Pokédex: Venonat ja Venomoth

Enkö mä just eilen sanonut, että saan AlphaSapphireni tänään, jos kauppa ei valehdellut mulle. Arvatkaa kuka meni tänään kauppaan aivan turhaan.

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 1. yö... onneksi.


Noh, koska ORASia saa odottaa vielä huomiseen, niin voisin sitten kirjoitella Pokédexiä etiäpäin. Pokémonit #48 ja #49 ovat Venonat ja Venomoth. Pahoittelen muuten ihan järkyttävää kuvanlaatua. Lamppu paloi -> liian pimeää -> onnettomat kuvat.

Venonat ja Psywave

Venonat

"Its big eyes are actually clusters of tiny eyes. At night, its kind is drawn by light."
- Pokédex (Diamond, Pearl ja Platinum)

No hyi olkoon! Unohdan aina ton Pokédex-tekstin olemassa olon ja joka kerta kun luen sen, niin Venonat alkaa inhottaa aika tavalla. Muistan, että lapsena siskon kanssa käytiin läpi pieni Venonat-fanitusvaihe sen jälkeen, kun nähtiin se animessa Kogan salilla. Se oli meistä jotenkin kiva, ja aina tapeltiin, että kumpi saa leikeissä omalle puolelleen Venonat-figuurin (meillä oli tiettyjä suosikkeja, lähinnä koska jotkut figuurit näyttivät vaan yksinkertaisesti paremmilta kuin toiset, esimerkiksi Rattatasta oli myös kovat kiistat). Venonat ei nyt enää ole todellakaan mikään suosikki, mutta en muista ikinä käyttäneeni tätä yhtään missään (syistä jotka kerron myöhemmin). Jostain syystä Venonat on mulle sellainen pokémon, että JOS ottaisin sen tiimiin, niin haluaisin sen RBY-aikaisiin peleihin, enkä todellakaan uudempiin. Miksi? En tiedä, Ehkä siinä on joku nostalgisuus-juttu.
Pituus: 100 senttimetriä
Paino: 30 kiloa
Abilityt: Compound Eyes, Tinted Lens tai Hidden Ability Run Away
Kehittyy: Tasolla 31
Aika perusjees!

Venomoth ja Poison Powder

Venomoth

"The dust-like scales covering its wings are color coded to indicate the kinds of poison it has. It has a short life span, and appears to be the evolved form of a Venonat."
- Pokédex (Pokémon Adventures)

Mun mielestä Venomoth on jotenkin todella inhottavan näköinen, mutta silti kummasti jotenkin kiehtova. Se on musta ikävän realistisen oloinen ja voin aivan liian hyvin kuvitella noi sen siivet sellaisiksi yöperhosen-pölyisiksi ohuiksi läpyttimiksi, joista irtoaa jauhetta. Sit jotenkin toi sen peräpää ja noi pienet kätöset tuntuvat epämiellyttäviltä,.. jotenkin kauttaaltaan tosi epämiellyttävän pokémon. Mut sit samalla, en voi sanoa inhoavani tätä. Ja samaan aikaan, vaikka en halua tätä tiimiini, niin silti mua kiehtoisi kokeilla Venomothia jossain. Ehkä koska se on niin karmea, ja mä tykkään kaikista kamaluuksista. Venonatista ja Venomothista jännän tekee muutenkin toi noiden kehitys, kun pokémon muuttuu tollasesta karvaturrista tällaiseksi aivan toisennäköiseksi ilmestykseksi. Näissä ei oo tyyliin mitään samaa :D. Ehkä mä voisin antaa tälle joskus mahdollisuuden Redissä tai Bluessa, sillä on toi sprite vaan kaikessa kamaluudessaan jotenkin pysäyttävä.


Jotenki harmillisen tylsät pokémonit noin kokonaisuudessaan. Pokédexitkään ei kerro näistä kamalasti mitään kiinnostavaa.
Pituus: 150 senttimetriä (MÄ OON MUKAMAS TÄTÄ VAIN PARI SENTTIÄ PITEMPI... HYIiiiiii...!)
Paino: 12,5 kiloa
Abilityt: Shield Dust, Tinted Legs ja Hidden Ability Wonder Skin
Taas tollanen perusjees!

