FireRed - Osa VI: Seikkailu Mt. Moonissa

PokemonEn koskaan tee näin, en ikinä... nimittäin anna periksi jossakin. Mutta tällä kertaa usean tunnin metsästämisen jälkeen aion antaa periksi pokémonissa, enkä aio pyydystää Nidoran♀ kerta kyseinen otus ei sitten niin millään suostu pomppaamaan esiin! Olkoon sitten, mihin me sellaista typerää pokémonia muutenkaan tarvitaan... hmph. Ensin pelkästään etsin sitä ihan loputtoman kauan, sitten päätin koulutella Jigglypuffia (jonka koulutus on aluksi kamalaa, kun ei se osaa muuta kuin Singin ja Defense Curlin) ja Nidoran♂, jonka olin päättänyt nyt napata tiimiin mukaan. Ja ehei.

No, eipä siinä sitten muu auttanut kuin "tyytyä" Nidoran♂, ja olenkin nyt kovasti kiintynyt Teddyyn ja sen Double Kickiin. En minä mitään tyttöä enää halua.

PokemonPokemon

Pokemon

No, nyt kun olin päättänyt jatkaa matkaani eteenpäin, oli pakko hoitaa tämä perinteinen kalakauppa tuon häiskän kanssa ja ostaa karppi pois. R/B/Y-läpipeluuopas muuten sanoo, että ei kannata ostaa kyseistä kalaa :-DDD. Minä kumminkin ostin sen pois ja näin lempeä Muru-Magikarp on minun. Valitettavasti se meni nyt PC:n pohjalle. En nimittäin jaksa sitten millään raahata sitä mukanani ja jotenkin Gyarados on ehkä vähän nähty... ehkä... kai :-D.


Pokemon
 

Ja ei muuta kuin sisään vain pelin ensimmäiseen luolaan. Mulla on joku hullu rakkaus Pokémonin luolia kohtaan, vaikkakin Mt. Moon on aika tylsä ja itse suuri haukotus. Lemppariluolastoni on ehdottomasti Mt. Mortar Johtossa.

Pokemon


Jotenkin surkuhupaisaa, että ensimmäinen pokémon, jonka kohtasin täällä oli sitten Clefairy, jolla on sama 1% mahdollisuus hypätä esiin kuin tyttöpuolisella Nidoranilla... ja miten onnettomasti kävikään, että Spearown mokoma iski sen Critical Hitillä kuoliaaksi z__z. Pyydystin tiimiin mukaan Geoduden, jonka nimesin voittamattoman Brockin muistoa kunnioittaakseni sitten Brockiksi! Höhöhö. Nyt Mankey sai kenkää tiimistä ja Brock roikkuu hetken ainakin mukana! Ja se oppi Rock Thowerin jo tasolla 11 :O. Ou jee!

Pokemon

Jahas, joku ötököitsijäkin eksynyt tänne. Varoittaa epäilyttävistä miehistä. Hmm hmm hmm.

Pokemon


Tuo Zubat-kyltti on jotenkin huvittava :-D. Sen sijaan tuo muija-trainer ei ole laisinkaan huvittava, sillä tässä tulee taas yksi pakkomielteeni: jos minulla on tässä vaiheessa mukana Jigglypuff (kuten liian usein on), on minun pakko tietysti todistaa että mun pinkkipallero on parempi kuin tuo vanhan vaarin naaman omaava pinkkikeiju. Kyseessä on varsin ärsyttävä Sing-matsi, koska en tietenkään voi käyttää muita pokémoneja, koska pakkomielle, ja Awakeningeja ei tässä vaiheessa peliä viitsi niin käyttää, kun rahaa on muutenkin vähän... Bubu kumminkin voitti :3.

Pokemon

Tässä on yksi epäilyttävistä miehistä... ei ainakaan mitenkään salaista tämä näiden toiminta, kun pikkuiselle pojanklopillekin vaan pamautetaan faktat pöytään xD.

PokemonPokemon

Vuorossamme lisää kummia iskulauseita... äijä juoksi tuolta kaukaa marisemaan, etten saa hiiviskellä sen luokse hahah. No kyseessä onkin oikea SUPER nörtti, ei mikään tavisnörtti... Nidoranilla on tosi söpö backsprite!

