Suosikkipokémonit ála Avri

OMISTAN TÄMÄN KIRJOITUKSEN TÄHÄN KIRJOITUKSEEN KOMMENTOINEELLE ANONYYMILLE, JOKA ON ODOTTANUT KIRJOITUSTA TÄSTÄ POKÉMONISTA IHAN HÄVYTTÖMÄN PITÄÄN JA JONKA KOMMENTTIIN VASTASIN HIRVITTÄVÄN MYÖHÄÄN, VAIKKA OLI HÄNEN SYNTYMÄPÄIVÄNSÄ.

Onnittelut vielä ♥. Ja tässä tämä, vihdoin.pokemon


Torterra

Ooh.

Torterra.

Ooh. Ooh.

Torterra olisi *melkein* voinut olla ykkössijallakin. Nimittäin ihannoin kyseistä möhkälettä niin suurella sydämellä, että halkean. No mutta, Torterra kantaa jo kunniaa olemalla koko blogin maskotti, joten ehkä sille riittää kakkossija suosikkilistallani!

Torterraan ihastuin  välittömästi, kun näin sen. Ihan heti. Sitä ennen Turtwig oli jo ehtinyt alkaa näyttää ihan södeltä ja olin kovaa vauhtia hylkäämässä vesistartteri-perinteeni, mutta kun näin Torterran, tiesin että Piplupeilla sun muilla ei ole kyllä mitään osaa tai arpaa siinä taistossa. Torterra on M-I-N-U-N!

Olen aina rakastanut massiivisia ja muhkeita pokémoneja. Mutta Torterrassa on paljon muutakin hienoa.

pokemon
This beautiful picture is made by suikuzu
(http://suikuzu.deviantart.com)
Torterrasta on helppo selittää, miksi se on niin upea. Oikeastaan olis paljon hankalampi keksiä yhtäkään syytä, miksi tämä ei kuuluisi koko Pokémon-sarjan parhaimpiin designeihin ja onneksi mun ei tarvitse sellaista miettiä. Ajatushan nyt ei ole mitenkään tavattoman unique. Jättikilppari, joka kantaa pientä maailmaa selässään. Sellaisia on myytit ja fantasiakirjat - ja piirrustukset olleet täynnä iät ja ajat, mutta sehän ei tiettykään tarkoita, etteikö Pokémon voisi lisätä omaa kauhaa soppaansa.
Torterra on niin kaunis! Tykkään aivan himona tuosta bonsai-puuviritelmästä sen selässä - se on nimittäin aivan mahtava yksityiskohta. Aika monissa piirrustuksissa (kuten tuossa tosi kauniissa suikuzun viereisessä kuvassa) Torterran bonsai on piirretty vaan joksikin aika tavalliseksi puuksi, mutta parhaita ovat ne kuvat, joissa on todellakin huomioitu, että kyseessä on bonsai-puu eikä mikä tahansa vaahtera. Bonsai-puut edustavat Aasiassa rauhaa luonnon, sielun ja ihmisen välillä. Vanha myytti bonsai-puun alkuperästä kertoo, että nainen löysi puun vuoristosta ja piti sitä niin kauniina, että vei sen kotiin muiden ihasteltavaksi. Kukaan muu ei kuitenkaan ymmärtänyt puun kauneutta aivan yhtä hyvin kuin nainen. Kun nainen lopulta kuoli, kuoli myös bonsai, jonka sielu seurasi uskollista kasvattajaansa.

Soveltakaapas samaa tarinaa Torterraan! Ooh! Toisaalta bonsaipuut voivat hyvässä kasvatuksessa elää jopa satoja vuosia.

No mutta en mä oo vieläkään päässyt itse asiaan, että miksi Torterra on niin pirun hieno. Koska hienointa on juuri tuo, mitä tuo suikuzun piirtämä kuva näyttää. Torterran selkä on kokonainen pieni maailma, vaikka official art ei ehkä anna parasta mielikuvaa Torterra-maailmasta, niin Pokédex-entryt kuulostavat aivan uskomattoman makeilta.


Diamond: Small Pokémon occasionally gather on its unmoving back to begin building their nests.
Pearl: Groups of this Pokémon migrating in search of water have been mistaken for "moving forests."
Platinum: Some Pokémon are born on a Torterra's back and spend their entire life there.


Ehkä inspiroivin pokémon, ikinä! Miettikää nyt, että joku pikkupoké saattaa asua koko elämänsä tämän ison möhkäleen selässä, samalla kun Torterra vaan kulkee pitkin maailmaa.

pokemon

Pokémon-animessa taas tapahtui DP-kausilla jotain aika erikoista ja mua miellyttävää. Nimittäin sekä Ashilla että Paulilla oli lopullisessa tiimissään tää ihastuttava bonsai-pokémon. Oikeasti, on jo riittävän hyvää tuuria että joku suosikki pääsee vähän enemmän näkyville jonkun tärkeän hahmon kautta, mutta että kahdella kouluttajalla on se suosikkipokémon käytössä yhtä aikaa! That's awesome! Lisäksi se jakso, jossa Paulin Torterra auttaa Ashin kömpelöä Grotlea. Aivan huippu. Hitsi, pitää tehdä DP-rewatch!


