Luukku XIII: Kummittelua pimeään talvi-iltaan

Kääk! Minulla on ollut tosi hektistä työrintamalla, niin vähän hilkulle jää blogipostauksien suunnittelu! Höpistään nyt kuitenkin jotain... Jokaisen työpäivän päätteeksi seuraava päivä kummittelee jo päässä – ja kummittelusta puheen ollen, se olkoon aiheemme tänään! Hieman randomia, tiedän :P

Minulle suositeltiin seuraavaa videota:
(en usko kyseessä olevan ainakaan suurta spoilerivaaraa – kyseessä on pieni ”easter egg”, joka ilmenee OR/AS:in Pokémon-liigassa – jos joku haluaa sen alueen säilyttää vielä mystisenä, niin jättäköön videon katsomatta. Uskoisin tosin enemmistön pelin omistajista voittaneen Elite 4:n jo – paitsi ehkä minä ja Avri, me ollaankin vähän tämmösiä hitaita vässyköitä).


Kummituksia! Niistähän Game Freakin Poké-pelit tunnetaan, ja jo monien generaatioiden ajan peleissä on kohdattu jos jonkinnäköistä kummitusta. Tämä videon esittämä tapaus olisi jäänyt minulta varmaan huomaamatta, ellei siitä olisi minulle vihjaistu (ja nyt osaan odottaa sitä, hahaa!). Aika näppärästi piilotettu, mutta samaan aikaan tuon nyt voisi ehkä bongatakin... Erittäin kiintoisaa. Ja pelottavaa.

Tällaiset ihmiskummitukset Pokémonissa tuntuvat olevan aika yleisiä, varsinkin nykyisin, ja ne on aina yhtä pelottavia! Uskoisin, että Old Chateau Diamondissa, Pearlissa ja Platinumissa ikään kuin aloitti tämän ”trendin”, ainakin ihmiskummitusten suhteen, vaikka onhan muita kummitusjuttuja ollut aiemminkin (Lavender Town torneineen ja musiikkineen, hrr!). Itse en ainakaan yhtään osannut odottaa Pearlia pelatessani, että hylätyssä talossa vastaan kävelisi pienen tytön aave, saatika hovimestarin... vaikka luulisi ympäristön viittaavan jo siihen suuntaan, haha! Black ja White esittelivät puolestaan Marvelous Bridgellä oman kummitustyttönsä, jonka tarinaan syvennyttiin enemmän sitten pelien jatko-osien Strange Housessa. Talossa liikkuessa osasi kuitenkin jo ehkä vähän aavistaa, mitä tuleman pitää, on se nimittäin sen verran kolkko ja erikoinen paikka.

Minulle pahimmat traumat on kuitenkin jättänyt Lumiose Cityn haamu. Huh! Ne, jotka eivät siitä vielä tiedä, suosittelen googlaamaan tai katsomaan vaikka YouTubesta videota. Lyhyesti: erään rakennuksen toisesta(?) kerroksesta löytyy tyhjä huoneisto... tai niinhän sitä kuvittelisi. Kun ottaa hissin tähän kerrokseen ja astuu peremmälle, musiikki yllättäen lakkaa soimasta, ja taaksesi ilmestyy hahmo, joka sitten kulkee ohitsesi ja katoaa, sanoen vain ”No, you're not the one”. Tämähän on aiheuttanut spekulointimyrskyn, ja monenlaisia teorioita on kyhäilty. Mukaan on vedetty vaikka minkänäköistä muutakin Kalos-alueen mysteeriä, mutta toistaiseksi näyttäisi siltä, että mitään selitystä kummitustytölle ei löydy – muuta kuin ehkä se, että Game Freak vain tykkää pelotella meitä tällaisilla pienillä, selittämättömillä creepypasta-jutuilla :D Ilmeisesti samanlainen tyttö löytyy myös OR/AS-pelien Mt. Pyrestä, mutta itse en ole sinne asti vielä omassa pelissäni ehättänyt, niin en tiedä, onko se yhtään niin pelottava kuin tuo Lumiose Cityn versio. Huhheijakkaa, tietysti mun piti pelata X:ää pimeässä huoneessa keskellä yötä silloin kun tämän kauhistuksen kohtasin... so creepy!

Hoksasin muuten juuri, että tänään vissiin vietetään Pyhän Lucian päivää. Sen on tarkoitus olla valon ja kirkkauden juhla, joka toisi edes vähän lohtua talven pimeyteen. Hieman menee siis nyt aiheet ristiin: kummitukset ei varmaankaan pelaa ihan yksi yhteen valon juhlan kanssa... nojaa, menköön.

