Luukku XXIII: Jigglypuff, Mewtwo & summa summarum

Hyvää aatonaattoa kaikille! Huomenna se h-hetki sitten vihdoin koittaa, kun meistä jokainen pääsee saunomaan, joulupöytään syömään sekä tietysti availemaan lahjoja – tai ihan mitä kelläkin on jouluna tapana tehdä! Itsellä oli pitkään joulufiilis kadoksissa, mutta kyllä se joka vuosi tällälailla hiipimällä jostain yllättää... mitenkäs siellä ruudun toisella puolen?:)

Tämä postaus nyt varmaan vähän toistaa itseään, mutta Smashia olisi jälleen tarjolla :D Tiedän tiedän, tosi mälsä aihe näinkin ”tärkeälle” päivälle, mutta nyt jouluhälinän keskellä vähän yllätti kaikki tekemisen paljous, niin täytyy mennä sillä, mikä on käden ulottuvilla ja pääkopassa juuri nyt! Ja tietysti vähän enteilinkin viimeistä ”yhteenveto"-postausta liittyen Smashiin, ja tämän joulukalenterin puitteissa mun viimeinen mahdollisuus on aikalailla tässä ja nyt, haha!

Pikachun, Lucarion, Charizardin ja Greninjan lisäksi Smash 3DS:stä ja Wii U:sta löytyy vielä viideskin Pokémon-hahmo: Jigglypuff. Tämä pinkki pallero on ollut mukana jo aivan ensimmäisestä N64-Smashista lähtien, ja vaikka kyseessä on joiltakin osin aika ristiriitainen hahmo, on se jaksanut sinnitellä mukana Smash-peleissä tähän päivään asti. Monet kokevat, ettei Jigglypuff ole pitkään aikaan ollut ”tärkeä” Pokémon (ainakaan tarpeeksi tärkeä Smashiin), erityisesti sen takia, että sen rooli animessa on ollut kuollut ja kuopattu jo pitkään. En tiedä kuinka moni on tietoinen, mutta anime vaikuttaa yllättävän paljon Pokémonien valintaan Smash-peleihin, sillä se paitsi kertoo Pokémonien suosiosta, niin sen vaikutteita näkyy myös paljon Smashissa (Lucarion ”aura”-kyky ja puhekyky, Mewtwon puhekyky Meleessä, trophyt kuvaavat usein animen tapahtumia jne). Varmastikin osasyy Jigglypuffin lisäämiseen Smash 64:een johtui sen tuolloisesta näkyvästä anime-roolista... sekä tietysti siitä, että se oli varmaan helppo luoda eräänlaisena Kirbyn kloonina haha! Niin tai näin, Jigglypuff on kyllä viimeistään nyt vakiinnuttanut asemansa Smash-hahmojen eliittinä, vaikka Pokémonin saralla se alkaakin olla jo vähän unohdettu hahmo. Toisaalta, saihan se nyt vähän uutta puhtia uuden Fairy-tyypin ansiosta, mutta sitä lukuunottamatta Smash taitaakin olla ainoita asioita, jotka Jigglypuffin suosiota vielä jotenkuten kannattelee.

Strike a pose!


Jigglypuff on pääosin samanlainen kuin Brawlissa, Final Smashia myöten. Mutta jotenkin Jigglypuff vaikuttaa paljon eläväisemmältä näissä peleissä verrattuna aikaisempiin. Monet hahmot ovat saaneet tietynlaista kasvonkohotusta – esimerkiksi King Dedede näyttää paljon enemmän tunnetta ja vääntää naamaansa eri ilmeille, mitä aikaisemmin ei oikein nähty. Jigglypuffin voisi laskea samaan syssyyn. Sen designia on ehkä vähän kohennettu, ja samalla aikaisemmin niin elottomaan möykkyyn on saatu vähän väriä ja elämää, ja voisinkin jopa kuvailla Jigglypuffia söpöksi, mitä se ei kyllä mielestäni aikaisemmin ole juuri ollut :D En osaa ihan tarkkaan sanoa, mikä siinä on, mutta Jigglypuff näyttää Smash 3DS- ja Wii U-peleissä paremmalta kuin koskaan ennen! Ja sekös on lisännyt kiinnostustani pelata sillä, vaikka olenkin aivan surkea Jigglypuff-pelaaja...
Kiva muuten, että Jigglypuffille annettiin tuo X/Y-tyttökouluttajan hattu, kun Pikachulta löytyy se pojan hattu!


