Luukku XVIII: Charizard, Greninja & Wii U

Nyt palataan jälleen Smash Bros-pelisarjan pariin! Viime Smash-postauksessa puhuin ensimmäkseen 3DS-versiosta, niin nyt siirrytään sitten Wii U-versioon. Hankin pelin heti julkaisupäivänään, joka meillä Euroopassa oli 28. marraskuuta (alunperinhän julkaisupäivä oli vasta 5. joulukuuta – onneksi sitä aikaistettiin viikolla!!) - peli tosin kolahti postilaatikkoon jo päivää ennen varsinaista julkaisupäivää, jos oikein muistan.

Mukana tuli myös GameCube Controller-adapteri, sillä asiahan vain on niin, että GameCuben ohjain on paras ohjain Smashin pelaamiseen, ja siksi tuo adapteri oli must-hankinta! Hassua, että samaisella ohjaimella olen pelannut paitsi Meleetä ja Brawlia, niin nyt myös Smash Wii U:ta... Yli 10 vuotta on ohjainpolo jaksanut ja hyvin toimii vieläkin. Tosin houkuttelisi hankkia tuo vieressäkin näkyvä Smash-logolla varustettu ohjain – ehkäpä vielä joskus (jos tuo nykyinen hajoaa). Joskus ostin kympillä rihkaman Wii Pro-ohjaimen aikomuksena siirtyä pelaamaan Smashia sillä, mutta pah, kyllä se GC-ohjain vaan voiton vie silti! 3DS:ääkin voi ilmeisesti käyttää ohjaimena Wii U-versiossa, mikä on sinällänsä siistiä, koska opettelin pelaamaan sillä jotenkuten järkevästi... mutta ei se silti tunnu täysin oikealta. Noh, Smash Wii U tarjoaa aivan uskomattoman määrän ohjainvaihtoehtoja aina GC-ohjaimesta Wii Remoteen ja GamePadiin, ja kaikkea siltä väliltä, niin luulisi jokaiselle löytyvän oikeanlainen ohjain.

Pikachun ja Lucarion jälkeen Pokémonia paljastettiin edustavan myös Charizard ja Greninja, jotka saivat yhteisen trailerin (so kewl). Nämä tällaiset hahmotrailerit uusille hahmoille olivat yleisestikin aivan huikean hienoja, ja aina sai Nintendo Directeissä jännittää, että mitähän me seuraavaksi nähdään...

Todennäköisesti 3DS:n rajoittamana Pokémon Trainer poistettiin pelistä yhdessä Squirtlen ja Ivysaurin kanssa, mutta Charizard teki silti paluun soolona. Sen osasin kyllä arvata, sillä Charizard jos joku on suosittu Pokémon. Kaksi uutta mega-evoluutiotakin auttoivat toki asiaa, joista toinen onkin Charizardin Final Smash. Kaikki varmaan arvaa, että kumpi :D En ole koskaan ollut painavien ja isojen hahmojen fani, ja aina kun pelasin Pokémon Trainerilla Brawlissa, yritin pitäytyä mahdollisimman paljon nopeassa Squirtlessa. Ivysaurkin oli oikeastaan tosi magee, koska se oli jotenkin outo valinta pelattavaksi hahmoksi. Eli käytännössä Charizard oli se, josta en koskaan oikein pitänyt :D Tällä kertaa olen kuitenkin tykästynyt isoihin hahmoihin vähän enemmän, erityisesti Bowser ja Ganondorf tuntuvat jotenkin paremmilta. Täten myös Charizardia on kivempi käyttää.

You're gonna hear me roar!


Kuten taisin jo Lucarion kohdalla aiemmassa postauksessa mainita, niin harmittaa, kun Pokémoneilta uupuu kunnolliset shiny-väritykset näissä peleissä. Mustanpuhuvaa Charizardia kun ei oikein ole... mutta päinvastoin valkoinen kyllä löytyy! Ja vedetäänpäs vertaus Lucarioon vielä siinäkin, että Smashin myötä opin tykkäämään Mega Charizard X:stä vähän enemmän (kuten kävi Mega Lucarionkin kanssa), joka aikaisemmin tuntui vain päivänselvältä fan-servicelta – se näyttää aika coolilta näissä uusimmissa peleissä! Harmi vain, ettei se ole niin vapaasti ohjattavissa kuin Mega Lucario – Charizardin Final Smash onkin pohjimmiltaan vain kantajansa näköiseksi muokattu Yoshin Final Smash. Toimii se kai niinkin.

