Pokédex: Paras ja Parasect

Koetan parhaani mukaan vastata kommentteihin jo tänään, mutta olen totta puhuen ihan älyttömän kiireinen töiden ja koulujuttujen kanssa, että hyvä kun pystyn päivitystahdin pitämään tällaisena. Siksi vastaamattomia kommentteja kasaantuu, ennen kuin ehdin vastailla niihin. Kiitos kumminkin joka kommentista ihan kaikille. Piristävät päivää ^__^.

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 4 yötä!


Mega-evoista lisää varmaankin huomenna, mutta tänään on taas mentävä Pokédexissä eteenpäin. Vuorossa ovat numeroilla #46 ja #47 Bug/Grass-tyypin Paras ja Parasect.

Paras

Paras ja X-Scissor
"Paras has parasitic mushrooms growing on its back called tochukaso. They grow large by drawing nutrients from this Bug Pokémon host. They are highly valued as a medicine for extending life."
- Pokédex (Ruby&Sapphire)

Paras on tietysti aivan paras, kertoohan jo sen nimikin. Paras ja tietysti myös Parasect ovat hullun kiehtovia pokémoneja. Niiden kirouksena on tochukasoksi nimetty loissienet, jotka ovat tartuttaneet Parasit ja tochukaso tarttuu Paras/Parasect-vanhemmista suoraan Parasin munaan. Tochukaso pistää Parasin imemään ravinteita juurista ja asumaan pimeissä kosteissa paikoissa. Parasectin kohdalla tochukaso-sieni on ottanut vallan koko pokémonista, ja jäljellä on vain sieni-aivot ja ontto-ruumis, joka tottelee sienen tahtoa... vaan onkohan Parasectin sisällä ns. vielä jäljellä Parasectin oma tietoisuus? Se ei vaan ehkä pysty vaikuttamaan mihinkään, vaan on oman elämänsä sivustakatsoja. Karmivaa. Musta on jännä, että Clefairy ja Kuukivi-jaksossa Kuuvuoreen ripustettujen lamppujen valosta sekaisin menneet Parasit irrottelivat kehostaan noita tochukaso-sieniä. Millainenkohan pokémon Paras ja Parasect olisivatkaan, jos ne eivät olisi sienten riivaamia?
Pituus: 30 senttimetriä
Paino: 5,4 kiloa
Kehittyy: Tasolla 24
Abilityt: Effect Spore, Dry Skin tai Hidden Ability Damp
HAHAHAHA, mun Paras näyttää ihan ravulta :D. Sanonpahan vaan, että oli ihan helkkarin vaikeita piirtää kummatkin, sekä Paras että Parasect. Etenkin tää Paras tuotti niin perkuleesti ongelmia, että meinasin jo suutahtaa. Olkoot sitten rapu.

Parasect

Parasect ja Spore
"When nothing's left to extract from the bug, the mushrooms on its back leave spores on the bug's egg."
- Pokédex (Crystal)

Tykkään ihan hurjasti Parasectista. Musta kyseinen pokémon vaan näyttää hienolta, ja sienet on aina jotenkin... kiehtovia :D? Kuulostaapa nyt hämäräperäiseltä. Mutta kun ne on niin outoja jotenkin! Parasectia oon käyttänyt lukemattomat kerrat, lähinnä Kantoon sijoittuvissa peleissä, joissa usein tuppaan pyydystämään tuon sienipokémonin alkumuodon Mt. Moonista. Mun on vaikea sillee perustella tykästymistäni Parasectiin sen paremmin, se on vaan kivannäköinen ja vähän omituinen tapaus. Toi Crystalin Pokédex-lätinä on kyllä aika karmaisevan ja surullisen kuuloinen D:. Miettikää nyt sellainen puoliraato-Parasect, kun sienen itiöt ovat imeneet siitä kaikki elinvoimat... eeh. Mä tunnetusti tykkään pokémonissa kaikista kauhuskenaarioista ja tavallaan haluan ajatella, että onpas tämä nyt traaginen zombiemainen pokémon, mutta toisaalta mulle tulee kyllä myös hyvä mieli, kun iloisia Parasecteja näkyy animessa tai mangassa :D.
Pituus: 100 senttimetriä
Paino: 29,5 kiloa
Abilityt: Effect Spore, Dry Skin tai Hidden Ability Damp
Tääkin näyttää ravulta :D. Ehkä mulla on luontaisia kykyjä rapujen piirtämiseen... täältä tullaan Krabby ja Kingler!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

14 kommenttia:

