Pokémon animemaratoni XX: Haunter vs. Kadabra

Oho, se on jo heinäkuun viimeinen päivä! Sen kunniaksi aattelin kirjoitella tämän vuoden heinäkuun viimeisen postauksen (kuinka dramaattista). Suutuin tätä kirjoittaessa ainakin kymmenen kertaa, koska kirjoitan tätä ihan tyhmältä tietokoneelta mökillä. Koko ajan käsi lipsuu jonnekin vieraalla koneella ja kaikki tutut ohjelmat täytyy ladata uusiksi!!! Ja kaiken lisäksi mun piti pistää tähän kirjoitukseen läjä kivoja ääniklippejä, mutta se ei nyt sittenkään onnistu *mutinaa*
Mitenkäs teillä on mennyt??

Haunter vs. Kadabra

Wuhuu, Ash palaa takaisin Saffron Cityyn, mukanaan uutuutta kimalteleva Haunter. Brock osoittaa hiukan pelkoa kummituspokémonia kohtaan, mikä on aika jännä, koska tällaista ei sarjassa kovin usein näe loppujen lopuksi. Haunterilla on kumminkin aika omanlainen huumorintaju, joka repii kyllä rajoja ihan äärimmilleen.

(Tässä välissä lähdin muuten uimaan, koska aurinko paistoi liian houkuttelevasti laiturille. Vesi oli kyllä ihan helvetin kyyyyyylmää)

Haunter on muuten animoitu tosi hienosti ja vastaavaa ei ole varmaan Pokémonissa sitten nähtykään. Esimerkiksi kun Ash päättäväisesti kertoo Haunterille, että he tekevät kyllä Sabrinasta ja meediopokémoneista selvää, niin Haunter välkähtää näkymättömäksi ihan murtosekunnin ajaksi, kunnes taas nauraa hauntermaiseen tyyliinsä ja nyökyttelee Ashille. Se pieni näkymättömäksi välkähtäminen tuntuu heti siltä, ettei Haunter ole kovin tosissaan Ashin ottelun kanssa. Koko Haunterin kehonkieli oikein osoittaa, miten se ei ota oikein vakavasti Ashin huolia :D. Lopulta myös Brock alkaa epäillä, onko Haunter sittenkään kovin lojaali Ashille - ehkä Haunter onkin se joka ohjailee Ashia.


Salilla asiat ei mene yhtään putkeen. Haunter nimittäin katoaa juuri, kun Ash on haastanut Sabrinan otteluun. Niin ikään Pikachu, Charmander, Squirtle tai Bulbasaurkaan eivät halua otella Sabrinan Kadabraa vastaan. Ja mitä lopulta tekee peloton sankarimme Ash Ketchum? No pötkii pakoon, tietty! Tosin niin minäkin olisin varmaan tehnyt. Hei c'moon, tuo Sabrina on karmiva ja supersairas :D. Sabrinan mielestä Ashin ja kumppanusten täytyy päätyä luovuttamisesta lelulaatikkoon ja tällaisen kohtalon Misty sekä Brock saavatkin. Kumpikin muuttuu nukeksi, kun taas Ashin auttaa pakoon se mystinen mies, jota Ash luulee Sabrinan perheen valokuvaajaksi :D. Minusta kyseinen heppu näyttää kyllä enemmänkin joltain laitapuolen kulkijalta... Mies kertoo sydämiä murskaavan kertomuksen Sabrinan lapsuudesta, joka on ajanut Sabrinan tuollaiseksi - miten sen nyt kauniisti ilmaisisi - aika ikäväksi ihmiseksi. Ei kyllä enää nykyään Pokémonissa näe näin "rajua" tavaraa.


But where's Haunter? Leikkimässä Rakettiryhmän kanssa pilvenpiirtäjän korkeuksissa, tietysti. Rakettiryhmällä onkin uusi salainen ase kehiteltynä.
- Muuten, mikäs on tämänkertainen salainen ase?
- Tappava ase! Tuhannen vuoden tuotekehittelyn tulos! Vasta nyt sen pelottavat voimat valkenevat meille. Muutama kiepautus kalaverkolla ja Pikachu on meidän!
Rakastan tuota kohtaa (tämän olisin esimerkiksi halunnut esitellä teille ääniklippinä). Lisäksi Jessie möläyttää aika kummasti, että kalaverkko on suurin keksintö sitten sen jälkeen, kun Einstein keksi hehkulampun (jonka oikea keksijä on kylläkin Thomas Edison). Haunter kumminkin ilmestyy Rakettiryhmän eteen, jotka olivat jo ehtineet toivoa, etteivät joudu kummitusten kanssa enää ikinä tekemisiin Kummitustornin koettelemuksien jälkeen - tosin enää myöhemmin sarjassa ryhmällä ei ole enää mitään valittamista kummituksia kohtaan. Rakettiryhmän onnistuu koheltaa itsensä roikkumaan vaarallisen näköisesti Jessien käsien varassa ikkunanpesutasanteella. Haunterin huumorintajun tuntien, kummitushan pyrkii totta kai saamaan ryhmän putoa rämähtämään alas. Jessien naurattaminen ei ole kummitukselle kovinkaan vaikeaa ja Rakettiryhmä putoaa aika hemmetin korkealta alas läpi asfaltin :D. Alhaalla Ash löytää Haunterin ja yhdessä he päättävät yrittää uudestaan Sabrinan peittoamista. Vaan voiko tuollaiseen irvinaamaan kuin Haunter luottaan?


