Pokédex: Nidoran♂, Nidorino ja Nidoking

Lisää Pokédexiä, kuten vähän varoittelinkin. Ajatuksena oli, että laittaisin lisää näitä huomennakin, mutta voipi olla, että teenkin jonkun anime-postauksen. Millaisia postauksia oikeastaan ihmiset tahtoisi lukea näin ennen OmegaRubya ja AlphaSapphirea? :(

CoroCoro ei paljasta mitään super kiintoisaa ORAS:sta, paitsi että tyyliin kaikki mahdolliset legut on isketty näihin remakeihin :D. Mutta Manaphysta ei näy kuvaa missään. Manaphy on tyyliin hankalimmin saatava legu tällä hetkellä, ainakin omasta mielestäni. Täytyy varmaan ostaa se Pokémon Ranger, jotta saan oman Manaphyn peleihini :D.

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 15. yötä!Pokémonit numeroilla #32, #33 ja #34: Nidoran♂, Nidorino ja Nidoking.

Nidoran♂

Nidoran♂ ja Horn Attack
"It raises its big ears to check its surroundings. It will strike first if it senses any danger."
- Pokédex (Silver)

Kuten jo Nidoran♀-tekstissä mainitsin, niin kummatkin Nidot ovat olleet useasti tiimeissä mukana. Nidoran♂ kuitenkin ehkä vähän useammin. Nidoranin kohdalla on muuten pakko mainita se aika symppis Orange Leaguen jakso Wherefore Art Thou, Pokémon?, jossa on kaksi rakastavaista Nidorania :D. Orange League-kauden kaikki jaksot oonkin katsonut läpi vain kerran, pitäisi ehkä joskus silmäillä ne jaksot uudestaan. Mutta takaisin Nidoran♂iin... ehkä visuaalisesti se on musta kivemman näköinen kuin tyttöversio, näin kun asiaa oikein kunnolla pohtii. Tiimissä ainakin muistan sen olleen hiukan parempi, koska sen Attack on suurempi kuin Nidoran♀. Täytynee ottaa kokeiluun :D. Musta on tosi symppistä, että shiny-Nidot vaihtavat ikään kuin väripalettia keskenään, jolloin poika-Nidoista tulee enemmän normin tyttö-Nidon värisiä ja päin vastoin.
Pituus: 50 senttimetriä
Paino: 9 kiloa
Kehitys: Tasolla 16
Olen tyytyväinen kuvaan! Hyökkäykseen!

Nidorino

Nidorino ja Focus Energy
"Nidorino has a horn that is harder than a diamond. If it senses a hostile presence, all the barbs on its back bristle up at once, and it challenges the foe with all its might."
- Pokédex (Ruby&Sapphire)

Nidorinolla on yhtä lailla musta hienot spritet ensimmäisessä genessä, aivan kuten Nidorinalla. Tajusin muuten, miksi multa on ehkä jäänyt jotenkin Nido-kokemukset vähän heppoisiksi: syynä on Moon Stone. Etenkin Kanto-alueen peleissä on aina tuntunut, että Moon Stoneja on tosi rajallisesti, ja jos tuhlaan sellaisen johonkin, niin voi olla että en sitten myöhemmin saakaan kehitettyjä jotain toista kultamussukkapokémonia, joka tarvitsee sen Moon Stonen. Vähän typeräähän tuollainen ajattelu on, sillä sen johdosta yleensä kyllästyn Nidorinoon/Nidorinaan, ne lentävät PC:n perukoille ja lopulta mulla on Moon Stoneja laukussa vaikka muille jakaa :D. Nidorinossa on jännä, miten paljon erilaisia värimutaatioita siitä on. Animessahan se on hyvinkin haalean vaaleanpunaisen ja vaalean violetin pastellinen sekoitus, kun taas peleissä Nidorino on usein oikein myrkynvioletti. Toi vähän hempeän värinen Nidorino tuntuu olevan enemmän mun makuuni, se jotenkin tasapainottaa mukavasti tuota sen hyvin karua (mutta hyvällä tavalla karua) ulkonäköä. Mitä enemmän näistä Nidoja on nyt katsonut, niin sitä enemmän ne alkavat miellyttää silmää!
Pituus: 90 senttimetriä
Paino: 19,5 kiloa
Kehitys: Moon Stone
Tähänkin olen tyytyväinen! Koko Nidoran-perhettä on ollut tosi kiva piirtää, toisin kuin joitain toisia pokémoneja (I'm looking at you Ninetales ja Raticate).

