Luukku V: Löytöpokémonille koti - Matkalla Contest Spectacular-tähdeksi

Näin perjantaisin saatte odottaa TV-maailmasta inspiroituneita luukkuja, joissa tehtävätkin ovat isompia ja niihin on annettu koko viikonloppu aikaa. Näistä tehtävistä saa paljon pisteitä, joten kannattaa sikäli panostaa ;). Ei kumminkaan kannata hätäillä, jos vaikka vasta nyt huomaa kisan käynnistyneen. Pisteitä jaetaan niin erilaisia määriä eri kisoista, joten vielä on todellakin mahdollisuus päästä palkinnoille!

Löytöpokémonille koti

Matkalla Contest Spectacular-tähdeksi

Tänäkin vuonna monet pokémon-ressukat (luvuista ei tarkkaa tietoa) joutuvat ikuisiksi ajoiksi PC:llä kököttämisen uhreiksi, joskus niitä vapautetaan suin päin luontoon tai annetaan vaihtokappaleiksi satunnaisissa Pokémon-vaihdoissa, joissa ne vaan saavat toivoa uutta rakastavaista kotia itselleen *kyynel*.


Minäkin satuin tapaamaan suuren Contest-staran Lisian Contest-hallin ulkopuolella Slateport Cityssä, ja aivan kuten Munchynkin tapauksessa, Lisia päätti valita minut oppitytökseen koko siitä väenpaljoudesta! Taitaa olla näitä Pokémon-bloggaamisen etuuksia, kun ihmiset näin antavat minulle ja Munchylle tällaista erityiskohtelua *krhm*... Liikutuin tästä mahdollisuudesta hypätä Contest-lavoille niin suuresti, että halusin jakaa tämän ilon myös sellaisen pokémonin kanssa, joilla ei tällaiseen tähteyteen ole välttämättä mahdollisuutta. Siksi tänään Pokémon-kouluttaja Avri päätti ottaa itsellensä löytöpokémonin ja kasvattaa siitä malliyksilön ja tarjota pokémonille mahdollisuus olla osana yhteiskuntaa rakastettuna pokémonina... meneeköhän tää juttu nyt vähän liian pitkälle :DD.


Päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja uuden Contest-tähden lanseeraamiseen Wonder Traden avulla. Hankin varsin hauskan Machopin ThunderPunchilla DexNavin avustuksella, treenasin sen Attackia Super Trainingilla tehdäkseni siitä mahdollisimman houkuttelevan pokémonin, jotta sen kohtalo ei olisi istua nököttää PC:llä lopunikäänsä. Ja sitten ei muuta kuin töihin ja vaihtamaan varsin pätevä Machop johonkin randomiin vaihto-pokémoniin... No joo, oikeastaan en keksinyt, että millä pokémonilla lähtisin kokeilemaan contesteja, joten ajattelin kohtalon ratkaista asian.

Ja näin kaukaa Japanista adoptoin tämän pienen nukkavierun Giblen. Gible oli selvästi annettu pois adoptioon aivan heti syntymänsä hetkillä, sillä pikkuinen rääpäle oli kuoriutunut munasta aivan päivä-pari sitten, eikä sitä oltu koulutettu yhtään.


Toisaalta ihan hyvä vaan, sillä vauvat ovat helppoja kasvatettavia, koska niiden kasvatuksen voi aloittaa aivan alusta ja voit olla varma, että edellinen omistaja ei ole tehnyt mitään kummallisia päätöksiä pokémonin koulutuksen suhteen :D. Gible olikin hyvin iloinen saadessaan huomiota ja ahmi herkut yhdellä haukkauksella.


No mutta oli heti tietysti aiheellista altistaa Gible tulevaisuudelleen ja rynnättävä Slateport Cityn Contest Spectacular-hallille. Niin, ORAS:ssa ei ole alkuperäisten pelien tapaan mitään tavallisia contesteja, eikä ees Sinnohin Super Contesteja, vaan tämä Contest Spectacular... nähtäväksi nyt sitten jää, mikä tästä tekee niin spectacularin.


