Luukku X: AlphaSapphire - Osa V: Taistelu meteoriitista

Onkin pitänyt jo pariin otteeseen mainita, mutta Kimin  Bureibubādo すべてのもの-blogissa on myöskin käynnissä joulukalenteri sisältäen aina katsauksen yhteen pokémoniin kilpailullisesta näkökulmasta. Viimeisimmässä luukussa (8&9) on myöskin Pokémon-aiheinen kysely, jota Kim toivoisi ihmisten täyttävän... joten sinne suuntaan vaan, jos innostusta on!

Taistelu meteoriitista


Edellisestä kerrasta on ehkä vähän vierähtänyt aikaa, mutta viimeksi voitin Mauville Cityn Wattsonin kuumassa ottelussa, joten on aika jatkaa siitä, mihin viime kerralla jäätiin. Wattsonin ottelussahan Nincadani kehittyi Ninjaskiksi ja tietysti samalla minusta tuli ylpeä Shedinjan omistaja. Shedinja on kyllä jännittävä pokémon, ja on hauska nähdä, miten kouluttajien teko-äly toimii Shedinjaa vastaan silloin, kun niiden sen hetkinen pokémon ei voi kyseistä pokémonia päihittää. Tarkoituksena ei kumminkaan ole pitää Shedinjaa tiimissä loputtomiin.
Mauvillesta länteen matkatessa päästään Verdanturf Towniin, joka on kyllä aika tylsä paikka :(. Mutta siellä on tuollainen random, kumma tyttö, joka sanoo, että sen Shroomish on hävinnyt... ihan kamalaa! Eikä kukaan auta tyttöpoloa :(. Mitä Shroomishille on tapahtunut?! I must know! Lisäksi kuulemma Wally on lähtenyt pokémon-matkalle, mutta toisin kuin RSE:ssä, niin tässä pelissä nää ei näytä olevan lainkaan huolissaan siitä. Päinvastoin, ovat vaan tyytyväisiä, kun sairas poika on jossain pokémoninsa kanssa.


Mauville Citystä pohjoiseen sijaitsee Winstratesin kuuluisa talo, jossa pääsemme ottelemaan perhettä vastaan. Perheen vahvin kouluttaja on kumminkin Victorin ja Victorian poika, joka on lähtenyt koettamaan onneaan Pokémon-liigaan. Oon aina tykännyt näitä vastaan ottelemisesta. Jotenkin symppis :D.


Winstratesin talolta on vaan aika matkata eteenpäin. Jostain syystä multa jäi kuvia ottamatta, mutta tapasin siinä kilpailija Brendaninkin taas vaihteeksi, joka ihmetteli mun kanssa Mt. Chimneyn loistoa. Ah. Siinä Mt. Chimneytä edeltävällä routella jäin pyydystämään itselleni Numelia mukaan tiimiin, mutta kun olin sitten vaivalla saanut napattua hyvän Numelin, aloinkin pohtia, että tahdonko mä siitä nyt oikeasti mukaan. Vaan aika näyttää...
Tää kohta pelistä on musta jotenkin erityisen hauska, kun pääsee liikkumaan jotenkin... niin erilaisille ja monille alueille. Cable Car Mt. Chimneyn huipulle on suljettu Team Aquan toimesta, joten ei auta muuta kuin mennä vuoren läpi. Vuoren toisella puolella tapaan sitten Secret Base-tyypin... vaan enää ei olekaan kysymys Secret Basesta vaan Super Secret Baseista :D. Secret Baset minulle esittelee Aarune-niminen hemmo, ja kuvasta näkeekin sitten kaikki muut perusdeittisivusto tiedot. Secret Basesta täytyy tehdä ihan oma kirjoituksensa, mutta sanonpahan vaan, että oon tykännyt niistä valtavasti! :3.
Matka jatkuu kohti Fallarbor Townia läpi nokisen routen. Tykkäsin alkuperäisissä peleissä tästä routesta ja tykkään siitä vieläkin enemmän nyt! En tiiä, mutta tää tuntuu musta jotenkin monipuolisemmalta näissä uusissa peleissä. Ja otteluiden taustat on niin nättejä. Siinä näkyykin Mymmeli-Numel itse ottelussa.


