Pokédex: Oddish, Gloom ja Vileplume

Mulla on ollut ihan super huono päivä ja huonommaksi taitaa mennä vielä ennen kuin päivä on ohi. Siksi hukutan nyt murheeni pokémoneihin, kuten kuulu! Jälleen siis Pokédexiä.

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 6 yötä!



#43 Oddish, #44 Gloom ja #45 Vileplume. Tässähän on kohta kolmannes ensimmäisen generaation hirviöitä piirretty, hienoa kun vähän epäilin ettei mun innostus kestä jonkun Caterpien jälkeen enää :D.

Oddish

Oddish ja Sweet Scent
"Burrows underground in the day, exposing only its leaves. It is said to scream loudly if anyone tries to yank it out."
- Pokédex (Stadium)

Oddish, tieteelliseltä nimeltään Oddish Wanderus, kuten Pokédex meille kertoo, on aikamoinen hyyppä. Oddish on musta tosi sympaattisen näköinen (mustikka!) ja jotenkin sen näkemisestä tulee kamalan hyvä mieli. Mun täytyy taas mainita se maailman paras kirja, Virallinen Pokémon-käsikirja (otan siitä kuvia kunhan menen Suomessa käymään), jossa Oddishin kohdalla sanotaan, että Oddish on oudohko. Noh, englantia osaamattomana mä vähän ihmettelin, että miksi kirja noin pilkkaa Oddishia, sillä en tietenkään tajunnut että kirjan tekstithän oli ihan suoria käännöksiä englannista, jolloin lause "Oddish is a bit... oddish" onkin olevinaan nokkela tapaus :D. Anyway, Oddish perustuu alruunoihin, jotka ovat kautta aikain olleet aika taianomaisia kasveja täynnä parantavia voimia. Alruunoiden myyttisistä ominaisuuksista on varmaan tunnetuin tuo, että ne kiljuvat kurkkusuoraa, jos joku koettaa ne repiä ylös maasta - tähän myös Oddishin Pokédex-info viittaa.
Pituus: 50 senttimetriä
Paino: 5,4 kiloa
Kehitys: Tasolla 21
Mulle tulee tosta piirrustuksesta hyvä mieli, kun katsoo. Oddish on vaan niin luppana.

Gloom

Gloom ja Petal Dance
"Smells incredibly foul! However, around 1 out of 1,000 people enjoy sniffing its nose-bending stink."
- Pokédex (Yellow)

Gloom on tärkeä pokémon, sillä se on pikkusiskoni kaikkien aikojen suosikkipokémon (miksi tämä on jotenkin erityisen tärkeää, en tiedä, mutta sen nyt vaan on :D). Gloom on kyllä sikälikin historiallinen pokémon, että ensimmäinen Pokémonin anime-jakso, jonka ikinä näin oli Mikä täällä tuoksuu?, jossa Ash siis haastaa Erikan salin. Gloom perustuu totta kai rafflesioihin, jotka tunnetaan suomeksi myös nimellä raatokukka, mikä taas musta kuulostaa ihan hiton pelottavalta D:. Oikeastaan kun mietin, niin tuo koko alkuperäinen kukka on aika... pelottava. Hyrrr. Kuitenkin, musta Gloom on ihan kiva tapaus ja se on musta mukavan persoonallisen näköinen, kun oikein miettii! Eihän esimerkiksi Zubatissa tai vaikkapa Rattatassa ole mitään valittamista, mutta onhan noihin verrattuna Gloom aika jännä design näin 1. generaatiossa. Paljon värejä, terälehtiä ja iso muhkea kukkasen-tapaiset pallurat. Pakko muuten sanoa, että en tykkää yhtään Gloomin sukupuolieroavaisuudesta. Ne naispuolisen neljä isoa valkoista palloa näyttää vaan niin tylsiltä laikukkaseen uros-Gloomiin verrattna :/.
Pituus: 80 senttimetriä 
Paino: 8,6 kiloa
Kehitys: Leaf Stone tai Sun Stone.
Oon aika tyytyväinen tähän Gloomiin itse asiassa!

Vileplume

Vileplume ja Solarbeam
"Vileplume has the world's largest petals. They are used to attract prey that are then doused with toxic spores. Once the prey are immobilized, this Pokémon catches and devours them."
- Pokédex (Sapphire)

... nuo Vileplumen Pokédex-entryt ovat hirvittävää luettavaa. Tuollainen herttainen kukkanen ja tuossakin puhutaan, miten Vileplume oikein syö ahnaasti saaliinsa suihinsa. Muissa entryissä kerrotaan, että se levittää hyvin aggressiivisesti allergisoivaa jauhetta. Vileplume on mulle se mieluisampi Gloomin evoluutiovaihtoehto, vaikka muistaakseni Goldin aikana olin kovakin Bellossom-fani... no mutta se Bellossomista, me puhutaan nyt Vileplumesta. Toisin kuin Gloomin kohdalla, niin Vileplumen sukupuolieroavaisuudesta tykkään kyllä, sekä "normit" täplät että ne "uudet" naaraan täplät saa multa kyllä täyden hyväksynnän. Mä en nyt jotenkin pääsekään yli noista Vileplumen Pokédex-jutuista yli. Jotenkin vasta nytkin havahduin noita lukiessa, kun tajusin että tää pokémon ei ookaan mikään pikkutytön lemmikkikukkanen, että kyllähän toi Vileplumen nimikin jo antaa vähän viitteitä että tää onkin joku katala kasvi.
Pituus: 120 senttimetriä (Vileplume on vieläpä ihan helkkarin iso... Y:ssä oikein säikähdin, kun näin sen ottelussa ekan kerran)
Paino: 18,6 kiloa
Kännykän kamerani on ihan susihuono, mutta on kai toi ihan tollanen jees kuva. Ei mitään liian erityistä, mutta toimii ihan. Oli jotenkin hankala piirtää noita terälehtiä, sain aina vaan neljä mahtumaan, vaikka Vileplumella noita on viisi. Ilme on aika jees :D.

