Pokémon animemaratoni XV: Tentacool ja Tentacruel

Tentacool ja Tentacruel 

Outo, mutta ihan viihdyttävä jakso tämä. Hassusti länsimaiset versiot kertovat, että sankarimme ovat saapuneet Porta Vistaan, joka oli itse asiassa se edellinen bannatun Beauty and the Beach-jakson lomakohde. Tämä paikka on nimeltään Hutber Port.

Misty bongaa vedestä haavoittuneen Horsean, jota Pokédex kutsuu virheellisesti lohikäärme-tyypin pokémoniksi. Horsea piirtää veteen musteellaan kuvan ja hetken päästä kauempana merellä laivassa tapahtuu suuri räjähdys. Misty lähettää Staryun, Starmien ja Goldeenin apuun pelastamaan laivan miehistöä. Tuossa muuten näkyy taas, miten Staryu ja Starmie leijailevat ilmassa tosi siististi kantaen miehistöä selässään.

Pelastetun miehistön pomoksi paljastuu hehkeä neiti nimeltä Nastina. Eikö näytäkin tutulta, ihan viime jakson Brutellalta? Kyseessä ovat serkukset. Japaninversiossa Ash ja kumppanit kauhistuvatkin Nastinan nähtyään ja pyytelevät anteeksi hänen ravintolansa tuhoamista (viime jakso) ja Nastina hermostuu, kun he sekoittavat hänet serkkuunsa. Mutta esimerkiksi suomiversiossa Nastina kieltää ystäviämme poistumasta Porta Vistasta, ennen kuin he ovat nähneet hänen huvimaansa. Tässä kohtauksessa näkyy muuten niitä tuiki tavallisia kaloja. Suomidubbi hanskaa täydellisesti Nastinan äänen, kuunnelkaa vaikka mitä Nastina puhuu Tentacooleista (jos player ei toimi/näy, niin päivitä selaimesi ajan tasalle, jotta se tukee HTML5:sta).



Aika julmaa, eikö? Tässä jaksossa puhutaan Tentacoolien myrkyttämisestä ja palkkion myötä jopa Ash sekä Brock, tuntuvat kiinnostuneilta keikasta. Ihan hirveää :D! Mistystä koko homma on äärettömän kuvottava (Nastinan sanoin: "Siinäpä onkin lahjomaton tyttölapsi."), koska Tentacoolit ovat niin söpöjä. Ei taida Mistynkään moraali olla ihan kunnossa, sillä mitä jos kyseessä olisikin ollut tuhoja tekevä Weedle-lauma? Olisikohan hän suhtautunut asiaan samalla tavalla kuin Ash ja Brockkoli. Misty muuten kysyy, että eikö Nastina kuvota poikia ja Ash sutkauttaa, että pitää kyllä vähän enemmän toisenlaisista (naisista) :D.


Myöhemmin Misty valottaa enemmän rakkauttaan Tentacooliin, jota niin Ash kuin Brockaan eivät ymmärrä. Heistä Tentacool on itse asiassa ruma. Ystävämme lähtevät tapaamaan aiemmin tapaamaa puhallettavassa uima-altaassa polskivaa Horseata sekä tämän seuraksi uimaan jäänyttä Pikachua. Horsea vaikuttaa huolestuneelta ja yrittää kertoa Mistylle jotakin. Ash tajuaa, että Horsean aiempi mustepiirros oli vähän Tentacoolin näköinen ja pokémon yritti kertoa Tentacooleista ja laivan uppoamisesta.


Nastina, jolla on komea äänijärjestelmä koko kaupungissa, tekee tiedoituksen aikeestaan värvätä vapaaehtoisia myrkyttämään terrorisoivat Tentacoolit. Palkinto on ruhtinaalinen. Näin hetkeä myöhemmin sankareillamme on kyllä sydän ihan paikallaan ja Ashkin on huolissaan Nastinan aikeista. Misty taas pitää Nastinaa typeränä, kuka nyt pelkästä rahasta alkaisi vainota Tentacooleja? Oikein arvattu, about jokainen.
Ihan kuin kaupunkilaisissa ei olisi riittävästi, myös Rakettiryhmä tekee näyttävän sisääntulon ja lupautuu hoitelemaan Tentacoolit. Japaninkielisessä versiossa Jessie ja James sekoittavat myöskin Nastinan Brutellaan, mutta tässä Jessie kehoittaa Jamesia vilkaisemaan Nastinan tukkaa ja James möläyttää: "Voi kauhistus." :D Nastinasta Rakettiryhmässä on tyyliä ja niin Jessie, James ja Meowth lähtevät hoitamaan Tentacool-myrkytystä.