Pokémon-hahmot eivät suinkaan lopu tähän, sillä lokakuun lopun 50-fact Extravaganza for Wii U:ssa paljastettiin Mewtwon tekevän paluun Smash-areenoille, ja tästäkös monet fanit riemastuivat. Yksi Melee-pelin tähdistä, joka unohtui Brawlista, palaa siis jälleen. Itsekin olen aivan täpinöissäni, vaikken Mewtwosta hirveästi Meleessä tykännytkään. Luulisi sitä kuitenkin jotenkin ehostettavan ennen lisäämistä näihin uusiin peleihin, ainakin parempi olisi! Mewtwo on ilmeisesti jonkinlainen ilmainen ”bonuslahja” niille, ketkä ostavat sekä 3DS- että Wii U-version Smashista, mutta lisäksi on luvattu, että se tulee myöhemmin myyntiin niille, ketkä omistavat vain jomman kumman version. Keväälle 2015 on suunniteltu julkaisu. Aika tavanomaiselta DLC (downloadable content)-meiningiltä siis kuulostaa. Tämäkös avasi sitten spekuloinnin muita mahdollisia DLC-hahmoja varten, mutta itse kyllä uskon, että Mewtwo saattaa jäädä ainoaksi. Tosin Pokémon-hahmoista olisi vielä Pichu Meleestä jäljellä... mutta minun puolestani se saakin jäädä sinne :D

Uusien Smash-pelien Pokémon-materiaali oli vähän niin kuin tässä, joten jospa loppuun vielä kokoaisin mietteitä peleistä noin yleisesti. Kuten olen varmaan aiemmin maininnut, niin suosin Smash-pelien pelaamista kotikonsolilla, se jotenkin vain kuuluu asiaan. Itse en ainakaan ole koskenutkaan Smash 3DS:ään sen jälkeen, kun sain Wii U-version. Ja onhan Wii U paljon näyttävämpikin:) 3DS:ssä on tietysti se hyvä puoli, että sitä voi kantaa mukanaan ja pelata missä lystää, että siitä pointsit sille.

Hahmovalikoima on paras, mitä se on koskaan ollut, ja uudet lisäykset ovat kaikki ihan tervetulleita (paitsi ehkä tietyt kloonit, kuten Dark Pit). Toki kannatin joitakin omia suosikkejani kuten Paper Mariota tai Isaacia Golden Sun-peleistä, mutta eihän kaikkea voi tietenkään saada. Sen mitä olisin ehkä halunnut nähdä, olisi joidenkin vanhojen hahmojen päivittäminen. Esimerkiksi Ganondorf on liiankin vanha itsensä, jonka hyökkäykset ovat edelleenkin jossakin määrin kopioituja Captain Falconilta, eivätkä ne tunnu edustavan Ganondorfin hahmoa Zelda-peleistä kovin hyvin.

Smash 3DS ja Wii U ovat ehdottomasti parhaimmat Smash-pelit tähän asti. Se on varmaan aika luonnollista, kun tekniikka paranee, ja kaikenlaista pystyy parantamaan. Peleistä löytyy paitsi ihan perinteistä Smashia, joka jo itsessään on huisin hauskaa, niin myös paljon muuta tekemistä paitsi yksinpelaajalle, niin myös suuremmalle joukolle. Pelattavaa riittää paljon ja itse ainakin tiedän pelaavani Smashia vielä vuosia tästä eteenpäin, todennäköisesti siihen pisteeseen asti, että uusi Smash-peli tulee (jos tulee) :D Ainoa suurempi miinukseni on kunnollisen seikkailumoden uupuminen. Vaikken ollutkaan mikään suuri Brawlin Subspace Emissaryn fani, niin joku sellainen olisi ollut silti tuhat ja sata kertaa parempi kuin 3DS:n Smash Run, ja erityisesti Wii U:n Smash Tour. Se ehkä jäi vähän vaivaamaan.

