Pokémon animemaratoni XI: Shokkihoitoa kerrakseen

Lapsena olin vähän myrtsinä, kun tätä jaksoa nauhoittaessani videolle, videon nauha loppui kesken kaiken ja jaksosta jäi talteen vain alku. Voi niitä vanhoja aikoja, kun olen ollut niin pieni ja tyhmä, etten ole osannut yhtään katsoa, onko videolla tilaa ♥.
Tämä jaksohan on aika legendaarinen ja ainakin omissa muistoissani jakso oli tosi jännittävä, Pikachun ja Raichun ottelu oli huikea... Mutta oi voi, ei se kyllä ole mitään sinne päinkään :-D. Oikein viihdyttävä jakso kyllä, mutta...


Kaverukset pääsevät Vermillion Cityyn, jossa Ash aikoo haastaa kaupungin salijohtajan. Ennen sitä on kumminkin marssittava Pokémon Centeriin. Keskuksessa Ash, Misty ja Brock ihmettelevät Hoitaja Joyta, kunnes Joy kertoo olevansa sekä Viridian että Pewter Cityn hoitajien serkku. Lisäksi Joy lisää vaatimattomasti: "Minä olen kuitenkin kaikkein kaunein, eikö teistäkin?" :-D. Brock on muuten näissä jaksoissa kyllä lääpällään Joyhin, mutta ei yhtä avoimesti kuin tulevaisuudessa. Nytkin hän vain seisoo naama peruslukemilla ja kertoo haltioituneena olevansa samaa mieltä Joyn kanssa. Ei sydänsilmiä, punastumista, yliampuvuutta. Onhan tuo Joy aika nätti.

Pokémon Centerissä Ashille selviää myös, millaista jälkeä kaupungin salipäällikkö Lt. Surge on saanut aikaan. Rattattat, Pidgeyt ja Caterpiet makaavat kolhittuina sairaalassa. Ei kyllä ihme noilla pokémonvalinnoilla, köh köh. Ash on selkeästi jo vähän kauhuissaan, mutta Mistyn irvaillessa on pakko tietysti poikamaiseen tapaan vähän esittää rohkeaa. Hoitaja Joyn on tietysti pakko Ashin ja Mistyn nahistellessa vihjata siitä, miten "rakkaudesta se hevonenkin potkii." Heheh... Mutta palataanpas nyt tulevaan otteluun, jonka Ash on päättänyt voittaa näyttääkseen Brockille ja Mistylle. Pikachu sen sijaan on hyvinkin toista mieltä ottelusta Lt. Surgen kanssa! On hauskaa nähdä että nykyään niin taistelunvalmis ja Ashiin luottava Pikachu ei näissä jaksoissa kyllä vielä välitä sankaristamme ja tämän salimerkeistä tuon taivaallista. No Pikachulla ei ole vaihtoehtoja -> salille vaan. Julma on pokémonin kohtalo.
 


Salilla paljastuu, että Lt. Surge onkin aikamoinen kaappi, kaksi kertaa Ashia pitempi ja varmaan viisikertaa leveämpikin. Lt. Surge on itsevarma voitostaan kutsuen Ashia "vauveliksi", ja nähdessään Pikachun, Lt. Surgen iva sen kuin vaan kasvaa. Lt. Surge esittelee sankareillemme oman pokémoninsa, Raichun, sekä opastaa ivallisesti Ashia siinä, ettei Pikachuista ole muuhun kuin lemmikiksi ja hyvän kouluttajan pokémonin kuuluisi kehittyä mahdollisimman nopeasti.
Yhtäkkiä Pikachun taistelutahto nousee, kun se päätyy isoveli Raichun kanssa kilpasille. Btw, Raichun Pokédex-entry puhuu surkuhupaisesti Dragonitesta, jonka jättiversio esiintyi viime jaksossa. Viime jaksossa kyseinen pokémon oli kumminkin se "täysin tuntematon laji", heh. No, Pikachu saa tietty selkäsaunan hetkessä. Nämä alkupään ottelut Pokémonissa ovat niin jotenkin alkeellisia! Kouluttajat hädin tuskin edes käskevät pokémonejaan tekemään mitään. Raichu on kyllä todella siisti ja upea, sen sähköiskussa on ytyä! Pikku-Pikachun sähköhyökkäykset kalpenevat sen rinnalla kyllä selvästi.


