Luukku XX: Munchyn (edelleen hidasta) pelikulkua - vol. 2

Tajusin, että tänään on 20. joulukuuta. Jouluaatto on vain muutaman hassun päivän päässä. Kylläpäs aika rientää! Nämä kalenteriluukutkin käyvät vähiin ennen kuin loppuvat, ja juuri kun minulla alkoi muhimaan päässä joitakin hyviä postausideoita :D Täytynee ehkä suostutella Avria antamaan minulle vielä joitakin kalenterin jälkeisiä postausvuoroja, hahaa! Mutta! Luukussa III vähän uumoilin palaavani jossakin vaiheessa päivitetyllä Omega Ruby-kertomuksella, niin tässäpä tätä ollaan! Kaikenlaisten kiireiden vuoksi en ehtinyt koskemaankaan Omega Rubyyn moneen monituiseen päivään, kunnes nyt lähipäivinä pääsin taas pelirytmiin. Tuntuu, että Avrin kanssa mennään aika samaan tahtiin, niin toivottavasti ei nyt tule hirveästi toistoa.

Viime postauksessani selvisin Slateport Cityyn asti, ja nyt olen matkalla itäänpäin kohti Fortree Cityä. Jonkin verran on siis tullut edettyä, vaikkei läheskään niin paljon kuin olisin halunnut. Routella 110 sijaitseva Trick House valloitti sydämeni, joten sen kanssa vietin runsaasti aikaa, ja aina edellisen haasteen loppuessa, halusin suorittaa seuraavan. Toki jossain vaiheessa iski stoppi vastaan, kun tarvittiin esimerkiksi Strengthiä jatkamiseen, mutta heti sen saatuani (eli vissiinkin Fallarbor Townin Flanneryn voitettuani) pyöräilin saman tien hoitamaan Trick Masterin haasteet loppuun. Tuntui kyllä, että ne jotenkin loppuivat ajateltua nopeammin, kun vain muutaman hassun tehtävän jälkeen Trick Master otti ja lähti, höh! Oliko alkuperäisissäkin Ruby/Sapphire-peleissä näin vähän näitä haasteita? Ehkä se vaan tuntui vähältä kun olin niin into pinkeänä siellä ukkoa häiritsemässä :P

Mauville – Lavaridge – akselista ei minulla ole Avrin viimeisimpiin postauksiin oikein lisättävää. Mainitsen tosin vain sen, että Mauville on aika hauska valinta ”Hoennin Lumioseksi”, jos näin voisi sanoa - olisin uskonut Lilycoven jos jonkun olevan se. Mutta toimii se näinkin. Tosin Pokémon Centeriä en löytänyt kaupungista aluksi millään, kun en tiennyt, että sinne keskellekin pääsee... montakohan kertaa ne portaat kävelin, ennen kuin sen hoksasin! Pöljä Munchy liikenteessä.

Routella 117 pääsin breedaamaan tiimini viimeisen jäsenen! Se päätyi olemaan... *rumpujen pärinää*... niinkin yllätyksetön valinta kuin Swablu! Itse asiassa, kun omin silmin näin Swablun tiimissäni, ajattelin, että onpas mälsä valinta tiimiin. Lopulta kuitenkin pitäydyin siinä ja nyt se onkin jo vakiintunut aika kivaksi osaksi joukkoa. Luonnollisesti minun piti EV-treenata se Super Trainingilla, ennen kuin pystyin jatkamaan matkaa. Swablun lempinimeksi annoin muiden tiimiläisten tapaan japanilaisittain nimen Tyltalis, ja nykyään se onkin jo kehittynyt Altariaksi.

Ihan pikaiset kommentit Hoennin pohjoisosien muista kivoista osista: Route 111:n aavikolla on kiva pieni lisä, kun hahmo oikeasti käyttää Go-Goggleseja naamallaan! Routea 113 odotin innoissani, sillä se oli yksi alkuperäisten pelien lempireiteistäni, ihan vain sen kerättävän tuhkan takia! Omega Ruby ei (onneksi) pettänyt, ja erityisesti otteluiden taustaympäristö tällä reitillä on uskomattoman hienon näköinen, kun taustalla sojottaa vaalean tuhkaisat puut, ihan kuin olisivat lumisia. Vielä kun jatketaan eteenpäin niin päädytään Meteor Fallsiin, joka on myöskin yksi todella upeaksi muokattu paikka näissä peleissä.