pokemonTähän loppuun vielä nopea hehkutus Torterrasta peleissä. Aloitin siis Diamondissa pelini Torterralla, jonka olen muuten nimennyt jostain täysin tuntemattomasta syystä Langaksi. Siis Lanka. Seriously, hmm, nicknames by Avri. No anygay, Lanka-Torterran lisäksi olen kasvattanut läjän muitakin Torterroja sekä Blackissä että White2:ssa. Ehkä kuitenkin yksi hienoimmista Torterroista löytyy Diamondista/Battle Revolutionista, nimittäin tosi epäluovalla nimellä Gaia-varustettu shiny-Torterra. Inhosin shiny-versiota tosi pitkään, mutta pyh ja pah, sehän on upea! Etenkin nyt HG/SS:ssä tapahtuneen värifiksauksen jälkeen.
pokemon
Gaia-Torterran settiä en oikein hyvin muista... Olisiko ollut perinteinen Wood Hammer, Leech Seed, Earthquake ja Stealth Rock. Voin kyllä sanoa, että niillä pärjää ja hyvin! Ingamessa etenkin, Torterran mehevä Earthquake on hienoa katseltavaa. Torterralle saa muitakin varsin päteviä hyökkäyksiä, kuten Rock Sliden, Seed Bombin, Synthesiksen (ei tosin niin hyvä, kun yleensä hidas Torttu ehditään listiä alas ennen kuin ehtii kunnolla parantamaan koko pokén) ja Stone Edgen.
pokemon
Tietty tyypityken kautta Torterralle tulee tosi paljon ihan tyhmiä heikkouksia... Mutta who cares! Pokémon toimii silti, ja AAAAH SE ON NIIN KAUNIS.
Suosittelen kokeilemaan. Heti. Katsokaa sen silmiin. Eihän tuota voi vastustaa, eihän?

Mitä mieltä olette Torterrasta lukijat hyvät?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

15 kommenttia:

 1. Jihuu, mulla on kanssa Torterra Platinumissa (ellen ole jo aiemmin maininnut) ja kyllä on kiva käyttää, tosin olen jumissa siinä pelissä enkä ole siksi pitkään aikaan vaan päässyt käyttämään, plääh! =( Mutta kaunis on Pokémon, ei siinä. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeehkä joskus ole muuten maininnut! Tai jotenkin tuntuu tutulta.... MUTTA JEE! Hyvä, kaikkien pitäisi kokeilla Torterraa. Voisi vain kuvitella, miten hienoa olisi istuksia Torterran selässä tuon bonsai-puun alla...

   Poista
 2. En koskaan itse välittänyt Torterrasta paljoa. Kun Turtwigin näin ensimmäistä kertaa, voin sanoa, että vihasin sitä, ja vihasuhteeni siihen ja sen kehitysmuotoihin kesti monta vuotta. Vieläkin se on varmaan Squirtlen ja sen kehitysmuotojen rinnalla se startteripokemon, josta tykkään vähiten kaikista. Olen lämmennyt kyseiselle pokemonille noin vuoden sisään jonkin verran, mutten voi sanoa, että siitä vieläkään tykkäisin. Idea on ihan hieno, mutta design jättää omasta mielestäni jotain toivomisen varaan. Pariin otteeseen olen yrittänyt käyttää peleissä, mutta sitten aina käyn miettimään, että miksen vaan valinnut mielestäni paljon parempia vaihtoehtoja, eli muita neljännen genen starttereita. Hitaat pokemonit kun ovat jotain, mistä en koskaan ole tykännyt. Mutta hei, mielipiteensä kaikilla.

  En muuten koskaan edes tajunnut, että kyseinen puu on bonsai-puu, luulin aina joksikin randompuuksi. Aina oppii jotain uutta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .......... *SHOCK*
   Koetatko nyt sanoa että että että et tykkää Torterrasta ETKÄ vielä Squirtlesta muotoineen? *pyörtyy*. Suosikkistartterini!

   En voi käsittää. Torterrahan on UPEA! Hahahaha, no mutta voidaan tehdä niin, että mä pidän kaikki Torterrat (ja Blastoisetkin), niin sä voit ottaa jotkut muut sitten :D. Mä oon taas aina ollut hitaiden pokémonien perään... Mitä isompi möhkäletankki, sitä enemmän tykkään! Hauskaa miten mielipiteet vaihtelee. Mun pelaamistyyliin taas ei sovi juuri yhtään mitkään nopeat pokét :D.

   Jep, se on bbbonsai! Kiitti kommentista, joskin mielipiteesi oli ihan väärä!!!! no ei nyt oikeasti...