Anyway, ottelun jälkeen PokéCenterissä Pikachu ja Ash pohtivat muodonmuuttamista. Pikachun itsetunto on kokenut kolahduksen. Ash antaa Pikachun valita itse, tahtooko se muuttua Joyn antamalla Ukkoskivellä Raichuksi. Eihän se tietenkään halua ♥. Pikachu haluaa voittaa Raichun omana itsenään! Ukkoskivi on muuten tosi hieno. Ash myös piti tämän jakson jälkeen tuon kiven, kunnes vasta DP-kaudella luopui siitä. Brockilla onkin idea, miten Ash voi mahdollisesti Pikachun kanssa päihittää vahvan Raichun käyttämällä Pikachun vahvuuksia hyväksi. Pakko sanoa, että tämä on yllättävän kekseliästä ja mukavaa pientä arkijärkeilevää strategianpoikasta Indigo League-kaudella!

Rakettiryhmäkin halusi tietysti sanoa muutamat rohkaisun sanansa. Hupaisaa, että tämä on ensimmäinen jakso koskaan, kun Rakettiryhmä naamioituu pukeutumalla ja silti tämä on niitä haaarvoja kertoja, jolloin heidät on tunnistettu. Tämä on myös ensimmäinen jakso, jossa Rakettiryhmä asettuu Pikachun puolelle. Ne RR-hetket ovat kyllä jotenkin lutuisia aina, kun ovat puolustamassa hyviksiä jostain hassusta syystä.

Ja hei, pakkohan mun oli videoida itse ottelu teille nähtäväksi. Suomeksi! Toivottavasti sitä ei heti tubesta poisteta. Kiinnittäkää huomiota, kuinka toissijaisessa roolissa kouluttajat oikeasti ovat nykyiseen Pokémoniin verrattuna.


Seuraavaa animemaratonin osaa en malta edes odottaa! S.S. Annelle sijoittuvat jaksot ovat myös mun suosikkeja, kuten useiden muiden!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

  1. Taas yksi lapsuuden suosikki jaksojani. Tässä kyllä huomaa senkin miten aika kultaa muistot :D

    Toivoin kovasti pienenä että Pikachu olisi kehittynyt. Nuo toiveet taitaa voida jo haudata lopullisesti...
    Lapsena tästä tuli kotona riitaakin, kun pikkuveli väitti että mikä tahansa Pikachu on parempi kuin Raichu, ja minä taas väitin että Raichu on parempi jos sitä ei kehitä heti. Uskokaa tai älkää, mutta pienemmistäkin aiheista on saatu tappelu aikaan, kuin tuo :D

    Ja kyllä tuo Vermilion cityn Joy on noista kolmesta kaunein, ei siitä mihinkään pääse :)

    VastaaPoista
  2. Aijai, muistan aina sen kun näin tämän jakson ekaa kertaa ja myöhemmin sain sen videona tuon majakka-jakson kanssa, kiitos isoäidilleni. ^^ Itse en kyllä huomannut Ashin pelkäävän tuota ottelua (asia vaikutti olevan päinvastoin) ja olen aina pitänyt tuota Mistyn kommentointia pelkkänä kettuiluna... Onko minulla sitten jotenkin eri näkemys? =/

    Mitä, oliko se ukkoskivi Ashillä DP-kauteen asti? En itse nimittäin tainnut nähdä sitä enää tämän jakson jälkeen. En muista, olisinko lapsena halunnut Pikachun muuttuvan, mutta sen ainakin muistan, että pienenä tässä jaksossa halusin ihan oikeasti Pikachun häviävän! Syy oli se, että Rakettiryhmä ei sitten välttämättä jahtaisi sitä enää, niin suuri oli rakkauteni Ashiin ja Pikachuun silloin... ^^' Pettymys se siis oli, kun Pikachu lopulta voitti, mutta myöhemmin olen katsellut tätä jaksoa ihan neutraalisti. =)

    Juu niin, hupaisaa todellakin kun Pokédex mainitsee tässä Dragoniten, kun Majakan mysteerissä se oli vielä "ihan tuntematon". Tässä jaksossa myös kerrottiin Pikachun olevan nopeampi kuin Raichu (siis jos Raichu ei ollut ehtinyt oppia tuota nopeutta Pikachuna), vaikka peleissä Raichun basic-nopeus on aina Pikachua suurempi, ainakin muistaakseni. Ja vielä sellainen huomautus, että Mistyn henkselit muuttivat radikaalisti väriä tuossa yhdessä Joy-kohtauksessa. (kunhan huomautan kaikkea tälläistä turhaa...)

