National Dex: 527 / 649

Vuorossa varsin tylsää yleistä lätinää. Mutta blogissa on yllättävän vähän toistaiseksi ollut tätä yleistä "kirjoitan nyt mitä mieleen tulee"-jauhantaa mistään aiheesta :D. Joten nyt sitä on vuorossa, beware.


Jep, eli National Dexin täyttö. Sehän on yksi tollasista suurista tavoitteista, joihin loppujen lopuksi aika harva lähtee mukaan. Tai vie urakkaa ainakaan loppuun asti. Hienointahan tässä on se, että mitä enemmän pelejä tulee, sitä suurempi työ pokémonien keräämisestä tulee. Vaikka nykyäänhän Pokédexin täyttämistä helpottaa huomattavasti tuo langattoman nettiyhteyden tarjoamat loputtomat vaihtomahdollisuudet ympäri maailmaa eri fanien kanssa, niin silti pokémoneja tulee ainakin näillä näkymin vain lisää. Joka pelissä täytyy aloittaa tyhjästä, mahtavaa jollain tapaa.

Aloitin vasta nyt Blackissa viime kesäkuussa National Dexin täyttämisen ensimmäistä kertaa - en ole oikein muulloin koskaan ees ajatellu, että viitsisin lähteä täyttämään tuota Pokédexiä. Tuntunut jotenkin turhalta, tylsältä ja ei kovinkaan tarpeelliselta vaivannäöltä. Olen aina ennen saanut ihan tarpeeksi hupia vain suunnittelemalla uusia tiimejä ja toteuttamaan niitä. Mutta nyt vihdoin sit totesin, etten voi olla kovin arvostettava Pokémon-fani, jos en tuota "Gotta catch 'em all"-tavoitetta täytä koskaan.
Aluksi mun piti kesän aikana kerätä kaikki 647 pokémonia (Genesect ja Keldeo sitten vasta BW2:n ilmestyttyä), ja ensimmäisen kuukauden aikana sainkin kerättyä aika kunnioittavaa tahtia näitä taskuhirviöitä. Harmi vaan, että sitten innostus Pokémon-maailmaan yleisesti lopahti ja en ole oikein koskenutkaan Blackiin. Mutta tänään tajusin, että Black2 ja White2 ovat aivan pian täällä - pakko siis kiirehtiä!

Itse asiassa National Dexin täyttö on osoittautunut paljon hauskemmaksi puuhaksi, mitä olisin ikinä voinut kuvitella sen olevan. Suosittelen kokeilemaan, koska siihen jää koukkuun :D! Erityisesti jos peleissä on jotain sellaisia trainereita tai pokémoneja, joiden kanssa on helppo kerätä leveleitä pokémoneilla. Aika usein huomasin ajattelevani: "Jos vielä yhden nappaisi..."

Vielä meikän Pokédexistä uupuvat yksilöt (jos jotakuta jostain syystä sattuisi kiinnostamaan :D):

Raichu
Nidoran
Nidorina
Clefable
Vileplume
Venonat
Venomoth
Poliwrath
Abrat
Kadabra
Alakazam
Golem
Magneton
Seel
Dewgong
Cloyster
Haunter
Gengar
Exeggutor
Chansey
Starmie
Lapras
Vaporeon
Jolteon
Articuno
Zapdos
Moltres
Mew
Pichu
Azumarill
Politoed
Sunflora
Slowking
Steelix
Scizor
Corsola
Mantine
Porygon2
Stantler
Smeargle
Blissey
Entei
Suicune
Lugia
Ludicolo
Seedot
Nuzleaf
Shiftry
Whismur
Loudred
Exploud
Azurill
Nosepass
Delcatty
Meditite
Medicham
Minun
Roselia
Carvanha
Sharpedo
Camerupt
Grumpig
Swablu
Barboach
Whiscash
Milotic
Shuppet
Banette
Dusknoir
Chimecho
Gorebyss
Beldum
Latias
Jirachi
Chimchar
Monferno
Infernape
Staravia
Staraptor
Bidoof
Bibarel
Budew
Roserade
Mothim
Purugly
Chingling
Stunky
Skuntank
Bronzong
Chatot
Skorupi
Drapion
Abomasnow
Weavile
Magnezone
Lickilicky
Rhyperior
Electivire
Magmortar
Togekiss
Gliscor
Mamoswine
Porygon-Z
Probopass
Dusknoir
Uxie
Mespirit
Azelf
Dialga
Palkia
Heatran
Giratina
Cresselia
Phione
Manaphy
Darkrai
Shaymin
Arceus
Genesect
Keldeo

