Luukku XXII: Pokédex: Psyduck ja Golduck

Joulu on aivan pian täällä, onko ihmisillä yhtään jo joulufiilistä? Mulla on ainakin miljoonittain joulukiireitä ja hässäkkää tässä vielä edessä, että saa nähdä koska pääsee rentoutumaan!


No kumminkin, hypätään hetkeksi taas päivittäisen Pokémon-annoksen pariin jatkamalla Pokédexiä. Tänään käymme läpi #54 Psyduckin ja #55 Golduckin.

Psyduck

Psyduck ja Water Sport
"Overwhelmed by enigmatic abilities, it suffers a constant headache. It sometimes uses mysterious powers."
- Pokédex (Platinum)

Aa! Nyt kun pääsin kotiin käymään, niin sain käsiini jo useamman kerran mainitsemani Pokémon Virallinen Käsikirja-opukseni, jossa jokaisesta alkuperäisestä pokémonista + Togepista on kirjoitettu erikseen informaatiota. Psyduckista teksti kuuluu näin:
"Sai-ai-ai! Psyduckilla on salaperäisiä hengenvoimia ja se hypnotisoi vastustajansa aavemaisella toljotuksellaan. Kun sen päänsärky yltyy pahimmilleen ja sen mieli on pirstoutumaisillaan, se päästää ympäristöönsä ylen määrin henkistä energiaa. Jos tätä ominaisuutta ei oteta lukuun, Psyduck toimii maalla perin kömpelösti."
Jotenkin aavemmaisen kuuloista tuo, että Psyduckin mieli on pirstoutumaisillaan :D. Lapsena en tainnut välittää Psyduckista juurikaan, mutta nykyään se on musta vallan herttainen ankka. Animessa tekee oikeen pahaa, kun Psyduck-poloa mäiskitään miten sattuu ties kenen toimesta (useimmiten Mistyn), voi pokémon-parkaa :D. Jotenkin toi Psyduckin katse on niin... täydellinen. Jos koko pokémon on aivan ihmeissään omista voimista, ja on ihan overwhelmed, niin toi sen ilme kuvastaa sitä kyllä täydellisesti. Äitini sanoi meille lapsille aina, että hän samaistuu kovasti Psyduckiin :DDD.
Pituus: 80 senttimetriä
Paino: 19, 6 kiloa
Abilityt: Damp, Cloud Nine tai Hidden Ability Swift Swim
Kehittyy: Tasolla 33
Halusin piirtää vähän erilaisen Psyduckin, joka on saanut Buranaa ja siksi se leikkii nyt vedessä pään pitelemisen sijaan.

Golduck

Golduck ja Psybeam
"Often seen swimming elegantly by lakeshores. It is often mistaken for the Japanese monster Kappa."
- Pokédex (Red ja Blue)

"Golduck on hyvin tyylikäs pokémon. Se ottelee hienostuneesti sekä maalla että vedessä. Golduck ui mielellään järvien rantavesissä.
Ulkonäöltään se muistuttaa hämmästyttävästi Kappa-nimistä japanilaista merihirviötä."
Näin sanoo taas Virallinen Pokémon Käsikirja Golduckista. No ei ollut hääppöistä infoa tällä kertaa. Diamondia pelatessani mulla oli kova pähkäileminen, minkä vesipokémonin oikein ottaisin tiimiini mukaan, ja silloin kokeilin hetken verran Golduckin mukana pitämistä. Vaikka tykkäsinkin tästä pokésta jonkin verran, niin lopulta varsinaiseksi vesipokémonikseni päätyi Quagsire, joka olikin oikein muikea tapaus. Golduckissa mua on aina vähän hämmentänyt se, että ne ovat pelkkää Water-tyyppiä, eikä Water/Psychic, vaikka toisaaltahan se on ihan luonnollista, että ei 151 pokémoniin viitsi laittaa toista vesipokémonparia Psychic-tyypillä, kun kerta sen paikan on saanut jo Slowpoke-muotoineen. Tosin ennen Slowkingin julkaisua ehkä Slowpoke olisi muotoineen voinut olla ihan pelkkää vesi-tyyppiä ja sen Water/Psychicin olisi voinut antaa Psyduckille ja Golduckille.
Pituus: 170 senttimetriä
Paino: 76, 6 kiloa
Abilityt: Damp, Cloud Nine tai Hidden Ability Swift Swim
Taas muhkeat jalat :DDD.

Multa on jäänyt kiireessä Meowth- ja Persian-kirjoituksen kommentteihin vastaaminen, mutta koetan laittaa sinne vastauksia ensitilassa ♥. Mitä mieltä olette taas Psyduckista ja Golduckista?

Luukkutehtävä

Who's that pokémon?


Kuka on kuvassa näkyvä pokémon? Käy laittamassa vastauksesi tuttuun tapaan TÄNNE ja samalla voit äänestää Avrin ja Munchyn viimeiseen, Rotation Battle, otteluun pokémoneja TÄÄLLÄ.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

3 kommenttia:

 1. En ole kyllä tainnut käyttää, vaikka on tehnyt mieli. Luulin muuten pitkään näiden olevan Water/Psychic-tyyppiä. :D

  Mistyn Psyduck on kyllä niin mahtava, pakko myöntää että vaikken Mistyä oikein voinut sietääkään, niin tämän ja Psyduckin välinen vuorovaikutus oli ihan oikeasti viihdyttävää. ^^ Kyllähän sitä käy sääliksi kun sitä mätkitään... ;(

  VastaaPoista
 2. Tykkään kovasti näistä. Ankat on muutenkin kivoja. Psyduck on todella sympaattinen. Itsellä on taipumusta saada päänsärkyä harvasepäivä, joten olen aina tuntenut jonkinlaista hengenheimolaisuutta Psyduckia kohtaan. Aina kun Mistyn animessa Psyduck alkoi käyttää psyykkisiä voimiaan, niin se oli jotenkin hirveän eeppinen hetki :) Odotin myös aina sen kehittymistä, mutta jouduin pettymään :( Golduck on tosi siisti, tykkään tuollaisista aika yksinkertaisista designeista pokemoneilla muutenkin. Golduck oli tiimissä viimeksi Diamondissa pari vuotta sitten, ei hassumpi. Jos vastustajalla on Golduck niin saatan yhä paiskata sitä jollain dark-hyökkäyksellä, vaikka tiedän hyvin sen olevan vain vesipokemon, niin syvälle on juurtunut harha sen psycic tyypistä :D

  VastaaPoista
 3. Tuli tästä postauksesta mieleen, että mullahan oli Platinum-tiimissäni Golduck! Ja muistan sen olleen aikamoinen peto. Pitäisikin ehkä joskus palata pelailemaan sitä peliä, senkin julkaisusta tulee keväällä 6 vuotta, voi apua.

  Psychic-tyypin uupuminen on minuakin rassannut, se sopisi niin passelisti näille. Tosin aina olen elätellyt toivoa Golduckin evoluutiosta, jolla se sitten olisi... tai ehkä tätä nykyä se olisi mega, tai en minä tiiä, mitä aikomuksia Game Freakilla on :D Joka tapauksessa, psychic-tyyppiä kehiin kiitos kaunis.

  Muistan vihanneeni Mistyn Psyduckia tosi paljon ja toivoin vain, että se kehittyisi Golduckiksi, mutta eihän sitä tuolloin tajunnut, että sen aiheuttamaa komedia oli suositumpaa kuin se, että olisi mennyt ja kehittynyt vahvemmaksi.

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!