Omaksi lempihahmoksi on tähän mennessä nousut niinkin yllättävä nimi kuin Pac-Man! Ihan huikea tuo keltainen pallero!

En mä oikeastaan ajatellut mitään arvostelua tästä tehdä, mutta se näkyi tulevan ikään kuin vahingossa, niin annetaan nyt arvosanakin sitten :P 
Smash 3DS ja Wii U saakoon 9.5 / 10 !! Jee!

Tietysti mun piti tähän(kin) Smash-postaukseen leikkiä vähän sillä Smash Wii U:n photo paint-toiminnolla, niin tässäpä teille uusi uljas taidonnäytteeni terveisineen:


--------------------

Luukkutehtävä


Osaatteko vastata kaikkiin allaoleviin kysymyksiin?

1. Mikä on vahvin Bug-tyypin hyökkäys?
2. Minä vuonna Pokémon TV-sarja alkoi pyörimään Suomessa?
3. Mikä oli Whirlwind-hyökkäyksen suomennos animessa?
4. Ruumiini on tyhjä ja imen sisääni elämää. Silmälläni hypnotisoin ja tarkkailen. Mikä Pokémon olen?

Anna vastauksesi TÄÄLLÄ. Voit kirjoittaa vastauksesi tekstikenttään yhdessä pötkössä, tyyliin "1. Vastaus 2. Vastaus 3. Vastaus 4. Vastaus". Ja jos et tiedä vastauksia kaikkiin, niin voit vastata vain niihin, mihin tiedät vastauksen! Aina kannattaa tosin arvata!

Ja varmaan jo tuttuun tapaan Avrin ja Munchyn rotation battleen Pokémoneja voi äänestää TÄÄLLÄ.


Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

 1. "I have seen things." :D

  Voi pojat, että Jigglypuff näyttääkin hyvältä! Tosi söpö ja ilmeikäs siis ilmeisesti tässä Wii U-versiossa, kun tyyliin just Meleessä se oli vähän sellainen eloton pallura. Jigglypuff-pelaajat ansaitsevat kyllä hatunnoston... vähän niinku ne, jotka uskaltavat pelata kunnon matseja Meleessä Pichulla :D.

  Hatunnosto hyvistä kysymyksistä muuten kalenteriin! Ja näinkin pitkästä postauksesta aaton aattona, ei ollut lainkaan tylsä. Mulla on ainaki koko päivä ollut sellaista hulinaa että vasta nyt saa hetkeksi istahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, Jigglypuff-expertit ansaitsevat kyllä jonkun mitalin! Tosin kyllähän jokainen hahmo varmaan vaatii melkoista opettelua, ennen kuin niillä pystyy voittamaan matsin kerta toisensa jälkeen. Jotkut tyypit on kyllä ihan hulluja pelaamaan Smashia!

   Haha kiitos kiitos. Ja hyvä ettei ollut tylsä:D Hulinaa on täälläkin riittänyt, vasta tänään pystyn kunnolla istahtamaan tähän ja hengähtämään!

   Poista
 2. Mewtwo on suosikkihahmojani Meleessä. Näitä smash juttuja lukiessa on kyllä alkanut aivan kamalasti tekeen mieli wiiU:ta ja tätä peliä, damn you Munchy! Aika vaikeita kysymyksiä, katotaan meneekö yhtään oikein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mewtwo on ollut kyllä tosi suosittu hahmo ihan yleensäkin, niin aika hassua, ettei se palannut Brawliin. Onneksi Smash Wii U korjaa tämän ensi vuoden puolella:D Haha, ehkä pitäisi olla hehkuttamatta vähän vähemmän ettei vaan tule liikaa kiusauksia!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!