Mega evoluutiot (XY-versio) - osa II


OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisun 3. yötä!

Jatkoa mega evoista höpinälle. Päätin nyt jättää sen ihmeemmät ottelulliset analyysit laittamatta, kerta en loppujen lopuksi ole kaikkiin megoihin ehtinyt niin hyvin tutustua. Lisäksi päätinkin jakaa tän XY-megoista höpisemisen sittenkin kolmeen postaukseen, joten tää on hiukkasen lyhyempi kuin aiempi postaus.


Mega Heracross

Eeeehhhh. Toi on mun reaktio Mega Heracrossiin, sellainen huvittunut "eeeehhh"-ääni :D. Siis tää on ihan järkky, hahahaha, mutta tässä on kumminkin jotain sellaista... asennetta, että en voi olla samaan aikaan pitämättä tästä. En tiedä miksi, mutta mulle tulee tästä jotenkin kumiankka mieleen. Tätä on niin vaikea ottaa tosissaan... mutta juuri siksi se onkin niin mainio! Tykkään myös siitä, miten läheisesti se muistuttaakin oikean elämän versiotaan, herkuleskuoriaista.

Arvosana: 9/10


Mega Houndoom

No nyt on kyllä pulmallinen tapaus.

Tavallaan en oikein oo tällaisten "lisätään vähän töröttäviä piikkejä ja sarvia ja valmis"-kehitysmuotojen/mega evojen ystävä, mutta tästä huolimatta... mä vaan tykkään Houndoomista ja Mega Houndoomista. Kyseessä on yksi harvoista tulipokémoneista, joita todella haluaisin ja houkuttaisi kokeilla. En ees oikein tiiä miksi. Toisaalta oon näin oikeassa elämässä isojen ja vahvojen koirien ystävä, ja sellaiseltahan Houndoom näyttää. Mua ei mitkään villakoirat tai sylikoirat oo koskaan innostanut, vaan enemmän oon vaikkapa saksanpaimenkoirien ja tanskandoggien ystävä.

Arvosana: 8/10


Mega Tyranitar

En oo koskaan sen erityisemmin välittänyt Tyranitaresta, ja jotenkin samoilla fiiliksillä oon tästä sen Mega-muodostakin. Kuten jo edellisessä postauksessa sanoin ainakin Aerodactylin kohdalla, niin musta on vähän hassua, miten piikkejä lisäämällä pokémonista tulee muka voimakkaampi... se on typerää :D. Parhaimpia mega evoluutioita ovat sellaiset, joissa pokémonille on tapahtunut joku fyysinen edistysaskel, jonka takia se on voimakkaampi - Mega Tyranitar näyttää siltä, että se olisi voinut olla Tyranitarelle joku vaihtoehtoinen design. Se on silti musta ihan kivan näköinen, tykkään enemmän kuin alkuperäisestä. Mutta megana se on... en tiiä. Se ei tunnu EVOLUUTIOLTA, ja toi mua häiritsee aika monissa mega EVOLUUTIOISSA.

Arvosana: 5½/10

Mega Blaziken

Sanon tämän nyt taas, ja tulen varmasti toistamaan tätä lausetta näiden tulevien megojen kohdilla, mutta Blaziken ei ole sitten tipan tippaa meikäläisen pokémon. En siis mitenkään vihaa sitä, mutta mua se ei oo ikinä kiinnostanut tuon taivaallistakaan.
Mega Blazikenin design on musta kiva, se näyttää kiinnostavammalta kuin alkuperäinen Blaziken. Noista mustista osista sen kehossa tulee mieleen joku vertaus mustaan vyöhön, vaikka ei siltä tietty just sellaista löydy. Mut jotenkin tulee kumminkin mieleen, ja ehkä ton mieliyhtymän takia mä jotenkin hyväksyn ihan mukisematta sen, että Mega Blaziken on tosiaan Blazikenin evoluutio - parempi versio Blazikenista itsestäään. Oon surkee selittämään :D. Myös noi tulihommat sen käsissä on jotenkin tosi kivat, vaikka varmaan normielämässä kammottavan epäkäytännölliset... Mega Blaziken varmaan sytyttää vahingossa järkyttävät määrät tulipaloja liikkuessaan jossain... "oho, verhot syttyi tuleen", "oho, tuuli vähän väärästä suunnasta ja tuo puutalo syttyi tuleen"... :P

Hieman silloin muinoin häiritsi, että Mega Blaziken oli tuolla lailla yksinään mega evoluution kanssa, eikä Swampert tai Sceptile silloin aluksi saaneet mitään. Vaan olisipa se pitänyt arvata. Nyt musta Blaziken vaan vaikuttaa tylsimmältä koko Hoenn-triosta, kun Mega Sceptile ja Mega Swampert taas on ihan uusia :D.