Mitäs mieltä olette näistä kasveista?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

12 kommenttia:

  1. On kyllä luppana Oddish ja itsellenikin on tuo harvinainen suomenettu Pokémon-käsikirja. Jossain siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovin :D. Toi on kyllä legendaarinen toi kirja. Ah, sitä tuli pentuna (ja aikuisena) luettua.

      Poista
  2. Hienoja kuvia! Oddish on kyllä tosi suloinen pokemon. :3 Jotenkin vihaan Gloomia ja Vileplumen kohdalla en oikein osaa sanoa mitään. Gloom on jotenkin liian ällöttävä koska se on tuollainen haisuli. :D Taidan olla Ashin kanssa vähän samaa mieltä, vai kuka se oli Animessa joka inhosi Gloomin hajua yli kaiken? Hahah. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Hahaha, voi että, jos siskoni näkisi että kutsut Gloomia ällöttäväksi, niin paha sinut perisi!
      Ei tainnut kukaan olla liian innoissaan Gloomin hajusta. Paitsi Meowth, jolta puuttui nenä!

      Poista
  3. Pidän kyllä koko kolmikosta. :) Erityisesti Gloomista, koska se näyttää niin.. läpeensä myrkylliseltä. :D Kyllä nää esim vaikka Victreebelin ja sen muodot päihittää! (Vaikka Bellsprout onkin siisti, sillee huvittavalla tavalla.) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sanottu tuo "näyttää läpensä myrkylliseltä" :D. Mä en osaa kyllä päättää, kummasta tykkään enemmän, näistä Vileplumeista vai Victreebeleistä!

      Poista
  4. Oddish on todella hauska ja söppänä pokemon. Viimeksi kun pelasin Sapphirea (montakohan vuotta siitäkin on) otin sen tiimiin ja kehitin Bellossomiksi. Vileplumea en muistaakseni ole koskaan käyttänyt vaikka pidän siitä huomattavasti enemmän kuin Bellossomista. Kehitysmuodoista Oddish on kuitenkin suosikkini, se on niin symppis. Hauskimpia TCG kuvia on se missä Totodile jahtaa Oddishia :D
    Gloomista tykkään myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo, mun täytyy nyt mennä hetimiten tarkistamaan tuo TCG-kortti :D Kuulostaa legendaariselta!
      Oddish on kyllä sympaattisista sympaattisin. Se yksi animejaksokin on niin symppis, kun Oddish haluaa olla Hoppip!

      Poista
  5. Tykkään kyllä koko Oddish-perheestä. Bellossom on ollut liikevalikoiman kannalta kivempi kuin Vileplume, vaikka tykkään kovasti jälkimmäisestäkin. On tällä hetkellä molemmat X:ssä.
    On ne naaras-Gloomin pallurat aika tylsät, vaikka on se muuten aika muikea Pokemon.
    BTW, tykkäsin pienenä kovasti Jessiebellen Vileplumista. Siinä oli jotain tosi siistiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bellossom on vaan niin... erilainen :D. Tosin, erilaisuus on kivaakin. Auringonkivellä myrkkykukasta tanssivaksi kukkaolennoksi :3.
      Ooh, vanha kunnon Jessiebelle! Täytyisikin katsoa tuo jakso pitkästä aikaa.

      Kiitos kommentista!

      Poista
  6. Hienoja poksuja ovat, on tullut käytettyä. Oddish ja Vileplume ovat minusta ihan ok-tasolla, mutta Gloom ja Bellossom ovat taas todella mieleeni. SoulSilverissä tulikin käytettyä aluksi paljonkin Bellossomia, kunnes sitten se jäi jostain syystä pitemmäksi aikaa boksiin. Nyt Redissä minulla on Gloom ja harkitsen kovasti kehittäväni sen Vileplumeksi. Muuten, Vileplumen japskinimi on selvästi otettu tuosta rafflesiasta, katsoin tuossa kesällä ekan pokéleffan japaniksi ja naamapalmusin tuolle niin geneeriselle nimelle. ^^;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin jotenkin Gloom on kiinnostavampi tapaus ulkonäöllisesti kuin Vileplume. On kiva nähdä ihmisiä, jotka tykkää vähän erilaisemmista pokémoneista kuten just Gloomista ja Bellossomista eikä aina niistä samoista, joista kaikki tykkää :D. Mun pitäisi varmaan pitkästä aikaa kokeilla Gloomia, vaikka ihan pikkusiskon mieliksi!

      Niinpäs onkin ^^. Jotkut japskinimet on kyllä vähän... ehh (no niin on kyllä osa enkkunimistäkin) :D.

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!