Pokemon

Sitten tappelin vähän Oddishia vastaan ja Sipuli sai levelin 16 ja kehittyi Ivysauriksi :3. JEE! Vai olisitteko halunneet pitää sen mieluummin Bulbasaurina liigan loppuun asti? No sen on nyt myöhäistä, hahaha! Ivysaur on ihan pirun siisti pokémon. Tykkään.

Pokemon

Mulle käy aina näin Mt. Moonin loppupäässä, että tiimi  näyttää tältä :-D. En oikein raaski käyttää vähiä potionejakaan, joten koetan vaan päihittää kaikki puolikuolleilla pokéilla hahaha! Oikeestaan minkään muun luolan kohdalla tilanne ei koskaan näytä näin epätoivoiselta (no onhan tuossakin tietty vielä Spearow ja Ivysaur hyvissä kantamissa, joten ei hätää), mutta Mt. Moonissa näin käy joka kerta.

Pokemon

Team Rocket on super tylsä täällä, mukamas etsivät fossiileita, näyttävät enemmänkin odottelevan vaan Palletin poikaa antamaan niille neniin. Hypätään siis jo tänne ihan loppuun, kun toinen Super Nerd haastaa meikän otteluun... Mutta miksi ihmeessä se vetää kauhean ongelman siitä, että nuo fossiilit ovat hänen??? Sen kun ottaisi kummatkin fossiilit ja lähtisi menemään, en minä estä... hahaha. No mutta kuitenkin, tällä super nödellä on aika ärsyttäviä pokémoneja minun puolikuolleita vastassa. On Grimeria, Voltorbia ja Koffingia. Geodude ja Nidoran saavat loistaa sitten tässä ottelussa ja päihittää ne kolme lomalle Kanarialle...

Pokemon

Mutta sitten tapahtui jotain, mitä en oikein osannut odottaa :-O. Nimittäin en muistanut yhtään, että Nidoran kehittyy jo tasolla 16. Vastahan mä sain Teddyn! No nyt se on kumminkin Nidorino ja backsprite on niin uppo-outo, etten ole tainnut koskaan tällä pokélla pelatakaan sitten RBY-aikojen... ohoh. Olen jotenkin tosi kiintynyt nyt tähän :3.

Pokemon Pokemon

Valitsin sitten Super nerd Miguelin löytämistä fossiileista tuon Dome Fossiilin, jota äänestittekin jatkoon. Ekaa kertaa Blueta pelatessani otin Helix Fossiilin, koska se vaan kuulosti paremmalta kuin Dome :-D. Enpä silloin tiennyt että mitäs virkaa tuommoisillakin sitten joskus olisi!

Ja vihdoin ulkona aaah! Jatkuu taas joskus pian :3. Koulu on kamalaaaaaaaaaa.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

19 kommenttia:

  1. Oot varmaan ensimmäinen ihminen jonka olen kuullut tykkäävän luolista :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, mutta kun ne on niin siistejä! Oikeassa elämässä nyt voi marssia metsään tai käydä vaikka vesilläkin, mutta kunnon luolassa lymyilyä ei kyllä tule harrastettua sitten yhtään :-D. Inhoan tosin luolia monissa muissa peleissä, kuten Elder Scrolls: Skyrimissa... niissä ne on pelottavia.

      Poista
    2. Oi älä nyt! Skyrimin luolathan on ihania! Jättihämähäkkejä ja puolikuolleita ihmisraatoja lukuunottamatta tietenkin! xD

      Poista
    3. Just se, aina siellä saa pelätä että mistä suunnasta joku hyökkää hahah. Onneksi pelaan aina jousiampujalla, niin yleensä sneakkaan ja tapan kaikki ennen kuin ne näkee mut :-D.

      Poista
    4. Joo, teen kyllä itekin aina silleen, että hiivin ne luolat läpi jouskari käden ulottuvilla koko ajan. Mulla kestää tunteja lyhyissäkin luolissa, kun hiiviskelen niissä niin hiljaa ja hitaasti! xD

      Poista
    5. Joo, vähän sama! Ja sit kun joku huomaakin mut, juoksen luolassa takaisinpäin niin kauan, että olen karistanut sen kintereiltä :-D.

      Skyrim ♥.

      Poista
  2. Luoalat eivät ole minun juttuni, vaikka nämä Kanton tunnelit ovat legendaarisia ja osaan ne jo niin ulkoa että eivät enää vie hermoja.

