Advanced Generation: All Things Bright and Beautifly

Pokémon.comin TV-osiosta voipi löytää Hoenn-animekaudelta sivuston valikoimia jaksoja, joilla päästä vähän ORAS-tunnelmaa. Ajattelinkin katsoa noi sinne listatut muutamat jaksot läpi. Hoenn-animen katselusta on hiukan vierähtänyt aikaa (ei tosin niin paljon kuin kuvittelisi), mutta kautena siitä on tullut yksi suosikeistani.

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 25. yötä!

All Things Bright and Beautifly - Sirot liikkeetYmmärrän kyllä hyvin, miksi tää jakso on valittu tähän Hoenn-poimintoihin, onhan kyseessä yksi AG-kauden isoista määrittelevistä jaksoista, joissa katsojille esitellään (silloin muinoin) uunituoreet Pokémon Contestit.

Jakson alussa Ash kumppaneineen on saapunut Rustboro Cityyn, jossa Ash ja May aikovat haastaa ensimmäisen salin. Lähistöllä on läjäpäin kouluttajia harjoittelemassa varsin erikoiseen tyyliin, ja porukka tapaakin kouluttajat Janetin ja Chazin, sekä heidän Beautiflyn ja Venomothin (plussaa jaksolle Venomothin käyttämisestä, sitä ei näe usein!). Janet ja Chaz kertovat, että kyseisellä paikalla käydään Pokémon Contest ja että he ovat koordinaattoreita, eikä tavallisia kouluttajia. Pikakurssi Pokémon Contesteihin siis alkakoon!

Ash, May ja Brock ovat innokkaita osallistumaan myöskin Contestiin, mutta ilmoittautumiset ovat jo täynnä. Sen sijaan he päättävät jäädä katsomoksi ja Janet ehdottaa, että Contesteista innostunut May toimisi hänen avustajanaan.
Ihan pelkkää contest-touhua koko jakso ei ole suinkaan. Ash ja May saavat kuulla Chazilta, että Rustboro Cityn johtaja kouluttaa Rock-tyypin pokémoneja ja voi siten olla vaikea vastus Maylle ja Ashillle (koska jostain syystä Ash ei halua käyttää Treeckoa ottelussa). Chazin opastuksella Ash alkaa opettaa Pikachulle Iron Tailia - tää on ehkä mun lempijuttu AG-kausissa, se että kouluttajat aloittavat kunnolla liikkeiden koulutuksen yms :3. Jotenkin musta näissä kausissa ne on usein vielä toteutettu paremmin kuin esimerkiksi uudemmissa kausissa. Toi Pikachun häntätreeni on niin symppis :D.


Noo, jaksossa nähdään sitten ensimmäinen Pokémon Contest. Edelleen pakko antaa tosta Venomothista jaksolle plussa-pisteitä (ei kuitenkaan niitä Keskon plussia)! Musta sen toi esitys oli paljon parempi kuin Beautiflyn; Venomoth kaatoi teekuppiin teetä ja teki kivan asetelman Confusionilla, kun taas Beautifly teki jotain mälsiä kimalluksia. Jessie tekee myös ekan contest-entrynsä aika huonoin tuloksin. En muista oiken että missä vaiheessa Jessie alkoi pärjätä tosi hyvin näillä ekoilla kierroksilla.. oliko se vasta Sinnohissa D:? Anyway, hauskaa että Jessiekin joskus pärjäsi edes jossain, vaikka ei nyt kauhean monta contestia voittanutkaan.


Finaalissa kohtaavat Chaz Venomothin ja Janet Beautiflyn kanssa, ja Beautifly lopulta voittaa koko homman (plääh). Katsomossa May innostuu yhä enemmän ja enemmän contesteista ja tästä jaksosta hän saa kipinän hankkia itselleen oma Beautifly (seuraavassa jaksossa pyydystetäänkin jo Wurmplea).