Greninja oli aikamoinen yllärilisäys hahmokastiin, ainakin minulle, sillä ajattelin kuudennen sukupolven olevan liian uusi juttu ehtiäkseen mukaan uusimpiin Smash-pelihin, ja kuvittelinkin ehkä vitosgenen (jos jonkun) saavan oman edustajansa. Hahmot Smashiin, tai ainakin suurin osa niistä, kun käsittääkseni päätettiin jo useampia vuosia sitten, niin minkäänlainen X/Y-materiaali tuntui kaukaahaetulta ajatukselta. Mutta tässäpä sitä ollaan, Greninjan ja mega-evoluutioiden kera! Smash-pelien luoja herra Sakurai itse on todennut, että hänelle annettiin Greninjasta vain alustavat konseptipiirrokset, joiden perusteella hahmo luotiin, eikä sen suosiosta osattu silloin aavistaa mitään. Smashin myötä Greninjasta tullee ehkäpä ikonisin 6. genen Pokémon, mutta en tiedä, olisiko se yltänyt samoihin sfääreihin yksinään... Ihan kiva kuitenkin, että uusin sukupolvi ehti mukaan Smashiin, ja kaipa se Greninja on paras vaihtoehto uusista Pokémoneista (tosin esimerkiksi joku Hawlucha olisi designiltaan ja tyypiltäänkin sopinut aika hyvin).

Pian saatte tuta Water Shurikenista!


Greninjasta on kehittynyt yksi lempparihahmoistani Smashista, koska se on niin vikkelä ja nopea! Ninjamaisuus on kyllä hyvin saatu esille, vaikka hahmon suunnittelu onkin ilmeisesti tapahtunut pelkkien konseptikuvien perusteella. Aikaisemmin puhuin siitä, kuinka Pokémon Trainerin suosikki-Pokémonini oli Squirtle, niin kyllä Greninja ihan kiitettävästi täyttää vesi-tyypin edeltäjänsä kengät. Greninjan Final Smash on Secret Ninja Attack, joka on aika hauskasti toteutettu. Kuten kuvistakin varmaan ilmenee, Greninjan tulee ensin viskaista vastustaja ilmaan jumppamaton avulla (Metaknight on niin huvittavan näköinen tuossa kuvassa!), jonka jälkeen alkaa itse välianimaatio upean kuutamon kera. Wauuu.

Kuten Smash 3DS:ssä, niin myös Wii U:ssa kuvien ottaminen on hirveän hauskaa! Wii U:ssa on mahdollista myös tuoda hieman omaa väriä kuviin paint-toiminnon avulla. Tässäpä mestariteokseni, jonka loin ihan tätä postausta varten:

Älkää kysykö, miksi "Avri" on tuollainen vaaleanpunainen möykky...


Kuten monet varmaan jo tietävät, Smash 3DS ja Smash Wii U eivät eroa toisistaan hahmovalikoimaltaan, mutta otteluareenat, musiikit, pokaalit eli trophyt ja sen sellaiset voivat vaihdella. Kumpikaan 3DS:n uusista Pokémon-kentistä ei Wii U-versioon päätynyt, vaan sen sijaan Wii U:ssa komeilee täysin uusi kenttä: Kalos Pokémon League. Kuten nimi kertookin, tämä kenttä sijoittuu Kalosin liigaan, missä tausta vaihtuu ajoittain aina kunkin Elite 4:n jäsenen kammioon. Näissä kammioissa on teemaan sopivia ärsykkeitä, kuten liekkipilareita, teräviä miekkoja, vesivirtauksia ja lohikäärmeiden taikaa. Taustalle ilmestyy myös kunkin kammion tyyppiin sopivia Pokémoneja, jotka yleensä vain seisoskelevat taustalla. Mutta toisinaan joku vähän harvinaisempi legendaarinen yllättää, ja pistää pakkaa sekaisin. Näitä ovat Ho-oh, Registeel, Manaphy ja Rayquaza, jotka ilmestyvät kukin tyypilleen sopivassa kammiossa. Kalos Pokémon League osaa olla ajoittain aika hektinenkin tapaus juurikin noiden useiden häiriötekijöiden takia, mutta yleisesti ottaen se on kyllä tosi näyttävä ja hauska areena, ja mainostaa hienosti uusinta Pokémonin sukupolvea. Wii U tarjoaa kentilleen paljon enemmän musiikkia kuin 3DS, ja vapaammat kädet niiden soittamiseen, joten voittekin uskoa, miten hienoa Pokémon-musiikkia Kalos Pokémon League pitää sisällään... Mä jotenkin tykästyin Cynthia Themen uudelleensovitukseen.