Huoh. Kyllä kaihertaa toi ORAS nyt. Mites muut? Onko peli jo kädessä? Entä herättääkö Venonat-line tunteita?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

14 kommenttia:

 1. Ei mustakaan kovin kummoisia pokémoneja, en ole tainnut juuri käyttää. Sellainen hauska teoria on kyllä, että Venonatin olisi kuulemma ollut tarkoitus kehittyä Butterfreeksi ja Metapodin Venomothiksi. Venonat ja Butterfreehän ovat aika saman näköisiä ja Venomothin aiemmassa Sugimori-artissa voi nähdä sen siivissä vähän samanlaiset pilkut kuin Caterpiella. En sitten tiedä onko tämä totta.

  Tuli miullekin ilmoitus AS:n saapumisesta, muttei ole kuulunut. Tällä hetkellä tosin asun kahdessa eri osoitteessa ja tiedä sitten kumpaan se posti sen vie. Huomenna lähdenkin taas varsinaista kotiani päin ja voin vain toivoa että se on siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä tuo teoria, ja kyllähän toi tosiaan voisi käydä järkeenkin. Olisi niin kiinnostavaa päästä seuraamaan Pokémon-suunnitteluryhmän kaikkia ideointia ja sen sellaista. Ties mitä tarinoita sieltä taustoilta löytyisi...

   Toivon mukaan pian saat sen pelin hyppysiisi!

   Poista
 2. Multa ei löydy näistä hirveästi sanottavaa - olen näiden kanssa aika neutraalilla kannalla. Mun mielestä Venonat on kuitenkin jotenkin oudolla tavalla ihan söpö. :D Yritän ajatella sen enemmän pomppivana hauskana karvamöykkynä, kun tuollaisena hirveänä kärpässilmänä. Venonath taas on mielestäni hyvinkin suloinen. On se outoa että kammoksun tosimaailman ötököitä, mutta rakastan melkein aina kaikkia Bug-pokemoneja. :D

  Hauska että mainitsit tuon kehittymisen; kuinka hassua se on että karvaturrista muuttuu tuollainen ötökkä. Nimittäin alunperinhän Venonatin oli vissiin tarkoitus kehittyä Butterfreeksi, ja Caterpien ja Metapodin taas Venomothiksi. Se kyllä kuulostaa mielestäni ihan järkeenkäyvältä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mustakin Venonat jotenkin ihan söpö, mutta sitten kun muistan noi kärpässilmät...! Mäkin kyllä oon suuri Bug-pokémonien ystävä, että mullekin noi useimmat ötökät on oikein mieluisia (Swadloon on paras :D).

   Jännittäviä teorioita. Ois kiva tietää, onko näin oikeasti käynyt :3.

   Poista
 3. Venonatista tykkään, mutta Venomothista en oikein osaa sanoa. Kammoan kaikenlaisia yöperhosia (ja päiväperhosiakin sisätiloissa :D ), ja Venomoth on tavallaan "liian realistinen", jos näin voi sanoa. Olen kuitenkin joskus harkinnut tiimiinkin. Enemmän tykkään tästä kuin esim. Dustoxista, joka on aika samankaltainen. Mutta ihan kivoja perus-pokemoneja.

  Aamulla sain tiedon että tilaukseni on postitettu. Hyvin epäileväinen olen että saisin pelin huomiseksi. Jos en saa, alan riehua. Nää ennakkotilukset ovat aina niin inhottavia, kun osa saa pelit jo ennen virallista julkaisua ja osa vasta viikon päästä. Suosin kivijalkaliikkeitä juurikin sen takia, ettei tarvitse kärvistellä epävarmuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, toivottavasti kumminkin tärppää ja saat sen huomenna! Just ton takia päätin, että en viitsi alkaa ennakkotilaamaan ja luottamaan postiin, vaan ennakkotilasin pelin ihan tavallisesta kaupasta (vaan ei munkaan tuuri ollut sitä parasta luokkaa tänään), jotta ihan taatusti saan pelin käteen.

   Ja samoilla linjoilla oon, yöperhoset on jotenkin tosi epämiellyttäviä D:. Ja etenkin sisätiloissa, kun ne lentelee kaikkea päin ja ne onnistuu aiheuttamaan yllättävän kovaa ääntä ja hyrr.