Mutta Tentacoolit ovat toista mieltä. Niitä on valtava määrä ja ne tuhoavat Rakettiryhmän moottoriveneen hetkessä. Harmillisesti Tentacoolien myrkytykseen tarkoitettu pökerryssörsseli lentää mojovassa kaaressa yhden Tentacoolin päälle ja saa tämän kehittymään jättiläiskokoiseksi Tentacrueliksi. Tentacruelit ovat nättejä :). Nastina ja hänen työntekijänsä koettavat ampua Nastinan hotellia parhaillaan tuhoavaa Tentacruelia minkä kerkeävät, mutta Tentacruelin kimmoisa iho ei hetkahda mistään pikkupanoksista. Lopulta koko joukko Tentacooleja valtaa kaupungin kadut. Mistyn mielestä Tentacruelia pitäisi puolustaa, mutta sankareidemmekin on lähdettävä pois Tentacruelin tuhon alta. Miksi pokémonit oikein käyttäytyvät tällä tavoin :(?

Syy selviää tietysti hyvin pian, kun Tentacruel kaappaa Meowthin ja lähettää viestin puhuvan katin kautta ihmisille (mutta miten ne oikein saivat Meowthin hypnoosiin, jotta pystyivät puhumaan sen suulla, hmm?). Tentacoolit ja Tentacruel ilmoittavat, että koska ihmiset tuhosivat heidän kotinsa valtameressä, niin nyt on heidän aikansa kostaa. Aika pelottavaa ja kantaaottava sarja tämä, hmm. Tentacruel pistää kaupunkia palasiksi, ja siksi tämä jakso itse asiassa bannattiin syyskuun 11. päivän jälkeen joksikin aikaa. Sinänsä aika hassua, minulle ei tulisi mieleen kyllä lainkaan tuollaisen tapauksen yhteydessä, että apua jos Pokémon-jaksossa onkin jotain traumatisoivaa materiaalia.

Misty suorastaan masentuu, kun ymmärtää, ettei vesipokékouluttajana tajunnut Horsean koettavan kertoa heille juuri siitä, että Nastinan hotellityömaa oli Tentacoolien koti. Mistyn pikkuinen Horsea koettaa puhua Tentacruelille järkeä, mutta saa vain turpaansa. Ashin, Mistyn ja Brockin pokémonit aloittavat hyökkäyksen Tentacooleja vastaan ja koettavat ajaa ne takaisin mereen. Pokémoneista ei juuri ole vastusta jätti-Tentacruelille, mutta Pikachu koettaa puhua jättiläiselle järkeä. Juuri kun näyttää siltä, että Tentacruel on taas hylkäämässä yhden sovintoyrityksen, Misty lähestyy Tentacruelia pyytäen anteeksi. Tentacoolit ja Tentacruelit päättävät lähteä takaisin mereen, mutta silti kuulosti yllättävän raa'alta, kun Tentacruel ilmoitti "Jos tämä toistuu, me hoidamme homman loppuun asti". Kuulosti aika kaunaiselta, mutta hauskaa vaihteeksi näin. Pokémonissa yleensä annetaan kaikki anteeksi samantien :D.


Mutta Nastina ei luovuta :DDD. Hän aikoo napata meduusat ja pistää ne akvaarioon ja pyytää pääsymaksuja. Hahaha, mikä viehättävä nainen! Misty ja Horsea hermostuvat Nastinan typeryydelle, mutta vielä enemmän suutahtaa Tentacruel, joka paiskaa ennen lähtöään naisen taivaan tuuliin. Itse asiassa Nastina lentää suoraa päätä edellisen jakson Brutellan kunnostuksen alla olevaa ravintolaa päin. Näin Brutellan ravintola tuhoutuu jo toistamiseen, voi voi.

