Luukku III: Omega Ruby – Munchyn (hidasta) pelikulkua

Hei kaikille! Täällä kirjoittelee nyt Munchy, yllättävää kyllä ensimmäistä kertaa tähän blogiin, vaikka Avrin olen tuntenutkin jo jokusen tovin ja puhettakin on ollut, että joskus tänne kirjoittelisin. Nyt ehkä joulukalenterin tiimoilta olisi osuvaa korkata tämäkin kunnia:) Kuulette minusta varmasti lisää tämän kuun aikana, kenties vielä sen jälkeenkin (sori vaan)!

Kyseessä on joulukalenterin luukku #3 ja vuorossa on hieman Munchyn Omega Ruby-tarinointia! Tästä ei taida kuitenkaan tulla mitään tapaa, sillä Avrilla on käynnissä omat pelikulkupostauksensa, jotka ovat paljon kattavampia ja kiinnostavampia, eikä varmaan ole kivaa, jos joulukalenteri on täynnä pelkkää pelikerrontaa kummaltakin osapuolelta :D Mutta ajattelinpa nyt silti kertoa vähän omasta pelailusta, joka on kyllä ikään kuin lagannut jonkin verran...


Yleensä, kun pelaan uusia Pokémon-pelejä, niin hätäilen ne vauhdilla läpi. Harvoin otan rauhallisesti ja tutkailen joka ikisen paikan läpi tms – ei, olen aina ajatellut, että ne voi hoitaa sitten kun peli on ”läpäisty”. Tällä kertaa olen osannut ottaa ihan eri asenteen, mikä on aika yllättävää. Oikeastaan se tapahtuikin vahingossa... nimittäin, jo heti alkureiteillä pelaaja saa itselleen DexNavin (kuten moni tietää), jolla voi paikantaa Pokémoneja ruohikossa. Ja voihan video, kun se on hauskaa :D Vietin jo pelkästään routella 102 ihan liian monta tuntia etsien milloin mitäkin Pokémonia, vaikka harvalla niistä sattuikaan olemaan ”hyvää potentiaalia”, tai egg-moveja tai mitään muutakaan erikoista. Sen kanssa leikkiminen vaan on niin hauskaa! Toki DexNav on myös PokéDexin täyttämiseen aika etevä vehje, kun se ilmoittaa, mitä otuksia maastosta löytyy sekä antaa myös mitalin, kun kaikki on pyydystetty. Ja minunlaiseni perfektionisti ei voi jättää niitä pyydystyksiä tekemättä – kaikki on hoidettava heti kättelyssä! Niinpä aloin etsimään ja pyydystelemään jokaikistä vastaantulevilta alueilta löytyvää Pokémonia! Raltsin etsimisen kanssa meinasin repiä hiukset päästäni ja huomasinkin peliaikaa kuluneen jo lähemmäs kolmea tuntia ennen kuin saavuin edes Petalburgiin asti! Yritin myös etsiä mahdollisimman hyvää Seedotia tiimiini ja siinäkin vierähti tovi jos toinenkin, enkä tainnut lopulta edes löytää hyvää yksilöä (mutta ainakin se osaa Foul Playn!). Myöhemmin kun Dewfordista sain Old Rodin, niin piti palata vielä takaisin alkureiteille ja onkia lammikoista sillä saatavat monsterit! Olisi häirinnyt, jos ne nyt olisi jääneet uupumaan, kun vielä oli mahdollisuus palata ne nappaamaan.


Sitten! Petalburgissahan se riemu vasta repesi, heh! Wally antaa pelaajalle PlayNavin, mistä löytyy siis PSS, Pokémon-Amie sekä Super Training. Ensin en ajatellutkaan siihen koskea, mutta sorruin sitten kuitenkin, ja erityisesti Super Training koukutti kovasti. Ajattelin, että ”hei, mähän voisin kokeilla EV-treenata osaa tiimini Pokémoneista”, ja niin teinkin... kunnes sain sellaisen päähänpinttymän, että minun tulee treenata ne kaikki. Suunnitellusta tiimistäni neljä oli jo kasassa, joten niiden kanssa aloin sitten häsläämään Super Trainingissa. Super Trainingia siis kerta toisensa jälkeen, ja pian pelikello näytti olevan jo ylitse 7 tuntia, enkä ollut kolmatta kaupunkia kauemmas päässyt:D Mutta itsepäisesti pidin pintani ja treenasin Pokémonini!

