Luukku IX: Pokédex: Diglett ja Dugtrio

Olen päättänyt alkaa piirtää Pokémon-sarjakuvaa! Saas nähdä mitä tulee, mutta innostus on suuri! Sarjakuva tulee perustumaan aikuisten maailmaan, päähenkilö työskentelee mainostoimistossa.


Mutta siitähän on jo vierähtänyt tovi, kun Pokédexiä katseltiin, kiitos tuon ORAS:n julkaisun. Joten menkäämme etiäpäin, #50 Diglettiin ja #51 Dugtrioon.

Diglett

Diglett ja Fissure
"Diglett are raised in most farms. The reason is simple - wherever this Pokémon burrows, the soil is left perfectly tilled for planting crops. This soil is made ideal for growing delicious vegetables."
- Pokédex (Ruby&Sapphire)

Diglettin olemassa oloa kalvaa suuri mysteeri... miltä maanalainen osa Diglettistä näyttääkään? Tämä pulma on tietysti häirinnyt kaikkien mieltä, erityisesti jos on erehtynyt ikinä katsomaan mitään fanipiirroksia siitä, milät Diglett voisi näyttää. Mikään mato tämä myyräpokémon ei ole, vaan Mystery Dungeonissa ainakin Diglett on maininnut omistavansa jalat. Jännittävää kyllä, että tämä maamyyrä on animessa nähty asuvan jopa puun sisällä... logiikka, hoi?!Yritän olla ajattelematta sen tarkemmin, että millainen toi Diglett voisi sitten oikeasti olla tuolla maan alla, jotenkin mun aivot vaan hyväksyy Diglettin tällaisena kuin se on. Jos on kumminkin pakko sanoa, niin sanoisin että siellä on joku ihan super pieni myyränvartalo äheltämässä. Animejaksossa Kuka diggaa Diglettejä? tituuleerataan Digletit kaikkien aikojen loisötökkäpokémoneiksi.
Pituus: 20 senttimetriä
Paino: 800 grammaa
Abilityt: Sand Veil, Arena Trap ja Hidden Ability Sand Force
Kehittyy: Tasolla 26
Kun mitkään muut pokémon-piirrokset eivät onnistu, piirrä Diglett. Jos sekään ei onnistu, on aika mennä nukkumaan.

Dugtrio

Dugtrio ja Bulldoze
"Because the triplets originally split from one body, they think exactly alike. They work cooperatively to burrow endlessly through the ground."
- Pokédex (Emerald)

Kuulostaa kamalalta tuo Pokédexin "split from one body"-kuvaus. Dugtriosta mulla on sellaisia ikäviä muistoja, että olisiko jossain Leafgreenin ensimmäisissä tallennuksissa, kun pahaa-arvaamaton pikku-Avri leikki Diglett Cavessa pokémoneineen, niin joku 31-tasoinen Arena Trap-Dugtrio tuli ja pieksi koko tiimini, joka ei ollut todellakaan valmis mihinkään tuollaisiin hirviöihin ja niiden Magnitudeihin voimakkuudelta 9. En ole ikinä käyttänyt Dugtrioa tiimissä asti, vaikka viimeksi Rediä pelatessa MELKEIN otin sen mukaan. Mutta ei niin sitten käynytkään. Jotenkin Diglett ja Dugtrio on vähän tylsiä, kun ehkä tuota muutosta noiden välillä ei oikein ole tarpeeksi, vaikka onhan toi whack-the-mole-idea kaikessa yksinkertaisuudessaan aika nerokas näissä :D. Jotenkin tosi häiritsevää, kun Dugtrion 3. generaation spriteissä noi Dugtrion "päät" ovat tuollaisia tumppeja ja sitten 5. genessä toi yksi on kuin joku sormi.

Pituus: 70 senttimetriä
Paino: 33,3 kiloa (no jopas on painonnousua...!)
Abilityt: Sand Veil, Arena Trap ja Sand Force
Kamalan vaikea piirtää näistä jotenkin tosi jännittäviä, tai ehkä multa puuttuu taitoa/mielikuvitusta. Olisi ollut ehkä jännittävämpää piirtää Dugtrio tekemässä Slashia/Scratchia, kun se sellaisen liikkeenkin oppii. Vaan ei mulla oo hajuakaan, miten se pystyisi ne tekemään :D.

Pitääkö Digletin ja Dugtrion salattujen vartaloiden mysteeri teitä hereillä öisin vai onko nää pokémonit aivan yhden tekeviä?