Nastina ampuu Tentacruelia
Kaiken lopuksi Misty paljastaa napanneensa Horsean. Ystävyksemme ovat laivassa matkalla pois "Porta Vistasta". Tykkään tästä Indigo Leaguen jatkuvuudesta, nämä ovat mukavan kronologisia, tämä jakso loppuu laivaan ja sieltä seuraava jakso alkaa. Toisin kuin monina muina tulevina kausina, jolloin suurimman osan jaksoista voi esittää melkein missä tahansa järjestyksessä. Oho, tästä piti tulla vähän lyhyempi sepustus, mutta ei sitten tullutkaan. Seuraava jakso on yksi suosikkejani ja siitä tulee juttua huomenna.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

  1. Tämä on musta aika hauska jakso, olen jotenkin aina tykännyt tästä. Ehkä siksi juuri, ettei tämä ole mikään "nössö" jakso, vaan aika hurjakin varmaan pienemmille katsojille :P

    No joo, Tentacruel on kyllä mahtava tyyppi, vaikka kyllä se musta aika ruma on. Ainakin tuo sen koukkunenä. Tulee väkisin mielen Lumikin noita! hahah!

    Tiesitkö muuten että tämä jakso bannattiin Amerikassa, koska tämä jakso oli tulossa samoihin aikoihin World Trade Centerin tuhoutumisen kanssa? Ajateltiin että tämä jakso ei ole oikein sopiva siihen aikaan, koska kaikki olivat tilanteesta aika kauhuissaan ja tässä jaksossahan Tentacruel murskaa taloja vaikka kuinka. Ja yksi niistä on World Trade Center. Aika pelottava yhteensattuma!

    Mutta kivaa kun animemaratoni jatkuu! Ja itsekin pidän siitä, kuinka nämä ykköstuotantokauden jaksot ovat kuin yksi pitkä tarina, eikä sellainen että jaksot voivat olla missä järkässä tahansa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, muikea jakso. Etenkin Nastinan aseet ovat mahtavia :D.

      Haha, aika hyvä tuo vertaus Lumikin äitipuoleen :D. Mä jollain tavalla tykkään kyllä Tentacruelista tosi paljon, se on kivan näköinen. Nuo sen punaiset rubiinit ovat kauniit!

      Aa, vai siksi tuo siis bannattiin. Tiesin kyllä, että tuo jakso oli bannattu World Trade Centerien takia ja musta olikin vähän outoa, että miksi. Mutta jos Jenkeissä oli tosiaan aikeissa esittää tämä jakso aivan syyskuun 11. päivän tienoilla, niin sitten ymmärrän tuota bannausta vähän paremmin :3. Hrr.

      Poista
  2. Jihii, kiva jakso! ^^ Taisin katsoa tämän Juniorilta silloin kun se tuli, muistan miten Nastinan ääni oli ihan mahtava (taisi olla sama kui tuolla Hoothoot-jakson Hagathalla). En kyllä kieltämättä itsekään oikein pidä Tentacooleista, mutta tuollainen Pokémonien myrkyttäminen on kyllä ihan sairasta. D: Tentacruel on kyllä ihan jees, joskus peleissä on tehnyt mieli pyydystää se.

    Omasta mielestäni Horsea itse asiassa ON dragon-tyypin Pokémon water-tyypin lisäksi, tai ainakin Seadra tai Kingdra ovat. Japanissahan merihevosia pidetään "lohikäärmeen aviottomina lapsina" (ainakin Fruits Basketin mukaan ^^;), joten kyllä siinä on mielestäni vähän perää.

    Seuraava jakso onkin hyvä, sekin tuli katseltua Juniorilta silloin ja kyllä nauratti. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jakso on tosiaan mukava :3. Tuo Nastinan suomiääni esiintyy aika montakin kertaa varmaan animessa, mutta ei tule mitään muita vastaavia mieleen. Eiku hei, olisiko seuraavan jakson vanhalla vaimolla myös tämä sama ääni... Munkin mielestä Tentacoolit eivät ole kaikkista hehkeimpiä, mutta Tentacruel ♥.