 1. Hyyyyiii! En ole ollut ollenkaan tietoinen miten isossa roolissa tuo sieniloinen on, oon aina luullut että se vaan kasvaa siinä selässä, kuin Bulbasaurin sipuli. Sienet on musta aika inhottavia ja loiset vielä inhottavampia, joten en ymmärrä miksi tykkään Parasista/Parasectista :D Pienenä en näistä välittänyt yhtään, mutta nyt vanhempana on alkanut kiehtoa sellaiset pokemonit jotka on suurenyleisön tai nuoremman itseni epäsuosiossa. Tiimiin ei ole koskaan tarttunut virallisissa peleissä, emulaattorilla testasin joskus. Kyllähän tää pitäisi joku päivä kokea ihan kunnolla.
  Tuli mietittyä nyt tota kuukivi jaksoa. Jos RR:n asentamat valot alkoivat tuhota pimeässä viihtyviä sieniä, ja Parasin oma tahto alkoi ottaa valtaa ja se pyrki sienistä eroon. Sitten Ash, raggari kavereineen pilasi kaiken ja Parasit tuomittiin taas sienien orjuutettavaksi :D Jännää olisi tavata Paras ihan omana itsenään, tai Parasect. (Pystyisikö se kehittymään ilman sientä, ja jos, niin olisko se kuinka erilainen?) Ai että mien jännä pokemon! Tähän on pakko tutustua lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, nautin aina kun saan tuoda Pokémonin pimeimpiä puolia esiin :D. Ehkä lempparikirjoitukseni on vuosia vanha Mewtwo-lätinä, jossa tuli maalailtua vaikka mitä piruja seinille :D.
   Musta sienet ja loiset ovat juuri siinä suuressa inhottavuudessaan kiehtovia... ja Parasect kiehtoo myöskin kovasti. Musta on kiva nykyään huomata niistä vähän vähemmälle huomiolle jääneistä pokémoneista näitä kiehtovia piirteitä.
   Hahaha, Ash, kaikkien pikku-Parasien oman tahdon tuho. Olis kyllä kiva, jos vaikka jossain mangassa olisi tästä Parasin/Parasectin pimeämmästä puolesta vähän seikkaperäisempää informaatiota (tai juuri teorioita, miltä se näyttäisi ilman tuon sienen hallintaa). Vähän sama kuin Genesect, josta olisi tosi jännittävä nähdä se alkuperäinen pokémon kaiken ihmisten tekemien muutosten alla (ainakin itse oon siinä uskossa, että se alkuperäinen pokémon asuisi ns. sen violetin ihmisten rakentaman kuoren alla... voihan toki olla, että ihmiset vaan rakensi sille pyssyn selkään eikä juuri muuta).

   Ehdottomasti kokeilemaan!

   Poista
 2. Tässä ihan viime kuukausina katsoin yhden Pokémon-faktoista videon, jossa kerrottiin myös Parasista ja Parasectista ja kyllä itseäkin alkoi kiehtomaan aivan välittömästi. Varsinkin kuinka tuo Parasect on kokonaan tuon sienen vallassa ja menettänyt täysin oman tahtonsa (katsokaa nyt noita pupillittomia silmiä). Eli voisiko sanoa että tuo sieni on se varsinainen Pokémon? Siinä videossa oli myös klippi muurahaisesta jonka päästä törrötti sellainen iso sieni ja se käyttäytyi vähän kummallisesti, selvästikin sieni otti siitä hallinnan. En ole muistaakseni näitä juuri käyttänyt, mutta kyllähän sitä voisi kokeilla joskus. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on just hirveää, miten noita loisia, jotka ottaa ötököistä vallan, on oikeassakin elämässä. Hyi että :D.
   Niin, toi on aika hyvä kysymys, että onko toi sieni oikeasti se pokémon, vai mikä... Tavallaanhan Parasectin ja Parasin hyökkäyksissä yhdistyy aikalaila molemmat (Spore-liikkeet sieneltä, X-Scissorit ja Leech Lifet isäntäruumiilta), mutta kumpi sitten on se varsinainen pokémon. Ehdottomasti kiehtova tapaus tämä pokémon :3.

   Poista
 3. Nää on aina kiehtonu mua. :o Käyttöön asti vain ei ole päätynyt. :/

  Komeat kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilemaan vaan! Etenkin HG/SS:ssä Parasect olisi aika creepy, mieti sitä zombieta kulkemaan pelaajahahmon perässä...

