Mega-evoluutiot (XY-versio) - osa III

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 2 yötä!

Mega Medicham

En oo ikinä tykännyt Medichamista. Se on musta jotenkin tosi ällö ja samalla ihan hirvittävän tylsä, suorastaan masentavan näköinen. Mulle Medicham on pokémon, jonka lähinnä muistan nähneeni jossain Pokémon Colosseumissa tai XD:ssä, mutta en juuri kenelläkään oikeasti käytössä sen suuremmin, vaikka Pure Power onkin kiva ability (tuplaa Attackin).
Eli voin kyllä ihan hyvillä mielin sanoa, että Medicham ansaitsi todellakin tämän mega evoluutionsa! Lisäski tää on musta tosi kivannäköinen... ehkä tässä on ihan hiukkasen liikaa menossa kaikkea, kun on noita pisaroita, leijuvia harsoja ja turbaanissa kaikenmaailman ulokkeitta, mutta kyllä tää todellakin on kivempi kuin se alkuperäinen Medicham. On jännä yksityiskohta, että Medichamin silmät ovat muuttuneet sinisiksi, sinisyys kun hinduismissa merkki päättäväisyydestä ja ikuisuudesta. Tuntuu, että Mega Medicham on päässyt meditaatiossaan niin sanotusti uuteen tilaan.

Arvosana: 8/10
Mega Manectric

Mun mielestä tää Dream World-artworkin Manectricin ilme kertoo jo kaiken oleennaisen tästä mega muodosta. Sillä on ihan tällainen epäuskoinen "ei helvetti"-naama :D. Mut jotenkin just tää Dream World-art on saanut mut hitaasti lämpenemään Mega Manectricille... aluksi kun pidin sitä design-hirviönä ja muutenki vaan naurettavana, niin nyt se on lähinnä vain huvittava. Designhan perustuu japanilaiseen ukkoshirviöön, joka pystyi ottamaan erilaisten nisäkkäiden muodon, ja sininen kettu salamaan kietoutuneena on tarinoissa hyvin tavallinen kuvaus. En tiiä, enää tää ei näytä niin pahalta. Ainoastaan pahaa tekee toi Mega Manectricin epämukavuutta huokuva naama. Myös 3D-model näyttää siltä, että Mega Manectricia nyt vähän hävettää olla olemassa.
Plussaa myös tosi erikoisesta mega evoluution-saajasta! Enpä ois ihan heti just tälle pokémonille keksinyt antaa mega evoa.

Arvosana: 6/10


Mega Banette

Banette on ihana. Tykästyin siihen 4. generaatiossa, kun näin sen päivitetyn sprite-artin, nimittäin 3. generaation spritet eivät kyllä imarrelleet Banettea yhtään. Olen/olin ehdottomasti yksi heistä, joista oli vääryys, ettei Banette saanut Dusclopsin tapaan evoluutiota, vaikkakin näin tarkemmin ajateltuna on pakko myöntää, että noin designin puolesta Banette on aina näyttänyt valmiimmalta kuin Dusclops.
Tykkään Mega Banetten ulkonäöstä tosi paljon, se näyttää siistiltä... mutta en oikein tajua, että miksi se muuttui tällaiseksi ilmestykseksi. Banetten tarina on aika vahva, henkiinherännyt hylätty nukke, joka etsii vanhaa omistajaansa ja kiroaa lähelle astuvia iskemällä neuloja kehoonsa. Ja nyt se sitten on tällainen noitamainen ilmestys? Ei sillä, ei mua ihan hirveesti haittaa, koska Mega Banette näyttää hienolta, mutta olisi kivaa, jos ymmärtäisi ehkä vähän paremmin logiikat näiden muutoksissa. Mega Banettesta tulee mieleen noidan hattu :3. Mua houkuttaisi piirtää joku creepy Pokémon-sarjakuva jostain metsän pimennossa asuvasta noidasta, jolla voisi olla apurina Mega Banette... tai ehkä noita itse onkin Mega Banette?

Kokeilin Mega Banettea otteluissa ja se oli kyllä surullinen juttu, ettei sen ability Prankster (antaa pokémonin status-hyökkäysten iskeä ensimmäisenä) aktivoidu mega evoluutiossa vaan vasta seuraavalla vuorolla D:.