No voi nyt helvetti, ajattelin että noiden puuttuvien otuksien listaaminen jotenkin osoittaisi, kuinka lähellä olen jo tavoitetta. Mutta itse asiassa tilanne näyttää paljon masentavammalta tuon listauksen jälkeen. Ennen noiden listausta olin tosi positiivisin mielin jatkamassa täyttöä, mutta nyt... :D. No onneksi tuo listaus ei kerro aivan koko totuutta, koska esimerkiksi legendaariset ovat oikeastaan vain väärissä peleissä ja odottavat Blackiin siirtoa :-).
Ehkä eniten ärsyttää kaikki nuo kehityskivillä kehittyvät otukset, koska Unovassa on ollut todella rasittavaa haalia kehityskiviä! Hmph, palauttakaa peleihin se kehityskivien ostomahdollisuus... ja vähän jollain inhimillisimmillä summilla kuin Black Cityssä yleensä.

Onko joku muu jossain Pokémon-peleissä täytellyt National Dexiä? Entä onko aikomusta tulevissa BW2:issa  toteuttaa moinen urotyö? :-). Pistän sitten valokuvia valmiista National Dexistäni, kunhan olen nuo loput kerännyt. Sitten sen jälkeen vuorossa Trainer Card-tähtien keräämistä!

Jos vielä ei haukotuta liikaa, niin koetelkaa jaksamuskynnystänne sitten tällä videolla. Olen katsonut tämän klassikon niiiiiiin useasti :D. My stupid life, seriously.



Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

11 kommenttia:

  1. Soul silveriin oon ajatellu täyttää nationalin mutta tuntuu kyl aika mahdottomalta kun noita eventti leguja puuttuu :d
    Omistan kyllä myös blackin mut ei oo oikein mun makuun. Jääny aikavähäseks sen pelaaminen. Eikä sen dexin täyttö oikein isnspiroi. Bw2 löytyy kuitenkin ostoslistalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä harmillista, kun National Dex vaatii niin kovasti noita event-leguja :D. Ja vielä eri peleistä... Tosin mulle se ei oo koskaan ollut ongelma, koska toimiva WiFi-yhteys, mut sit toisaalta en enää raaski aloittaa uusia tallennuksiakaan peleihin, koska BAM - you'll lose all events. Ja kun noita eventtejä ei edes uusita juuri koskaan, niin hnngh.
      Toivottavasti BW2:n kumminkin koukuttaa sut mukaan :D. Itekään en ihan hirveesti ensimmäisellä Unova-reissulla lämmennyt Whitelle, mut ostin sitten kumminkin vielä Blackin ja siinä sitten ihastuin Unovaan täysin ♥. Kiitos kommentista ♥.

      Poista
  2. Olen yrittänyt täyttää National Dexiä Redistä saakka (vaikka sillon olikin vaan pelkkä pokedex. Voi luoja siitä on kauan :D )
    Hassua kyllä redissä en ole koskaan tässä onnistunut. Silverissä käytiin jo lähellä. Slowking oli ainoa joka puuttui, mutta siskoni meni ja tallensi oman pelinsä siihen päälle. Tästä jäi isot traumat enkä ole tätä Silverissä yrittänyt enää sen jälkeen.

    Olen kuitenkin onnistunut täyttämään NationalDexin Sapphiressa, Emeraldissa, LeafGreenissä, Diamondissa ja Platinumissa. Jos siis event pokemoneja ei lasketa, enkä minä laske, koska jos trainer cardiin saa tähden niin katson että tehtävä on täytetty vaikka sieltä joku Mew puuttuisikin. Diamondin uudessa tallennuksessa homma on vielä kesken, projekti on toistaiseksi jäissä. Dexin täyttö tulee lukujärjestykseen aina kun kaikki muu on pelissä tehty. Itselleni vaan alkaa oleen toi 600+ pokemonia vähän liikaa, enkä ole B/W aikoina vakavissani edes harkinnut tätä urakkaa. Vaikka ehkä Whitessä vielä joskus...
    PokeDexin täyttö on välillä hyvinkin hauskaa, mutta monesti myös tuntuu ihan oikealta työltä. Fiilis on kuitenkin mahtava kun saa selata tietokantaa nappi pohjassa, eikä aukkoja näy missään :)

