Pokémon Y - Osa V: Hattarasta tahmainen miekka

Höh, olisin mieluusti postannut tämän eilen illalla, mutta valokuvien säätämisessä menee niin kauan aikaa. En halua ottaa mitään kämäisiä valokuvia peliruudusta (ei sillä, eivät nämä mitään täydellisiä todellakaan ole, kaukana siitä) ja vähän paremman laadun kuvien kanssa menee aikansa...


Hahaha, satuin näkemään tämän jo aikaisemmin netissä, mutta oli munkin pakko ottaa omat screenshotit... koska tää Youngster-quote on vaan legenda :-D.


Jee, saavuin seuraavaan tuppukyläkaupunkiin nimeltään Camphrier Town. Kyseinen paikka on pieni historiallinen kylä, jossa on tosi kivannäköisiä taloja ja sitten se ainut nähtävyys: linna, jonne Professori Sycamorekin meitä kehoitti menemään tutkimaan mahdollisia vinkkejä mega evolutioneja koskien.


NO joo :-D. Kuten kuvasta näkyy, kaikki ei oikein mene putkeen. Kuulemma kaksi ihmistä on ehkä suurin turistirysä hetkeen... Linnassa/kartanossa asui mukava miekkonen, joka jakoi omaisuuttaan muille ja siksi kartanossa on enää vähän nähtävää... nice. Yhtäkkiä joku häiskä ryntää sisään kertomaan tuolle ukkelille, että se jokin on taas Route 6:lla... vai oliko se nyt 7:lla. Miehet rymistelevät pois ja minä sekä Shauna jäädään sitten vaan tuonne tapittamaan.


"Se jonkin" on Snorlax, nukkumassa tien tukkeena ♥. Eeeeiiiih, tää on niin mahtava kohta tässä pelissä! Tuo kartanon omistaja on kumminkin köyhyyksissään mennyt antamaan PokéFluten lainan takauksena rikkaan palatsin omistajalle ja ilman PokéFluteahan ei Snorlaxia saada hereille.


Minä lähden sitten hakemaan huilua takaisin. Tää route on niin kivan näköinen! Noista puskista pomppaa Venipedejä niskaan, ja lisäksi tämän ison tien sivuilla on nuo ruohokentät tutkittavana. En olekaan vielä niitä kolunnut sen ihmeemmin. Kuolin vähän nauruun näille tän routen Tourist-trainereille, jotka on oikeen klassisen japanilaisen turistin näköisiä hahaha.


En oikeen tiiä mitä odotin, mutta Versaillesia en nyt ainakaan :O. Ei kai tässä voi muuta kuin pudistella päätänsä, sen verran hieno on tämä Parfum Palace-mesta. Mutta on sisäänpääsyllä hintaakin, tonni piti pulittaa linnareissusta. Pelkäsin jo, että saan maksaa ton eukonkin sisään, mutta se onneksi maksoi oman sisäänpääsynsä... Mitäs sitten, jos on onnistunut sössimään raha-asiansa eikä ole penniäkään tuohta mukana? Ja jos on vielä otellut kaikki traineritkin jo läpi eikä rahaa tule enää mistään...


Sisällä palatsissa kuullaan kamala juttu, palatsin perineen rikkaan inhottavan miehen Furfrou on kadonnut. Ja ei muuta kuin etsimään! Oikeasti, just tällaisista tarinajutuista mä pidän eniten! Tällaisia saisi olla sivujuoninakin.


Katsokaa nyt tätä paikkaa (joka kuhisee japskituristeja myöskin)... ah. Tuo pelisalijuttu oli erityisen hieno paikka tässä palatsissa. Olisi kyllä saanut olla ihan pikkuisen enemmän sisältöä, jotain tavaroita tai mitä tahansa, suurin osa huoneista oli aika tyhjiä (mitä nyt hienonnäköisiä). Amulet Coinin sentään saa täältä hohooho jee rahaa.