Arvosana: 6½/10


Mega Gardevoir

Mua totta puhuen vähän ärsyttää ja ahdistaa, miten Gardevoiria ja Galladea kohdellaan tosi... sukupuolistereotypisesti. On aivan  selvää, että Game Freakille ja Pokémonille Gardevoir on hiljaisena sopimuksena aina tyttö, vaikka sillä pelillisesti onkin mahdollisuus olla poika. Olis musta ollut alunperinkin vaan parempi idea, jos Galladen kohdalla kaikki sukupuolihömppä olisi unohdettu samantien ja sen kehittymiseen olisi tarvittu vain Dawn Stone. Olisi säästytty tällaiseltakin "onglemalta" ihan suosiolla.

Mulle tulee Gardevoirin ulkonäöstä... jotenkin tanssijaiset mieleen. Tuollainen valkoinen muhkea mekko, siististi kammatut hiukset ja noi pinkit lärpäkkeet ovat mun silmissä nyt tissit, kun niitä on mega evoluutiossa tollee sopivasti juuri kaksi kappaletta tossa rinnassa :D. Musta tää on jotenkin herttainen ja kiva, en voi oikeastaan sanoa niin kamalasti mitään pahaa... kuin että Gardevoir näyttää ihan mälsältä mun silmissä tähän verrattuna ja samaan aikaan ei niissä oo ees niin paljon eroavaisuuksia.

Ja hei, Pixilate on aika jees ability.

Arvosana: 7/10

Mega Mawile


Mega Mawile on mun yksi suosikeista. Mawile on aina ollut pokémon, jossa on tosi hauska (mutta ehkä vähän keskeneräisen oloinen?) design ja idea. Mawile perustuu japanilaiseen legendaan hirviödemoniin futakuchi-onnaan. Tarinoissa usein yliluonnollinen tauti tai loitsu on iskenyt naisen takaraivoon toisen suun, joka kontrolloi naisen tekemisiä salassa. Useissa tarinoissa futakuchi-onna-naiset eivät näytä syövän lainkaan, mutta salassa takaraivossa sijaitseva suu ahmii ruokaa minkä kerkeää. Miehet ihastuksissa naivat vähäruokaisen ja halvan naisen, vaan totuus onkin toinen.
Mawilen kohdalla juttu on aivan sama, Sen oma naama on tollanen söpö ja viaton, ja vastustaja luulee, että kyseessä on joku pikkuinen pokémonrääpäle, vaan tosi voima sijaitseekin takaraivon lihansyöjäkasvimaisessa osassa. Mega Mawilelle on tullut uusi suu ruokittavaksi, ja totta kai, kaksi suuta voittaa yhden! En oikeen tiiä, musta se vaan näyttää tosi kivalta noin kokonaisuutena. Mawile oli niin pirun unohdettu pokémon, että iso kiitos 6. generaatiolle sen 'henkiinherättämisestä' sekä Fairy-tyypillä että Mega-evolla.

Arvosana: 9½/10

Mega Aggron

Mä tykkään Mega Aggronista. Aggron on muutenkin ihan kiva pokémon, ja mega evo teki siitä musta vaan paremman noin ulkonäöllisesti. Kaikillehan on selvää varmaankin, että Avri tykkää isoista, järeistä ja muhkeista monstereista :D! Mua kiehtoo kauhiasti Mega Aggronin kokeilu ihan jossain kilpailutiimissä, koska oon aina ollut kovaa puolustavien pokémonien suuri ystävä ja jos jotain, niin Mega Aggronin puolustus on teräksen luja (:D)! Tiedä sitten, toimiiko Aggron oikeasti kovin hyvin Filteristä huolimatta (vähentää super effective-hyökkäysten tehoa 1/4), Mutta kokeilla voisi, etenkin jossain double-tiimissä, jossa Mega Aggronin kaveri voisi tehdä asioista vieläkin vaikeampia Light Screenillä + Reflectillä.

Ken tietää, mitä tulevaisuudessa säädän. Aggron on kumminkin cool ja vähän turhan aliarvostettu poké.

Arvosana: 8/10

Jees! Huomiseen :3.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

7 kommenttia:

 1. Olen yleisesti aika negatiivinen kaikkia Mega-muotoja kohtaan, mutta välillä seasta löytyy muutama ihan kivakin. Ainakin tuo Mega Heracross ja Mega Mawile ovat mun silmissä ihan ok tyyppejä. Sen sijaan Mega Aggron on musta ihan kamala!! D: Aggron on yksi suurimmista suosikkipokemoneistani, enkä pidä sen Mega-muodosta sitten tipan tippaa! Kammottava tekele. Myös tuo Tyranitar on ihan kauhea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi :DD Hahah, musta se on taas aika mainio. Nooh, makuasioista on vaikea kiistellä... tosin eipä niistä faktoistakaan voi kauheasti kinata, joten kai se on sittenkin ne makuasiat, mistä täytyy tapella :D.
   Mun täytyis varmaan kirjoittaa joku "mega-muodot"-yleisesti kirjoitus joskus...