    Nidorino on aivan järjettömän siisti pokemon! Ollut tiimissä usemmankin kerran myös uusimmissa peleissä. Ehdottomasti yksi upeimmista pokemoneista koskaan.
    Geoduden haluan vielä joskus omaankin tiimiin, harmittaa ettei ole tullut käytettyä kuin ehkä väliaikaisena HM orjana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mt. Moonin vetää kyllä unissaan ja Rock Tunnelinkin olen useasti vetäissyt Flashitta pimeässä. Näissa 3. genen luolissa nyt sentään näkee vähän ympärillen, mutta oli se jännää seikkailla siellä silloin RBY-aikaan...
      Noita Victory Roadeja ja etenkään Seafoam Islandseja en osaa kyllä yhtään...

      Suosittelen kokeilemaan! Golem on niin kivan näköinen pokétus :3.

      Poista
  3. En voi sanoa, että itsekään rakastaisin luolia pokemonissa, sillä en rakasta. Kamalia, ja ilman repeleitä jokainen niistä saa repimään hiukset päästä. :3 Mt. Moon on ehkä ainoa mitä voin sietää, ehkä nostalgian takia...

    Höhpöh, olisi kivaa jos Helix Fossil olisi lähtenyt mukaan, eikä Dome, koska milloin koskaan näkee kenenkään käyttävän Omastaria? Todella suuri harmi, että fossiilipoksun saa käyttöön näissä peleissä vasta, kun ollaan ihan pelin lopputietämillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, joskus ne Zubattien pomppaaminen joka askeleella ottaa aivoon, mutta on silti kiva oikein kunnolla hortoilla jossain luolassa... Mt. Mortar on siihen hommaan niin mainio. Tykkään eniten tuollaisista vapaaehtoisista luolista, jonne peli ei koskaan pakota käymään.

      Mä tykkäsin tosi kauan enemmän Omastarista enemmän kuin Kabutopsista, mutta viime vuosina olen kääntänyt kelkkani kokonaan ja olen yksi Kabutops-tykkääjistä :-D. Vaikka ei Omastarissakaan mitään vikaa ole! Ja joo, Cinnabar Islandille on vielä ikuisuus D:.

      Poista
  4. Tarkistin ton female Nidoranista, FR sulla on vain 1% mahdollisuus löytää se. LG:ssä on 14% mahdollisuus. Elikkä uroksia helpommin FR:ssa ja naaraita helpommin LG:ssä.
    Teamistasi haluan sanoa, et kouluta sitä Pikachua! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tiedän, että se on vain 1% :(. Siksi se olikin jotenkin ironista, että Mt. Moonin oviaukosta löytyi heti Clefairy - jolla silläkin on tuossa kerroksessa 1%-mahdollisuus ilmestyä hahahaha!
      JA JOO, Pikachu on onneksi helppo kouluttaa!

      Poista
  5. Mä muistelen pyydystäneeni naaraspuolisen Nidoranin Safari Zonesta. Nidoqueen oli pitkään hyvä lisä tiimissä. :)

    Kivaa kun tuli lisää tekstiä tästä, näitä on edellenkin niin kiva lukea! :D Oot muuten varmaan yksi harvoista ihmisistä joka pitää luolista! Ite inhoan niitä ihan sikana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä teitä muita vaivaa, kun ette ymmärrä luolien hienouksia, hahaahah :-D! Anyway, kiitos kehuista kovasti!

      Odotan innolla Nidokingia :O.

      Poista
  6. Luolaston ovatkin joskus kivoja ja joskus taas kamalia. Tuo Mt Mortar ei tainnut edes olla pakollinen, joten se olikin vähän piristävämpi tapaus. Seafoam Island sai miut lapsena repimään hiukset päästä ja päädyin menemään Cinnabariin Pallet Townin kautta kun en yhtään jaksanut sen kanssa. Palasin sinne sitten myöhemmin ja pääsin myös tapaamaan Articunon, jota en kyllä pystynyt pyysystämään... Itsekin muuten menin Rock Tunnelin läpi ilman Flashia kun sen missasin täysin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, no vihdoi yksi joka ei heti suoraan inhoa luolia! Oon kyllä ihan samoilla linjoilla, lapsena tuo Seafoam Islands oli sellainen sokkelo, että tuli aina se kierrettyä kaukaa ja mentyä Cinnabariin Palletin kautta. Tässä läpiipeluussa voisikin juosta suoraan Seafoam Islandsin läpi... :O.