Nidoking

Nidoking ja Earth Power
"It uses its powerful tail in battle to smash, constrict, then break the prey's bones."
- Pokédex (Red&Blue)

Nidoking on kyllä kauttaaltaan voimakkaan näköinen ilmestys. Nyt kun muistelen historiaani näiden pokémonien kanssa vähän enemmän (hassua, miten hitaasti jotkut kokemukset palaavat mieleen), niin muistinkin, että mä olin kova Garyn Nidokingin fani silloin muinoin, kun näin sen ottelemassa Giovannia vastaan :D. Uudestaan Garyn Nidoking nähtiin ottelemassa Indigo Leaguessa Golemia vastaan, jota vastaan se hävisi ja vaikka kyseessä oli ihan tosi pieni ottelu, niin silti aah, jotenkin Nidokingistä jäi sellainen kunnon badass-kuva. Ehkä mun olisi tosiaan syytä kokeilla sen käyttämistä kunnolla, onhan siinä kumminkin kaikki Avri-ainekset, joista pokémoneissa tykkään: iso koko, järeys, maa-tyyppi, kiinnostava ulkonäkö...
Pituus: 140 senttimetriä
Paino: 62 kiloa
Tulipas piirrettyä ystävällisen näköinen Nidoking :D. Toihan on oikein tosi friendly, eikä suinkaan mikään hirmuinen tappokone. Noooooh, kai sitä täytyy tuollaisia herttaisiakin yksilöitä olla olemassa!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

24 kommenttia:

 1. Kaikki postaukset kelpaa. :) Tykkään näistä dexijutuista, koska pääsee lukemaan mielipiteitä aina mainituista pokemoneista ja miettimään itsekin, että mitä mieltä loppupeleissä näistä poksuista on.

  Mitä noihin leguihin tulee, niin sehän oli jo varmistettu Nintendon kautta, että kaikki normilegut on saatavilla, mutta ei myyttisiä eli eventtileguja (Mew, Jirachi, Victini jne). Pelkään kyllä sitä, että entä jos ei olekaan enempää megoja, kuin nämä jo paljastetut. Olisi kyllä aika _ veto Nintendolta, kuulun itsekin Mega Flygonin havittelijoihin.

  Nidoihin päätin kommentoida yhteisesti. Olen käyttänyt näitä todella vähäsen, Heart Goldissa oli yhdellä kerralla mukana Nidoqueen, joka oli... Ihan ok. Oikeastaan se tuli lievästi positiivisenä yllätyksenä, sillä en oikeastaan odottanut tuolta yhtään mitään ja paljastuikin voimakkaammaksi kuin oletin. Design ei iske kauheasti missään näissä kuudesta (paitsi Nidoranit ovat tavallaan tosi söpöjä) ja varsinkin lapsena oli musta huvittavaa, että nuo sukupuolisymbolit kuuluivat suoraan nimiin. En vaan jotenkin enää pysty innostumaan kuin ehkä 5% Kantopoksuista, mitä tapahtui. D:

  (Hassua kun sanot miten Kanto-alueella ei saa Moon Stoneja, kun ennen toista salia on mahdollista niitä jo löytää yksinään kaksi kappaletta Mt. Moonista. Nämähän ovat siitä syystä erinomaisia pokemoneja ingamessa Kantossa, että ne saa kehitettyä viimeiseen muotoonsa jo niin aikaisin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että nää Pokédex-kirjoitukset on mieleen. Joskus tulee vaan sellainen olo, että apua, mitä jos nää on kamalan tylsiä lätinöitä :D.

   Ymmärrän kyllä tuon pelon, toivon mukaan itse peliin on kumminkin jätetty jotain megoja paljastettavaksi. Tänäänkin tuli tuo ORAS-anime"spesiaali", joka ei antanut mitään uutta. Mutta nooh, toivotaan parasta. Itsekin kaipaisin megoja vielä vähän lisää. Tai kai jotain on jätettävä sitten sinne Z:n julkaisuun.

   Mä oon ehkä uudestaan vähän innostunut Kanto-poksuista taas? Tai oikeastaan mulle on tapahtunut ehkä suuri taantuma Johto-pokéjen kanssa, kun silloin ennen muinoin musta 2. generaatio oli se paras. No joo, kumminkin.