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti video näkyy hyvin! Ilmeisesti ShoProlla on vähän enemmänkin yhteistyötä YouTuben kanssa, jolloin videot joutuvat herkästi bannituksi. Itse en päässyt tuota katsomaan ilman YouTubeen kirjautumista...

    Sake: Aika tosiaan kultaa muistot... Mustakin olisi aikanaan ollut kivaa, että Pikachu olisi muuttanut muotoaan. Pidin silloin huomattavasti enemmän Raichusta, tosin nykyään tykkäilen Pikachustakin ihan kympillä. Ei Raichussakaan mitään vikaa ole.
    Sisarusten kanssa tosiaan saa riitoja aikaiseksi vaikka mistä :-D. Omakohtaista kokemusta on!

    Riuku: On Ashillä vähän sellaista epävarmuutta paikka paikoin näkyvissä (ilmeet paljastavat, ja yhdessä kohtaa Brockiltakin kysyy epävarmasti: "onko Lt. Surge sinustakin vahva kouluttaja? tms). Mutta pääasiassahan Ash esiintyy hirveän rohkeana ja itsevarmana, mielestäni peittääkseen sen epävarmuutensa. Kuten koko Indigo-kaudella. Vasta Advanced-kausilla Ash oli kunnolla minusta kasvanut ulos sellaisesta rehvakkaasta pikkupojasta. Ihana Ash.

    On kyllä, Pika ja Goljat-jaksossa käydään taas Pikachun muodonmuutosta läpi ja Ashilla on ukkoskivi tallessa, kunnes Rakettiryhmä vohki sen.
    Haa, täytyykin katsoa uusiksi tuo Mistyn henkseleiden värin vaihdos. Koetan kyllä katsella kaikkia mahdollisia pikkujujua näistä jaksoista, mutta olen aika huono niissä. Enkä tahdo lukea noita tärppejä muualtakaan ja kirjoittaa niitä omin sanoin ylös. Kaikki tuollaiset kiinnostavuudet jäävät siis liian usein huomaamatta...

    VastaaPoista
  4. Tuli mieleen että tämähän jakso on eka kerta kun Rakettiryhmä rikkoo neljännen seinän/vallin, kun lopussa James sanoo heidän osansa menneen harakoille hyviksille hurraamisella tässä jaksossa.

    Vieläkin mietityttää miksei Pikachu kehittynyt kun tämä löi Ukkoskiven pois Ashiltä HÄNNÄLLÄÄN.

    VastaaPoista
  5. Totta muuten! Lapsena noille neljännen vallin-rikkomisille tuli joka kerta naurettua :3.
    Jees, vähän kyllä ristiriitaista tuo, ettei Pikachu kehittynytkään tuosta kosketuksesta :-D. Ehkä siinä on joku hyvin pokémonmainen juju takana, että pokémonin pitää haluta myös kehittyä koskettaessaan muutoskiveä. Tosin ei sekään kuulosta järkevältä... Ehkä siinä on joku aikaraja? Jos olet kosketuksissa kiven kanssa lyhyempään kuin sekunnin, niin muodonmuutos ei tapahdukaan...

    Kiitoksia kommenteista kaikki jee!

