Pokédex: Pikachu ja Raichu

Ihan heti kättelyyn kysymys: pelaatteko jotain Pokémon-peliä tällä hetkellä? Ja mitä siinä puuhaatte? Mua kiinnostaa aina ihan hirveästi ihmisten tiimit, mitä pelejä kukin pelaa ja sen sellaista :D. Meikä ottaa tuosta heti X:n käsiini, kunhan on tämä postaus kirjoitettu pois alta :3.

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 21. yötä!


Pokémonit numerot #25 ja #26 tulevat tässä. Kyseessähän on tietysti Pikachu ja Raichu.

Pikachu

Pikachu ja Nuzzle
"It keeps its tail raised to monitor its surroundings. If you yank its tail, it will try to bite you."
- Pokédex (Yellow)

Uskokaa tai älkää, niin mulla on jonkin näköiset paineet nyt kirjoittaa jotain semi järkevää tähän, onhan kyseessä kuitenkin Pokémonin ikoninen maskotti. Hassua ajatella, että jos asiat olisi menneet alkuperäisten suunnitelmien mukaan, niin meikä voisi olla nyt puhumassa Clefairysta Pokémonin maskottina. No, Pikachuun kumminkin päädyttiin, ja vaikka oon päässyt viimein tänä vuonna yli pienestä Clefairy-dislikestani, niin kyllä Pikachu on maskottina aivan ykkönen. On ehkä vähän hävytöntäkin, että blogi on ollut näin kauan olemassa ja silti Pikachu ei ole saanut omaa kirjoitustaan.
Olen suuri Pikachu-fani, siitä ei pääse mihinkään. Näin ei ole kuitenkaan aina ollut, vaan oon käynyt läpi sellaisen "äh Pikachu on niin tylsä hnngh Thunderbolt blääh"-kauden. Mutta nykyään! Pikachu on ihan ehdottomasti lemppareitani, tosin lemppareita mulla on paljon. Kuten ehkä kuvasta näkee, niin oon aivan ehdottomasti vanhan pullukka-chun kannalla. Nykyään Pikachu on aikamoinen slim-fit (tosin XY:n 3D-model oli yllättävän tuhti verrattuna viimeisimpiin spriteihin!), mutta vaikka suosin enemmän pyörempiä Pikachuja, niin kyllä mulle ne hoikatkin kelpaa :D. Kaikki Pikachut on jees! Oikeastaan mua on houkutellut jo jonkin aikaa pelata Pokémon Yellowia - en nimittäin oo ikinä kokeillut siinä sitä Pikachu Surffausta! Jostain syystä lapsena saanut sitä toimimaan/tajunnut miten se tehdään. On siis aika uudelleen peluun!
Pikachun on suunnitellut Atsuko Nishida, joka on myös suunnitellut ainakin sellaiset pokét kuin Minccino ja Sylveon. Mua kiehtoisi kovasti tietää, ketkä oikein ovat minkäkin pokémonin takana; musta tuntuu että aivan liian monella on sellainen illuusio, että Ken Sugimori on kaikki pokémon-designit piirrustellut alusta loppuun (jopa enkku-wikipedia vihjaa tohon suuntaan).
Pituus: 40 senttimetriä
Paino: 6 kiloa (ja Ash kanniskelee Pikachua olkapäillä ja päänsä päällä alvariinsa, mahtaa pojalla olla aikamoiset hartialihakset tätä nykyään :D)
Kehitys: Thunderstone
Olen ihan tyytyväinen tähän kuvaan. Pulska-Pikachu :3.