Tältä Contest Hall näyttää sisältä päin. Luulin aluksi, että tuo vasemmalla oleva pömpeli olisi PokéBlock-masiina, mutta ei se ollutkaan... ei hajuakaan, mikä se on ja mitä sillä tehdään.


Sen sijaan Pokéblockeja tehdään Pokéblock Casen kanssa, joka on Key Itemeissä. PokéBlockeilla voi parantaa pokémonin tuloksia Appeal Roundilla, jossa esitellään pokémonia yleisölle. Rakastin Pokéblockien valmistusta Rubyssa ja Sapphiressa. Ja voi itku, millaista roskaa ORAS:n PokéBlock-valmistus on! Ennen PokéBlockien valmistus oli kuin pieni minipeli, jossa paitsi Berryn valitseminen, myös kierrosten nopeus ratkaisi lopullisen PokéBlockin koostumuksen... mutta nykyään 2-4 berryä vaan nakataan masiinaan ja se suoltaa sinulle valmiina Pokéblockit >__>. Missä on kaikki se vanha hauskuus? :(


Lisäksi ennen pystyit käyttämään vain rajallisen määrän PokéBlockeja yhteen pokémoniin, mutta nykyään voit antaa niitä pokélle rajattomasti, mikä on musta aika mälsää. Voit siis maksimoida ihan joka Contest-statsin. Noh, tämähän tarkoittaa sitä, että Giblen kohtalona on voittaa Master Rank jokaisessa Contest-kategoriassa! Contest-ura päätettiin aloittaa Tough-kisoilla, kun tuo Giblehän näyttää jo aika kovikselta! Ennen kisojen aloittamista, koulutin Gibleä vielä tasolle 13, jolloin se oppi uuden Tough-kategorian liikkeen, Sandstormin.


Mua jotenkin jopa jännitti astua Contest-lavalle näin randomisti kohtalon valitseman pokémonin kanssa! Onko Giblestä voittajaksi!?Mutta ei kai muuta kuin matkaan! Mulla on vähän ylipukeutunut olo tässä porukassa, mutta puvun sain Contest-tähti Lisialta ja kerta oikein tähti niin sanoo, niin onhan mun sitä käytettävä. Lisäksi oonhan mä nyt aika söpö... mutta käykö sellainen Tough-kisoissa?!


Ainakin kisa lähtee Appeal Roundilla hyvin käyntiin. Gibleni saa spesiaalin aloitusanimaation, vaan miksi, en tiedä, ja lisäksi yleisö näyttää tykkäävän siitä huomattavasti muita enemmän. Hyvä Gible! Gible sinä olet tähti!


Appeal Roundin jälkeen on Talent Round. Tämäkin on pysynyt hyvin samanlaisena kuin RSE:ssä. Viiden kierroksen ajan kisaajat esittelevät muuvseja yrittäen kerätä enemmän yleisön sydämiä itselleen ja mahdollisesti rokottamalla sydämiä muilta kisaajilta. Eniten kierroksella sydämiä kerännyt aloittaa seuraavan kierroksen. Lisäksi yleisöä innostavilla liikkeillä saa lisättyä yleisön innostusta ja kun innostus nousee huippuun, pokémon esittää spesiaalin liikeen ja saa kamalasti suosiota yleisöltä. Giblen kanssa koetettiin taktikoida ja tehdä mahdollisimman huono tulos aluksi Dragon Ragella (3 sydäntä ja kyseessä on Cool-liike, joka ei siis anna ylimääräisiä pisteitä), jotta seuraavalla kierroksella päästäisiin häntäpäähän käyttämään Sandstormia, joka rokottaa hyvin suoriutuneilta pokéilta pisteitä. Taktikointi vaan kostautui aika pahasti, ja pahin kilpailijamme Slakothin onnistui saada yleisö puolelleen täysin.