Ja mitä olisi Parfum Palace ilman suurta, näyttävää geometrista puutarhaa. Tykkäsin ihan älyttömästi tästä puutarhassa seikkailusta. Musta pelissä voisi olla kyllä tällainen himo suuri labyrinttikin samoilla kuvakulmilla ja periaatteilla.... se olisi niin super siistiä. Puutarhassa on Reshiram-, Zekrom- ja Golurk-patsaita, joten Unovalla ja Kalosilla lienee jotain jännittävää historiaa keskenään - joku random turisti taisi sanoakin näin. En muista mistä luin sellaista, että Kalos oli muinoin ollut sodassa toisen maan kanssa, liekö tämä sitten ollut Unova? Kiehtovaa :3. Puutarhasta löytyy vihdoin myös HM01 eli Cut, jeee, Bunnelby saa nyt katkoa piikkipuskikkoja mun tieltä.


Furfroun kiinni saamiseen liittyi pieni puzzle, ja nyt sitten rikas mies sai palatsikoiransa takaisin. Oikeasti, en osaa sanoin kuvailla kuinka paljon tykään juuri tällaisesta pikkutekemisestä: haetaan PokéFlute, mutta oho, pitääkin auttaa Furfroun kiinni saamisessa ja tutkia vähän linnaa...

Rikas mies päätti järjestää ilotulituksen Furfroun löytämisen kunniaksi ja meikä päätti, että enpäs menekään katsomaan niitä kuin vasta myöhemmin illalla! Aattelin, että ilotulitukset näyttää varmaan hiukan tunnelmallisimmilta silloin. Mutta voi että, ihan näin tunnelmallista menoa en ajatellut kokevani...
HEI HEI HEI HETKINEN....??!! Ei kai tässä nyt vaan yritetä mitään romanssin poikasta työntää mun naamalle :O. Onko tämä dialogi samanlainen tyttöhahmolla pelatessa?


Onneksi tää rikas mies saapuu kiittämään meitä Furfroun löytämisestä... hahaha voi ei kuolen tuolle sen kommentille xD. Pyysimme ukkelilta sitten PokéFlutea Snorlaxin herättämistä varten ja äijä suostuu lainaamaan sen hetkeksi, mutta haluaa sen sitten takaisin, onhan se hänen lainatakuunsa. Shauna ja tän rikkaan miehen Butler vaan valittavat tuosta rikkaasta miehestä, haha, mutta musta se on hauska. Shauna kysäisi vielä hovimieheltä, onko hän kuullut mitään mega evolutioneista ja hovimestari muistelee lukeneensa kirjan aiheesta täällä Parfum Palacessa. Oho, täytyy ehkä koluta kaikki kirjat läpi!


No en kumminkaan jäänyt Parfum Palaceen, vaan ensin käväisin palatsiin vievän tien nurmikoilla tsekkaamassa pokémon-tarjontaa ja löysin Honedgen!! En kumminkaan vielä pyydystänyt sitä, mutta oi jes, en olisi jotenkin kuvitellut että sen saa näin aikaisin pyydystettyä. Menin sitten herättämään Snorlaxia, joka toki hyökkäsi meikäpojan kimppuun ja sitten pyydystin sen. OI oi oi nostalgiaa tämä Snorlax-kuvio.


Snorlaxin takana näkyi super symppis Pokémon DayCare, yayyy. Tämä oli erityisesti mieleen, koska DayCaren edessä olevasta nurmikosta pystyi pyydystämään Spiritzeeitä, pyydystin sellaisen ja iskin GTS:ään toivoen vaihdossa sitten Swirlixiä. Tiedän, että monet ovat lupautuneet sellaisen mulle vaihtamaan (kiitos siitä!), mutta ehkä se on helpompaa, että breedaan omani, koska en oikeasti edes tiedä millaisen Swirlixin haluan :-D. Sainkin tyyliin minuutissa GTS:stä haluamani tyttö-Swirlixin, jonka iskin randomisti päiväkotiin Pikachun kanssa. En yhtään tiennyt, mitä pokéja Swirlixin kanssa voi breedata, mutta arvaus osui heti oikeaan ja sain Swirlixin munan :-D.