Raichu

Raichu ja Volt Tackle
"If it stores too much electricity, its behavior turns aggressive. To avoid this, it occasionally discharges excess energy and calms itself down."
- Pokédex (Emerald)

Raichuuuu! Vaikka olenkin iso Pikachun ystävä, niin se ei kyllä estä meikää tykkäämästä ihan täysillä Raichusta! Raichu on nimittäin musta tosi siisti pokémon. Kuten Pikachu, niin Raichukin on vuosien mittaan käynyt salilla kuntopyörällä pudottamassa kiloja, mutta aivan kuten Pikachun kohdalla, musta se alkuperäinen pullukka Raichu Red ja Blue-spriteistä on kyllä hienoin. Raichussa tykkään sen värimaailmasta jotenkin tosi paljon - se on niin kivan erilainen Pikachuun verrattuna (vertaa esim. joihinkin muihin evoluutio-linjoihin kuten vaikkapa Clefairyyn). Raichu on muutenkin jotenkin badass. Tavallaan musta olisi ollut hauskaa, jos Ashin Pikachu olisi joskus muinoin kehittynyt Raichuksi, jotenkin musta Ashille sopisi Raichu täydellisesti, mutta tätähän ei kyllä tule koskaan tapahtumaan. DP-kaudella kyllä tykkäsin ihan täysillä siitä yhdestä Pokémon-leirijaksosta, jossa Ash sai lainapokéksi Raichun :D.
Totta puhuen mulla vaihtelee varmaan noin fifty-fifty että kehitänkö Pikachuni Raichuksi vai en, jos satun Pikachua käyttämään. Viimeisimmällä Pikachu-käyttökerralla kehitin sähköjyrsijäni Raichuksi, mutta se vaihtelee kyllä hirmusti. Rai rai!
Pituus: 80 senttimetriä
Paino: 30 kiloa
Jälleen ihan tyytyväinen itse piirrokseen. Tosin ehkä se näyttää vähän kömpelöltä tuossa... no tää olkoon Raichu nimeltä Clumsy!

Mitäs ajatuksia maskotti ja sen isoveli herättää teissä? Onks ne nyt ihan nähty jo vai vieläkö riittää rakkaus sähköjyrsijöille?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

20 kommenttia:

 1. Toi Pikachu on niin suloinen pallo XD

  VastaaPoista
 2. Kummatkin on... Ihan ok. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis. Mulla ei jotenkin vaan ole mitään sanottavaa näistä, ne tippuvat aika paljolti samalle tasolle valtaosan muiden kantopokejen kanssa. Ovat olemassa, mutta en niistä niin supererityisemmin välitä. Ehkä olen turtunut lievästi Pikachuun, kun se on kaikkialla, mutta toisaalta se ei taas sen erityisemmin haittaakaan. Raichusta tykkään enemmän, mutta... Sekin on vaan vähän möh. Sen lisäksi en vaan jaksa ymmärtää tätä hihkutusta takavuosien pullapikachuista, yf. Ehkä Pikachu on minulle vaan yksi sähköjyrsijöistä, ja jää räikeästi sellaisten alapuolelle kuin Pachirisu ja Dedenne, jos minulta kysytään.

  En oikeastaan pelaile mitään pokemonia virallisesti tällä hetkellä, hmm. Yritin joku päivä sitten vetää uusiksi läpi Crystalissa nuzlockea, mutta Whitney teurasti koko tiimin aika räikeästi. Y:hyn tulee tartuttua milloin jaksaa, mutta eipä näinä päivinä oikeastaan enää. Viimeksi varmaan silloin joku aika takaperin fairy face-offin muodossa ja sen jälkeen yritin jonkun tunnin breedata shinya Starlya - tietenkin siinä onnistumatta. Olen aika turtunut siihen, peliajat harvoin minulla ylittävät missään pelissä edes sataa tuntia (saatikka sitten yli 350, mitä Y:ssä on). En jaksa ymmärtää niitä, keillä on yli tuhat tuntia, hmm. Ehkä pitäisi harrastaa ottelemista muita vastaan enemmän. Summatakseni tämän niin oikeastaan pokepelirintamalla odottelen pelkästään OR/ASin saapumista.

  (Kauheat jaaritukset taas...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kauheat" jaarituset ovat oikein tervetulleita :3.

   Ihan virkistävää kuulla tällainenkin mielipide! Musta tuntuu, että Pikachun suosio on noussut viime aikoina, mutta voin toki olla väärässäkin. Mun on kauhean vaikea jotenkin lähteä rankkaamaan näitä söpösähköjyrsijöitä erityisemmin. En osaa yhtään sanoa, onko esimerkiksi musta Dedenne söpömpi/mun silmissä kuin Pikachu tai Raichu. Hmmh.

