Luukku XVI: Pokédex: Meowth ja Persian

Huomenna odottaa meikän lento Suomeen! :) Toivottakaa onnea! Sitä ennen kumminkin jatkoa Pokédexille~


Meowth ja Persian, numeroilla #52 ja #53

Meowth

Meowth ja Pay Day
"Meowth withdraw their sharp claws into their paws to silently sneak about. For some reason, this Pokémon loves shiny coins that glitter with light."
- Pokédex (Emerald)

Meowth on pitkään ollut mulle vain se Rakettiryhmän kova-ääninen kissa, mutta viime vuosina oon tykästynyt tähän pokémoniin enemmänkin. Jotenkin harmittaa, että animessa se on esillä koko ajan ja sellaisessa epäonnistujan roolissa, koska Meowth on mun mielestä konseptiltaan enemmän tuollainen sneaky, öinen isojen kaupunkien pikkukujilla tavattava olento. Muutenkin animessa Meowthit ovat enemmän tai vähemmän ärsyttäneet aina, etenkin Tysonin Meowth oli jotenkin todella ärsyttävä mielestäni. Animessa Meowthit on usein vielä piirretty aika rumiksi, kun taas TCG-arteista ja sarjakuvista löytyy tosi kivannäköisiä Meowtheja :).
Meowthan kuulemma perustuu Satoshi Tajirin lemmikkikissaan ja tietysti muuten japanilaiseen onnen kissaan, Maneki-nekoon, jonka uskotaan tuovan onnea kuten muun muassa varallisuutta omistajalleen. Tähänhän tuo Meowthin Pay Day-iskukin perustuu. Musta kaikki pokémonit, joilla on näitä signatuuri-liikkeitä, on jotenkin tosi kiehtovia! Ihan sama, vaikka muutkin pokémonit oppisivat myöhemmissiä generaatioissa Pay Dayn, mutta se vaan on  Meowthin ja Persianin liike.
Pituus: 40 senttimetriä
Paino: 4,2 kiloa
Abilityt: Pickup, Technician ja Hidden Ability Unnerve
Kehittyy: Tasolla 28
Meowth oli ihan pirskuleen hankala piirtää! Oikea riiviö, oli tosi vaikea saada siitä minkään kunnollisen näköistä. Olen kumminkin tähän nyt ihan tyytyväinen, etenkin kun täytyy opetella piirtämään se sarjakuvaani varten :D.

Persian

Persian ja Nasty Plot
"Although its fur has many admirers, it is tough to raise as a pet because of its fickle meanness."
- Pokédex (Red ja Blue)

Kuulemma, jos Persiania vetää viiksikarvoista, siitä tulee hyvinkin säyseä luonne. Oi voi :D. Ihan samaan tapaan kuin Meowthin tapauksessa, oon todella alkanut lämmetä Persianille! Ennen ajattelin, että kyseessä on vähän tylsä pokémon, mutta taisin nähdä jonkun käyttävän sitä jossain Pokémon Battle Revolution-videossa ja siten innostuin siitä. Persianilla on mielestäni ollut aika karmeita back spritejä, joten ehkä nyt näin viimein 3D-modelien aikana voisin ottaa sen käyttöön jossakin pelissä! Jotenkin tuo eleganttius vaan iskee nykyään ja kovasti. Vaikea selittää sen tarkemmin.
Persianin kohdalla mietin aika usein, että mitäs jos pokémoninen nimet olisikin suomennettu Pokémonin rantautuessa Suomeen? Esimerkiksi Persiania kutsuisimme nyt tässä Persialaiseksi ja Meowth olisi joku Miauh ja Sandslashia tietysti nimittäisimme Hiekkaviilloksi.
Pituus: 100 senttimetriä
Paino: 32 kiloa
Abilityt: Limber, Technician ja Hidden Ability Unnerve
Persianin piirtäminen oli Meowthiakin vaikeampaa ja kamalampaa! Koko Pokédex-projekti on itse asiassa jumittanut Meowthin ja Persianin takia vaikka kuinka kauan paikallaan, mutta sitten ykskaks tänään sain ne piirrettyä ihan hauskoin lopputuloksin. Tosin, tuli piirrettyä kummatkin aika samanlaiseen poseen :D.

Meowth ja Persian; yay  vai nay?

Luukkutehtävä

Tuosta Persianin nimen suomentamisesta Persialaiseksi tulikin ajatus tämän päivän tehtävään, nimittäin...

Valitse haluamasi pokémon ja suomenna sen nimi! 
Lähetä ideasi TÄNNE!

Tässä tehtävässä saa heittäytyä lennokkaaksi, sillä parhaat palkitaan extra-määrällä pisteitä. Erityisesti pisteitä saa tietysti  nimistä, jotka eivät ole suora suomenkielen sana, vaan yhdistelmä, kuten useimmat englanninkieliset pokémonien nimet ovat (esim. Spiritomb: spirit + tomb)

Onnea matkaan! Ja TÄÄLLÄ äänestää saa pokémoneja Avrin ja Munchyn väliseen triple battleen!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

 1. Meowthia ja Persiania olen ihan pirusti rakastanut siitä asti kun sain joululahjaksi Meowth-pehmolelun lapsena ja sitä mitä halailin ihan alvariinsa. -^^- Silverissä onnistuin pyydystämään Persianin ja taisin tykätä sen spritestä niin paljon että sydän suli. Muutenkin kun silloin Redissä en voinut Meowthia saada niin harmitti, mutta Silver pelasti jälleen.