Mitkäs on teidän fiilikset Pokémon-pelien kummitteluelementeistä?

--------------------

Tänään ei tulekaan luukkutehtävää, sillä EILINEN tehtävä on käynnissä koko viikonlopun ajan! Muistakaahan siis osallistua:) Ja tänään aamupäivästä myös lukitaan Avrin ja Munchyn lopulliset ottelutiimit – nopeimmat ehtivät jättämään vielä viikon viimeisiä ääniään TÄÄLLÄ.


Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

5 kommenttia:

 1. Hyi hitto! Lapsi-kummistukset on ihan hirveitä. Pelaan pokemonia yleensä niin laput silmillä että en todellakaan huomaa tällaisia juttuja ellei joku niistä kerro, ja Phoebenkin kohdatessa huomioni kiinnittyi lähinnä hänen omituiseen keinuntaansa... Tavallaan tykkään pokemon pelien pikku kummitus jutuista, vaikken kyllä muuten välitä yhtään pelottelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä nyt yleensäkin vihaan kauhuleffoja ja kaikkea pelottavaa, kun olen niin säikky, mutta nimenomaan lapset osaa olla kyllä pelottavimpia! Mullakin jää usein Pokémon-peleissä tämmöset huomaamatta, mutta jotkut osaa kyllä yllättääkin! Game Freak osaa jotenkin tehdä näistä kummituksista pelottavia ilman suurempaa kikkailua, ja sitä jää väkisin miettimään, että mikähän kunkin haamun taustatarina lienee...

   Poista
 2. Näin vanhemmalla iällä on kyllä tullut enemmän kiinnitettyä huomiota noihin kummituksiin sun muihin, lapsena kun ei niin hyvin englantia osannut niin ei oikein osannut reagoida. Lavender Townissa oli se joku valkoinen käsi pelaajan olalla (se muuten näkyy Origins-animessa Redin hartialla), 5. genessä oli se pikkutyttö jonka Darkrai oli painajaisella tappanut kun eivät saaneet Lunar Wingiä ajoissa ja ihan äskettäin sain itsekin tietää tuosta Lumiose Cityn kummasta tytöstä, monttu kyllä loksahti auki.

  On muuten yksi tosielämään liityvä Pokémon-kauhutarina, nimittäin kaksi kaverusta pelasivat Pokémonia yhdessä, kun toinen heistä kiinnostui valtavasti Lavender Townin musiikista ja arveli sen olevan jotenkin puuttellinen. Hän päätti tutkia asiaa tarkemmin, ja heti seuraavana aamulla kaveri löytyi kuolleena tietokoneensa ääreltä, hän oli nimittäin löytänyt alkuperäisen Lavender Townin musiikin ja siitä puutuvat taajuudet ja kuunnellut niitä. Mitä olen asiaa tutkinut niin tämä on ihan vaan jotain creepypasta-läppää. Tuota Lavender Townin toisenlaista musiikkia on kyllä mahdollista kuunnella jossain päin nettiä.

  Itse olen juuri menossa Elite Fouriin, ja pari kertaa pääsin Phoebeen asti mutta sitten se perhanan Glacie pysäytti miut kun yhdellä sen poksulla on one hit-KO-liike (en kai spoilannut?). Nyt voisikin tarkailla tuota Phoeben huonetta uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, ei sitä penskana tällaisia tajunnut, mutta aikuisiällä ihan säikähtääkin, että huh, tuollaistako juttua sitä on ollut, eikä itse hoksannut yhtään:D Osa näistä kummitustarinoista tuntuu olevan yllättävän syvällisiäkin, mitä ei Pokémon-peleiltä välttämättä uskoisi.

   Olen itsekin törmännyt tuohon Lavender Town-tarinaan (ja musta tuntuu, että Avrikin on siitä joskus pölissyt täällä blogissaan), ja tuollaiset jutut osaa olla kyllä ihan tosi pelottavia! Kaikki sellainen, mikä jotenkin muka kytkeytyisi myös oikeaan elämään, saa kyllä ihokarvat nousemaan pystyyn...

   Minä olen vielä kaukana Elite 4:sta (en ole ehtinyt koskemaankaan Omega Rubyyn moneen päivään!), mutta mä yritän kyllä kovasti tarkkailla Phoeben huonetta, että hahmotanko itse siellä mitään epänormaalia.

   Poista
  2. ... siis sitten kun sinne liigaan asti pääsen:D

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!