-------------------------

Luukkutehtävä


Olen todellakin täyttä maa-tyyppiä,
mutta vaikka kuinka tasojani nostaisit
En maata allasi hytkäyttele suuntaan tai toiseen
Kuka kumma minä olen?

Vastaukset tuttuun tapaan TÄNNE! Ja älkää unohtako äänestää täällä viikottaisia pokémoneja Avrin ja Munchyn seuraavaan otteluun! :)


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

14 kommenttia:

 1. Tuo Diglettin maanalainen vartalo on häirinnyt meikäläistä iät ja ajat. VARSINKIN kun näin sen yhden Anime-jakson, muistaakseni DP-kaudella. Siinä Ash oli jossain koulussa opettamassa joitain aloittelevia kouluttajia tai jotain, ja yhdellä näistä on Diglett ja se Diglett on siellä luokkahuoneessa pöydän ääressä! Oikeasti miten se toimii? :D Tässä on muuten kuva siitä niin ymmärrät paremmin:

  http://www.filb.de/content/anime/dp/126/113.jpg

  Ja tässä alemmassa kuvassa näkyy että Diglett on sen alla olevan kasansa kanssa jollain tuolilla istumassa samassa jaksossa:

  http://www.filb.de/content/anime/dp/126/123.jpg

  Tuo jakso on aina häirinnyt meikäläistä koska siinä näkyisi että Digglet pystyy istumaan tuolilla ja muutenkin olemaan sisätiloissa. Eli eikö Diglett olekaan kaivautunut maan alle, vaan tuo hiekkakasa kuuluu jotenkin siihen! Aaaaahhh! Diglett on kauhea mysteeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaah, ihana, millaisia reaktioita tämä Diglettin mystinen salainen vartalo tuottaakaan. Hiukan hymähtelin noille Diglett pöydän ääressä-kuville, se on niin söppänä tuossa ekassa kuvassa, vaikka en kyllä tiedä minäkään, että mitä ihmettä tuossakin on ajateltu :D. Kamalan häiritsevää, hahahaha!

   Poista
 2. Diglett on kyllä aikamoinen mysteeri. :D Ei kannata kirjoittaa Diglettin nimeä Googlen kuvahakuun, jos ei halua tosiaan nähdä noita fanien tekemiä ideoita tuosta maanalaisesta osasta... What has been seen cannot be unseen... Uhh..

  Mutta muuten Diglett on kyllä jollain tavalla ihan suloinen. :3 Ehkä pitäisi joskus kokeilla näitä kahta jossain tiimissä, tosin itsellä taitaa olla vähän sama ongelma ettei tuo Dugtrion kokeileminen taas kauheasti kiinnosta. Ehkä se johtuu nimenomaan tuosta liiasta yhtäläisyydestä Diglettin kanssa.

  Hienoja piirustuksia muuten, ja tuo sarjakuva-idea kuulostaa hienolta. Kiva että inspiraatio on iskenyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minä olen valitettavasti nähnyt varmasti jo kaiken, mitä internetillä on tarjota Diglettin mysteeristä... voi voi :D

   Joo, ja etenkin tossa yllä olevan kommentoijan ekassa kuvassa Diglett oli oikea lutunen, mamin pikku mussukka siellä koulun penkillä ahertamassa aaws!

   Kyllä on! Vielä kun keksin nimen :D.

   Poista
 3. Diglett on kyllä niin ylitutkittu Pokémon, mutta ihan syystä. Olisi niin jännittävää tietää millainen se oikeasti on. ^^ Yhden teoriavideon katsoin ja siinä otettiin huomioon se kun 2. elokuvassa joukko Diglettejä on kiinni toisissaan ja vievät Oakin pyörän mukanaan. Diglettin alaruumiin täytyy siis olla aika pieni kun kerran ne pystyvät olemaan noin lähekkäin.

  Taisinkin mainita jossain aiemmassa kommentissa kuinka odotan tuota että pääset tsekkaamaan Dugtrion kokoa (ja Ghastlyn myös). Tiedä sitten miten nuo edes on onnistuttu punnitsemaan... Muuten, Diglettin ja Dugtrion lisäksi myös Magnemitella ja Magnetonilla on valtava painoero, kun taas Doublade on vain tuplasti Honegdea painavampi, juuri kuten sen pitäisi olla.

  Oh the logic! o/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon kyllä aina ajatellut, että Diglett on tosi pieni, eikä siis sieltä maan alata paljastu mitään kammottavia isoja ruumiita :D. Olisi jännä tietää, onko sille ylipäätään oikeasti suunniteltu mitään, vai onko se vaan piirretty tuollaiseksi ja jätetty mysteeriksi niin suunnittelijaporukankin mieliin?