Kalos Pokémon League olikin harmillisesti ainoa uusi Pokémon-kenttä Wii U-versiossa. Toki Pokémonia muistetaan toisellakin kentällä, mutta se on vähän mälsästi Brawlista tuttu Pokémon Stadium 2. Ei siis siitä sen enempää. Olisin ehkä toivonut jotain Black/White-pelien lokaatiota Wii U-versioon (kuten 3DS:ssäkin oli Unova League) - joku tyyliin Dragonspiral Tower tai vastaava HD:na olisi ollut nannaa, mutta eipä voi kai minkään.Wii U-versiosta ei löydy Smash Runia, vaan sen sijaan Smash Tour-niminen ööh, miksikä sitä nyt kutsuisi... virtuaalinen lautapeli, varmaan? Smash Runin tavoin Smash Tourissakin kerätään erilaisia power-upeja, mutta samalla keräät itsellesi hahmoja, joita voi sitten käyttää loppuottelussa. Toki kierrosten lomassa käydään myös pienempiä otteluita (jos Mii-hahmot sattuvat törmäämään toisiinsa pelilaudalla), ja näistä saapi palkinnoksi useimmiten hahmoja itselleen. Smash Tourissa rullataan noppaa perinteiseen lautapelien tyyliin, ja lisäksi erilaisia pokaaleja (trophy) keräämällä voi vähän sekoittaa pakkaa ja tehdä kaikennäköisiä konnuuksia pelilaudalle tai vastustajillesi.

Smash Tour on aika kamala, jos saan suoraan sanoa, haha! Tai oikeastaan, nyt kun sitä viimeksi pelasin, niin aloin ehkä sitä jo vähän sietämään, mutta kyllä 3DS:n Smash Run on ehdottomasti parempi (vaikka senkin kurjuutta jo viimeksi valittelin, huh!). Smash Tourissa vaan tuntuu tapahtuvan ihan liian monta asiaa samaan aikaan, ja kaikki paitsi tuntuu, niin myös näyttää sekalaiselta, eikä koskaan ole oikein perillä, että mitä tapahtuu ja milloinkin. Minulla on myös monta kertaa käynyt niin, etten ole kerännyt juuri yhtään power-upeja, hahmojakin on kertynyt tyyliin kaksi, kun muilla on kuusi, ja silti olen selviytynyt voittajaksi? Ehkä mä missaan jotain oleellista, mutta en vaan saa Smash Tourista otetta, eikä se todellakaan ole sellainen pelimoodi, johon tahtoisin palata aina uudestaan ja uudestaan. Harmittaa vähän, ettei Meleen Adventure Moden, tai edes Brawlin Supspace Emissaryn kaltaista seikkailumoodia luotu Wii U-versioon...


Pokémoneja kerrakseen!
...onneksi Wii U tarjoaa kuitenkin kaikenlaista muuta kivaa, ja sitä muuta pientä härpäkettä onkin aika paljon. Ihan ensimmäiseksi minun pitää mainita 8-player-Smash. Siis aivan mahtava idea!! Vihdoin samalla areenalla pääsee mittelöimään peräti kahdeksan hahmoa, ja siinäkös se Smashin hulluus ilmenee parhaiten. Tietysti mitään kilpailullista pelaamista ei näin voi suorittaa, mutta Smash onkin ensisijaisesti ”partygame”, ja 8-player-Smash on juuri sopivan hektistä sellaiseksi! Kun joka puolella vilisee hahmoja ja esineitä ja milloin mitäkin, niin sekasorto on taattu, ja sekös on hauskaa! Tykkään kyllä kovasti! Miinusta ehkä vähän siitä, että sitä pääsee pelaamaan vaan muutamilla tietyillä kentillä (eli tarpeeksi isoilla sellaisilla)...