   Poista
 4. On nämä jonkun kerran tiimissä ollut.
  Sinälleen jännää, ettei tässä ole mitään kotelovaihetta.
  Tykkään kyllä molemmista, musta jotenkin toi Venomoth on kaunis jollain tapaa ja Venonat tommonen karvapallo :3. Venonatin ääni animessa oli hauska, mutta Venomothilla se oli vähän pettymys. Ei sille sovi matala robottiääni.
  On toi vähän pelottava toi Adventuresin Pokedex: "It has a short lifespan.".
  Löytää noin iso koi jostain kuolleena... yöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta kotelo kyllä olisi hyvä tällekin, mutta ehkä sitten olisi Kantossa jo liiaksiin näitä samankaltaisia kotelo-olioita :D. Venomoth on sillee jännä, kun toisaalta se on musta kammottava, mut jotenkin tosi kiehtova. Ehkä se on munkin mielestä jollain jännällä tapaa kaunis ilmestys. Venonatin ääni oli kyllä mainio!

   NO HYI, nyt mulle on pinttyneenä mielikuva kuolleesta ja puolittain mätänevästä Venomothista jossain Viridian Forestissa... D: D: D:

   Poista
 5. Venomoth on mielessä ainakin minulla pitkälti TPP:n jäljiltä, mutta en oikein välitä siitä. Koen kuitenkin jo tuon yllä mainitun Butterfree/Venomoth-teorian vieläkin hyvin mielenkiintoiseksi, mitä olen myös kuullut siihen liittyen on, että tämä muutos tehtiin sillä Butterfree on ehkä miellyttävämmän ja muutenkin sopivamman näköinen/oloinen ensimmäisiltä routeilta löytyväksi ötökäksi (viimeinen muoto siis)... Jos olisi ollut Venomoth, niin olisi saavuttanut luultavasti paljon pienemmän suosion. Mutta spekulointiahan tämä vaan. Muuten en oikeastaan näistä öttiäisistä välitä.

  ORASin on parempi saapua postin mukana tänään tai suutun. :( White 2:n ja Y:n ennakkotilauksien kanssa sain kumpanakin odotella todella turhauttavan pitkään ennen kuin pelit sain, en tahtoisi saman toistuvan kolmatta kertaa peräkkäin. Varsinkin, kun tällä hetkellä hypeni on todellakin ihan pilvissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kyllä voi pitää ihan hyvin paikkansa, että tollanen söppänä Butterfree mieluummin iskettiin sinne alkunurmikoille. Äääääh, nyt mä haluan tietää totuuden, että onko tää asia nyt oikeesti näin, miten ihmiset teorisoi :D.

   Oooorh, toivon todella että saat pelisi! Kyllä me kaikki ollaan se ansaittu, kun ollaan jouduttu odottamaan pitempään kuin muut ;__; Olisi tosi surkeaa tuollainen tuuri muuten. Mun pitäisi saada peli ihan puolentunnin sisään.

   Poista
 6. On ollut Venonat/Venomoth tiimissä. Tykkään ihan mielettömästi, kuuluu yksiin kanto suosikkeihini.. Varmaan kun silmiini tuo Venomoth näyttää jotenkin niin henkeen ja vereen myrkylliseltä ja hyönteistyypiltä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu, kiva nähdä että joku oikein pitää tästä kovasti! Toi on kyllä totta, että Venomothia myrkyllisempää tapausta saa varmasti hakea :D.

   Poista
 7. Minä rakastan pörrösiä yöperhosia, tosin omaan makuun Venomoth saisi olla vielä asteen pörröisempi :D Ei ole näitä Pokemoneja kuitenkaan tullut käytettyä, täytyy pistää harkintaan. Hurr tommonen jättikokonen Venomoth kouluttajan olkapäällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahaha, aaws, no hmm, jotenkin onnistuit muotoilemaan ton tollee söpösti, että mäkään en oo nyt täysin Venomothia vastaan. Kamalaa, kun en tiedä, mitä tästä pokésta ajattelisin :D.
   Tiimiin vaan!... ehkä munkin pitäisi antaa sille mahdollisuus.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!