Lopulta meidän kohtaloksi jäi kakkossija Giblen kanssa. Mutta luovutimmeko niin vähästä? Mehän olemme nyt se kovin Tough-tiimi kuuna päivänä!Ja me yritettiin heti uudestaan! Tällä kertaa kovalla kovaa vastaan, ja vedimme hyvin tasaisen suorituksen luottaen lähinnä Tackleen ja Mud Shottiin, ja yhden kerran taisimme käyttää Sandstormia pilataksemme vastustajamme Slakothin suunnitelmat >:|. Mutta riittikö tämä voittoon? Aronin onnistui saamaan yleisö puolelleen täyttämällä yleisömittarin sydämet ja lisäksi Seedotin onnistui tehdä todella hyviä comboja, joista pisteitä ropisi kuin sadepisaroita rankkasateessa.........


Mutta kyllä, Gible teki sen! Gible voitti ensimmäisen Tough-kisansa!... Mutta jos tämäkin oli näin hankalaa, niin mitenköhän käy tulevaisuudessa? Ehkä mega evoluutiosta on apua tulevaisuudessa? (mikä tuuri, että sain random-vaihdosta pokémonin, jolle se on mahdollista) Giblestä tullaan varmasti kuulemaan vielä jonakin päivänä lisää, kun se tavoittelee tähteyttä Contest Spetacular-lavoilla.

Oletteko kokeilleet Contest Spectacularia tai mikä on muuten fiilis Contesteista?

-------------------------------

Luukkutehtävä

Kuten jo alussa sanoin, niin tänään on isomman tehtävän vuoro, johon voi vastata koko viikonlopun ajan. Tämä siksi, että näistä saa enemmän pisteitä ja panostuksella näistä voi saada entistäkin enemmän pisteitä!

Tehtävänanto on kaksi sanaa: Siistein tiimi.

Ota kuva jossain Pokémon-pelissäsi olevasta, mielestäsi siisteimmästä tiimistäsi, ja lähetä se meille. Tai ehkä siistein tiimi on vielä pelkkä unelma ja voisit piirtää siitä kuvan meille? Myöskään kirjalliset vastaukset eivät ole poissuljettu. Muistakaa että emme tosiaan arvostele kuvanlaatua vaan katsomme sisältöä ja yritystä, joten vaikka et olisikaan synnynäinen Picasso ja kynä pysyy huonosti kädessä, niin mikään ei kumminkaan estä kokeilemasta vaikka sitä piirtämistä näin joulun alla, eikä kännykkäkameralla otettu kuva peliruudusta ole laisinkaan huono sekään.

Vastaukset lähetetään TÄNNE, mutta jos päätätte vastata kuvallisesti, niin ladatkaa kuva johonkin kuvanjakopalveluun kuten TinyPiciin, ImageShackiin, Photobuckettiin (näistä TinyPic ei vaadi rekisteröitymistä) ja pistäkää vastauskenttään linkki kuvaanne. Vaihtoehtoisesti, jos ongelmia syntyy, kuvan voi myös lähettää sähköpostilla liitetiedostona: themovingforest@gmail.com

Ja muistakaa toki äänestää vielä pokémoneja Avrin ja Munchyn väliseen otteluun TÄÄLLÄ! :-)


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

13 kommenttia:

 1. Protip contesteihin: Sekoita 5x ERIVÄRISIÄ marjoja ja saat rainbow pokéblockin. Niissä ei ole mitään drawbackeja ja antavat pisteitä jokaiseen statsiin. RnbwPkBlock+:ia tarvitsee noin 15 ja saa jokaisen statsin maksimiin. Parhaimmat tulokset tulee Berryilla jotka heikentävät super effective-vahinkoa, joten kun saat niitä, suosittelen lämpimästi istuttamaan ne heti kun pystyt ja keräämään niitä isot varastot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti contesteista tulee tämän jälkeen täysin triviaaleja. Käväiset kaikki statsit maksimoituasi Pokémon Fanclubissa, haet kaikki mahdolliset scarfit ja contestin tyypistä riippuen heität sen pokélle. Tämän jälkeen 99% ajasta voitat jo ensimmäisellä kierroksella eikä toinen kierros muuta sijoitustasi mihinkään suuntaan. Masterseissa saattaa joutua näkemään VÄHÄN vaivaa, mutta kokonaisuudessaan Contestit ovat superiisejä. :L

   Poista
  2. Eipäs nyt olla ilonpilaajia :DD. Ehkä ei sitten kannata maksimoida niitä statseja täysin, vaan pitää jännitystä yllä? Hihii.