Tämä punaisella merkitty kuvake
ilmestyi ihan liian monta kertaa...
Tämän jälkeen pääsin hieman tarinallisestikin etenemään pelissä ja selvisin sitten Rustboroon ja siitä edelleen Dewfordiin, ja nyt olenkin kahta salimerkkiä rikkaampi. Tosin tämäkin vei yllättävän kauan aikaa, kun menin sorkkimaan sitten vuorostaan MapNavia, minne huomasin Trainer's Eyes -toiminnon siirtyneen. Ahdisti hirveästi, kun huomasin kasapäin kouluttajia vaatimassa uusintaottelua, niin olihan minun Dewfordista asti otettava vene takaisin Petalburgin huudeille, ja käydä ottelemassa näitä kouluttajia vastaan ihan Rustboroakin myöten. Nämä kouluttajat eivät kuitenkaan tyytyneetkään vähään, vaan aina kun olin heitä vastaan otellut, niin jo melkeinpä samalta istumalta halusivat otella uudestaan! Tällaista sykliä menin sitten jonkin aikaa, kunnes totesin, että jääköön myöhemmäksi nuo kyltymättömät ottelunnälkäiset kouluttajahirviöt:D Ilmeisesti nämä tyypit omistavat jotain yliluonnollisia Pokémoneja, jotka eivät lepotaukoja kaipaa... Omat Pokémonini olivat kasvaneet jo lähemmäs 20-tasoiseksi kukin, enkä ollut vielä Brawlya vastaan tässä vaiheessa otellut, niin ajattelin, että olisi varmaan aika vähän himmailla otteluiden suhteen hehe! Exp. Shareakaan kun en millään tahtoisi ottaa pois päältä – sillä saa kaikki Pokémonit pysymään aika hyvin samantasoisina! Mutta jos meno jatkuu tällaisena, niin täytynee miettiä sen käyttöä uudemman kerran.

Dewfordissa siirsin X-pelissä nappaamani tiimini viidennen jäsenen Omega Rubyyn: shiny-Luvdiscin nimeltä Lovecus. Olin jo etukäteen päättänyt, että tiimissäni tulee olemaan Luvdisc, sillä olen aina halunnut kokeilla sellaista in-gamessa, vaikka se onkin varsin heiveröinen tapaus (ehkä se siinä kiehtookin). Muistelin napanneeni fish chainingin avulla X:ssä shiny-Luvdiscin ja mietin, että no sehän olisi passeli valinta tiimiini, ettei moinen hienous vaan jää pölyttymään boxiin. Vähän vain harmittaa, että se saa boostattua exp:iä, mutta haitanneeko tuo nyt kovasti... Luonnollisesti minun oli tämäkin kalapahanen treenattava Super Trainingilla, ettei vain tuntisi oloaan ulkopuoliseksi.

Puolustuksia tuli nyt vähän ignoorattua mutta tällä mennään!
Tiimistä uupuu vielä viimeinen jäsen, mutta se jääköön mysteeriksi. Ehkäpä se tulee myöhemmin teille ilmi! Ohessa nyt kuitenkin tämänhetkinen poppoo, huomatkaa upeat japanilaiset lempinimet:


Tällä nimenomaisella hetkellä olen kyllä selvinnyt peräti Slateport Cityyn asti ja siellä tapasin Team Magman sekä jengin johtajan Maxien (joka on kaikessa nörttiydessään, tyyneydessään ja kylmyydessään auttamattoman cool), minkä jälkeen kävin pyörähtämässä Contest Hallissa vain huomatakseni, ettei siellä voi tehdä mitään. Toki sain sitten sen Lisiankin ilmestymään kun yritin poistua kaupungista (nopeastipa hän yleisöineen sinne ilmestyi), ja kuinka ollakaan, että hän valitsi juuri minut opetettavakseen. Taidan olla spesiaali tapaus, ei varmaan kenellekään muulle käynyt näin!? Tuo nopea kokemus Lisiasta toi muuten vähän ällötyksen makua suuhun, tuntuisi olevan aika överin tuntuinen tapaus :D Mutta! Tästäpä on hyvä myöhemmin jatkaa eteenpäin, en malta odottaa contestien testaamista! Pitää muuten vielä mainita, että vaikka mitään kummoista ”wow!”-elämystä en olekaan vielä oikein saanut, niin kameran käyttö ja kuvakulmat tietyissä tilanteissa on hoidettu aika hienosti! Kuten laiturille saapuminen Dewfordissa, tai Slateport Cityssä Sternin laivanrakentamo, missä keskeneräistä työtä pääsee tarkastelemaan sieltä katonrajasta hienosti:)


Muttaa... Tämän pienoisen romaanin yhtenä pointtina on varmaankin se, että kerrankin olen osannut ottaa pelaamisen hitaasti ja todella keskittyä senhetkisiin oleellisiin asioihin, ennen kuin olen hosunut eteenpäin sillä mentaliteetilla, että ”nyt pitää päästä läpi”. Olen aika ylpeä itsestäni haha! Lähes tulkoon 8 tuntia kolmessa ensimmäisessä kaupungissa (tai kylässä) on kyllä varmaan aika hyvä saavutus vai mitä sanotte :D Tällä hetkellä pelikello taitaa olla jotain vähän yli 14 tuntia. Varmaan tulee ainakin yksi pelipäivitys lisää joulukalenterin loppupuoliskolla, toivottavasti olisin edennyt vähän kauemmaksi siinä vaiheessa!