      Kingdra on noista ainoastaan toiselta tyypiltään dragon. Tuo Pokédex-info on vähän huonosti käännetty suomeksi, sillä Horsean lajinimi on lohikäärme, mutta suomi-Dexteri puhuu Horsean olevan tyypiltään lohikäärme-pokémon. Nooh, pikku vikoja. Tuo oli aika jännittävä tieto, siis tuo merihevosien ja lohikäärmeiden yhteys (olen joskus ihmetellytkin, miksi ne ovat jotenkin yhtä aina joka paikassa).

      Poista
  3. Vähän tällainen "turhempi" jakso(vaikka Misty nappasikin uuden pokemonin, mutta Indigo kaudelle tyypillisenä erittäin viihdyttävä. Ainakin silloin nuorempana tästä tykkäsin. En ole tainnut tätä nähdä kuin viimeksi silloin 10-11 vuotiaana, mutta aika hyvin edelleen tapahtumat mielessä. Nytkin hymyilytti nuo ääniklipit, niin täyttä kultaa että korvat sulaa.

    Miksei kukaan koskaan pyydystä tuollaisia jättiläisiä? :D Olisiko hienoinen yllätys salimatsissa, mitä? Tentacruel on minunkin mieleeni ja oli itseasiassa tiimissäni ensimmäisessä Redin tallennuksessa! Voih, niitä aikoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäki muistan tämän aina sellaisena hiukan "turhana" jaksona, mutta tämän katselu oli oikeastaan kaikkea muuta! Tosi hauska ja mainio. Koetan viljellä noita ääniklippejä tulevaisuudessakin, koska kyllä nuo ääniraidat kertovat vaan enemmän kuin tuhat sanaa. Nuo lauseenpainot, äänen vivahteet... kultaa.

      No älä, mä ainakin haluaisin jättipokén! Tosin Advanced-kaudella eräs yhden jakson sankari kaappaa Heavy Balliin jättiläis-Gulpinin. Tosin tietty se Gulpin kutistui sen jakson lopussa.

      Poista
  4. Aika raju jakso! Tentacruelin jättimäisyyden takia kuvittelin kauan Tentacruelin oikeasti olevan noin iso, mutta todellisuudessahan se on paaaaljon pienempi. Ihmettelinkin aina, miten pikkuruisesta Tentacoolista kasvoi tuollainen möhkäle.

    Ihan mahtavaa, kun laitat noita ääniklippejä mukaan! Ääninäyttely varsinkin näissä ensimmäisen kauden jaksoissa on jotain niin mahtavaa. Naurahdin Rakettiryhmän "salaiselle pökerryssörsselille", ahahaha :D Huippu on myös tuo kuva Bulbasaurista antamassa Tentacooleille selkään.

    Ooh, en malta odottaa seuraavaa jaksoa, jos se on yksi lemppareistasi! En tähän hätään muista, mikä jakso tämän jälkeen tulee, enkä halua katsoa sitä mistään ylös, joten odotellaan jännityksellä:D

    VastaaPoista
  5. Jaksossa itse asiassa Brock mainitsee, ettei suurinkaan Tentacruel kasva yli 2 metriseksi. Mutta kyllä minäkin tuota jaksoa ekaa kertaa nähdessäni yllätyin, että onko tuo oikeesti noin iso ja pelottava :D.

    Jee, joo, tykkään noista ääniklipeistä itekin! Naureskelen niille kirjoitellessa koko ajan :DDD.

    Joo, ehdottomasti kuuluu top5:n tämä seuraava jakso! Kirjoitan siitä tänään vielä jeej!

    VastaaPoista
  6. Nastinan nimi on kyllä ihan loistavan sopiva hahmolle. En koskaan tykännyt tuosta mummelista, tosin suurilta osin varmaan sen takia että olin niin kovasti Tentacoolien ja -cruelin puolella. Tentacruel on niin karismaattisen cool tässä, että ei voi mitään. Tykkään siitä miten se käyttää Meowthia, ja eipä siitäkään nyt pääse yli että onhan tuo pokémon aika riettaan oloinen.

    Tentacruel x Misty, tiedäthän. Hahahaha. :DD

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!