Arvosana: 8½/10


Mega Absol

Mega Absol on musta aivan järkyttävä. Noi enkelin siivet on tosi rumasti ja amatöörimaisesti suunniteltu, joka on se suurin syy, miksi en tykkää tästä mega evosta.
Absol perustuu Bai Ze-nimiseen hirviöön, joka tarinoissa ilmestyy vuorilta kertomaan lähestyvistä katastrofeista. Bai Ze on usein kuvattu joko karja- tai kissaeläminen hahmossa, sillä on ihmisen kasvot ja silmiä vähän jokapuolella. Viikatetta muistuttavan häntänsä kanssa Absol on tosiaan saanut nimen Disaster Pokémon, sillä kertoman mukaan aina kun se laskeutuu alas vuorilta, suuri katastrofi laskeutuu alueelle. Pokémon-peleissä tätä kuvausta on pidetty yllä ja Absolin voi usein peleissä tavata paikoissa, jossa myöhemmin tapahtuu jotain kamalaa, kuten Diamondissa ja Pearlissa Lake Valorin läheisyydessä (ja Team Galactichan kuivattaa koko järven olemattomiin).

Absolissa oli niin kiehtovaa tuo ihmisten suhtautuminen siihen, ja tavallaan siis Mega Absol on tähän ihan järkeen käyvä jatko... Absolhan oikeastaan varoittaa läsnäolollaan tulevasta katastrofista, eikä varsinaisesti ole sen aiheuttaja, mutta ihmisten taikauskon myötä Absolista on tullut syntipukki. Mega evoluution enkelinsiipineen se näyttää nyt enemmän suojelusenkeliltä, jolloin ehkä ihmisten olisi helpompi ottaa sen varoitukset vastaan ilman kaunaa. Ehkä? Ken tietää. Looginen jatko Absolin tarinalle. Musta jotenkin toi koko Disaster Pokémon-asetelma on niin herkullinen ja viehättävä :D.

Mutta en vaan voi sille mitään, että toi ulkonäkö on mulle valtava ei :D. Enkelinsiivet noin muutenkin on musta tosi vaikea elementti saada näyttämään hyvältä, ja Mega Absolin selässä ne vaan failaa kirkkaasti... lähinnä siis siitä syystä, että niitä ei oo suunniteltu hyvin. Tää näyttää ihan niiden super halpojen "Näin piirrät mangaa"-kirjojen taikaolennolta.

Mut aattelin, että koetan piirtää joku kerta vähän fan artia Mega Absolista! Ehkä mä lämpenen! Onhan pokémonilla sentään hieno tarina.

Arvosana: 8½/10 ajatuksesta designin takana... itse lopputuloksesta 3/10.
Mega Garchomp

Mega Garchomp näyttää täydellisesti yllätetyltä tässä virallisessa artworkissa :D. Just tollanen "wohaa man, gimme a break!"-ilme ja asento.
Anyways, tää Mega Garchomp ajautuu mun puolelta vähän samaan kategoriaan kuin esimerkiksi Mega Tyranitar. Kategoriaan: moi olen ehkä vähän tylsä. Tykkään enemmän varmaan alkuperäisestä Garchompista... varmaan, tää Mega Garchomp on vähän turhan täynnä taas kaikennäköistä lärpäkettä. Tuntuu muutenkin olevan niitä harvoja Mega-evoluution saaneita, jotka toimii kaikista boosteista huolimatta todennäköisesti tiimin kannalta paremmin ihan siinä tavismuodossaan.

Arvosana: 4½/10

Mega Lucario

... heheheheh.... heheheh...

Lucariohan on Avrin inhokkipokémon numerolla 1. Mega Lucario ei paranna Lucarion asemaa, mutta ei se, yllättävää kyllä, oikeastaan pahennakaan mun suhtautumista Lucarioon. Allekirjoitan edelleen kaiken, mitä oon kirjoittanut Lucariosta aikanaan tuohon postaukseen, ja vaikka Lucarion eeppisen taipaleen päälle on jo laskeutunut mukava ohut pölykerros, niin kyllä esimerkiksi XY-animessa hirvittää jo valmiiksi, että Korrina ja Lucario hengaavat Ashin ja kumppaneiden kanssa muutaman jakson verran.