p.s. On muuten hassua, kuinka unohdan Fairy-tyypin olemassaolon ihan liian usein nykyään! Esim. Raltsia tai Azurillia/Marillia vastaan otellessa olen saattanut käyttää hyökkäyksiä, jotka sitten vahingossa ovatkin olleet tehokkaita (tai päinvastoin tehottomia), kun en muistanut niiden Fairy-tyypitystä! Vie varmaan aikansa, ennen kuin tällainen vanhoihin kaavoihin kangistunut pojankloppi saa sisäistettyä moisen:P Toivottavasti en ole ainoa!

p.p.s. Muistakaa OR/AS:in omistajat ladata peleihinne shiny-Beldum! Itseltä meinasi jo unohtua:O
----------

Hirveän pitkän ensipostauksen tässä kirjoittelin, joten hatunnostot niille, ketkä jaksoivat lukea! Varmaan tuli toistettua asioita, joita moni muukin on peleissään kokenut, mutta olisi silti mukava kuulla lisää kommentteja pelienne etenemisestä!

Luukkutehtävä


Tähän loppuun pitää toki muistaa antaa tämänpäiväinen kalenteritehtävä, joten tässä se kuuluu, inspiraationa toimikoon shiny-Luvdiscini sekä lataustapahtuman shiny-Beldum:

Arvoitus:
Shiny-väritykseni on veikeän pinkki/vaaleanpunainen, vai taittuukohan enempi vaalean violetin sävyyn? Tavallisesti olen tylsän keltainen, jossa on ripaus mustaa.
Mikä Pokémon olen?

Lähetä vastaus TÄÄLLÄ.

Palaillaan taas eri postauksen merkeissä! Ja Pokémoneja Avrin ja Munchyn väliseen otteluun voi tosiaan edelleenkin äänestää:)


Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

10 kommenttia:

 1. Mukavaa lukea Munchynkin pelailusta. Itselleni kävi ihan samoin tuon Dexnavin kanssa, routeilla meni ihan hävyttömästi aikaa kun piti etsiä kaikki sieltä löytyvät pokemonit. Nyt olen tavasta jo luopunut, koska ajattelin että peli tulee pelattua vielä pian uudestaan läpi, joten turha keräillä ylimääräisiä. Vaikka toki pyydystän uuden pokemonin kun sellainen tulee vastaan. Pokedex on tosi lysti ja olenkin ensimmäistä kertaa lukenut jokaisen pokemonin dexentryn. Nuzleaf on yksi kolmos generaation suosikeistani ja harkitsen sitä kenties jo seuraavaan tulevaan tiimiin.
  Isot kiitokset Beldum muistutuksesta, olisi unohtunut kokonaan. Ehkä pitäisi ottaa se tiimiin jo nyt...
  Ja supertrainigissa on tullut itsekin vietettyä aikaa. En nauti siitä mutta tiimiläisten ev-treenauksesta on tullut pakkomielle. Saavuin eilen illalla Fortree cityyn ja nyt palailen sitä tutkailemaan. Tiimissä nyt Marshtomb, Nosepass, Seviper, Camerupt, Tropius ja Gardevoir, joka korvautuu vielä jollain muulla, kenties tuolla Beldumilla... Fairy tyypin mokoma meinaa multakin unohtua aina, vaikka sellaista olen pitänyt tiimissä Petalburgista saakka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. DexNav on kyllä nappiveto pelin kehittäjiltä! Hauskaa ja koukuttavaa, vaikka samalla vähän turhauttavaakin haha! PokéDex on kyllä myöskin hoidettu aika hauskasti näissä peleissä, kun ne entryt pomppaa pyydystämisen jälkeen paljon näpsäkämmin siihen ruutuun, niin tuleepahan vihdoin luettua niitäkin:D

   Super Training käy kyllä aika uuvuttavaksi, varsinkin, kun haluaisi vain pelata eteenpäin! Mutta pakko oli hoitaa se pois alta:D Onneksi pitää EV-treenata enää se yksi tiimin jäsen, joka mun pitäisi kyllä kohtapuoliin päästä nappaamaan...