Tällä Fallarbor Towniin johtavalla routelta löytyy myös se hökkeli, josta saa Soot Sackin, johon tällä routella ja varmaan myös Jagged Passilla voi kerätä säkkiin nokea ja vaihtaa sitä tässä talossa tavaraan. En muista yhtään, mitä tältä ukolta voi saada... oliko ne pelkästään niitä erilaisia status-parannushuiluja, vai saiko siltä myös kenties Secret Base-tavaraa?
Mutta edessä odottaa uljas Fallarbor Town. Tykkään hirmusti noista viljelyskaistaleista juuri ennen kyläpahaseen saapumista, mutta siihen kyllä se kiinnostavuus vähän jääkin. Fallarbor Town on _tyhjää_ täynnä. Jotenkin tuo Contest Hallinkin viehättävyys on mennyt, kun näissä peleissä kaikki eri rankit voi suorittaa yhdessä ja samassa paikassa, kun taas Super Rank oli pakko suorittaa aina täällä Rubyssa ja Sapphiressa. Täällä Contest Hallissa on kyllä yllättävän paljon populaa siitäkin huolimatta, että kyseessä on piskuisen Fallarbor Townin kilpailuhalli. Kylään saapuessani Brendan juoksee paikalle, ja kehoittaa minua tulemaan Professori Cosmon talolle. Paljastuu, että Team Jokin kuten vaikkapa Team Aqua on kidnapannut tyypin. Toi Cosmon talossa majaileva muija näyttää kyllä epäilyttävän onnelliselta tilanteesta huolimatta...


Fallarborista on hyvä lähteä heti pois jännittävimmille seuduille. Tämän routen mainitsinkin kirjoituksessani, jossa kävin läpi Hoennin alueita, joita odotan innolla. Ja onnekseni en joutunut pettymään! Route 114 on todellakin hyvin näyttävä ja erityisen hienolta musta näyttää noi Meteor Fallsin kraaterit, joita ei edeltjäissä täältä ulkoa löytänytkäään. Toi vesi on niin sinistä, että en tiiä haluaisinko hypätä siihen uimaan vai näyttääkö se musta vähän joltain myrkyltä...


Meteor Fallsista löydän sitten Brendanin, Professori Cosmon ja Team Aquan... en vaan ymmärrä, miksi ne täällä Meteor Fallsissa hengaa, eikö olisi parempi uhkailla Cosmoa jossain niin kaukana kuin vain pippuri kasvaa. Brendanilta pääsee aika ruma sana, kun se kutsuu noita jerkseiksi :D.


Shellyn redesign on musta aivan karmea ja mitä kammottavaa hänen selälleen tässä oikeen tapahtuu?! Naisparka on kyllä aikamoisen tukisiteen tarpeessa. Vaikka ainakin animessa tuo Shellyn lookki on ehkä hiukan mitäänsanomaton, niin jotenkin olisin mieluummin nähnyt tuon vanhan Shellyn, mutta vaan vähän päivitetyimmillä hiuksilla (mutta edelleen punapäänä, jotenkin tuo hyvää kontrastia tuohon Aqua-asuun!) ja uusilla vaatteilla. Remakeissa tästä Administa on ilmeisesti tehty vähän räväkämpi tapaus (? en ole ihan varma) ja Shellylle on annettu enemmän jotenkin huomiota... mielenkiinnolla jään seuraamaan, kuuluuko Shellyn selkävamma Hoennin sairaanhoitopiirin hoitamiin erikoisuuksiin.


Shellyä ja tuota Team Aqua Gruntia vastaan päästään tietysti ottelemaan Brendanin kanssa. Epäreilua, että Brendanilla on Wailmer! Mäkin haluan! x__x Ottelun jälkeen tilanne kiihtyy, kun ensimmäistä kertaa Team Magma astuu sisään. Team Magma tuntuu olevan sekin joukko tyhjäpäisiä röyhkeitä pöyhistelijöitä. Shelly nappaa Professori Cosmolta haluamansa Meteoriten. Kysymys kuuluu, että jos se oli noin helppo anastaa, niin miksi sitä Cosmoa piti roudata sitten edes tänne asti?! Jotenkin sopivasti siinä vielä tulee esille, että Team Aqua aikoo tehdä seuraavaksi pahojaan Mt. Chimneyllä, jos vaikka sattumalta haluaisin lähteä seuraamaan heitä sinne...


No mutta totta kai minä haluan! Jotenkin sopivasti Cable Carillakin pääsee sinne huipulle. Musta jotenkin tää Cable Car-shotti on vähän... kämäinen? Tai kuvittelisi, että 3DS:llä saisi paremmannäköisen "elokuva-shotin" aikaan. Tai ehkä mä vaan en ymmärrä mistään mitään :D. Toi vuori vaan näyttää aika lattealta ja tuollaiselta 3D-mallinnusohjelmassa tehdyltä möykyltä.Enkö mie sanonut, että tää nainen on ihan kreisi? Vaikea kuvitella Team Magma Adminia tähän Shellyn tilalle. Arvatkaa muuten, mikä on tällä hetkellä mun lempipokémon! Alkaa N:llä ja päättyy injaskiin! Oon ihan sairaan tykästynyt kyseiseen pokémoniin ja onpa jotenkin hassua, että en ole sitä ennen tullut kokeilleeksi. Ninjask on mainio, tosi kivannäköinen pokémon, erikoinen, nopea kuin mikä ja iskeekin hauskan voimakkaasti. Tykkään ♥.