En mä varmaan osaa kyllä antaa Mega Lucariolle mitään arvosanaa. On kauhean vaikea arvostella mitään liittyen inhokkipokémoniin. Sanon ehkä sen, että tykkään tästä designista enemmän kuin alkuperäisestä Lucariosta, paitsi että noi punaiset yksityiskohdat on aika järkyt. Tai emmää tiiä oikeastaan tykkäänkö tästä yhtään sen enempää kuin alkuperäisestäkään. Kauhia kun tällaisia vaikeita asioitakin pitää ihmisen pohtia.


Mega Abomasnow

Oon halunnut kokeilla Abomasnowia tiimissäni siitä lähtien, kun näin sen 3D-modelin Pokémon Battle Revolutionissa! Mulla oli tarkoitus kokeilla Abomasnowta Platinumissa, mutta totta puhuekseni Platinum on ainut pokémon-peli, jota en ikinä läpäissyt. En oo siinä tyyliin ees neljännellä salilla, koska en osaa päättää, mitä pokémoneja haluan tiimiini :D. Sitten yhtäkkiä julkaistiinkin kaikkia muita Pokémoneja pelattaavaksi ja Platinum jäi pelaamatta. Pitäisi palata sen pariin.

Muistan, että aluksi karsastin tätä mega evoluutiota aika tavalla, mutta nykyään Mega Abomasnow on tosi jees! Tollanen puh-pallero :D. Lisäksi musta on tosi kiva yksityskohta noi jääpalikat sen selässä. Ottelullisesti tää ei vaikuta kyllä yhtään niin hyvältä, mutta who cares! Mä koetan sitä silti jonain päivänä, boxin perukoilla pitäisikin olla täydelliset IV:t omaava Snover :3.

Arvosana: 8½/10


Jos merkit pitävät paikkansa (eli kauppa ei valehdellut mulle), niin käyn noutamassa AlphaSapphireni huomenna :3!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

 1. Toivottavasti saat Alpha Sapphiren jo huomenna. :) Itse sain Omega Rubyni jo tänään! :P Pitänee pitää tauko pelailussa.. Ettei se ole niin nopeasti ohi. :D meneehän nämä sairaslomapäivät näinkin. :D

  VastaaPoista
 2. Mega Abomasnow on kylä mun lemppari! Se on, vaan niin mahtava! Itsekkin olen ajatellut kokeilla Abomasnowia.
  Kun ajatellaan noita muita niin...... Absol ja Banetten mega evoluutiot on myös aika hienoja! Muista en kovin välitä.

  VastaaPoista
 3. Oma lempparini varmaan ihan kaikista mega-muodoista on tuo Manectric, ja harmitti pirusti ettei sen mega stonea Y:stä löytynyt. Tykkään enemmän kuin sen perusmuodosta, jonka palikkapää on jotenkin oudoksuttanut mua. Tuosta megasta haluisin sen Tomy-figuurin..

  VastaaPoista
 4. Itselleni tulee noista Mega Lucarion punaista kohdista että Mega Lucario on murhannut jonkun ja ei ole vielä ehdinyt pestä verta pois.

  VastaaPoista
 5. Voi sentään.. nämä ovat kaikki niin kauheita. :D Näistä kaikista kuitenkin varmaan juuri tuo Absol on meikäläisen suosikki. En tiedä oikein miksi, mutta ehkä nuo enkelinsiivet sitten vetoaa muhun tai jotain. :D Myös Mega Garchomp on ihan mukavan näköinen, mutta pidän alkuperäisestä paljon enenmmän. Kaikki loput on aika ääääh... Paitsi Mega Abomasnowkin on ehkä jollain tavalla ihan söpö. Tuollainen möhkäle. :3

  VastaaPoista
 6. M-Medicham on kumma... Tavallaan tykkään tästä tosi paljon jollain kummalla tavalla, tahtoisin ottaa tämän melkein ORAS-tiimiin megaksi (jos startteria ei lasketa). M-Manectricille kesti hetki lämmetä, mutta pidän siitä nykyään paljon. Tahtoisin tämänkin ORAS-megaksi, haha. :'D Ainakin on valinnanvaraa myös myöhäisimmille läpipeluukerroille.