   Mun pitäis koettaa Nuzlockea kunnolla, oon vaan kerran aloittanut sen joskus semikauan sitten Rubyssa, mutta en muissa peleissä. Mullakin on kyllä sellainen omituinen odotustila, kun vaan odotan AlphaSapphirea. Haluaisin toisaalta uppoutua X:n peluuseen ja Kalosin uusiksi kokeiluun tyttöhahmoni kanssa, mutta jotenkin en vaan kykene, kun ORAS häämötelee nurkan takana. Oikeastaan ihan eniten mun tekisi mieli pelata Red/Blue/Yellowia, ne kun ovat tyyliltään ja pokémoneiltaan kaukana ORASista.

   Poista
 3. Voii, kun ovatkin söpöjä palloja nämä molemmat! Oon aina rakastanu tätä kaksikkoa, vaikka Pikachu onkin aina ollut ykkönen. <3 Muistan, kun ala-asteella suurin osa kavereista oli Raichun puolella, koska Pikachu oli "niin nähty" jo. Pöh pah sanoin minä, Pikachu on rakkaus! Tähtihetkiäni on, kun sain äidin ostamaan itselleni sellaisen Stockmannin jätti-Pikachu-pehmon ylioppilaslahjaksi, kun tulokset tulivat silloin taannoin. Täydellinen juoni kyllä, koska missä tahansa muussa tilanteessa lähes 50€ pehmolelu tuskin olisi löytänyt tietään kokoelmaani. :D

  Mitä tohon toiseen kysymykseen tulee: mulla on itse asiassa juuri Ruby kesken. Oon jämähtäny taas siihen perinteisimpään kohtaan, eli salit vedetty, mut liiga ei houkuttele. Tiiminä Swampert, Gardevoir, Manectric, Camerupt, Absol ja Breloom. Näistä on kaikki muut paitsi Swampert ekaa kertaa käytössä, koska en oo ihan hirveesti Hoennin pokeja tiimeissä käyttäny, ja pelaankin tätä sukupolvea vasta toista kertaa läpi. Nää on kuitenkin suurin osa ihan mun suosikkeja ollut jo pitkään, joten on aika kumma, miten en oo ottanu näitä tiimeihin tätä ennen... :D Cameruptiin rakastuin vasta nyt, kun surkean tulipokejen määrän takia pakottauduin ottamaan sen testaukseen. On se lutunen. ♥ Tää on kyl ylipäänsä ollu oikein muikea tiimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooooooh aah, tuo jätti-Pikachu kuulostaa aivan parhaudelta :3. Mäkin olin ennen Raichun puolella, mutta nykyään en oikeen osaa sanoa kumpi olisi mun kirjoissa se ykkönen. Ehkä ne on jaetulla sijalla~.

   Cameruptin käytöstä erityistä kunniaa! Musta se tarvii enemmän rakkautta ihmisiltä. Jotenkin kyllä uskon, että nyt kun sillä on mega evo, niin Camerupt löytää tiensä paremmin ihmisten tiimiin. Myös Sharpedo on ollut harmittavan vähän edustettuna, joten eiköhän senkin tilanne kohene. Mä taas päätin olla koskematta mihinkään Hoenn-peleihin, kun kuulin ORAS:n julkaisusta. Haluan kokea kaiken mahdollisimman uutena, niin sanotusti. Tosin toisaalta olisi hienoa oikein kunnolla verrata, että mitä uudistuksia ja muutoksia ORAS tuo tullessaan, jos pelaisin sen läpi. Liigan pokémonvalikoima on ainakin mun ymmärtääkseni muuttunut aika lailla (?).
   Kiitos kommentista Reni ♥.

