Ehdottomasti tuntemattomimmat fossiilit minulle. Totta kai siitäkin syystä, että nämä ovat uusimmat. Yleisesti nämä fossiilit ovat mielestäni oikeenkin mielenkiintoisia tapauksia, sillä ne eroavat onneksi edellisistä fossiileista aika tavalla.
Tirtouga ja Carracosta
Carracosta sen sijaan perustuu siihen Archeloniin, joka on kuollut sukupuuttoon ajat sitten. Archelon oli varhaisimpia kilppareita, joista kertoo sen kuoren rakenne. Sama näkyy myös Carracostalla. Huomaatte varmaan kuvasta, miten tuo kuori ei ole yhtenäinen, kuten nykypäivän kilpikonnilla. Archelonillakaan ei ollut yhtenäistä kuorta, vaan kyseinen kuori olikin luukasvustosta muodostunut kehä, jonka päälle oli kasvanut erilaista nahkasolukkoa. Tästä syystä siis Archelon eikä myöskään Carracosta voi vetäytyä kuoreensa kuten Pokémonin modernit kilpikonnat Squirtle, Wartortle ja Blastoise.
Ihan mukavaa saada lisää kilppareita Pokémon-maailmaan. Aivoni lyövät nyt tyhjää ja pahasti: onko edes muista kilpikonna-pokémoneja kuin Squirtle muotoineen ja tämä?
Archen ja Archeops
Archen ja Archeops ovat kivi/lento-pokémoneja. Nämä ovat mielestäni ehkä kaikkien eniten muista fossiileista eroava kehitysparivaljakko. Mitä olen nähnyt muiden tiimejä ja pelejä, niin tämä tuntuu olevan varsin suosittu 5. generaation pokémon.
Archaeopteryxin kohdalla kiistellään edelleen siitä, osasiko tuo otus oikeasti lentää. Tässähän on hieno tasapainottelu Archenin ja Archeopsin välillä: aloitusmuoto Archen ei osaa lentää, mutta Archeopsilta lento sujuu - joskin se juoksee paremmin kuin lentää. Tässäkin asiassa voisi kuvitella pokémonien kehittelijöiden tutkineen lähtökohtia, sillä pitkään on ollut kiistana lintujen synnyssä myös se, miten alunperin maalla olleet eläimet ovat lähteneet tavoittelemaan taivasta. Archaeopteryxin kohdalla epäiltiin, että ennen lentokykyä se joko hyppi puissa kuin orava tai juoksi nopeasti maankamaralla. Jälkimmäinen juoksu-väite on nyt noussut todennäköisemmäksi vaihtoehdoksi. Meidän oma Archeops-pokémon on nopea juoksemaan maalla, kun taas Archenista sanotaan Pokédex-entryissä, että se hyppelehti oksilta toisille tavoitellessaan taivasta. Tässähän on mixattu nyt kahta uskomusta? Mielenkiintoista.
Oikeassa maailmassa on ajateltu, että Archaeopteryx olisi aika vahva todiste sille, että linnut ovat todennäköisesti kehittyneet dinosauruksista. Mitäs dinosauruspokémoneja meillä onkaan? Esimerkiksi Cranidos :-D. Ehkä näillä on jotain hyyyyyyyyvin kaukaista sukua.
Olen lämmennyt hitaasti Archenille ja Archeopsille.
Aluksi en tykännyt näistä juuri lainkaan, enkä vieläkään taida olla valmis kokeilemaan näitä pokémoneja tiimissä. Mutta hiljalleen on alkanut tulla sellainen kutina, että nämä saattavat ihastuttaa ainakin jollain tasolla lähiaikoina. Melkein otin tämän fossiilin tiimiini uudessa Blackin tallennuksessani.
-----
Fossiilit on nyt käyty läpi! Ainakin toistaiseksi, sillä varmasti saamme näitä vielä jonain päivänä lisää. Siihen asti koko fossiili-sarjan kirjoitukset voi käydä lukemassa helposti uutukaisen Sisällysluettelon kautta vaivattomasti ja helposti :-).
Jipii, lisää fossiileja! Olen kyllä samoilla linjoilla kanssasi siitä, että nämä ovat kyllä itsellenikin vähiten tunnetut fossiili-Pokémonit... mutta en ole kyllä muutenkaan näistä järin innostunut, että voipi mennä sen piikkiin. Hyvää analyysia (kuten aina) - Pokémonien alkuperä on aina mielenkiintoista!