Tää jakso oli näin pitkästä aikaa katsottuna aika huvittava, kun vertaa esim. Sinnohin Contesteihin. Tästä ekasta Contestista puuttui aika paljon sitä ns. kimallusta ja säihkettä, ja eri toten niitä huikeita yhdistelmämoveja, joita Sinnoh-kaudella nähtiin. Katsokaa nyt tuota Sinnohin Contest-lavaa, aivan eri meininki kuin tämän jakson contest-areenalla, joka näytti ihan kuin jonkun puuomakotitaloon rakennetulta pikkulavalta ja muutamalta penkkirivistöltä.

Pokémon Contesteista on kanssa ihastuttava huomata, että OmegaRubyn ja AlphaSapphiren contestit on nyt uusilla grafiikoilla ehkä lähempänä tätä anime-tyyliä. En malta odottaa uusia contesteja, mut toivon että niitä olisi Rubyn ja Sapphiren tapaisesti eri kaupunkeihin siroteltuna, eikä vain Lilycove Cityssä kuten Emeraldissa. Voin sitten leikkiä täysin rinnoin kouluttaja-koordinaattoria :D.

Tässä vähän Hoenn-nostalgiaa! Mitäs mieltä olette a) tästä jaksosta, b) Pokémon Contesteista ja c) Hoenn-animesta ylipäätänsä?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

 1. Siitä on vierähtänyt jo useampi vuosi kun Hoenn-kautta tuli katsottua, mutta silti jotenkin muistelen, että se oli yksi paremmista kausista. Contestit olivat loistavia ja henkilökohtaisesti tykkäsin Hoennin Contesteista enemmän kuin Sinnohin, Hoennissa myös saliottelut olivat korkeampitasoisia. Tai sitten pääkoppaa tahtoo vaan kullata muistot. :(

  Contesteja rakastan ihan superpaljon ylipäätään ja en malta odottaa OR/AS Contesteja. Varsinkin, koska on todella hyvin mahdollista, että XY animetasolla päästään näkemään contesteja, hnng. En kestä. *_*

  Ja jos ei tulla niin tuomion kellot laulavat Nintendon suuntaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoenn oli kyllä loistava. Muistan kun silloin, kun se tuli ensimmäisen kerran, kaikki valitti (minä mukaanlukien) tylsistä fillereistä, mutta nykyään musta Hoenn-fillerit on ehkä parhaimmat. Ehkä se on toi neljän kopla, joka tekee tästä niin tykättävän? Musta kaikilla on niin hyvä rooli Hoennissa: Ash toimii mentorina Maylle ja Maxille, Maylla on upouusi ja hyvin toteutettu tavoite koordinaattorina, Brock toimii taas Ashin mentorina ja Max tuo oman vivahteensa mukaan joukon ainoana ei-Pokémon-kouluttajana. Ja oon muuten samaa mieltä, että tykkäsin Mayn aikaisista contesteista enemmän. Ehkä Kantossa oli musta parhaimmat kilpailut? Sinnohin, etenkin loppupään, kisat alkoi mennä musta jo vähän överiksi kaiken maailman toinen toistaan övereimmillä yhdistelmähyökkäyksillä. Jotenkin Hoennin ja Kanton kisat tuntuivat realistisimmilta :).

   XY:ssä ois parasta päästä näkemään contesteja! Serenahan voisi asustaa pokémoninsa sieväksi ja laittaa contestiin :3. Saisivat muutenkin tulla takaisin. Ihan mälsää, että nykyään vain Ashilla on joku selvä tavoite ja muut hahmot vähän roikkuu perässä...

   Poista
 2. Kolmosgenen kisat ovat suosikkini näistä kaikista pelien kisoista <3 Tuo paikkojen ripottelu toi kivan kisamatkafiiliksen, mutta en tiennyt että Emeraldissa ne oli yhessä paikassa :O Mitä niiden rakennusten tilalla sitten oli muissa kaupungeissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä petyin Emeraldissa kovasti, kun huomasin että kaikki contestit oli Lilycove Cityssä :(. Noiden contest-rakennusten tilalle oli laitettu ihan mälsiä Battle Tent-telttoja, joissa pystyi kokeilemaan erilaisia otteluita. Just toi kisamatkafiilis oli niin kiva Rubyssa ja Sapphiressa; et ollut vain kouluttaja, mutta myös koordinaattori!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!