   Poista
 2. Tykkään kyllä tästä Contestista. Mukavaa vaihtelua otteluiden lisäksi. Vaikuttaako shinius Contenssissa mitenkään?
  Onnea vielä voitosta :). Gible on aika söpö.
  Meinaatko käyttää Cosplay Pikachua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kyllä yhtään tuosta shinyudesta, että vaikuttaako se mitenkään... täytyy varmaan kokeilla jotenkin :D.
   Hahaha, kiitos! Kammottaa jo jos mulla oli vaikeuksia pelkän Normal Rankin kanssa :D.

   Kyllä varmaan jossain välissä! Se on aika söötti se Pikachu!

   Poista
 3. En jaksa oottaa tuota contest juttua, kun mulla ei oo vielä noita pelejä. Muuten yksi kysymys tarviiko laittaa aina sitä sähköpostia siihen lomakkeeseen jos on laittanut jo kerran ja käyttää vain sitä nimeä lomakkeessa? Olisi kiva kun vastaisit.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpostin laittaminen lomakkeeseen olisi hyvä sikäli, että silloin jos joku vaikka sattumalta käyttää just sitä samaa nimimerkkiä kuin sinä, niin tiedetään että kuka kukin on :). Mut aika epätodennäköistähän se on, että jollain olisi just sama nimimerkki, et ei se nyt varmaan haittaa, jos se jää pois. Mut mieluummin se mukaan :)

   Toivottavasti saat pian ORAS:n!

   Poista
 4. Huippua, menestystä Giblelle! Mä oon ainakin jo fani, rääsyistä rikkauksiin -tarinat puree aina.

  Mä muuten jotenkin ymmärsin, että tuo Contest Hallissa oleva hökötin itseasiassa ON se Pokéblock-masiina (Berry Blenderkö se oli nyt nimeltään), kun sen kuvaushan on jotain siihen tyyliin, että se olisi vanha ja tapa, millä se tuossa on näytillä, on kuin antiikkisella museoesineellä... niin jotenkin oletin sen olevan niinkun "throwback" niihin R/S/E-aikaisiin koneisiin, vähän samaan tyyliin kuin Game Cornerkin oli vihjaus entisestä. Mutta en tiedä sitten.

  Minunkin Combusken teki muuten Contest-debyyttinsä joku aika sitten, ja meni ja voitti ekan kisansa, vaikken sille yhtään Pokéblockia syöttänyt. Verdanturfissa syötin sitten pari niitä jo ennaltatehtyä blockia (onpas helppoa, kun ei tarvitse tehdä mitään enää itse...), niin ne riitti sitten Super Rankinkin voittoon. Melkoista. Saapas nähdä miten Hyper Rankissa käy kun sinne asti pääsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi kiitos, siis me tässä vähän odotellaan jo kutsua tonne TV:n puolelle omaan reality-sarjaan.

   Jooh, mäkin nyt pääsin ihan Fallarborin asti, jossa joku ikivanha kuppe kertoi, että se tosiaan on se vanha masiina. Oli se vanha vaan niin paljon parempi. Ja todellakin, mistäs nuo valmiit (ties kuinka kauan Pokéblock Casessa muhineet) blockit oikein pelaajalle ilmestyivät? Mut mitä mitä, koetatko sä nyt kertoa, että mun Gible ei ookaan se suurin stara, vaan sä oot päässyt jollain Combuskenilla pitemmälle... ai ai. Mun ja Giblen reality-tv kärsii, kun ei me ollakaan spesiaaleja...

   Poista
 5. Hei, voiko se tiimin kuva olla Pokecharms-sivuston Trainer Card makerilla tehty kuva? :)

  http://pokecharms.com/trainer-card-maker/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, miksipäs ei! Hyvä idea, ei tultu tuota mahdollisuutta ees ajateltua :).

   Poista
  2. Hienoa! Alan väsätä sitä sitten mahdollisimman pian. :D

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!