Go-Gogglesit naamalla, pienet yksityiskohdat miellyttää!
En tiedä näkyykö tässä, mutta puista myös tippuu hieman tuhkaa.
Kuvakulmaa hyödynnetty taas hienosti Meteor Fallsissa:)
Routella 111 loin muuten oman Secret Baseni, joka tosin ammottaa edelleenkin tyhjyyttään. Secret Baseista puheen ollen, tajusin tässä vähän aikaa sitten yhdistää pelini nettiin, ja yllätyinkin, kun BuzzNav jotenkin päivittyi siinä samalla. Uutiset vaihtuivat, ja lisäksi tuli ilmoitus ”Secret Bases updated” (tai jotain vastaavaa). Siis mitä, pääsenkö noin vain tunkeutumaan tuntemattomien ihmisten Secret Baseihin? Tästä innostuneena yritin löytää mahdollisimman monta kartalleni ilmestynyttä Secret Basea ja otella näiden omistajia vastaan. Tästä erityisen mielenkiintoista teki se, että näillä omistajilla oli usein tosi erikoisia Pokémoneja, joihin ei muuten tässä vaiheessa törmäisi, kuten Volcarona tai Greninja. Yhdelläkin oli tiimissään shiny-Cloyster, shiny-Hydreigon ja shiny-Ninjask! Secret Base-otteluilla tiimini kasvoi roooooimasti, ja kun tähän yhdistää vielä ne Trainer's Eyes -rematchit, joita vaan en voi koskaan ohittaa, niin tiimini oli jotain 15 tasoa ylempänä kuin Normanin vahvin häntä vastaan otellessani :D Hups! Ehkä se Exp. Share olisi sietänyt sulkea... Mutta nyt mä olen ottanut vähän uuden asenteen, enkä välitä pelin "vaikeudesta", vaan ennemminkin otan tavoitteeksi saada tiimini tasolle 100 ennen Liigan Elite 4:ää!! Toimii kai ne tällaisetkin tavoitteet? :DNormanin voitettuani sain HM03-Surfin, ja vihdoin pääsin tutustumaan vesireitteihin paremmin! Tähän väliin semmonen huomautus muuten, että ihan mälsää, kun Wally (ja Brendan/May Lavaridgessa) tarjosivat mahdollisuutta hypätä suoraan Mauvilleen sen sijaan, että sinne seikkailisi itse. Ihan kuin me emme itse osaisi suunnistaa! Kieltäydyin kohteliaasti, ja menin sitten jalkapatikalla määränpäähän :D Surfin saatuani en voinut olla seikkailematta Dewfordin molemmin puolin lähteville vesireiteille, joten sen verran vain surffasin Mauvillesta itään, että sain vastarannalta Good Rodin, ja palasin sitten takaisin ja eikun Slateportista etelään ja kohti aavaa merta!!

Onneksi näiltä vesireiteiltä ei löydy kovin paljoa rematcheja pyytäviä kouluttajia, koska sen verran eestaas niitä menin, että olisi ollut aika tuskaista otella kaikkia vastaan uudestaan haha! Ja kun en vaan osaa olla huomioimatta niitä... noh, tiesin routella 108 sijaitsevan Abandoned Shipin, joten suuntasin kohti sitä. Lähestyessäni määränpäätä kuvakulma kääntyi jotenkin oudoksi ja näinkin edessäni jotain muuta kuin hylätyn laivan. Yllätyksekseni paikan nimi olikin tällä kertaa Sea Mauville (no oikeasti tiesin tästä jo, mutta oli se silti vähän jännää!), ja se oli ilmeisesti joskus jonkinlainen tutkimuskeskus. Nyt paikka oli hylätty, mutta säilytetty luonnonreservaattina, ja hauskasti heti ovensuulla seisoo turistiopas (!?), joka kertoo paikan historiaa. Suosittu turistinähtävyys, ilmeisesti. Käsitys turismista vaan vahvistui, kun sisällä hortoili ties minkänäköistä ihmistä, ihan pikkulapsia myöten. Sen kummemmin en paikkaan päässyt tutustumaan, kun olisi vaatinut HM07-Divea päästäkseen pidemmälle, mutta sainpahan jonkinlaisen kuvan alueesta. Ulkokannella on muuten hauskasti käytetty perspektiiviä hyväkseen! Sen verran olen tästä Sea Mauvillesta kuullut, että kunhan sen Diven saa ja pääsee paremmin syventymään tähän ”side-questiin”, niin on ilmeisesti aika rankkaa ja deeppiä tarinointia tiedossa. Sitä odotellessa.

 

Pian ollaankin jo nykyhetkessä, mutta tässä surffailun lomassa hoidin tietysti yhtä toista tärkeää asiaa: PokéDexin täyttämistä DexNavin avulla. Sainpahan vihdoin Surfilla kohdattavia Pokémoneja pyydystettyä niiltä alueilta, joilla olin jo aiemmin seikkaillut, mutta missannut vesialueet. Myös uutukaisen Good Rodini avulla sain esimerkiksi Petalburgista kalastettua Corphisin ja Wailmerin routelta 110. Routelta 111 näkyi uupuvan vielä Barboach, joten sitäpä lähdin viimeisimpänä metsästämään. Kun mokomaa ei löytynyt, niin piti ihan Internetistä tarkistaa, että esiintyykö sitä siellä lainkaan. Ja toki: Good Rodilla 5% todennäköisyydellä! Otin haasteen vastaan ja ryhdyin sitten ahkerasti kalastelemaan toivoen, että se Barboach sieltä ilmestyisi. Tarttuihan se lopulta syöttiin, mutta sitä ennen törmäsin toiseen iloiseen yllätykseen, nimittäin kullanhohtoiseen Magikarpiin. Ensimmäinen Omega Ruby-shinyni, kappas vain!