   Poista
  2. Jätti-Pikachu on paras! https://twitter.com/Reni_Chan6/status/335416571889610752/photo/1 <3

   Hahah, haluisin ottaa Cameruptin ORASin tiimiin sen megan takia. :D Riippuu kyllä suuresti tänkertaisten tulipokejen valikoimasta, mitä teen. Blazikenkin on kyllä kokeilematta, mut Sceptilellä on niin cool mega... On tää vaikeeta! Muuten ottaisin ehdottomasti Swampertin tiimiin, mut ehkä ei sittenkään, kun oisin sit käyttäny vaan sitä näistä starttereista. Tiimin valinta on serious business!
   Mun kohdalla kävi niin veikeesti, että ostin Rubyn Huuto.netistä pilkkahintaan, ja pari kuukautta myöhemmin nää uudet versiot julkistettiin. :D Sillein hauska, kun tää on eka remake, jonka alkuperäsen pelin oon pelannu. Jännä nähä, miltä se pelaaminen tuntuu, kun asiat tietää suunnilleen etukäteen. :3

   Anytime! ♥ Vois kyllä kommentoida useemminkin täällä, kun kuitenkin stalkin kaikki postaukset läpi.

   Poista
  3. Aaaww toi Pikachu on iiiihana ♥.

   Tiimin valinta on oikeasti ihan ihanankamalaa puuhaa :D. Swampertin mega houkuttelee mua hirveesti aloittamaan Mudkipilla, mut sit taas toisaalta Hoennissa on niin paljon kivoja vesipokéja (WAILORD!), että olisi vähän mälsää aloittaa vesistartterilla. Taidan siis pysyä alkuperäisissä suunnitelmissani ja aloittaa Treeckolla. Torchic on taas vähän tylsä, kun sen mega-muoto koettiin jo tavallaan XY:ssä (vaikka en mä sitä kumminkaan oo kokeillut, mutta sillee periaatteessa :D). Äääh, liian vaikeaa! :3
   Mulle kävi vähän noin BW2:n kanssa, ostin Black-version Whiten kaveriksi, kun halusin kokea Unovan ja tyyliin viikon päästä ilmoitettiin BW2:sta. Nooh...

   Ui ui ui, joo, sun kommentteja on niin mukava lukea ♥. Jotenkin tää bloggaaminen on paljon kivempaa, kun pääsee juttelemaan samalla ihmisten kanssa.

   Poista
 4. Pikachuun on sellainen viha-rakkaus -suhde. Animen suurella myötävaikutuksella alkoi sähköhiiri kurkkia korvista jo ala-aste aikoina, ja yhä nykyäänkin ärsyttää välillä suuresti sen tunkeminen kaikkeen Pokemoniin liittyvään, piipittämään kimeällä äänellään. Sitten taas toisaalta siitä vanhasta pullukka Pikachusta pidän aivan älyttömästi. Rediä pelatessa se tarttuu usein mukaan tiimiin Viridian forestista, ei vain siksi että saisi aikaisin sähkötyypin, vaan siksi että sen design on niin sympaattinen. Jo pelkästä katselusta saa lähen yliannostuksen nostalgiaa ja hyvää mieltä.
  Pokemoniksi joka ei kuitenkaan kuulu varsinaisiin lemppareihin, jyrsijä on ollut mukana hyvinkin monessa tiimissä. Melkein joka sukupolven pelissä olen sen jollain kerralla ottanut mukaan. Viimeksi käytin Black 2 (jos en väärin muista) tiimissä.
  Raichu taas on huomattavasti Pikachua miellyttävämpi ilmestys. Ihastuin siihen jo aikanaan Indigo-liiga jaksoissa, Ashin kamppaillessa Lt.Surgea vastaan. Olin silloin varma että Ash kehittää Pikachun, mutta njääh. Raichulla oli niin mahtava äänikin noissa jaksoissa, rai rai :D Raichua näkee animessa liian vähän.