    Omalla kohdalla keräystä hankaloittaa Wi-Fi yhteyden toimimattomuus. Aikojen saatossa on onneksi tullut hankittua konetta jos jonkinlaista, niin pystyy kyllä itsekseenkin vaihtelemaan. Tunne ei kylläkään ole ihan sama kuin silloin lapsena kun linkkikaapelia pitkin ryömi kaverin pelista Rediini ihan oikea Magmar.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulipas pitkä kommentti.
      Mutta en olekaan pitkään aikaan kommentoinut, niin purin nyt kaikki patoumat nyt tähän :)

      Poista
    2. Mut hei, pitkät kommentit on kivoja! Me likey, thanks!

      Joo, no kyllä mäkin silloin aikoinaan Bluessa yllättävän ahkerasti sain dexiä täytettyä (taisi olla 139/150 tilanne, ennen kuin vahingossa menin sohlaamaan uuden tallennuksen vanhan päälle) :D. Jotenkin musta tuntui, että silloin se Pokédexin täyttäminen oli hirveän työlästä, työläämpää kuin nykyään. Ehkä se johtui siitä, että olin silloin vielä aika lapsi...? Toi on btw kamalaa, kun joku tallennus häviää vahingossa. Kuten mullekin kävi Bluen kanssa - ensimmäinen pokémonpeli, ensimmäinen tallennus, ensimmäinen pokémon (Blastoise...) - kaikki poissa ;__;.
      Oho, hatun nosto tuosta suorituksesta! Hiukan hävettää, kun en ole koskaan ennen tuota Pokédexiä peleissä täytellyt ja silti voisin sanoa olevani suuri sarjan fani :D. Mutta ainakin mulle tuossa Blackissa dexin täyttö ei ole ollut niin suuri urakka, jotenkin tuntuisi, että esimerkiksi DPPt:ssä työtä olisi paljon enemmän. Blackissa ja Whitessa on niin hyvin saatavilla pokémoneja itse peleistä ja sitten vielä Dream Worldista. Ei tuo +600 pokémonia sitten loppujen lopuksi niin kamalalta tunnu. Hirvittää enemmänkin ajatus, että pitäisi Diamondissa aloittaa dexin täyttäminen :D. Vielä enemmän ihmetyttää tuo saavutuksesi noiden dexien täyttelyssä, jos kerta WiFi-yhteytesikään ei oikeen toimi. Wow.

      Mutta toi on kyllä totta. Mitkään WiFit sun muut ei koskaan korvaa sitä aivan uskomatonta näkyä, kun Redissä ja Bluessa linkkikaapelia pitkin ryömi se uusi otus omaan peliin. Kaikesta eeppisestä ne nykyajan lapset jää paitsi, kun ei ole enää tarvetta linkkikaapelille D:.

      Poista
  3. Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.
    Mud...kip.

    Yhdeksän kokonaista minuuttia! Tuo video on kyllä klassikko ja oon kattonut sen liian monta kertaa. (En tosin koskaan jaksanut kattoa yhtä minuutia kauempaa xD)
    No joo, kiva nähdä ettei Avri ole kuollut kun on ollut täällä aika hiljasta. Toivottavasti pian animemaratoni ja keinotekoiset poksut sun muut jatkuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mud...kip! Hahaha! Toi on aina mindblow tuo video :D. Halpaa huumoria.

      Mut jooooooooo en oo kuollu!!! Vähän surkeasti mennyt tämä blogin päivitys, mutta kyllä mä tästä nousen! Hee! Animemaratonia voisin viikonloppuna kirjoitella, kun noin kauniisti toivotaan. Kiitos kommentista jeesh!!! :-)

      Poista
  4. Mistä sä Meloettan sait O_O ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OHO! Jäi ihan kokonaan Meloetta listaamatta puuttuvista :D.

      Poista
  5. Itsekkin aloitin ihan muuten vaan tuon nationaldexin täytön, myös osittain sen suuremman shinyn saannin takia höhö....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh kerro sitten miten edistyt... Hiukan mua himoittaisi myös kerätä National Dexiin KAIKKI mahdolliset shinymerkinnät.................

      Hulluutta :o.

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!