  M-Banetten kanssa kävi taas toisin päin, tykkäsin ensin ja nyt en tykkää enää. Tuo Pranksterin toiminta tämän kanssa kyllä nakertaa tätä ja pahasti. :i

  Olipa tuon M-Absolin takana paljon enemmän ajatusta, kuin mietinkään! En koskaan miettinyt sen syvemmin sitä, miksi se nuo siivet saa selkäänsä, mutta hyvin järkeenkäypää. Pisteet nousee tämänkin kanssa, tahtoisin tämänkin ORASiin... Koko tiimi täyteen megaevoluutioon kykeneviä pokemoneja, lel.

  M-Garchomp on kamala, nuo piikit pilaavat. Ja sitä enemmän vielä häiritsee tuo pään muoto, se näyttää kamalan tökeröltä ainakin omiin silmiini.

  M-Lucarion kanssa vähän ristiriitaisia tunteita, en aluksi välittänyt tästä yhtään, mutta varsinkin animen Korrinajaksojen jälkeen olen lämmennyt tälle ihan valtavasti. Voisin melkein laskea nuo Korrinajaksot yhdiksi lempparijaksoistani XY:stä, niissä oli jotakin. :p

  M-Obamasnow on kumma... Mulla ei ole oikein mitään sanottavaa tästä. Design pukee pokemonia, eli siinä mielessä ihan hyvin onnistunut.

  Mullekin pitäisi toivottavasti tupsahtaa luukusta alas Alpha Sapphire huomenna, tai viimeistään perjantaina (eilen oli lähetetty, hmm). Tai sitten kamala tuurini ennakkotilauksien kanssa toistuu miljoonatta vuotta putkeen ja saan pelin taas viikon tai kaksi myöhemmin.

  VastaaPoista
 7. Medichamistä en oo tykännyt koskaan, enkä välitä tästä megastakaan. Eipä oikein mitään reaktioita herätä nuo muutkaan. Abomasnow tosin on siisti, ja sen megamuotoa olen Yssä huvikseni testannutkin yhdessä matsissa. M-Garchomp oli musta ensin todella ruma, en ymmärtänyt että miksi sille piti antaa Ridge Forresterin leuka, mutta nykyään se ei näytä niin kamalalta. Black 2:ta saatu shiny Gible olisi tullut megaksi Y:n tiimiin, mutta shiny M-Garchomp on liian ruma :)

  Verkkokauppa postitti ASni tänään, pelkään että ehtiikö se mulle huomiseksi. Jos joudun odottamaan viikonlopun yli niin alan riehua.

  VastaaPoista
 8. Aiempiin Mega-postauksiin jäi taas kommentoimatta, mutta tähän ajattelin nyt vähän kommentoida tuota Mega-Lucariota. Olen vähän samaa mieltä kanssasi ensinnäkin siitä, että Lucario on vähän ylihypetetty Pokémon ja sitä rataa... mutta oikeastaan lähiaikoina olen alkanut tykkäämään siitä, ja ehkä nimenomaan sen vuoksi, kun se on niin suosittu:D Hassua, kun yleensä suosin ns. "sorrettuja" Pokémoneja. Ja tämän vuoksi aloin tykkäämään Mega-Lucariostakin tosi paljon. Oikeastaan sellaista peliä kuin Super Smash Bros on (jälleen) kiittäminen, missä M-Lucario näyttää 3D:nä ja kovassa vauhdissa niin paljon coolemmalta kuin X/Y:ssä. Ja jotenkin tuo sen karvainen takapuolikin tuo siihen vähän enemmän eläimellisyyttä kuin edeltäjässään.

  Näistä muista sanottakoon, että aika sellaisia neutraaleja tapauksia, ei ole oikein mieleen jääneet. M-Manectric ja M-Medicham ovat kuitenkin molemmat sellaisia, joille olen vähitellen lämmennyt enemmän. Mulla unohtuu aivan liian usein, että kummallakaan näistä edes on megaa (erityisesti Medichamilla), niin ehkä sekin on vaikuttanut siihen, että niistä on alkanut tykkäämään kun ne on halunnut jotenkin muistaakin välillä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, ja oma Omega Rubyni lähti vissiin eilen postiin, että sormet ristissä odottelen sitä täksi päiväksi! Toivoa sopii kai haha!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!