  Nyt ei ole menossa mitään peliä. LeafGreenissä kokeilin ensimmäistä kertaa nuzlockea jokunen viikko sitten, mutta hommahan loppui jo SS.Annelle. En viitsi nyt aloittaa mitään, kun ORAS tulee niin pian että jäisi kuitenkin kesken, ja ensiviikolla ilmestyy Assasin´s creed Rogua, johon haluan syventyä vielä ennen AlphaSapphirea, mikäli vain koululta kerkiän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, pullukka-Pikachu-fanit kokoontuu! Mullekin kaikissa Kanto-peleissä on tullut tavaksi ottaa Pikachu sieltä Viridian Forestista, mutta joskus se on eksynyt myös muihin peleihin, kuten HeartGoldiin. R/B-sprite Pikachusta on kyllä yksi parhaimmista ja hyvä mieli sitä katsellessa on taattu.
   Mustakin Raichu oli toooosi cool silloin lapsena. Etenkin juuri Lt. Surgen Raichu. Raichu olikin yksi figuureista, jotka mun oli aivan pakko saada itselleni silloin penskana. En kyllä ole liian usein Raichua käyttänyt tiimissä asti sillee kunnolla. Yleensä multa on tupannut sattumalta jäämään juuri ne läpipeluut kesken, kun Raichu on ollut mukana tiimissä. Ehkä ORAS:ssa? Tosin todennäköisesti koetan täyttää AlphaSapphire-tiimin Hoenn-pokéilla, kun Hoennissa nyt kerta seikkaillaan.

   Uu, toivottavasti ehdit syventyä Assasin's Creediisi! Ja tosiaan, kouluhommia täytyisi tässä yhden jos toisenkin tehdä...

   Poista
 5. Pidän paljon enemmän Raichusta. Ei pikachussa varsinaisesti vikaa ole, mutta kun sitä tosiaan tungetaan joka paikasta. :/ mikä lienee sikäli ymmärrettävää, onhan se maskotti.. Itselläni ei muita ole pelailussa kun X, mutta harvoin sitäkään tulee nyt tahkottua, kun opiskelutkin vievät oman ajan (eli lähes kaiken ajan..) silloin tällöin tulee pari ottelua pelattua ja/tai uusia tiimiläisiä testattua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeh, joo, tiedän tunteen opiskelujen suhteen. Munkin pitäisi tässä vähän tehdä töitä, eikä suinkaan uppoutua Pokémon-maailmaan D:. Mutta hyvä, jos edes vähän aikaa sille liukenee ja toivon mukaan työmäärä pian helpottaa, että pääset kunnolla Pokémonin pariin taas :D.

   Poista
 6. Tykkään Pikachusta ja Raichusta kummastakin, molempia tulee usein käytettyä peleissä. Olen ihan lapsesta asti tiedostanut Pikachun olevan maskotti, joten itseäni ei ole juuri ikinä ärsyttänyt sen jatkuva esilletulo. Ja itsekin huomasin nuorempana Pikachun laihtuneen ajan kanssa. Tuo läski-Pikachu on kyllä nostalginen, mutta toisaalta se tuo mieleen myös nuo ahdistavat ajat kun vielä silloin minulle niin ärsyttävä Rakettiryhmä yritti koko ajan kaapata sitä.

  Taisinkin jo sanoa että aloitin äskettäin Redin alusta. Emeraldinkin aloitin alusta jotain pari vuotta sitten, mutta nyt on jäänyt vähemmällä. Platinumissa olen jumissa jo toista vuotta ja HeartGoldia en ole jaksanut pelata lähes yhtään, ihan turha ostos loppujen lopuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksu-Pika on kyllä sinänsä ehkä vähän epälooginen, kun Pikachu on kumminkin vikkelä ja nopea, niin kyllä tuo slim fit-malli siihen mielikuvaan paremmin sopii kuin tuollainen uimarengas-Pikachu :D. Pikachu on kyllä söötti aaaaw.

   Ooh, hyvä valinta tuo Red! Munkin tekisi mieli kaivaa esiin vanhat pelit ja pelata niillä.

   Poista
 7. Pelaan tällä hetkellä Pokemon White kakkosta, sekä HeartGoldia. White 2 on melkein läpi, kun taas HG on vielä ihan alkumetreillä. :) Jos tiimit kerran kiinnostaa :D niin Whitessa mulla on tällä hetkellä Serperior, Tranquill, Arcanine, Excadrill, Eelektrik ja Sealeo. HG:ssa taas on tällä hetkellä mukana Quilava, Spinarak, Sandshrew ja Oddish. :)

  Aww, pulska Pikachu on paras! :D Olen aina pitänyt Pikachusta tosi paljon, mutta sitäkin enemmän pidän Raichusta. Se onkin yksi kaikkien aikojen suurimpia suosikkipokemonejani. Olen itsekin harkinnut joskus lähiaikoina aloittavani Pokemon Yellown, koska en ole vielä koskenut siihen kertaakaan.

