Best Wishes: jaksot 23-28

Kiire - sanon tämän sanan ehkä liian usein, mutta nyt se on hypännyt aivan uudelle merkitystasolle. Halusin pitää kiinni lähes joka päiväisestä päivitystahdista, mutta kun olen koko elämästä putoamassa kelkasta, niin täytyy nyt luistaa... Jos edes muutaman kerran viikossa kirjoittelisi! Mutta sitten kun XY-pelit ilmestyvät, niin kirjoittelen varmasti taas lähes päivittäin :-).

23. Battling for the Love of Bug Types! / Ottelua rakkaudesta hyönteistyyppeihin!

Pokémon Best Wishes

Nooh, nyt pompattiinkin hienosti tähän Ashin ja... onko se nyt nimeltään Burgh, saliotteluun. Japaniksi kun katsoo, niin alkaa vähän turhan hyvin tarttua noi japskinimet! Osa pokémonien nimistäkin on nyt mennyt hiukan sekaisin. Kaikkista vaikein on Tabunne eli Audino, jota en ole tähänkään päivään mennessä oppinut lainkaan kutsumaan Audinoksi. Se jotenkin jäi japskinimistä vahvasti elämään ja nyt animea katsellessa nimi vaan tarttuu yhä tiukemmin. Noh, joo.
Tämän jakson suuri juttu on tietysti siis saliottelu, joka harmillisesti kestää vain yhden jakson verran :(. Ötökkäpokémonit on niin mmmmmmmm kivoja, että olisin halunnut Ashin häviävän tälle ja sitten olisi näkynyt esimerkiksi Whirlipedeä ja Leavannya enemmän! No, Ash kumminkin voitti ja ihan hauskaa niin. JA ASHIN KURUMIRU... eiku siis Sewaddle... on tässä niin hyvin esillä ja kehittyy Swadlooniksi, koko Unova-alueen suosikkipokémonikseni. Hienoa että Swadloon pääsee kunnolla ottelemaan.

Arvosana: 8+/10, plussaa Sewaddlesta, Swadloonista ja Leavannysta, mutta kokonaisuudessaan aika tylsähkö saliottelu.

24. Emolga the Irresistible! / Vastustamaton Emolga!

Pokémon Best WishesPokémon Best Wishes

Heti kun luin enkkudubin jakson nimen, tiesin jo että suominimi on "Vastustamaton Emolga!". Luotan arvaukseeni niin vahvasti, että en edes tarkistanut tätä, joku lukijoista voi nyt sitten tsekata ja katsoa, miten oikeassa olen. Koska en millään tavalla suostu uskomaan, että kääntäjä osaisi yllättää minut jollain omaperäisemmällä jakson nimellä tai edes adjektiivilla...
En valitettavasti kyllä tykkää Emolgasta juurikaan... sen ääni on ihan hirvittävän ärsyttävä pitemmän päälle, harmi, sillä pokémon on tosi söpö muuten. Voisi joskus kouluttaa sitä. Pachirisu oli paljon parempi! Jaksossa nähdään siis myös Bianca, ja voi ei, nyt tuo tyttö alkoi jo hiukan pänniä tämän Emolgan pyydystysvimmansa kanssa. Jätä nyt pokémon-raukka rauhaan :O. Itsekeskeisen Emolgan pyydystää loppujen lopuksi Iris.

Arvosana: 7/10, ihan viihdyttävä jakso.