   Poista
 3. Jeih and there comes just THAT anonyymi :D
  Olipa mukava yllätys :) Ja onnistuit loistavasti kuvaamaan torterran parhaat puolet. Niin hieno design ja niin loistava otteluissa :DD Torterra forever :DD
  Kiitos Avri! U really made my day :DD

  VastaaPoista
 4. Aaah! Torterra! Se on kyllä todella mahtava pokemon! En kuitenkaan jumaloi sitä ihan niin paljon kuin sä, mutta melkein! :D

  Tuo sen selässä kasvava metsä on ajatuksena ihastuttava, Torterra on söpö kuin mikä, ja vielä kaikin puolin vahva ja erinomainen pokemonkumppani, joten miksei tästä otuksesta kukaan pitäisi tosiaankaan? :)

  Itsellänikin Piplup ja Chimchar (yöh...inhoan) jäävät kauas taakse Turtwigin muotojen tieltä, vaikka pidänkin Empoleonista. Silti valitsin ainoassa 4. generationin pelissäni Platinumissa startterikseni Turtwigin.

  Ja se jyrää Torterrana kyllä kaikki vastukset muhkealla Earthquakellaan ja muilla hienouksillaan! Harmi että menin typeränä tyrkkäämään sille Cutin, joka laskee hieman pokemonin vahvuutta. :P No mutta.. mahtava se silti on!

  En löydä tästä pokemonista mitään moitittavaa. Pidän siitä siinä missä muitakin kivoja pokemoneja, tai ehkä jopa pikkuisen enemmän. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo metsä on niin mahtava idea. Yay! Piplupia en tosiaan voi muotoineen juuri sietää, Chimchar on vaan aika njääh ja kun vierellä on Turtwig muotoineen, niin ei ole edes vaikeutta valita. Joissain geneissä starttereiden välillä taas on ihan tuskaisen vaikea päättää (1. generaatio nykyään, kun on niin monta kertaa kokeillut kaikki startterit läpi).

   Kiitos kovasti Torterraa kehuvasta kommentistasi!

   Poista
 5. Torterra on iha ok pokemon. Lienee muistaakseni 3 kappaletta 100 lv.
  Hyvin koulutettuna erittäin kestävä ja sen puolustus Stone Edge ja Earthquake on mainio, et harvalla pokella lienee se hyöty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huu, jee, mahtavaa että sulla on noin monta kappaletta tätä hienoa pokémonia. Juuri tuo hyvä tankkimaisuus tekee siitä hienon. Ja Earthquake!

   Poista
 6. Hävettää myöntää, mutta en ole koskaan koskenutkaan Torterraan missään pelissäni (muuta kuin PokéDexin täyttöä varten). Ainakaan muistaakseni! Sekä Pearlissa että Platinumissa valinta osui Chimchariin, ja muutamilla uusilla läpipeluukerroilla valintani oli Piplup. Turtwig on jotenkin aina jäänyt välistä, vaikkei siinä mitään varsinaista vikaa ole!

  Osaat kuitenkin hyvin "mainostaa" suosikki-Pokémonejasi:D Muistan kyllä tarttuvan Mamoswine-fanituksesi, joka menikin sitten siihen, että kouluttelin HeartGoldin tiimiini ikioman Mamoswinen (joka on edelleenkin varsin ihku!). Ja nyt teit sen taas: Torterra kuulostaa kyllä äärimmäisen houkuttelevalta! Täytynee pistää korvan taakse ja kenties käyttää sitä, jos satun joskus Sinnohin Pokémoneihin taas tarrautumaan. Pakko kyllä myöntää, että sen design on uniikki ja hiano!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!! MITÄ, mikset ole?? Voi Munchy. Kaikki hyvät Munchy-pisteesi laskivat nyt silmissäni, mutta voisit saada nostettua ne takaisin entiselleen kokeilemalle Torterraa.

   Olen ihan synnynnäinen mainostaja sitten :D (no en)! Se oli hienoa, kun yhtäkkiä kaikki kokeilivat Mamoswinea ja tykästyivät siihen. Sama voisi tapahtua Torterran kanssa!

   Poista
 7. Torterra ♥ Aivan ihana pokemon. Aloitin aikoinaan Turwigilla Pearl-pelin ja vikan kehitysmuodon nähdessäni ihastuin siihen täysin. En halua enää koettaa mitään muuta starteria D/P/Pt-peleissä kuin Turtwigia, koska siitä kehittyy Torterra.

  Sen ulkonäkö on muista eroava ja siksi kai tartuin siihen alusta alkaen. Bonsai-puu-ulkonäön lisäksi se on rankattu Serebii.net sivustolla 81. sijalle "vahvimmasta" pokemon-listasta. Siilä on muutenkin erittäin vahvoja iskuja, kuten Earthquake. EV-koulutuksella siitä saa varman ja vahvan taistelijan tiimiinsä hitaudesta huolimatta.

  Vaikka en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota Pokedex-entryihin, ne todellakin lisäävät mielenkiintoa pokemoniin. "Pientä kylää" kantava pokemon on kiehtova ja siitä haluaa tietää väistämättä lisää.

  En todennäköisesti koskaan lakkaa pitämästä Torterrasta. Se on vahva kumppani. Torterra forever!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, mahtavaa! Juurikin noin. Mitkään muut Sinnohin startterit eivät jaksa kiinnostaa pätkän verta Torterran rinnalla! Se jyrää ihan täysin nuo Empoleonit ja Infernapet.

   Aivan loistava pokémon, meillä kahdella on mainio maku! Kiitos kivasta kommentista!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!