Toisaalla, Sabrinan lelulaatikossa, viettää nukkemaista laatuaikaa Misty ja Brock. Mutta he eivät olekaan nukkekodissa kahden, vaan myös Sabrinan äiti on siellä. Nukkena. Seriously??!! Sabrina on muuttanut oman äitinsäkin nukeksi. Kuinkakohan kauan äitimuorikin on saanut istua siellä? Sabrina on aika "viehättävä" tapaus. Miksi tästä muijasta pidetään niin paljon? :D Olen selkeästi enemmän mieltynyt kiltteihin tyttöihin, kuten seuraavan salin Erikaan :D. Sabrinan "pikkutyttö"-persoona on aivan innoissaan uusista Misty- ja Brock-nukeista, mutta orastavan leikkihetken keskeyttää Ashin ja Haunterin uusi haaste.

Kuinkas tällä kertaa sitten käy? Sabrina kutsuu jo tutuksi tulleen Kadabransa otteluun (onkohan sillä edes muista pokéja) ja Ashin ottelija on tietysti Haunter - vaan missä se on? Haunter on TAAS kadonnut.


Ash on jo kohtaamassa itkukurkussa karmean kohtalon nukkena, kun Pikachu päättää otella Ashin puolesta Kadabraa vastaan. Tässä on todellista Pikachu-spiritiä :3. Näin Indigo Leaguen alkukaudellahan Pikachu ei ole kovinkaan lojaali ollut Ashille, esimerkiksi Kummitustorni-jaksossa Pikachu ei olisi millään halunnut auttaa Ashia kummituksen löytämisessä ja välillä Pikachu on kieltäytynyt ottelemasta, kun on epäillyt häviävänsä. Nykyäänhän Pikachu ei suostu luovuttamaan koskaan ja tappelee aina Ashin rinnalla. Anyway, Pikachu pärjää ottelussa Kadabraa vastaan jo paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Itse asiassa ottelu alkaa vaikutta jo oikeasti mielenkiintoiselta (harvinaista näissä alkupään jaksoissa)...

... kun Haunter yhtäkkiä pamahtaa paikalle. Myös mystinen mies, jota Ash luuli Sabrinan perhevalokuvaajaksi, teleporttaa Ashin vierelle. Haunter yrittää kovalla työllä naurattaa vakavanaamaista Sabrinaa. Tapansa mukaan Haunteria ilahduttaa eniten kammottava huumori ja pokémon nappaa pommin esiin... Ilmeisesti Sabrinan huumorintaju on yhtä epäilyttävää kuin Haunterilla ja siksi pommin räjähtäminen hänen naamalleen saa salijohtajan ensin hymyilemään, sitten nauramaan. Kuulemma mystisesn miehen mukaan Sabrina ei ole koskaan ennen hymyillyt, saati nauranut (mikä taas ei pidä paikkansa, koska Sabrinan perhevalokuvassa Sabrina itse asiassa hymyilee, hmm). Kadabra, joka on yhteydessä Sabrinan tunteisiin, meinaa tukehtua nauruunsa. Täten se on myös ottelukyvytön ja Pikachu julistetaan voittajaksi. Aika, öö, tyhjä voitto Ashille taas :D. Ashin mojova ilme kruunaa kaiken :D.



Ja loppu hyvin, kaikki hyvin. Sabrina ei pidä äitiään nukkevankina ja perhe voi taas jatkaa onnellista eloa Haunterin pitäessä hymyä yllä... mitäs helvettiä oikeasti :D!!!! Lapsenahan tämä ei ollut yhtään outoa, mutta näin Vakavana Aikuisena tällaista on vaikea sulattaa. Minä antaisin Sabrinalle ainakin mojovan selkäsaunan ja ikuisen kotiarestin, hahaha :D. Nooh, ei oteta asioita niin vakavasti.