Wii U:ssa myös Event Mode tekee paluun, joka sisältää siis erilaisia etukäteen määrättyjä tehtäviä, jotka yleensä mukailevat jotain teemaa (esimerkiksi yhdessä täytyy otella Greninjalla muita Pokémon-hahmoja vastaan "osoittaakseen Greninjan ansainneen paikkansa hahmovalikoimassa"). Eventit ovat aina olleet hauskoja, eikä tämäkään ole poikkeus. En tosin ole vielä suorittanut niistä kuin pari, ja osassa on melko vaativatkin kriteerit, jos jonkun palkinnon haluaa lunastaa! Onpahan haastetta:)

Toki myös Classic Mode ja All-Star Mode tekevät paluun, mutta tuo Classic on jotenkin outo tässä pelissä... se ei ole tutun lineaarinen vaan vähän sellainen poukkoileva, kun pelialustalla pitää liikutella trophyja. Itse olen tutun ja turvallisen Classic Moden fani, ja 3DS-versiossa se oli kyllä parempi. All-Star Mode onneksi jatkaa samaan malliin kuin aina ennenkin, ja mun piti jo 3DS-versiosta puhuessani sanoa, että minun mielestäni All-Starin ympäristö on toteutettu jotenkin hienosti, kun ne hahmot näkyvät vuosiluvuittain taustalla, ja nyt kun niitä vastaan tosiaan taistellaan yksilöittäin eikä pelisarjoittain.


Ihan tavallista Smashia ajatellen Wii U:ssa on paljon enemmän vaihtoehtoja sen muokkaamiseen, kun Special Smash antaa vaikka mitä vaihtoehtoja ihan hulluihin otteluihin! Stamina-ottelu metalli-efektillä pupunkorvat päässä... you name it! Pitää muuten vielä mainita, että retrot Masterpiecet tekevät Brawlista paluun, ja mä aina pidän kaikesta historiaan viittaavasta retroilusta pelien saralla. Nyt olen päässyt esimerkiksi kokemaan maistiaisen MegaManista, jota en ole koskaan aikaisemmin pelannut. Kätevästi Masterpieceista löytyy myös linkit eShopiin, jos ne haluaa kokonaisina ladata itselleen (Masterpiecet kun tarjoavat vain tietyn pätkän peliaikaa).Jotain uusia pelimoodeja ovat myös esimerkiksi Master & Crazy Orders, mutta niitä en ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

Kuten jo 3DS-versiosta puhuessani mainitsin, niin yksi Smashin parhaita osa-alueita ovat trophyt, eli ne pienet pokaalit, jotka kuvastavat Nintendon eri pelisarjoja ja historiaa. Smash Wii U:ssa on enemmän pystejä kuin 3DS:ssä, ja täten varmaan eniten missään Smash-pelissä koskaan. Trophyjen suhteen on kuitenkin vähän panostettu Wii U:ssa, kun jo Trophy Shop näyttää paljon paremmalta kuin 3DS:ssä. Se on niin sympaattinen, ja näyttää ihan oikealta leluhyllyltä :D Ihan näinkin pienet asiat saa mut hymyilemään.


Wii U-versioon on lisätty myös Trophy Boxit, jotka ovat pienempiä kokoelmia pysteistä pelisarjoittain. Minunlaiselleni keräilijälle tällainen on erittäin tervetullut lisä, koska pokaalit näyttävät vain jotenkin paljon paremmilta tuollaisissa vitriineissä, ja varsinkin, kun ne sopivat kaikki samaan teemaan! Sattumalta juuri tätä postausta varten sain ensimmäisen Trophy Boxini täytettyä kokonaan - ja se oli mikäs muukaan kuin Pokémon Ruby & Sapphire... Wii U tarjoaa myös Brawlista lähtöisin olevan Photo Studion, missä trophyja voi liikutella haluamallaan tavalla, ja ottaa niistä kuvia.