   Tostakin mun piti mainita, että miten kummassa noi on punnittu? :D Mä jotenkin ajattelen, että ehkä tossa Dugtrion ja Magnetonin muutoksessa on käynyt jotain sisäisiä muutoksia kanssa, esim. Magneton olisi jotain raskaampaa ja parempaa metallia evoluution jälkeen, jonka takia ne painaa enemmän... mutta toi on hauska, että Doublade painaa tasan tuplasti Honedgen verran, niinku loogisesti ajattelisi :).

   Poista
 4. Ei ole kyllä tullut näitä käytettyä, tosiaan vähän tylsän oloisia. En ole muuten tainnut Amiessa kumpaakaan rapsutella?!
  Tässäkin hauska screenshotti animesta http://i0.wp.com/www.funforrest.com/wp-content/uploads/2014/03/qQqqbFw.jpg Kaipa tuo Pokemon itse kaapaisee ympärilleen maapläntin jos sitä yrittää nostaa maasta ulos?
  Sun Dugtriot on hauskan näköisiä, tuo taaimmainen näyttää ihan siltä kuin se yrittäisi tunkeutua tuosta muiden välistä ohi :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MITÄ MITÄ MITÄ :D. Toi screenshot näyttää niin hupsulta, etenkin toi Dugtrio näyttää ihan sika pieneltä :D. Ja tollee noin vaan 33 kiloa yhdellä kädellä, ei siinä mitään! Hahahahaah. Mainio.

   Dugtriot oikeesti harrastaa kilpakaivantaa, mut taaimmainen tulee aina maaliviivalle viimeisenä, vaikka kuinka yrittää :(.

   Poista
 5. Jännä että näinkin yksinkertainen Pokémon kuin Diglett (noin visuaalisesti) voi olla niin mysteerinen! Aika hassu sattuma, että ihan pari päivää sitten katselin Deviantartista ja milloin mistäkin jotain piirroksia Diglettin (mahdollisesta) alaruumiista, ja sitten kirjoitat siitä postauksen:D Mutta tosiaan, päähän siinä räjähtää,jos sitä alkaa miettimään. Se varmaan jää ikuiseksi salaisuudeksi, että mitä sieltä maan alta löytyy...

  Mä aina muuten koen Magnemiten ja Diglettin olevan jonkinlaisia henkisiä kohtalotovereita, kun sekä Magneton että Dugtrio käytännössä koostuvat kolmesta edeltäjästään. Siksi olen pitkään toivonut Dugtriolle evoluutiota niin kuin Magnezone! Ehkäpä sen pitäisi tätä nykyä olla sitten mega... mutta ehkäpä se siinä muodossa voisi vihdoin nousta maanpinnalle ja näyttää jalkansa, tai mitä ikinä sieltä maan alta löytyy.

  Mulla oli joskus Fire Redissa Dugtrio ja muistan siitä vain sen, että se oli aika heiveröinen, mutta tosi nopea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan itse joskus hahmotella, että mitä sieltä maan alta voisi paljastua. Ehkä siellä on vaan pienet jalat.

   Oiiii, Dugtriolle sopisi kyllä evoluutio. Ja mielellään just evo, eikä noita mega evoluutio-villityksiä :D. Vaikka ei mulla mitään megoja vastaan ole, niin on silti kiva saada normaaleja evoluutioitakin välillä.

   Jostain syystä tuli tosta mieleen ihan älyttömän vanha mainos 90-2000-luvun vaihteesta jostain kengännauhoista, joita ei tarvinnut solmia... "Sairaan nopee ja värikäs!"

   Poista
 6. Haha olis kyllä ollut mahtava luukkutehtävä piirtää millanen se Diglett/Dugtrio vois olla kokonaisuudessaan :D Mutta kuten varmaan kaikki muutkin, niin oon kyl itekki koittanu sitä pähkäillä, koska joissain jaksoissa Diglet vaan on just pöydällä tai Brockin kädellä o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi muuten ollut tosi hyvä tehtävä-idea. :D

   Poista
  2. Niin muuten olisi. :D

   Poista
  3. No voi piru :DDD. Jäipä muuten tosi hyvä idea nyt käyttämättä! Tosin, ehkä mä silti laitan teidät piirtämään Diglett/Dugtrio-ruumiit vielä myöhemmin...

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!