      Joo ja mä en raaski opettaa flashia kenellekään koskaan! Tosin ekalla kerralla Bluessa en tainnut itsekään sitä löytää ennen kuin olin jo Rock Tunnelin läpäissyt... Tai sitten en vain tajunnut käyttää.

      Poista
  7. Täällä taas yksi luolien vihaaja. Eniten mua niissä ahdistaa se musiikki, kun se on niin salaperäistä. Ihan kuin mikä tahansa juttu voisi hypätä screenille, kun sitä vähiten odottaa. Tekee mut hirveän stressaantuneeksi kun liikun luolissa ja ahdistaa, kun hirveällä kiireellä pitää ne selvittää:D Nykyään olen tosin neutraalimpia luolia kohtaan, kun ne on tehty paljon näyttävimmiksi ja kivemman näköisiksi.

    Ehkä mulle on jäänyt myös hampaankoloon erityisesti ekasta sukupolvesta (ja tarkemmin siis Red-pelistäni) se, etten koskaan päässyt luolista ulos. Seafoam Islands ja Victory Road olivat ylitsepääsemättömän vaikeita pikku-Munchylle. Muistan löytäneeni Redin pelilehtisestä (tai mikä ohje/sääntölehtinen onkaan) sähköpostiosoitteen jonnekin Nintendon tai Amon apukeskukseen, haha. Laitoin sinne monta samanlaista sähköpostia tyyliin "Apua miten pääsen pois Victory Roadilta!!?" ja joka kerta vastaus oli sama: "Käytä Strengthiä kivien siirtämiseen". Enkä koskaan tajunnut sitä siltikään!! Pöljä meitsi + turhautunut auttaja = ihanaa nostalgiaa.

    Täällä kans yksi Flashitta Rock Tunnelin (ja kerran jopa Victory Roadin) läpäissyt. Flash on niin turhake, onneksi sitä näkee vähemmän ja vähemmän nykyisissä peleissä. Tosin B/W:ssä mua ahdisti se Mistralton Cave suunnattomasti juurikin sen Flashin takia. Senkin taisin joskus selvittää ilman Flashia - tai yritin ainakin.

    Nidoran kyllä yllättää, kun se kehittyy niin aikasin! Muistan kans jollakin FireRedin läpipeluukerralla käyttäneeni Nidorania, joka kehittyikin Nidorinoksi alta aikayksikön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, eihän Victory Roadilla Flashia edes tarvita. No yhtälaillahan sen sitten meni läpi ilman Flashia, haha.

      Poista
    2. Oi oi, mutta sehän siinä kutkuttavinta onkin... hahaha, koskaan ei voi tietää mitä nurkan takana vaanii ja hienointa on just eksyä johonkin sokkeloon ja ämpyillä edestakaisin. Se ei tosin ole niin hauskaa, jos ei ole varoiksi hankkinut Escape Ropeja. Mutta kutkuttavan kamalaa luolissa seikkailu onkin sellaisissa peleissä, jossa oikeesti hyppääkin hirviö esiin nurkan takaa ja sitä pitäisi alkaa siinä heti mäiskimään... Pokémonissa sentään voi hengähtää vuoropohjaisten ottelujen tuoksinnassa :-D.

      Victory Road oli kyllä mullekin mukulana aikamoinen trippi! Hahah. Tietysti mäiskin mm. Moltresinkin vaan kumoon enkä pyydystänyt sitä. Ainut tarulintu, jonka jopa nappasin taisi olla Zapdos. Eihän lapsena tuollaisten asioiden päälle niin ymmärtänyt :-D. Ooh sä sentään lähetit sähköpostia, mä soittelin mukulana Nintendo Hotline-puhelinpäivystykseen ja vuodatin ongelmiani. Hahahahahahaha voi jeesus. En kyllä tainnut Pokémonista sinne juurikaan soitella, mutta The Legend of Zelda: The Oracle of Ages-pelistä kyllä. Ihan helkkarin nopeasti ne kyllä aina keksi ne vastaukset mun ihme kysymyksiin O_o.

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!