   Ja joo, siksi toi onkin niin hassua, että mulle tulee sellainen "apua en voi kehittää pokéjani"-olo :D. Tai toisaalta, just kun niitä saa pari ihan pelin alkupuolelta, niin sitten iskee sellainen "en voi tuhlata näitä ihan suinpän"-fiilis. Ja kyllä, olen kumma. Musta on muuten kiva odotella vähän pokémonien viimeisiä muotoja. Jotenkin tulee sellainen olo, että kaikki on jo nähty, jos pokémon kehittyy vikaan muotoon tosi aikaisin.

   Poista
 2. Nidoking on musta parempi kuin Nidoqueen mutta kummastakin tykkään tosi paljon. Nidokingilla tuo lookki on hyvällä tapaa rosoinen. Ja minäkin fanitin nuorempana Garya ja sen Nidokingia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nidokingille 1-0 :D. Gary oli kyllä cool silloin muinoin!

   Poista
 3. Olisi kivaa saada lisää Anime-postauksia, mutta nämä Pokedex-kirjoituksetkin ovat kivoja! :) Tykkään molemmista Nidoran-muodoista, mutta ehkä kallistun hiukan enemmän näiden urospuolisten puolelle. Nidoking on niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetan tunkea ensi viikolle enemmän anime-lätinää :) Voisi sitä vanhaa Indigo League-kauttakin jatkella.
   Nidokingille 2-0 :D.

   Poista
 4. Jeih :D Nyt on avrin pokedex saanut kiinni intin TJ lukuni :D Päivän pokemon on Nidoking ja aamuja on 34kpl.
  Itse olen enemmän nidoqueenin ystävä. Ei niin paljon teräviä kulmia ja värikin on mukavampi...
  Ja jatka vaan samaan malliin! Näitä pokedexejä on hauska lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, onnea armeijan viimeisille rutistuksille! Toi TJ-Pokémon-systeemi on kyllä niin hieno, olen ylpeä.
   Ooh, tilanne on 2-1 :D. Ja kiitos kovasti kehuista!

   Poista
 5. Heh, aamuja ylemmällä kommentoijalle! Omani kärsin jo pari vuotta sitten.. (sori, oli pakko :D) Aivan mahtavia kuvia jälleen! :) nyt alan pikkuhiljaa olemaan liian malttamaton.. Haluan Omega Rubyni! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *ylempi anonyymi tykkää tästä :D

   Poista
  2. Kiitos kehuista! Nidoja oli tosi hauska piirtää :). Ja tiedän, sieltä ne tulee hitaasti... niin lähellä, mutta niin kaukana.

   Btw, jotenkin niin sympaattista nähdä porukka kommentoimassa toistensa kommentteja :D Me likes!

   Poista
 6. Miten Nidoking on noin lyhyt?? Tosi kummallista kun itse olen aika pätkä niin tämä Pokemon on vielä lyhyempi owo'
  Pidän enemmän Nidoqueenista, kuten tuossa edellä mainittiin niin se on jotenkin pehmeämpi ja sen väritys on kiva. Tosin Nidoking on jees myös, tykkään sen poskipiikeistä kun ne on välillä piirretty niin että ne näyttävät karvalta joka olisi jännä yksityiskohta tämmöselle liskomaiselle otukselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, unohdin ihan kokonaan mainita tuosta Nidokingin pituudesta. Hyvä kun huomautit siitä :D. Ehkä se on aina vain totuttu näkemään suurempana Garyn ym. kymmenvuotiaiden vieressä. Tosin esimerkiksi Doduo ja Glalie ovat suurempia kuin Nidoking Pokédexin mukaan...

   Mä mietin kyllä pitkään, olisinko piirtänyt ne ns. karvoiksi, mutta menin sitten tällä :D. Ja tilanne 2-2!