Swirlixin muna taskussa oli sitten hyvä lähteä vähän kiertelemään... ja katsomaan miten mun berryt voi! Lähellä Camphrier Townia on tuollainen berry-tarha, jonne saa mennä kasvattelemaan omia berryjä, koska berryviljelijän selkä on kipeänä. Miksi nuo berry-puutkin ovat niin hienoja tässä pelissä?? Katsokaa tuota Oran-puutakin aa.


Edelliseen kirjoitukseen liittyen taas tuollainen ylisöpö-teksti sen tavallisen "What will Bun do?"-sijaan. Kävin kaappaamassa parit Honedget, ja kaikilla oli täysin susisurkeat naturet. Lisäksi tuosta pusikosta tuntui pomppivan jatkuvasti kaikkea muuta esiin kuin Honedgejä. Se on selkeästi miinus-puolena tässä superlaajassa pokémon-valikoimassa, että sen yhden tietyn pyydystäminen on sitten aika vaiva, kun samassa puskassa asuu kymmentä muuta eri lajista pokémonia...


Pieni Swirlixini kuoriutui sitten Parfum Palacessa, pikkusnobi jo syntyessään!! Olin ajatellut, että haluaisin tyttö-Swirlixin, mutta tämä olikin sitten poika... ja päätin, että se on juuri passeli minulle, sillä on loistava naturekin (laskee Attackia, nostaa Sp. Defenseä)! Nimesin sen totta kai Hattaraksi ja meinasin saada kohtauksen kun tuo naama on niin söpö.


Sain myös Honedgen breedattua. Halusin poika-miekan, sellaisen sainkin. Nimeä en ole vielä tälle söpöläiselle päättänyt!

Mutta nyt oon kauhean päätöksen edessä, kenet kaksi potkin tiimistä pihalle... Pikachun, Wartortlen vai Doduon...

PS. katsokaa miten hienot Beedrillin siivet on:
Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

19 kommenttia:

 1. Hermot meni Honedgen pyydystämisessä, sillä ne silloin harvoin kun sieltä miekka näyttäytyi se oli naaras, tahi surkea natureinen uros. En jaksanut breedailla vaan valitsin kolmesta välttävästä miekasta tiimiini Astalon, joka on ihan äly hieno, muttei vielä ole päässyt oikein loistamaan.
  Tuo pikku romanssi viritelmä vähän häiritsi koska tuo Shauna vaikuttaa tosi paljon nuoremmalta kuin pelihahmo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kävi ihan samoin! Eukkoja vaan pomppi esiin ja kun lopulta sain yhden äijä-Honedgen kiinni, niin se oli sitten natureltaan Modest. Breedaamalla sain sentään neutraalin naturen omaavan Honedge-poikasen. Kauhea homma... kuvittelisi ettei tuollaisella miekalla edes olisi sukupuolta.

   Niin mäki oon käsittänyt, et toi Shauna on vähän nuorempi :-D. Ilmeisesti nää pelihahmot ei enää oo 10-vuotiaita...

   Poista
  2. Mulla itellä kävi säkä, kun sain lähes heti täydellisen honedgen! Joka tosin on jo viimeisessä muodossaan. :D Hyvä että sait sen kaipaamasi swirlixin kuitenkin. :)

   Poista
  3. Hoh, onnea Honedgestä! Mun Honedge ei nyt ihan ole täyttänyt odotuksia, mutta ehkä se ajan kanssa paranee... taisin breedata oikein super surkean yksilön :-D.