Täysi kokoelma! Wailord kimaltelee uutuuttaan.
Random Pokémon-trophyja random asennoissa. Poloinen Eevee on rähmällään.

Jälleen on Munchy näpytellyt ihan kunnolla menemään, mutta kun on niin paljon kerrottavaa :D Joku siellä tosin varmaan mietiskelee, että onhan Smashissa vielä ainakin yksi Pokémon-hahmo jäljellä, josta ei ole puhuttu juuri sanaakaan (ja joka kuitenkin näyttäytyy esimerkiksi tuossa 8-player-Smash kuvassa!). Ajattelin ehkäpä palailla vielä yhdellä viimeisellä "summa summarum" Smash-postauksella kalenterin loppupuolella, jos saan aikaiseksi! Katsotaan:D

--------------------

Luukkutehtävä

Yritin miettiä jotain triviakysymyksiä tai vastaavia, mutta lopputulos ei miellyttänyt (ja muutenkin tämän kanssa tuli vähän kiire :D), niin laitetaanpas taas tällainen vähän luovempi tapaus kehiin:

Millainen olisi mielestäsi huikean hyvä Pokémon-peli?
Olisiko se esimerkiksi "Smash Bros. Pokémon", vaiko kenties Pokémon x The Legend of Zelda crossover? Vaiko jatko-osa Pokémon Stadiumille tai Revolutionille? Vaiko joku aivan muu?
Lähetä ideasi perusteluineen TÄÄLLÄ! Ehkäpä on taas luvassa bonuspisteitä hienoille visioille:)

Ja vielä ehtii äänestää Pokémoneja Avrin ja Munchyn triple otteluun TÄÄLLÄ.


Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

 1. Tosi kiinnostavaa tekstiä, kyllä saa Munchy näpytellä kertomuksiaan ihan mielellään x). Greninjaa vaikuttaa kyllä hurjan kiinnostavalta ja hauskalta hahmolta pelata, joten ootan innolla, että joskus saan Wii U:n ja smashin ^^. Tuntuu tosi erilaiselta hahmolta muihin Smahs-hahmoihin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kiva, että pidät! Joo, Greninja on kyllä aika uniikki tapaus ja erottuu kyllä edukseen muista Pokémon-hahmoista. Suosittelen kyllä kaikille Wii U:n omistajille Smash Wii U:ta!

   Poista
 2. Nauroin kovasti tuolle vaaleanpunaiselle Avri-möykylle ja kakkaläjälle tuossa kuvassa :D
  Juuri muuten mietin että Animal Crossing-tyyppinen Pokemon-peli olisi hauska :D Tuli myös tuosta Avrin edellisestä sarjakuva kirjoituksesta ja sen teatraalimaisista pokeista mieleen, että pelissä voisi olla kunnon romantiikkaa ja pokemonien välisiä suhteita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, taiteelliset lahjani pääsivät edustamaan...

   Joo, Pokémon Animal Crossing voisikin olla aika hauska! Kylään voisi tosiaan asettua asumaan vaikka minkälaista Pokémonia omine persoonineen, ja ehdottomasti pitäisi olla kunnon parisuhdekiemuroitakin mukana:D Pitää laittaa kehitysideaa eteenpäin Nintendolle!!

   Poista
 3. Hahaha, tuo piirroksesi :D. Mahtava.

  Tää kirjoitus saa mut kuolaamaan vaan entistä enemmän Wii U:n ja Smashin perään. Etenkin just Greninja vaikuttaa hienolta pokélta. Ja olin kyllä samoilla linjoilla Brawlissa, että tykkäsin kamalasti pelata Ivysaurilla ja Squirtlella, mutta en niinkään Charizardilla.

  Toi anonyymin Pokémon Crossing on ihan mahtava idea!!! TAHDON. VAADIN SELLAISEN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee! Aikamoinen investointi on kyllä tuo Wii U + siihen pelit, mutta Smash Wii U-peliin olen ollut kyllä enemmän kuin tyytyväinen!

   Täytyy pistää joku adressi pystyyn Pokémon Crossingin puolesta:D

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!