 

Nyt olen mielestäni tehnyt kaiken oleellisen ja tarvittavan pystyäkseni jatkamaan matkaa vihdoin ja viimein Hoennin itäosiin ja sitten ylöspäin kohti Fortreeta! Jos jotakuta tiimini mietityttää, niin tältä näyttää tällä hetkellä:
Tämä nyt oli jo X/Y:ssä, mutta kuvakulmien vaihtelu
PokéCentereissä on kiva pieni lisä! Screenillä näkyykin
koko tiimini.

Tyltalis-Altaria, lvl 53
Ohsubame-Swellow, lvl 54
Dirteng-Nuzleaf, lvl 53
Bursyamo-Blaziken, lvl 55
Agehunt-Beautifly, lvl 54
Lovecus-Luvdisc, lvl 62 (tämä oli se X:stä vaihdettu, niin siksi hieman tuota exp:iä kertynyt...)

Olen varmaan ihan liian voimakas tulevia haasteita varten, mutta eipähän tule vaikeuksia :D HM:ien suhteen on ollut vähän vaikeuksia, kun tuntuu, että vain Nuzleaf ja Blaziken niitä oppivat, niin on niiden opettelu ollut aika yksipuolista...

Ja ainiin, sekin piti vielä mainita, että ihan tyhmää, kun ne kaupunkien/kylien ”esittelyanimaatiot” (eli kun luit kylttiä esimerkiksi Oldalessa tai Petalburgissa, niin kuvakulma muuttui niin, että koko alueen näki ikään kuin lintuperspektiivistä) näkyvät jäävän vain noihin alkupään kaupunkeihin...

--------------------

Viikonloppu tarkoittaa sitä, ettei tänään tule erikseen luukkutehtävää, vaan EILINEN, aivan huikean hauska tehtävä, on käynnissä koko viikonlopun. En malta odottaa teidän taiteilujanne:D Ja päivät käyvät vähiin, joten osallistukaahan vielä kun voitte! Palkinnot eivät tule keskittymään pelkkiin shiny-Pokémoneihin, kuten jotkut tuntuvat pohtivan, vaan muutakin on luvassa...

Ihan pian lukitaan myös Avrin ja Munchyn triple battle -tiimit, mutta nopeimmat ehtivät vielä jättämään viimeiset äänensä TÄÄLLÄ.


Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

 1. Miten tuo Altarian japskinimi romanisoituu noin, kun eikös se kirjaimellisesti ole Chirutarisu? Alkupäässä ei pitäisi T:tä kuulua ollenkaan :'D
  Onnittelut shiny karpista, itse en ole pelissä törmännyt vielä yhteenkään shinyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, olet varmaan oikeassa, googlasin tuon Tyltalis-nimen vaan jostain ja menin sillä:D En ole sen kummemmin perehtynyt Pokémonien japskinimiin niin virheitä varmaan riittää.
   Tattis, itsekin vähän yllätyin tuota karpista, mutta taisi jotenkin fish chaining liittyä asiaan, kun samasta kohtaa yritin tuota Barboachia löytää!

   Poista
 2. Oi voi, mä oon vasta voittanut Normanin juuri ikään. En ole ehtinyt koskeakaan AlphaSapphireen sitten viikkoon. En oikeesti tajua, miten voi olla näin kova kiire _koko_ajan.

  Mulla on tiimi pysynyt toistaiseksi aika hyvillä leveleillä, mutta skippaan kyllä kouluttajia aika tavalla matkan varrelta ja Exp. Share on poiskäytöstä. Mutta esimerkiksi paremmalla puoliskollani pokémonit huitelevat jotain tasoa 60 kohta, ja merkkejä on ehkä 7.

  VastaaPoista
 3. Joo, mäkään en ole ehtinyt koskemaankaan OR:ään tämän postauksen jälkeen. Ja tuskinpa ehdin lähipäivinäkään kaiken jouluhulinan keskellä. Mutta onpahan jotain sitten mitä odottaa, kun taas pääsee peliin käsiksi:D

  Haha, meitä on moneen lähtöön! Kyllä tuo Exp. Share vaan aika paljon helpottaa, minkähän takia menivät sitä moiseksi muuttamaan...

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!