Tapaamme nyt hiukan paremmin Archien, joka on hänkin latvasta hieman laho. Meteorite-tavaraa käyttämällä saa jotain kamalaa täällä aikaiseksi, mutta sen tarkemmin asiaa ei minulle valaista. Ottelu Archieta vastaan oli aika helppo, etenkin kun pokémonini tyypitykset tuntuu olevan aika vahvoilla näitä Aqualaisia vastaan! Archie kaatui hetkessä, kun taas poikaystäväni mukaan hänelle Maxie tuotti tässä kohtaa pelissä jopa ongelmia. Tuo Archien VS-lookki :DDDDD. Ihana hullunilme!

Voitettuani Archien, mies kumminkin kuulee, että Mt. Pyrellä on päästy etenemään jossain asiassa hyvin positiivisin seurauksin ja Archie painuu sitten sinne jättäen minulle sen kauhealla vaivalla hankitun Meteorite-tavaran. Ehkä vähän olisin toivonut näitä käänteitä... smoothimmiksi näissä remakeissa. Edelleen tää koko Mt. Chimney-episodi tuntuu kummallisen randomilta ja tällaiselta "no hälläväliä"-toiminnalta.Archien kukistaminen tietää kuitenkin yhtä asiaa; nimittäin Mt. Chimenyltä alas laskeutumista Lavaridge Towniin! Jagged Pass näytti aikas hienolta itse asiassa, täytyy ottaa siitä pari kuvaa ja paneutua siihen muutenkin tarkemmin. Tällä kertaa tuli nimittäin vain laskettua se alas aika äkkiä. Lavaridge Town on tosi kivannäköinen pikkumesta, vaikka ei täälläkään niin kamalasti ole mitään. Kuumassa lähteessä voi tosin pyöräillä, toi rohtokaupan sisustus on aivan hurmaava ja paras ja lisäksi Lavaridgessä asuu todella kumma heppu, joka on kateellinen pokémoneille Pokémon DayCaressa, koska hänkin haluaisi munia munan... mitä pirua?! :D.

Näihin erikoisiin tunnelmiin on hyvä varmaan lopettaa tänään...! Vähän odotettua hitaampaa on mun menoni tässä, koska viime päivät ovat olleet aivan täynnä sukulointia ja sen sellaista typerää.

--------------------------------

Luukkutehtävä


Missä Hoennin kaupungissa haluaisit asua mieluiten? Ja ennen kaikkea, miksi? 
Vastaa tähän kysymykseen TÄÄLLÄ perusteluineen ja parhaat vastaukset voittavat extra-pisteitä! Lisäksi viikko-ottelun pokémoneja saapin äänestää TÄÄLLÄ.

Oletko vasta nyt huomannut joulukalenterikisan? Kannattaa silti osallistua kaikin tavoin, vielä voi hyvinkin ehtiä mukaan! Palkitsemme kumminkin useamman osallistujan, joten mukaan vaan ja yrittämään palkintosijojen tavoittelua.Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

 1. Ei ollut kylpeviä mummoja enää :c
  Mä mietin että onko tuon muna-ukon kanssa käynyt joku väärinymmärrys, kun saksaksi tuo kääntyy että hän haluaisi myös löytää Pokemon-munan? Tuo enkkuversio tuo pahasti mieleen jonkun karmean fetissin..
  Itse olen tykännyt Magman ja Aquan re-designeistä, tosin en näihin hahmoihin juuri huomiota kiinnittänyt kun alkuperäisiä silloin lapsena pelasin niin ei ole sellaista kiintymystä niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, ei oo kylpymummoja :( Oisin toivonut mummeleita.
   Ooh, hei muuten niinpäs ehkä onkin, koska nyt kun tosta mainitset, niin tuli mieleen että tollanen samanlainen quote siitä, että joku haluaisi löytää Pokémon-munan on ollut jossain Pokémon-pelissä, mikä voisi siis ehkä olla ihan alkuperäiset RSE-pelit. Aika söpö pieni kämmi käynyt :D. Nyt toi mies on vaan tosi ooooouto.
   Mäkin ihan tykkään niistä, paitsi tosta Shellystä :D.

   Poista
 2. Voi pyöräillä kuumissa lähteissä?? Hahaha! xD Siinä on tarpeeksi hyvä syy hankkia ORAS. Tosin se vedessä olevien mummojen puuttuminen harmittaa. Voi taas näitä mun juttujani... :D

  Tuo Ninjask on kyllä tosi upea pokemon! Laitoin sen joskus kesän lopulla Top 10 Hyönteispokemonieni listalla muistaakseni sijalle kymmenen, mutta myöhemmin kun mietin asiaa, niin se olisi kyllä pitänyt nostaa paljon ylemmäs. Tykkään sen designistakin tosi paljon. :) Upea ötökkä! Kiva että se pääsee loistamaan sun tiimissäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on vähän random toi pyöräily :D. En muista, että pystyikö noin tekemään vanhoissa RSE:ssäkin. Mummojen puuttuminen on kyllä sääli.

   Ninjask on aivan mahtis! Todellinen yllättäjä! Shedinjassakaan ei ole mitään valittamista varsinaisesti!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!