25. Emolga and the New Volt Switch! / Emolga ja uusi Volt Switch!

Pokémon Best Wishes

Nämä jaksojen nimet... omaperäisyys, ohoi? Miksi ne pitää kääntää *noin* suoraan?? Meni kyllä hetki, ennen kuin edes muistin mistä tässä jaksossa oli kyse. Iris ja Bianca ottelevat, ja Emolga paljastuu vuosisadan laiskimukseksi, joka mieluummin Volt Switchillä vaihtaa itsensä vaihtopenkille ja laittaa toisen pokémonin ottelemaan puolestaan. Ihan hauskaa, että näitä "erikoisempia" liikkeitä näkyy animessa... joskus ennen muinoin tällaiset jännittävämmät hyökkäykset vaan sivuutettiin ja kaikkien hyökkäykset olivat niitä perus Flamethrowereita ja Tackleja.
Emolga esittää lisää manipulointeja ja itsekeskeisyyksiä varastamalla esimerkiksi toisten ruoat Attractin avulla. Ashin Snivysta ja Emolgasta tulee loppujen lopuks aikamoisia kilpasisaria, kun Snivy ei oikeen jaksa katsella tämän tyttösen puuhasteluja. Aah, tykkään kyllä Ashin Snivysta kovasti! Se on niin tyylikäs ja asiallinen, mutta sitten välillä sillekin sattuu kaikkea ei-niin-tyylikästä ja silti se yrittää pitää kunniastaan kiinni :-D. Emolga johdattaa Axewin ja Oshawottin pulaan, ja lopulta Snivy saa hemmotellun liito-oravan auttamaan ottelussa jee. Vähän liikaa on kyllä mun mielestä toi Emolgan luonne unohtunut tulevaisuuden jaksoissa...

Arvosana: 7+, ihan jees, tosin en kyllä kauhean hyvin muistanut tätä jaksoa.

26. Scare at the Litwick Mansion! / Kauhua Litwickin kartanossa!

Pokémon Best Wishes

Ohoh, onpas nyt nostalginen jakso. Ash ja kumppanit kummituskartanossa, jossa myös Rakettiryhmä lymyilee. Näitä tämän tyyppisiä jaksoja on kyllä esim. Advanced-kaudella taatusti. Pakko myös nyt ikävästi todeta, että en kyllä pistäisi lainkaan pahaksi vaikka koko Rakettiryhmä katoaisi ihan tyystin, mutta niin ei valitettavasti kyllä käy vielä 6. generaatiossakaan. En ole hiukkaakaan kaivannut niiden läsnäoloa jaksoissa, joissa ne eivät ole esiintyneet!
Tää Litwick-jakso on kumminkin tavallaan aika siisti, kun harvemmin animeen tuodaan näin rajusti jotain kuolema-juttuja. Tässäkin jaksossa James, Jessie ja Meowth olivat ihan puolikuolleita, kun Litwickit imivät sieluja itseensä. Muutenkin hyvä yksityiskohta se, miten yksi Litwickeistä katkaisi Ashin Pokédexin sepustukset, ennen kuin se ehtisi kertoa sankareillemme että Litwickit houkuttelevat ihmisiä luokseen ja varastavat niiden sieluja.

Arvosana: 6½/10, hyviä yksityiskohtia, mutta vähän tylsä.

27. The Dragon Master's Path! / Lohikäärmemestarin tie!

Pokémon Best Wishes

Voi plääh, olen nähnyt tämän Suomen televisiosta, mikä heti laskee innostusta jaksoon... koska tämä on niin tylsä. Näitä tylsimpiä jaksoja ei missään nimessä haluaisi nähdä montaa kertaa. No jos nyt keskitytään hyviin puoliin, niin Crimgan... tai siis Druddigon, on tosi söpö!! Hyi olkoot kun vihaankin tuota sen enkkunimeä! Crimgan on ihan siisti, mutta Druddigonista tulee mieleen enemmänkin joku katupora kuin toi luttana lohikäärme. Kyseessä on Scraggyn oheessa pokémon, jonka pisteitä anime kyllä nostaa. Peleissä se näyttää vähän sellaiselta värihirviöltä, mutta näissä animejaksoissa se on jo paljon paremman näköinen.

Pokémon Best WishesJakson paras kohta on tämä ihan alku, kun Irisin Axew ja Ashin Scraggy ottelevat. Tykkään niiden aika realistisista otteluista, missä efektisateet eivät sada taustalla eikä ole mitään megaräjähdyksiä (paitsi Axewin Dragon Rage), vaan ottelut ovat aika down the earth-meininkiä. Ottakaa vielä söpö kuva Scraggysta.