   Poista
 7. On tullut joskus Nidoja käytettyä, tosin lähinnä väliaikaisesti ja sitten jätetty vaan boksin pohjalle. Lapsena oli kiva kun poika-Nidoranit olivat pinkkejä, vaikka sitä pidetään enemmän tyttöjen värinä. Kivaa vaihtelua. ^^ Kyllä itsellekin maistuu paremmin tuo naispuolinen vastine. Niin ja kyllä miäkin ällistyin kun sain tietää Nidoqueenin ja Nidokingin olevan noin lyhyitä, kyllä 7-vuotias lapsikin voisi juuri ja juuri voittaa nuo pituudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3-2 Nidoqueenille!
   Ja oon aivan samaa mieltä tosta väriasiasta, tosi kiva että ne ovat juuri näin päin. Etenkin oikein pinkki Nidorino on meitsin mieleen ja kovasti. En oikein tiedä lasten pituuksista, mutta meikä, joka oon aika lyhyt, on yli 10 senttiä Nidoja pitempi. Hmm.

   Poista
 8. En suostu edelleenkään uskomaan että Nidoking on tuollain alle puolitoistametrinen tumppi :D Nidorino ja Nidoking ovat yksiä lemppari pokemonejani, jos ei jopa kaikkein lemppareimmat. Vahvoja, hurjannäköisiä, maa ja poison tyypitykset, laaja hyökkäysvalikoima, parhautta. Nidokin on ollut tiimissä viimeisimmässä Solulsilverissä ja White2:ssa, SS:n Nidokingin siirsin jokinaika sitten Y:hyn. Ja Leafgreenissä tullut käytettyä lukemattomia kertoja. Jostain syystä kaikki Nidot jäi pikkupoikana Redissä täysin käyttämättä. Ja vasta nyt todella tajusin että Nidorino on vaaleanpunainen :) Sopii jotenkin tosi hyvin kyseiselle pokemonille, eikä vähennä mitenkään vaikutelmaa sen vaarallisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla tilanne taas tasan 3-3 :D.
   Ja todellakin, etenkin animessa Nidorino on tosi vaaleanpunainen, mutta silti tosi upea ja ei yhtään stereotypisen femiininen ilmestys. Ja Nidorinon Jungle-sarjan TCG-kortti, se vasta onkin hieno. Vaikka aluksi aattelin, että Nidorino ei oo mulle mitenkään kummoinen, niin nyt kun ihan kunnolla ajattelee, niin onhan se itse asiassa tosi siisti. Jotenki tykkään tosta kuvastakin, jonka siitä piirsin.

   Poista
 9. En tainnut kommentoida tuonne tyttö-Nidojen postaukseen, mutta kommentoidaanpas sitten tähän, että nämä poika-Nidot ovat kyllä aina vetäneet pidemmän korren... vaikka nyt kun tarkemmin ajattelen, niin eipä ne tyttö-Nidotkaan pahoja ole! Ainakin se, mitä sanoit Nidorinasta, osui kyllä oikeaan ja se onkin aika veikeän näköinen ilmestys. Kruunupäistä (...) Nidoking on kuitenkin suosikkini ja taisinpa sitä jopa ihkaensimmäisessä Red-tiimissäni käyttää, ja useita kertoja myös Fire Redissä ja milloin missäkin. Juurikin se seikka, että Nidorinon saa kehitettyä tosi aikasin, oli houkuttelevaa.

  Minusta on aina ollut hassua ajatella, että olisikohan nämä Nidot vain "yksi" Nido, jos ne olisivat ilmestyneet myöhemmissä peleissä? Eli nimenomaan niissä, missä eri sukupuolet saivat näkyviäkin eroja (olisiko ollut nyt 4. sukupolvesta eteenpäin?). Saman nimen kun ainakin ensimmäiset Nidoranin omaavat, sukupuolimerkkiä lukuunottamatta. Toisaalta mua vähän ahdistaakin nyt tällainen... "epäjärjestelmällisyys", kun onkin käytännössä sama Pokémon mutta silti erikseen tytöt ja pojat mutta nojaa, kyllähän nuo eri evoluutiokaaret tekevät siitä ihan järkevän, kun on vielä eri statsit sun muut.

  Nämä Dexipostaukset on just hauskoja, kun kuulee vähän sun mielipiteitä joka Pokémonista. Ja kuvat ovat edelleenkin tosi upeita, niitä katsoo aina mielellään! Jos OR/AS teemaan pitäisi jotakin aihetta keksiä, niin alustavat tuntemuksesi pelejä kohtaan on aina yksi vaihtoehto (vaikka osaltaanhan niitä juttuja onkin tullut jo joissakin aiemmissa postauksissa esille, erityisesti CoroCoro-uutisten aikoihin). Ehkä sitten joku yksinkertaisempi juttu, tyyliin "paras ja huonoin asia OR/AS-peleissä tähän asti" tai vaikkapa pelkistä uusista Megoista sama juttu.