   Poista
 2. Jos nyt vähän lyhyemmin edes.

  Mega-T-Tarista, Mega Houndoomista ja Mega Aggronista en myöskään tykkää yhtään, ihan ulkonäöllisistä syistä, yff. Samaa voidaan sanoa myös Heracrossista, sillä olen hämmentynyt, että joku tykkää tästä, wat. :D Tuo ulkonäkö on mulle liikaa, kuten monille muillekin, mutta silti jännää nähdä, että tälläkin on... faneja? Ja Aggronista tulee mieleen vaan kasa harvinaisen tyhmiä kyseenalaisia juttuja, joihin en pureudu sen paremmin tässä, hrmmmm.

  M-Blaziken sen sijaan on kiva, mutta mielestäni sen paljastaminen oltaisiin saatu jättää kunnialla ORASiin.

  Megawaifusta... Öh, Mega Gardevoirista ehkä voisin horista vähän enemmän. Gardevoirin megamuotoon on mielestäni vaikuttanut epäilemättä fanien suhtautuminen Gardevoiriin yleensäkin, kyseistä pokemonista on löydettävissä kaikista eniten K18-sisältöä ja siihen suhtaudutaan kaikista seksuaalisimmin mistään pokemonista... Joten ehkä GF/Nintendo vaan päätti antaa periksi ja siksi antoi Gardelle hääpuvun. (Sama käyttäytymismalli toistui Mega Lopunnyn kanssa, fetissikosiskelua? Reikäsukkahousut ja tiukka toppi.)

  Kaikesta huolimatta tämä on ehdottomia lempparimegojani, ja shiny mega Gardevoir on mielestäni upein mistään shinyista pokemoneista ikinä.

  M-Mawile on oletettavastikin lempparimegani, niin ulkonäöllisesti (shinymuoto taas ihana<3) kuin myös käytön puolelta, tämä löytyy pitkälti aina ottelutiimistäni ja on ihan perhanan voimakas. Ei ole kyllä pettänyt kertaakaan, suosittelen syvästi kaikille, ketkä eivät ole tätä vielä kokeilleet käyttää missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta toi M-Heracross on vaan... kaikessa absurdiudessaan jotenki mainion typerän näköinen, jonka takia pidän siitä :D. Blazikenistä oon samaa mieltä, nythän on tosi mälsää ottaa Torchic aloituspokéksi, kun M-Blaziken on jo ikään kuin koettu XY:ssä.

   Ehkä Japanissa tällaisiin asioihinGardevoirin-tapaisiin asioihin suhtaudutaan vapaammin, sillä olihan FR/LG:ssäkin se side-quest, jossa Hypno oli hypnotisoinut lapsen ja vienyt sen metsään. Ja kun kuuntelee fanien puheita Hypnosta, niin ei toi questi kyllä ainakaan Hypnon mainetta parantanut laisinkaan :D. Jotenkin vaikee kuvitella, että esim. jenkki-pelissä olis menty noin provosoivaksi kaiken tuon epämääräisen Hypno-matskun suhteen. Hauskaa muuten, että poikaystäväni sanoi ihan samaa Mega Gardevoirista kuin säkin :D. Tuntuu kyllä vähän fanipalvelulta. Hmm.

   Mega Mawile on tosiaan aivan mahtava! Loistava ulkonäkö ja vallan voimakas :3.

   Poista
 3. Pitänee tuota Mega-Mawilea kokeilla pikimmiten. :o Olen oikeastaan kaikkien megojen suhteen melko neutraali.. Muutama josta pidän, mutta suurin osa kuitenkin on sellaisia joita tuskin tulen kokeilemaan.. Mega-Heracross on tosiaan ehkä hirvittävin ilmestys.. Heracross sellaisenaan taas kuuluu yksiin suosikkeihini, mutta tuo sen mega..?! Eih..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko lisätä.. Mikä se tipahtikaan postiluukusta?! Hyvästi muu elämä Omega Ruby tulille! :P

   Poista
  2. Voi ei, onpas joku ollut onnekas! Vähän oon kyllä nyt kade tosta pelistä!

   Ja Mega-Mawilea suosittelen kyllä ehdottomasti, se on aivan paras! Voi ei, eikö kukaan muu lämpene Mega-Heracrossille? :DDD Mustakin se on aivan helkkarin ruma, mutta ei sillee pahalla tavalla... dunno :D.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!