   Poista
 2. Itse pelasin Y:n läpi todella hitaasti, siinä vaiheessa kun liiga oli läpi peliaikaa oli reilusti yli 50 tuntia. Platinumista alkaen pelit ovat vieneet keskimäärin sen 20-25 tuntia ensimmäiseen liigapäihitykseen, Alpha Sapphirenkaan kanssa ei sitten lopulta mennyt kuin se parikymmentä, vaikka yritin kovin hidastella. Dexnaviinkaan en kuluttanut kuin sen muutaman tunnin, että saan HA:t haluamilleni pokeille (4/6). Tympäännyin vähän ottamaan asioita hitaasti ja tahdoin sitten lopulta päästä pelin vain lävitse. :'i Nyt olisi sitten jäljellä enää nuo vähäiset liigajälkeiset jutut, megakivien ja muiden tavaroiden metsästämistä ja sitten ikuinen pyöräsimulaattori 2014 ensi peleihin saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa aikaisemmat pelit menneet aina alta aikayksikön, X:nkin taisinkin tahkota läpi ennätysajassa:D Eli kovin yleistähän se on, mutta nyt on meno ollut paljon hitaampaa, ja ihan tahattomasti. Toisaalta samahan se olisi vain edetä, kun ehtiihän juttuja näkemään ja kokemaan myöhemminkin.

   Mä kyllä vähän veikkaan, että mullakin tulee tympäännyttyä esimerkiksi niiden Pokémonien pyydystämiseen eri reiteillä - tuossa äskettäinkin vietin pitkän tovin etsien Pluslea routelta 110, kun se DexNav sen varjon siinä näytti... ihan luovutuspisteeseen asti pääsin ja pakko oli tarkistaa, että löytyykö sitä edes alueelta ollenkaan! Ja kävi ilmi, että se löytyy vain Hordeista, ja silloinkin tyyliin 5% mahdollisuudella. Nice. Tämmöset tilanteet voi vähän heikentää tätä mun "etene hitaasti ja aikaansaavasti"-ajatusta:D

   Poista
 3. Moi Munchy! Sulla on jotenkin niin hykerryttävän hyvä tyyli kirjoittaa, oikeen hymähtelin välillä tälle tekstille kun luin :D. Mulle kävi kyllä vähän samalla tavalla, että päätin jo etukäteen, että en mä mihinkään Super Trainingiin koske, sit aattelin et jos mä vähän ja kohtahan mun oli ihan pakko treenata kaikki pokét. Onneksi tiimissä on vasta 3 pokéa (+Shedinja)... ja Amienkin kanssa kävi niin, että vaikka mä kuinka yritän uskotella itselleni, et ei sillä oo mitään merkitystä et onks niillä pokémoneilla siellä Amiessa kuinka monta sydäntä tai jos niillä on se nälkämittari ihan pohjalukemissa... ei auta. Pakko aina avata se Amie ja syöttää ja leikkiä pokéjen kanssa. Kamala vaiva :D.

  Onpas tuo Luvdisc vaaleanpunainen tossa super training-kuvassa :D. En tajunnutkaan, ettei toi preview-kuva näytä shiny-värejä. Anyway, hauska tiimi! Plussaa toki erityisesti Luvdiscista ja Nuzleafista (mua tosin häiritsee Nuzleafin nännit kamalasti :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kohtalotoveri! Amieen en ite ole (onneksi) vielä hirveämmin koskenut, mutta nyt kun sä siitä totesit, ja noista sydämistä sun muista, niin mun pakko-oireet hiipii taas esiin... voi ei, onkohan mun seuraavalla pelikerralla tartuttava sitten Pokémon-Amieen!

   Lovecus on ilmeisesti harvinainen väriään vaihtava yksilö. Mutta joo, itsekään en yhtään ajatellut, että näkyykö ne shiny-värit tuossa previewssa vai ei, mutta tässäpä se nyt nähdään, että ei. Harmi:(
   Nuzleafin nännit alkoivat häiritä minuakin, kun eräässä ottelussa kamera zoomasi niihin jatkuvasti. Olisi varmaan aika kehittää se Shiftryksi!

   Poista
 4. Kiva päästä lukemaan Munchynkin tekstiä välillä. :) Itsellä on vähän samanlainen tapa, etten jää ikinä tutkimaan paikkoja rauhallisesti, vaan juoksen kaikki pelit läpi. Aina jos tulen vaikka johonkin suureen kaupunkiin, niin jätän puolet taloista tutkimatta ja jatkan vaan matkaani. Vähän huono tapa... yritän päästä siitä eroon. :D Söpö tuo Shiny Luvdisc! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, se on kyllä vähän harmillinen tapa! Eikä se päde ainakaan minun kohdalla pelkästään Pokémoniin, vaan moneen muuhunkin peliin:D Muka hirveä kiire koko ajan... vaan minkäs sille voi, jos haluaa vaan pelata lisää ja lisää!

   Poista
 5. Sinulla on hauska tapa kirjoittaa aivan kuten Avrikin sanoi :) Fairy-tyypin olemassa olon unohdan joskus minäkin xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Fairy-tyypin muistaminen vaatii näköjään vielä aikansa itse kullakin...

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!