  Itselleni ei ole juuri ikinä peleissä ym. tullut Meowthista tuota Rakettiryhmän Meowthia mieleen, jotenkin se on aina ollut minulle sellainen ihan erillinen hahmo. Tämän takia ehkä osasin rakastaa tuota kisulia niin paljon. =)

  Itse muistaisin hämärästi että jossain Advanced-jaksossa (olisikohan ollut liigassa) Meowth olisi itse asiassa sanonut yhtä Persiania "Persialaiseksi", muistan sellaisen häirinneen mua niin paljon.

  VastaaPoista
 2. Yay. Tykästyin Meowthiin jossainvaiheessa, ja koulutin sellaisen Platinumiiin. Täytyisi ehkä siirtää se ASään tai Yhyn. En vain millään raaskisi kehittää sitä koska Meowth on niin hauska veijari. Animen Meowthista pidän vanhoissa jaksoissa, paljon siitä on Pauli Virran ansiota jonka ääni teki katista niin hulvattoman. Nykyään koko Raketti Ryhmä on kissaansa myöten yksi haukotus.
  Persiania en ole käyttänyt koskaan juurikin tuon aikaisempien pelien backspriten takia.

  VastaaPoista
 3. Noita suomenkielisiä pokemon-nimiä on tullut mietittyä usein. :D Hauskaa siis että mainitsit sen, ja saatiin jopa tehtävä sitä varten! Nyt pitää käyttää joku paras nimi mikä tulee mieleen. Olisivatkohan originaalit Kanto-startterit sitten Sipusaurus, Kalamanteri ja Ruiskonna? xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipusaurus ja Kalamanteri hahaha! XD Noihan kuulostaa ihan loistavilta nimiltä! Just hyvät!

   Poista
 4. Nuohan on tosi hienon näköisiä!
  Mulla oli karkkipallo-Meowth, mutta hävisi :(. Pienenä toi Rakettiryhmän Meowth oli ehkä pikkusen ärsyttävä, mutta lämpenin sille Mene länteen, nuori Meowth-jakson jälkeen.
  Sen pitäisi saada enemmän rispektiä. Ei toi nykyinen ääni ole yhtään huono, mutta Virran ääni teki siitä jopa hauskemman kuin enkkuversiossa. Jossain jaksossa Meowth sanoi ihan suoraan: "Napataan lopullisesti tuo Pikachun pentele!" xD.
  Joo, sanoisin että siitä Tysonin yksilöstä tulee mieleen Lucario huonolla tavalla.
  Persian on aikamoinen kisu. Jäi kyllä mieleen se Unovan Pikachu vs Persian ottelu. Pitäisi kokeilla molempia.

  VastaaPoista
 5. Hiekkaviilto valitsen sinut :DD Joskus tehdään niin typeriin paikkoihin suomennoksia, etten kyllä ihmettelisi jos tässäkin tapauksessa niin olisi :D

  VastaaPoista
 6. Persian on kyllä aina ollut sellainen Pokémon, jota olen ajatellut kokeilevani, mutta on toistaiseksi jäänyt tekemättä. Jälleen yksi lisäys "kokeile joskus"-listaan :D Näitähän tuntuu riittävän... hienot ovat kuvat kuten aina!

  Meowth on kyllä syöpynyt mun aivoihini ikuisesti Rakettiryhmän Meowthina, enkä vaan osaa nähdä sitä minään muuna, vaikka luulisi niitä nyt normaalejakin Meowtheja Pokémon-maailmassa olevan:D Olen hieman yllättynyt, ettei Meowthille ole annettu esimerkiksi vauva-Pokémonia kuten Pikachulle Pichua, tai muutenkaan siihen tai Persianiin ei ole juurikaan koskettu, vaikka ovathan ne ainakin animen kautta aika näkyviä Pokémoneja. Jotenkin voisin hyvin nähdä jonkun vauva-Meowthin liittyvän neljänneksi pyöräksi Rakettiryhmään jollakin animen kaudella - onhan vastaavaa nähty japanilaisessa mediassa ennenkin.

  Haha, huikea tuo "Hiekkaviilto"! Saatan muistaa väärin, mutta eikös ainakin jotain hyökkäyksiä suomennettu ensimmäisissä Pokémonin anime-jaksoissa? Nykyisin ne taidetaan sanoa englanniksi (en tosin ole katsonut animea ikuisuuksiin niin voin olla täysin väärässä). Olisi jotenkin hassua, jos Pokémoneilla olisi suomenkieliset nimet! Jos maamme olisi vähän massiivisempi osa Eurooppaa ja omistaisi isompaa peliteollisuutta, näin voisi ehkä olla, kun Ranskalla ja Saksalla sun muillahan on omat nimensä Pokémoneille... olisipa outoa!!

  Meowthin nimen kyllä suomensi aina penskana "Miau", ja se oli ainakin täälläpäin kaikkien huulilla. Olikin aika ihmeellinen tilanne, kun ymmärsikin oikean nimen olevan niinkin outo kuin "Meowth".
  p.s. pitkä kommentti huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo on niitä pokemonien iskuja suomennettu ja ne on kyllä niin kamalia, onneksi ei enää :DD

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!