Anonyymi: Jep, Pikachun paino on klassinen :D. Ja nuo painot sarjassa ylipäätänsä! Onhan jo esimerkiksi joku 3 kiloa pitemmän päälle todella raskasta kannettavaa, etenkin jos se paino on jotenkin epätasaisesti jakaantunut. Ash on terästä!

  Marle: Tuossa on muuten tosiaan pointtia, tuossa keskivertomittauksissa. Olihan Ashillakin keskivertoa pienempi Krabby ja Garylla keskivertoa suurempi. Mutta jotkut pokémonit kyllä esim. animessa rikkovat niin railakkaasti noita pituus-"keskiarvojakin", että huh huh :-D.
  Tuo lepakoiden pituus kyllä häiritsee, koska tuota siipien kärkiväliä sillä on tosiaan varmaan tarkoitettu. Mutta miten silloin noiden lepakoiden pituudet voivat olla verrannollisia muiden pokéjen pituuksien kanssa, jos ne on mitattu ihan eri periaateella. H-Ä-I-R-I-T-S-E-V-Ä-Ä!

  Kiitos kaikille superisti kommenteista! Painoista voisi tosiaan rustata jotain myös!!!!

  VastaaPoista
 6. Lepakkokeskusteluun viitaten, niin kyllä mä olen aina ajatellut niiden pituuksien tarkoittavan ihan normaalisti pituutta:D Onhan ne aika massiivisia, mutta jostain syystä se on ainakin mulle ihan uskottavaakin, haha. Anime nyt muutenkin vääristelee kokoja, mutta tämän kokoisena mä Golbatin aina ajattelen: http://www.serebii.net/anime/pictures/johto/196/009.jpg

  Mutta toisaalta, kun alkaa tarkemmin miettimään, niin Crobatin pituus on 180 cm ja kyseinen otushan on pelkkää päätä (+siivet)... niin olisihan se aika vekkulia kun semmonen meikäläisen kokoinen mötikkä, jolla on silmät ja suu, lentelisi tuolla ilmassa... mutta toisaalta, miksipä ei?

  Tuli tässä mieleen vielä eräs Pokémon, jonka pituus aiheuttaa hämmennystä: nimittäin Bellossom. Yksi lemppareistani, mutta se on ihan älyttömän pieni (40cm!). Kaiken kruunaa se, että sekä Gloom että Oddish molemmat ovat isompia kuin Bellossom, vaikka se on kehityskaaren viimeinen aste. Hassua.

  VastaaPoista
 7. Niin, olisihan se tavallaan järkevämpää, jos nuo lepakkojen pituudet olisivat ihan normaalisti mitattuja. Mutta tosiaan tuo Crobatin 180 sentin pituus kuulostaa... VALTAVALTA. Ja ihan hirvittävän pelottavalta, miettikää nyt kun sellainen tulisi jossain vastaan? Hrrrrrrrrrrrrrrrr. Tuo Golbat-kuva on kyllä hyvä, tuollaiselta se minustakin näyttää. Mutta se on tuossakin kuvassa lyhyempi kuin Brock ja tuskin Brock on hänkään kovin pitkä kumminkaan, kun ikää on niin vähän. Tai tiedä sitten!

  Tuo Bellossom on kyllä todella pieni! Kaikki nuo on hassuja, jos edelliset muodot ovat olleet jollain tapaa isompia kuin kehitysmuoto!

  VastaaPoista
 8. + Olen aina mieltänyt kumminkin Golbatin suuremmaksi kuin Crobatin.

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!