   Kiitos! :D

   Poista
  2. Pelata peli läpi peläten perässä juoksevaa zombieta, joka on koko ajan kintereillä, tajuten kuitenkin että se on huomiotasi (mikäli se mistään mitään ymmärtäisi :D) kaipaava Parasect.. hmm.. päihittäisköhän pelimuotona nuzlocket? :D

   Poista
  3. Totta kai! Oi oi oi, tää on pakko nähdä :D. Mieti miten sympaattinen tarinakin tuosta tulisi... Parasect, joka vaan kaipaa haleja, juoksee zombiena perässäsi minne ikinä menet, etkä tunnut pääsevän karkun...

   Poista
 4. Mutta jos noita sieniä kerran käytetään elämää pidentävissä lääkkeissä, niin pidentääkö ne myös Parasin elämää? Eli voisiko niistä olla jotain hyötyä myös itse Pokemonille? Vaikka tietty ne tavallaan pidentää elämää muuttamalla zombiksi :'D
  En itse ole näistä Pokeista ikinä piitannut, vaikka Parasect on kivan karmiva.. niin pitkään kunnes tajusin että sillä tosiaan on suu, ja se osaa sen kanssa näyttää vaan pöhkön höppänältä :T Sun Parasect on kyllä vähän pelottava, etenkin vähän hämähäkkipelkoisena tuo asento pistää aattelemaan sellaista uhkailevaa hämistä joka tulee kohti etujalat ylhäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin ajattelen, et ehkä Paras ja Parasect ei osaisi käyttää jotain hyökkäyksistä ilman tuota sientä, esimerkiksi Stun Sporea, Poison Powderia tai Sporea... mutta en tiiä :D. Se oliski kauheaa, jos toi sieni vielä pidentää Parasectin elämää puolikuolleena.
   Mulle iski nyt ajatus, että on pakko hankkia Parasect XY:ssä nähdä, miltä sen ruokkiminen näyttää Pokémon Amiessa :DDDD.

   Jeee, haaveilin piirtäväni jotain pelottavuutta näihin, mutta musta en oikein onnistunu :D.

   Poista
 5. Ei oo näitä tullut käytettyä, vaikka mieli kyllä tekisi.
  Tykkäsin pienenä Parasista, se on aika söpö. Parasect on aika pelottava, vaikka olenkin sille lämmennyt. Hurjaa, miten siinä Pokemon-käsikirjassa sanotaan, että Parasectin sienestä tehty rohto muuttaa Pokemonin maailman voimakkaimmaksi olennoksi. Eikö sen sienen ottaminen tapa Parasectia? Siinä Paras-ongelma jaksossa se Paras haluttiin nimenomaan sen takia kehittää, että sen sienestä saisi rohtoa. Julma on Parasectin kohtalo :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluan kaivaa ton mun Pokémon käsikirjan esiin, se olis täydellinen näihin pokémon-kirjoituksiin. Nooh, ei voi mitään. Kuvittelisi kyllä, että Parasect olisi vaikkapa Rakettiryhmän tai joidenkin muiden pahisten suosiossa juuri tuon sienen rohto-ominaisuuksien takia.
   Mä itse asiassa just näin ton Paras-jakson ja mietin, että onpa surkea tuo Parasin kohtalo :D. Mutta jotenkin kiehtovaa, että siinä jaksossa ihminen oikeasti halusi pokémoninsa kehittyvän, jotta voisi "hyväksikäyttää" sen ominaisuuksia. Noin karusti sanottuna :D. Ehkä siksi sitä pelottikin otella kaikkia vastaan, se ei halunnut kehittyä zombieksi hahaha.

   Poista
 6. Voi kauheeta, mä aina luulin jotenkin että Paras on rapu! xD Kyllähän mä nyt sisimmässäni tajusin ettei se tietenkään mikään rapu ole, mutta olen sanonut sitä ravuksi niin pitkään kuin muistan. Nooh, mikäs siinä. :D

  Kivat kuvat piirsit taas. Paras varsinkin on oikea söpöläinen. :3 Parasect on cähän karmiva, mutta samalla jotenkin siisti. :D Tykkään näistä kahdesta tosi paljon, ja haluaisin joskus kokeilla niitä jossain tiimissäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha, no ainakin mun piirrokset menee hyvin yhteen sun mielikuvan kanssa, että noi on rapuja :D. Ja kiitos jälleen kehuista~

   Kokeile ihmeessä! Musta taas Parasect on jotenkin söpömpi kuin Paras... vaikka se onkin samalla karmiva :D.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!