   Poista
 2. Tytöllä pelattaessa Shauna sanoo tuossa kohtauksessa, että "I hope we become really good friends", siitä voi varmaan päätellä ihan mitä itse haluaa. xD
  Breedailun suhteen minulla kävi superhyvä tuuri, kun sain joltain japanilaiselta Wonder Traden kautta (japanilaisen) Ditton. :> Valtaosaltaan nuo kyllä vaihtelevat Caterpiejä ja niitä apinoita, kestää yleensä aika monta vaihdosta ennen kuin saa mitään harvinaisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahaha... :-D. Hassua että noilla on edes eri repliikit eri sukupuolille... onkohan näitä tulossa vielä lisää...
   Mäkin kokeilin Wonder Tradea ja sain sieltä tosiaan Bidoofin (jota en tosin ollut pyydystänyt, et sillee ihan kiva) ja Staravian (jota en ollut sitäkään nähnyt). Ditton sain GTS:stä, mutta se onkin ihan enkun kielisestä pelistä kotoisin.

   Poista
 3. Itse sain X:n vihdoin ja viimein tänään, ja aamusta lähtien on tullut pelailtua ja juuri ylsin kanssa tuonne DayCare Centeriin. GTS on näissä peleissä niiiiin paljon kivempi, kun pystyy selaamaan vaihtoehtoja ja etsimään Pokémoneja, joita ei ole välttämättä nähnytkään! Itse kaipailen Skrelpiä tiimiini, ja GTS:ään tungin juuri yhden tarjouksen (ja lisää on varastossa, jos tarvis), toivon ja uskonkin, että pian tärppää:)

  Huikea peli ollut kyllä!
  ps. tuo romanssihtava kohtaus oli mun mielestä ihan hellyyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut pelistä! Tää on kyllä huikea, mitä sitä enää voi tarttua vaikkapa johonkin 3. generaation peleihin tämän jälkeen :-D. Ja wow, ollaan jälleen vähän samiksia, koska oon itekin harkinnut joko Skrelpiä tai Clauncheria tiimiin. Kiinnostaa, että mitä niistä mahtaa kehittyä (nyt kun yritän välttää spoileja pokéista)... jos niistä kehittyy mitään :-D. No uskoisi nyt kumminkin... Ehkä menen tuolla Skrelpillä kerta sen saa Y:stä...

   Oli toi romanssikohtaus ihan hellyyttävä, mutta vähän tuli yllätyksenä :-D. Noin suorapuheinen kohtaus kumminkin.

   Poista
 4. Kuulema tyypillinen japanilainen turisti ottaa melkein ihan kaikesta hirveästi valokuvia, nii olen kuullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kyllä vain :-D. Just hauskaa että kaikki Tourist-trainerit ovat japanilaisia näissä peleissä.

   Poista
 5. Tänne hommattiin tyttö-Honedge koska oli niin kova järkytys huomata että näilläkin on sukupuoli :D Vaikken aluksi otukselle lämmennyt niin olen alkanut kyseisestä Pokesta pitämään kun sen kanssa saa touhuta käytännössä >u<
  Ois pitänyt jättää illalle tuo ilotulitus, paljon nätimpi on kuin päiväsaikaan... Mua häiritsi Shaunan kommentti, kun pelaan itekin poikahahmolla D: Juuri sinä rasittava kakara tulet siihen kiehnäämään hyi pois!

  Muuten, luin juuri että sellaista glitchiä esiintyy että koko peli saattaa jäätyä jos tallentaa Lumiose Cityssä ulkosalla, ja sitten joutuu aloittaa koko pelin alusta alkaen :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen kyllä että miksi Honedgellä edes on sukupuoli :-D. Sehän on ihan sama juttu kuin jos Bronzor-lautasella olisi sukupuoli... noooh, menköön näin. Mun Honedge ei ole nyt kyllä oikein hyvin pärjännyt... tosin ehkä se vielä parantaa tästä!
   Mua häiritsee ajatella, että jos pelaajahahmo olisi 10-vuotias, niin toi Shauna olisi varmaan joku tyyliin 8. Vaikka eihän tietenkään pelkkä pituus mitään iästä kerro... mutta jotenkin muutenkin toi Shauna vaikuttaa vähän nuoremmalta kuin nää muut. Mä kyllä tykkään enemmän siitä kuin siitä Serenasta... mieluiten olisin ottanut kumminkin söpön pullukkapoika Tiernon mun kanssa lempimään sinne parvekkeelle...