  Jotenkin jännää, että kaikki legendaariset tungetaan näihin peleihin, ja siis yleensäkin se seikka, että ne kaikki voi napata X/Y/OR/AS-pelien kesken. Mitä ihmettä siihen X/Y:n kolmanteen versioon sitten isketään, jos legut loppuvat nyt jo "kesken"? Ehkäpä se on sitten täynnä tuhansia Mega-evoluutioita, tai jotain aivan ennennäkemätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4-3 Nidokingille!

   Ai ai ai kamala, joskus sä Munchy saat mun pään aivan pyörryksiin ja nyt sitten pohdin koko loppuillan, että mitenköhän nämä Nidot olisi vaikkapa 6. generaatiossa hanskattu, jos olisivat nyt ilmestyneet. Sama juttuhan on vähän Mr. Mimen kanssa, kun mokomat menivät antamaan sille moisen typerän enkkunimen, silloin kun ei vielä sukupuolia pokémonissa tunnettu. Tosi häiritsevää :D.

   Kiitos kovin! Ja haa, sain itse asiassa tosi monta hyvää ideaa noista ehdotelmistasi, täytyykin pistää mietintämyssy päähän. Toisaalta on niin kiva jatkaa tätä Pokédexiäkin, kun onhan tässä matkaa sinne 151, ja erityisesti matkaa sinne 649 pokémoniin. Melkein tekisi mieli kirjoittaa useasti päivässä :D.

   Toista se oli Ruby/Sapphire-aikoina! Silloin vaikkapa Ho-Ohia tai Lugiaa saanut mistään.

   Poista
 10. Rakastan tosi paljon kaikkia Nidoja! Ennen en kauheasti välittänyt niistä, mutta yhtäkkiä olen rakastunut niihin ihan täysin! ^^ Käytin ihan ensimmäistä kertaa pelatessani Pokemonia tiimissä Nidoqueenia, ja jonkin aikaa sitten käytin LeafGreenissä taas Nidokingiä. Tykkään molemmista, mutta ehkä noista pojista kuitenkin hieman enemmän. Jostain syystä varsinkin Nidorino on mielestäni tosi kiva! :)

  Hienoja kuvia taas kerran! Tykkään tuosta ystävällisennäköisestä Nidokingistä. D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se nyt siltä näyttää, että Nidoking taitaa vetää pitemmän korren. 5-3 Nidokingille.
   Kiitos kehuista! Nidokingista tuli tosiaan oikein ystävällisyyden huippu, hahaha. Haluan pelata LeafGreeniä ihan sairaasti nyt, kun käyn näitä Kanto-pokéja läpi ja sain noi salimerkitkin D:.

   Poista
 11. Jesh! Hyvältähän tämä näyttäisi. Itse suosin noita poika-Nidoja, koska Niidoqueen on vain hiukan liian... Noh, muumimainen. Nidomamma. Mutta onhan näitä tullut käytettyä ja itse muuten säästän evoluution jhonkin hiukan "eeppisempään" paikkaan. Kun yleensä sen yhdesti tulee joka regionissa turpiin ja tokalla kerralla läpi, niin kyllähän se sitten on siistiä voittaa vasta kehittyneellä poksulla. Btwonkos kuinka moni täällä nähnyt yhden Advanced Challenge-kauden jaksoista joissa on kaksi mahtavaa Nidoa ja muutenkin mahtava jakso. Minulla tuo on DVD:llä, levyn nimi Ruohohysteriaa. Kolme AC-jaksoa, Prismasta oli kymppi. Nice...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaw, Muumimamma :D Tosi herttainen vertaus! Ja oon muuten aika samis ton suhteen, että säästän evoluutioita aina peleissä joihinkin tiettyyn kohtiin ja usein, esim. jos pokémon kehittyy level uppaamalla, niin koetan tahdittaa sen esimerkiksi saliotteluun tai jotain :D.
   Multa löytyy toi DVD! Sehän oli se jakso, jossa Ashin ja Mayn piti otella yhdessä :D.

   Poista
  2. Jep, oli kyllä kohtuullisen huvittavaa nähdä ne Nidot kävelemässä käsikädessä :'D

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!