Arvosana: 6-/10

28. Oshawott's Lost Scalchop! / Oshawottin kadonnut kuori!

Pokémon Best WishesPokémon Best Wishes

TÄMÄ JAKSO. Ehkä yksi suosikeistani koko Best Wishes-kaudella (ja hahaa, olen itse asiassa paria jaksoa vaille katsonut koko kauden läpi, olettekos nyt ylpeitä minusta hehe). Tykkään vaan aivan liikaa Oshawottista tui tui. Tajusin muuten, että X- ja Y-pelithän tarkoittavat sitä, että voin otella ikiomalla 3D-Oshawottilla ja helliä sellaista Pokémon Amiessa!!... oh, oooh. Oikeasti, Oshawott on aivan paras. Siksi luvassa vähän kuvia:

Pokémon Best Wishes

Tämä on mainio kuva. Jakson juonihan siis on kaikessa yksinkertaisuudessaan, että Oshawott kadottaa simpukankuorensa ottelussa... mitä, onko tuon pojan nimi joku Stephan??? Ehei, aion kutsua sitä tästä lähin japskiversion mukaan Kenyaniksi. Eli niin, simpukan kuori katoaa ottelussa Kenyanin Blitzlea vastaan. Kenyan on ehkä suosikkini näistä "tärkeistä" sivuhahmoista... poika on niin kivan mallinenkin. Mmmh. Haha.

Pokémon Best Wishes

Simpukan kuorta kun ei löydy mistään, niin Cilanin Dwebble askartelee Oshawottille kivestä kilven... vaan miksi ihmeessä siitä piti ylipäätään tehdä tuollainen jättiversio?? Eikö se voinut tehdä siitä vähän pienempää :O.

Pokémon Best Wishes

Koska aikaa uusintaotteluun Kenyanin kanssa ei ole paljoa, Oshawottin täytyy vain pärjätä tällä jättikivellä, joka meinaa murskata pikkupokén alleen. Julmaa. Ash ja Oshawott aloittavat tosi symppiksen erityistreenin, ja aamulla Oshawott pystyy joten kuten astelemaan otteluun tuon järkäleen kanssa. Kaiken näköistä sattuu ja Oshawott löytää loppujen lopuksi simpukan kuorensa.

Arvosana: 10/10, ihan paras


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

  1. Tässä on aika monta tylsää jaksoa, mutta tuo Litwick-jakso, sekä tietenkin tämä ihana Oshawott-jakso ovat kyllä kivoja mun mielestä. :) Pidän tuosta Litwick-jaksosta juuri sen takia, että siinä on niin nostalginen fiilis ja tykkään kuinka tämä on vähän sellainen "rajumpi" jakso kun kuolemasta puhutaan kuitenkin niin selkeästi.

    Ja Oshawoooooott on niin sulonen!! :D Rakastan itsekin tuota jaksoa, koska Oshawott on vaan niin ihana! Olisi kyllä ihanaa jos olisi Oshawott halittavana siinä Pokemon Amiessa, mutta en taida kuitenkaan hankkia siinä pelissä Oshawottia ollenkaan.

    VastaaPoista
  2. On hyvä tietää, että en kärsi yksin tästä Tabunne/Audino -ongelmasta. :'D

    VastaaPoista
  3. Emolga on kyllä inha otus, mutta Druddigonista tykkään. Siitä tulee jotenkin mieleen joku rosoinen koralli tai se piikkinen aavikkolisko joka suihkii verta silmistään :'D
    Ja jes Kenyan on mahtis vaikka sitä läppää sen nimen kanssa rupee tulemaan vähän liikaa.

    VastaaPoista
  4. Aika perus BW jaksoja kaikki pidin eniten litwick jaksosta. Tulisikohan huomisessa nintendo directissä startterejen pisimmät muodot tai muita pokemoneja?

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!