Huhuhuhuhuhuhu, ärsyttää kun en saanut niitä ääniklippejä. Olisin halunnut laittaa yhdenkin tuosta Sabrinan hyytävästä ja loistavasti onnistuneesta suomiäänestä. Pitää ehkä tehdä postaus, johon olen koonnut Pokémonin kaikkien hahmojen suomiäänistä näytteet?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

7 kommenttia:

  1. Kiva jakso tämäkin, niin paljon hauskoja jippoja siellä täällä. =D Muuten, tuossa Mightyena-jaksossa Jessie taisi sanoa Maxille tuon saman replan, että Einstein olisi keksinyt hehkulampun (Max tietty oikaisi asian heti ^^).

    Luin muuten kerran joltain suomalaiselta Pokémon-sivulta tuosta valokuvasta, kun Sabrina nauraa siinä mutta tämän isä väittää ettei tyttö ole koskaan nauranut. Sivun ylläpitäjä katsoi itse asian niin, että valokuvaa olisi voitu käsitellä jälkikäteen, jotta Sabrinan pelottavaa mainetta olisi saatu vähemmän pelottavaksi. Tämä on siis pelkkää fanin spekulaatiota.

    Et ole muuten ainoa, joka tykkää kiltimmistä hahmoista. Itseänikin on toisinaan vähän mietityttänyt, miksi enemmistö tykkää niin paljon ilkeistä tyypeistä... Tai no, kyllä minäkin jostain sellaisista pidän, mutta niitä on aika niukasti. (ja toki kaikillahan on omat mielipiteensä) En tiedä, minulla menee nyt ihan oudoksi höpöttämiseksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kiva jakso :). Oooh, hyvä pointti tuo! Nyt itsekin muistan tuon Ikimuistoinen purema-jakson kohdan, jossa Jessie tosiaan sanoo saman hehkulamppu-jutun :D.

      Tuo onkin kiinnostava ja toisaalta tosi pelottava teoria tuosta valokuvasta :o. Aika kamalaa, jos tuo perhe on elänyt jotain kammottavaa kaksoiselämää ja koettanut parhaansa mukaan pitää aika pelottavan tyttärensä puuhat salassa.

      Jee, kiltit on kivoja! En minäkään ymmärrä, mikä siinä pahuudessa on niin coolia :D. Tietty jotkut pahikset ovat todella vakuuttavia ja kiinnostavia hahmoja, mutta njäääh, pahikset ovat yliarvostettuja :D.

      Kiitos kommentista, ei ollut outoa höpöttämistä yhtään <3.

      Poista
  2. Pfft en koskaan tiennyt sen enempää animeversion Sabrinasta kuin että se on karmiva. Mahtavaa saada tietää lisää. :D Olen siis tähän asti tykännyt Sabrinasta MANGAversion vuoksi - onhan se siis siinäkin pahis, mutta kuitenkin täysin erilainen ja oikein tykättävä hahmo. Tämä animeversio on tosi kummallinen, eikä oikein iskenyt minuun tämän perusteella. :D En sitten tiedä mitä mieltä olen sitten, kun näen jaksot itse. :-)

    Tuohon pahat vs. kiltit tytöt juttuun, itse en oikein tiedä, millaisista hahmoista pidän. Siis monet kiltit tytöt on huippuja, kuten May, mutta sitten taas on näitä ilkeitä tyyppejä, joista tykkään, koska pidän niitä jotenkin väärinymmärrettyinä (kuten Ursula). :D En taida kuitenkaan fanittaa niitä ihan pahis-pahiksia, you know~.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, tai taidan minä sittenkin tykätä joistakin pahispahiksista, kuten juuri mainitsemastani mangaversion Sabrinasta XD Jep jep, en todellakaan tiedä millaisista hahmoista pidän.

      Poista
    2. Mangaversion Sabrinassa on kyllä särmää! Muutenkin on ihan mahtavaa, että osa salijohtajista ovat Rakettiryhmän leivissä :D.

      Hyvä kun mainitsit Ursulan, koska nyt juuri muistin miten mahtava sekin hahmo oikein oli. Oooh, tulee ihan ikävä DP-kausia! Harley on kyllä ikuisesti mun lemppari pahiskoordinaattori. Oi oi oi. Kauheaa kun mulle ei tule nyt mieleen ketään oikein pahis-pahista, josta tykkäisin. Vaikka kyllähän niitäkin nyt ehdottomasti on :D.

      Kiitti kommentista Patamon! Aaaaw, tuo nimimerkki 8D.

      Poista
  3. Muistan nauraneeni melko räkäsesti, kun James paljasti tuon salaisen aseensa :''D tyhmä huumori jee ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyhmä huumori on parasta ♥. Ja sitä etenkin näissä alkukauden jaksoissa riittää ♥. Hauska nähdä sun kommentteja!

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!