    VastaaPoista
  6. No johan nyt juttua tulee ahkerasti! Mikä on kaikinpuolin hyvä juttu - olet tainnut löytää ainakin hetkeksi sisäisen "blogittaresi" :D

    Videota en päässyt näkemään (tiedä sitten olisinko nähnyt jos olisin kirjautunut YouTubeen), mutta eipä se mitään - muistan kyllä hyvin tämän jakson! En ole koskaan tykkäämällä tykännyt Raichusta ja tässäkin jaksossa se on vähän tyhmä:D Tekisi kyllä mieli taas näin pelilliseltä näkökulmalta kokeilla sellaista tiimissä... ihan vain nähdäkseni miten se pärjää. Tämä jakso on mun mielestä aina ollut vähän tylsä, koska tuolloin nuo Pokémon-ottelutkaan eivät olleet niin strategisia tai menevämpiä kuin nykyään (esim. meneillään olevat Donamite-ottelut B/W-animessa). Toisaalta pointsit siitä että jotain kikkailuahan Ash tajusi käyttää, kun hyödynsi Pikachun ketteryyttä.

    Enpä muistantkaan, että Pikachu löi Ukkoskiveen hännällään. Luulisi, että kehittyminen tapahtuisi kosketuksesta (kovasti tuo Ash riensi nappaamaan Ukkoskiveä viimeviikkoisessa BW-jaksossakin, ennen kuin se osuisi Pikachuun), mutta eipä sitten näköjään. Mietinkin aina, että mitenhän kehittymisen peruuttaminen tapahtuisi animessa? Onneksi olen nyt tutustunut mangan hienouteen, jossa tällaisetkin asiat on realistisesti selitetty!!

    Olenkohan muuten elänyt jossain pimennossa kaiken tämän ajan, koska vasta nyt hoksasin, että kaupunkihan on Vermilion City!! Eikä siis suinkaan VermilLion. Voi apua, olenko aina tunkenut tuon ylimääräisen L:n tuon kaupungin nimeen...

    VastaaPoista
  7. Heh, hyvä jos päivitystahti miellyttää! Helmikuussa oli niin hirveän kiireistä ja stressaavaa, että blogi jäi retuperälle. Nyt on intoa pistää tämä entistäkin parempaan kuntoon. Ideoita on monia 8).

    Harmi että tuon videon kanssa on ongelmia! Täytyy pohtia, mitä asialle tekisin. Olisi kumminkin hauskaa näyttää lyhyitä pätkiä sieltä täältä, sillä tätä vanhempaa suomidubbia ei kovin monet välttämättä pääse missään kokemaan. Ymmärrän kyllä, että kokonaiset jaksot poistetaan, mutta ShoPro kyllä syö vähän itseään vaatimalla kaikki klipitkin poistettaviksi.
    Ja tosiaan, nuo ottelut Indigo-kaudella ovat aikamoisia :-D. Harvassa on ne todella mielenkiintoiset ottelut. Siksi tykkään katsoa uusiksi Advanced-kauden jaksoja, todella hyviä taistoja siellä!

    Animessa kehittymisen peruuttaminen taitaa olla aika hankalaa :-D. Ashin Bulbasaurkin joutui kokemaan aikamoisia, ennen kuin sen annettiin olla kehittymättä.

    Etkä ole lainkaan ainoa! Vaikka tiedänkin nykyään, että se on Vermilion City, niin tuppaan silti jatkuvasti kirjoittaa Vermillion City. Niinku tässä kirjoituksessakin, voi ei :-D.

    VastaaPoista
  8. Ihanaa! Animemaratoni jatkuu! Tätä on niin kiva lukea!
    Ja tämä jakso on kyllä jotenkin legendaarinen ja oon aina muistanut tän tosi hyvin. Ihmettelin aina myös tota että miksei Pikachu kehity koskiessaan tohon kiveen :P
    Raichu on mun lempparipoke, ja tykkään siitä enemmän kuin Pikasta. Jotenkin se on vaan niin tollannen ööh... Cool!
    Ja ihanan jotenkin iso, halittava pullukka :3 Ja jostain syystä pidän kovasti pitkistä hännistä, ja Raichultahan tuommoinen löytyy kauniilla salamakuviollaan!

    Mutta ihanat nämä sun sivut, käyn täällä usein ja tykkään lukea varsinkin tätä animemaratonia :)

    VastaaPoista
  9. Oi kiitos kivoista sanoistasi Anonyymi ♥. Tämän tai huomisen päivän aikana onkin tulossa taas lisää animemaratonia, huippupitkänä tällä kertaa, hee!
    Jep, Raichu on halittavan näköinen, waaa. Tosin tykkään Pikachustakin nykyään, sellainenkin kelpaisi mulle halikaveriksi.

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!