   Arvaa kuka oli just tallentanut Luminose Cityn kadulle ja sulkenut pelin, kun luin tän!!!!! Avasin konsolin heti ja kävin siirtymässä ja tallentaa muualla :-DD.

   Poista
 6. POLVIHOUSUT OMG! xD

  Ihana tuo Snorlax tuosa sillalla, tulee niin nostalginen olo! Ja mäki tykkään tosi paljon tuollaisista pienistä sivutehtävistä. Välillä on kivaa kun ei pääse suoraan vaan pelissä eteenpäin, vaan pitää jäädä vähän tutkimaan paikkoja. :)

  Kauhea valinta sulla, mutta itse sanoisin että heität Pikachun koska se on niin peruspokemon. Wartortlekin saa ehkä lähteä mun puolesta, mutta DODUOSTA ET LUOVU! <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snorlax on täydellinen :3. Just mahtavaa, kun toivat tuon tien tukkivan Snorlaxin näihin peleihin. Täydellisyyttä. Ja kaikki pieni tutkiminen ja pikkutehtävät ovat niiiiiiiiiin kivoja. Mun puolesta peli saisi olla vaan sellaista, eikä mitään koko universumien pelastamista tai sellaista :-D.

   Voi että, joudun tuottamaan pettymyksen, sillä päätin viskata kaikki kolme pois! Doduonkin, vaikka se oli niin älyttömän suloinen... Mutta mulla oli Dodrio viimeksi HeartGoldissa, joten ehkä mä nyt kokeilen muita pokéja... aawh.

   Poista
 7. Ai jaa, saako Spiritzeen sieltä Pokemon DayCaren vierestä?! Olisin itse kipittänyt siitä vaan pusikoiden ohi, ja lähtenyt etsimään sitä jostain muualta.
  Siinä kohtaa, kun piti etsiä Pokeflutea, minä ohitin jotain tosi olennaista ja mietin noin puoli päivää, että mistä sen huilun sitten saa, kun on napannut Furfounkin takaisin rikkaalle tyypille. Lähdin jossain kohtaa vaeltelemaan linnaa ja sattumalta löysin sen ilotulitusparvekkeen sieltä.
  Noista trainereiden tyylikkäistä repliikeistä vielä, että myöhemmin pelissä on Route 10:llä trainer, joka sanoo hävitessään pelaajan voimien olevan yli 9000.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sieltä sen saa! Spritizee sieltä pomppasi mulle ensimmäisenä vastaan. Vähän hassu paikka sille, ehkäpä.
   Hahaha, tollasta sattuu kyllä joskus, jos vahingossa vilahtaa joku teksti näkemättä. Voi niitä lukuisia tunteja joskus muinoin lapsena Blueta pelatessa, kun välillä sai palloilla ympäriinsä ja pohtia vaikka kuinka kauan että miten pääsee eteenpäin... nimimerkillä lapsi, jolle a) Game Cornerin Rocket Hideoutin löytäminen oli todellinen yllätysten yllätys ja b) PokéFlutella Snorlaxin herättäminen oli toinen :OOOOO-hetki.

   Hahahahah :-DD. Noi trainer-tekstit on parhaita.

   Poista
 8. Ihanan pitä postaus tällä kertaa. Tykkään kun on paljon luettavaa! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jee, kiitos! :3 Välillä pohdin, että jaksaako näitä pöpinöitä edes lukea, mutta hyvä että ainakin yksi tykkää!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!