VastaaPoistaTuossa kun mietit noita kilppari-Pokémoneja, niin noiden lisäksi tuli mieleen Shuckle, joka tosin ei välttämättä ihan täysin mene kilpikonnasta. Mutta ainakin sillä on kuori ja nimen "le"-pääte voisi tulla turtlesta :D Bulbapedia varmaan valaisisi enemmän asiaa, vaan enpä jaksa nyt sinne surffailla, kun netti on jotenkin taas hitaan tuntuinen (ärrärär)
Meikäläisellä Carracosta päätyi omaan tiimiini, sillä olin pettynyt BW:n vesipokémonien määrään. Ja toisaalta ne kaikki sittemmin kiinnostavat tulivat pelissä vasta paljon myöhemmin, mutta onhan tuo ollut ihan käytettävä pokémon tiimissä. Hieman hidas tuo tuntuu olevan ja heikkouksia on tyyppiyhdistelmään nähden ehkä liikaa (kasvityyppille heikkous nelinkertainen!), mutta vahva puoltus löytyy.
VastaaPoistaMunchy: Aaw, kiitos! Täytyy varmaan kehitellä lisää myös analyysi-juttuja. Nämä fossilit oli sen verran helppo toteuttaa, kun oli tuollainen selkeästi rajattu ryhmä. Ehkä seuraavaksi... kalapokémonit analyysiin? Kuulostaa tappotylsältä :DDDD.
VastaaPoistaAa, niin Shuckle. Siinä kyllä saattaa olla jotain kilpikonnien kanssa yhteistä! Täytyy joskus tutkia. Shuckleakaan en ole koskaan käyttänyt :O.
Marle: Oo, kiva kuulla että joku on käyttänyt Carracostaa. Oon kyllä aivan samaa mieltä, että BW:ssä vesipokémoneja on aivan liian vähän. Jotktu valittelee, että vesipokéja on noin yleisesti liikaa, mutta musta se on aika loogista. Onhan 2/3 maapallostakin veden peitossa. Lisää vesiötököitä seuraaviin geneihin :-)!
Aawww... Itse olen viimeaikoina lämmennyt muutamille fossiileille (osittainen kiitos blogillesi) :D Mutta kiintoisaa analyysiä taas kerran. Kiitos :D
VastaaPoistaSitten vielä se, että muita kilpikonna pokemoneja ovat mm. torcoal ja turtwigin eloluutio :D
Ooh, hauskaa jos blogi vähän laajentaa ajattelua :D. Fossilit on kyllä kivoja! Ja kiitos!
VastaaPoista.......................................... EI OLE MAHDOLLISTA :DDDDDD.
Miten voin unohtaa Turtwigin ja sen evoluutiot???? Lempipokémonini? Koko blogin maskottipokémon!
Kiitos Anonyymi :D Miten en tullutkaan ajatelleeksi näitä kilppareita, haha!
Itselle tulee mieleen että Lapras voisi ehkä muistuttaa jollain tasolla vaikka merikilpikonnaa, mutta aika kaukaa haetulta tuo taitaa vaikuttaa :D
VastaaPoistaToi onkin jännä idea! Voihan sillä olla jotain kaukaisempaa connectionia, juuri sen selän takia.
VastaaPoistaTirtougaan ihastuin välittömästi kun se julkaistiin, ja päätin ottaa sen myös ensimmäiseen Whiten tiimiin. Tykkään kovasti. Carracosta on myös ison ja vahvan näköinen, josta tykkään. (En tosin tiennyt että se on noin pieni :( , mikä pettymys. Noh, minun Nemoni on sitten vain hyvin syönyt yksilö...)
VastaaPoistaArcen ja Archeops eivät aluksi sytyttäneet, mutta olen niilekin lämmennyt ajan kanssa. Ainoa syy miksen niitä ota tiimiin on surkea ability. Linnussa on myös kivaa tuo värikäs höyhenpeite joka tekee siitä vähän erilaisen kuin fossiilit yleensä.
Nyt sitten jotain vastaavan laista sarjaa fossiilien tilalle, pidin näistä :)
Jep, itsellenikin oli pettymys, kun Carracosta olikin niin pieni :(. Tykkään muutenkin sellaisista valtavista pokémoneista, joten tämäkin olisi saanut olla SUURI. Onko Carracostasi todellakin nimeltään Nemo? Mahti nimi :D!
VastaaPoistaJep, itseänikään ei oikein sytyttänyt nuo kaksi aluksi. Ja ability on tosiaan aika kehno, mutta double battleissahan tuollaisia varten keksii kaikkea kivaa. Kuten Skill Swap, noin nyt esimerkiksi. Ja tosiaan, ovat todella raikkaat yksilöt muiden fossiilien joukossa!
Täytyy keksiä jotain analysoitavaa näiden tilalle. Ehdotuksia?:D