  En muuten pysty kuvittelemaan Clefairya Pokemonin maskotiksi, vaan olen iloinen että Ashille annettiin Pikachu. Se on niin paljon söpömpi. :3 En kauheasti välitä Clefairysta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki tiimit kiinnostaa :) Kummassakin sulla on musta tosi kiva tiimi~ Etenkin plussaa Sealeosta, Spinarakista ja Sandshrewista! Mullakin oli White2:ssa Arcanine tiimissä.

   Pokémon Yellow on hauska, ja joskus nuorempana musta oli hauska matkia Ashia ja pyydystää itselleni aluksi Caterpie, Pidgeotto (Yellowssa kun sen voi saada alkunurmikoilta) ja sitten myöhemmin kaikki Kanto-startterit ja niin edelleen. Mä haluan käyttää Raichua taas HeartGoldissa, koska sen overworld-sprite on niin hieno :).

   Clefairya olisi kyllä hankala kuvitella... etenkin anime-Ashille :D.

   Poista
 8. Minun(kin) kohdallani Pikachu on vähän sellainen neutraali tapaus - se vaan ikään kuin kuuluu asiaan tykätä sähkörotasta, koska se on Pokémonin maskotti, mutta tavallaan en kuitenkaan sitä fanita mitenkään kybällä... kai se on jossakin välimaastossa. Tosi harvoin otan Pikachua (tai Raichua) tiimiini kuitenkaan, pitäisi kai joskus kokeilla. Raichu on ihan jees mutta jäähän se auttamattomasti Pikachun varjoon melkeinpä joka suhteessa. En tiedä auttaisiko vaikka mega evoluutio asiaa tai jotain...

  Mä en ole vähään aikaan koskenutkaan kunnolla Pokemon-peleihin. Silloin tällöin avaan X:ni, mutta pääasiassa vain sen takia, että saan käytettyä jonkun latauskoodin tai ladattua tapahtuma-Pokémonin peliin tms. Nyt olisi tosin taas aika kaivella se esiin ja pyrkiä löytämään jostakin Diancie-koodi, kerta niitä jaetaan. En kuitenkaan saa aikaseksi mennä GameStopiin sitä itse hakemaan, niin täytyy turvautua johonkin muuhun systeemiin, että saisi siitä merkinnän edes PokéDexiin. Vaikka hienoahan olisi omistaa ikioma Diancie, jonka sitten siirtäisi OR/ASiin....
  Omega Rubyn ennakkotilasin tuossa jokunen aika sitten ja sitä odottelen kyllä innolla, että ehkäpä sitä pian pääsee taas jotakin Pokémon-peliä tahkoamaan. Luonnollisesti olen tiimini siihen jo etukäteen päättänyt, mutta jääköön muille vielä mysteeriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mega evoluutio Raichulle olisikin aika jännittävä tapaus. En oo tullut tota mahdollisuutta edes ajatelleeksi :D.

   Täälläkin päin maailmaa jaellaan Diancie-koodeja. En tosin tajua, miksi ne pitää olla typerillä koodeilla saatavina. Olisi paljon parempi, jos sen saisi vain kaupasta ykskaks ladattua (ja noh, wifi-lataus olisi luonnollisesti kaikkein paras). Mä sain eilen Diancie-koodin ja ennen kuin ehdin sanoa, että haluan niitä kaksi kappaletta, niin myyjä tyrkkäsi sen yhden ja toivotti heipat. Täytynee käväistä uusiksi, että saa lisää koodeja :D.

   Meikä tilasi eilen AlphaSapphiren Steelbook-version, jonka kuulemma saa jo 27. päivä. Aijai, pelikauppa jakanee peliä liian aikaisin.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!