Luukku XIX: Mitä tänään syötäisiin, Pokémon?

Suomessa ollaan, kommentteja laitan huomenna! Tämä päivä on ollut kauheaa hässäkkää :).


... miten olisi Dedenne-kakku? Siskoni yllätti minut heti tällaisellä luomuksella, ja kaikkihan ovat jo ihastelleet useita siskoni Pokémon-luomuksia, yhtenä suosikkina tietysti suorastan nerokas Swinub-kakku.

Ihmettelen, että mistä siskoni repii juuri näitä suosikkejani kakkujen aiheeksi, nytkin se oli itse ihan keksinyt, että teenpäs tästä Dedennen, enkä esimerkiksi Lucario-kakkua. Tässäkin oli vaikka mitä nerokkuuksia käytettynä, kuten esimerkiksi metrilakua häntänä, valkosuklaata mahassa ja lisäksi noi korvat on valkosuklaata, jotka on reunustettu lakumaton lakritsilla. Tuo oranssi päällinen oli aika kinuskimaisen makuista, ei ollut siis marsipaania, mutta ei oo hajuakaan että mitä se nyt sitten oli (aa, just kun sain tämän lauseen kirjoitetuksi, sain infon, että kyseessä oli joku fudgekerma-päällinen?). Sisällä Dedennessä mansikka- ja vanilijamascarponetäyte,

Ihan kamalalta tuntui leikata pala kakusta, mutta oli se vaan hyvää. Voi Dedenne-parka. Miten muuten ihmiset lausuu tämän pokémonin nimen? Minulla, siskolla ja poikaystävälläni oli kolme ihan eri tapaa lausua Dedennen nimi :D.

Mutta ettei koko postaus mene pelkäksi Dedenne-höpinäksi, niin laitan tähän oheeseen videon, jonka kuvallisilla ohjeilla voi kokeilla oman Pokémon-lounaan valmistamista!


Erityisesti kohdasta 5:08 alkaa Diglettin ja Dugtrion valmistus ja se näyttää ehkä jopa sellaiselta, mitä tällainen minunlainenkin luova kokki onnistuisi kehittämään kyökissään?


Toisaalta tuntuu aika kamalalta syödä pokémoneiksi naamioituja ruokia. Mutta kyllähän siellä Pokémon-maailmassakin on useampaan kertaan mainittu nuo maanmainiot ruokaviittaukset pokémonien yhteydessä. Kuuluisin ainakin omissa kirjoissani on Farfetch'd, jonka animen pokédex-entry sanoo jotakin sen tapaista, että se on lähes sukupuuttoon kuollut, koska se on erittäin herkullista etenkin purjokastikkeessa. En jotenkin edes pääse yli siitä, että kyseessä on nimenomaan anime, jossa tätä Farfetch'din herkullisuutta mainostetaan.
Myös animesta on hyvin kuuluisana esimerkkinä se S. S. Annen jakso, jossa Ash ja kumppanit haaveilevat paistetusta Magikarpista.


Muita Pokémon-maailman syötäväksi kelpaavia pokémoneja ovat ainakin Basclunit, joiden Pokédex-entry peleissä mainostaa niiden herkulliuutta, Slowpoken hännät ovat tuttuja herkkuja Team Rocketin ajoilta Goldista ja Silveristä, ja Silverin Pokédex-entryssä oikeen sanotaan, että vaikka Slowpoken häntä ei ole ehkä kaikkein ravinteikkaita, sitä on kumminkin miellyttävä pureskella :D. Cherubistakin mainitaan, että se on hyvin makea ja herkullinen.

Tämä seuraava pätkä on aika jännä, nimittäin ote Sinnoh Folk Tales-nimisestä kirjasta Canlave Cityssä Sinnohissa, jossa on kolme erilaista Sinnohiin perustuvaa myyttiä, yksi niistä liittyy pokémonien kalastamiseen ravinnoksi, ja se menee näin:

Pick clean the bones of Pokémon
caught in the sea or stream
Think them for the meals they
provide, and pick their bones clean.
When the bones are as clean as can
be, set them free in the water from
which they came.
The Pokémon will return, fully
fleshed, and it begins anew.

Elikkä kansanuskomuksen mukaan, kun pyydystät pokémon-kalan ja syöt sen, palauta sen puhtaat ruodot takaisin veteen, mistä se on pyydystetty, niin sitten kala palaa henkiin täysissä lihoissaan ja kierto alkaa alusta. (Lisäksi originaalissa japskiversiossa yksi näistä kansantarinoista liittyy ihmisten ja pokémonien välisiin avioliittoihin :O. Englanniksi käännetty versio on hieman kesympi, mutta siitäkin kyllä saa tämän käsityksen varsin selvästi. Huhuhuhuh miksi pokémon on niin siisti!)

Ehkä tähän on hyvä lopettaa tämän päivän jorinat. Menipäs tällainen yksinkertainen kakkujuttu nyt deepiksi.

Luukkutehtävä

Vuorossa on jälleen koko viikonlopun mittainen tehtävä! Nyt siis kaikki osallistumaan, sillä päätin, että palkitsen tämän tehtävän parhaan luomuksen paitsi isolla pistesaalillaa, MYÖS extra shiny-pokémonpalkinnolla peleihin.


Elikkäs, olipa kerran Diglett...


... vaan miltä näyttää Diglettin mystinen, synkkä, kenties ikuisiksi ajoiksi mysteeriksi jäävä todellisuus maan alla? 
Kiitos Jonskin liian hyvän idean Diglett ja Dugtrio-postauksessa, tehtävänäsi on piirtää meille omaperäisin Diglettin maanalainen vartalokuva! Älä hermoile piirrustustaitojen tasoa, koska meille kelpaa Munchyn kanssa ihan pelkästään se idea. Piirrä siis kuva, lataa se johonkin kuvapalveluun kuten imageshackiin tai tinypiciin, ja lähetä linkki TÄNNE!

Ja vielä ehtii äänestää Pokémoneja Avrin ja Munchyn triple otteluun TÄÄLLÄ.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

 1. Vau! Upee kakku! :) Niin on kyllä tuo Swinub-kakkukin.

  VastaaPoista
 2. Ohhoh! Juuri tuon kaltaiset kakut, jotka esittävät jotain muuta kuin ihan tavallista syötävää kakkua, on jotain jotka pistää hiljaiseksi. Ne on usein niin hienoja että ei niitä kehtaa syödä, mutta kuitenkin syötäväksi monet on tarkoitettu ja olisi kurjaa heittää sellainen hukkaan :C Vaikeaa. Tosi hieno kuitenkin ja varmasti maistui oikein hyvältäkin!
  Mitä Dedennen nimeen tulee, lausun sen ihan niin kuin se kirjoitetaan (samalla lailla kuinka japanilaisetkin sen lausuu). Vieroksun hieman sen englannin kielistä ääntämistä joka on jotakuinkin "Dedennei". Mitään vikaa siinä ei periaatteessa ole, mutta kun suomalaisten suuhun japanilainen lausuminen sopii paremmin ja on dubbia tosi hassua kuunnella kun näyttelijät yrittää lausua sen oikein :'D Jokainen lausutkoot miten haluaa, ei siinä mitään. Meitä on moneen veneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun taidot ei kyllä näihin riittä, mutta sisko osaa loihtia näitä. Tai no kerran taisin jonkun Swinub-leivoksen tehdä, mutta siinä mun pokémon-leipomukset onkin. Ja oli hyvää, mutta oli kyllä aika sääli syödä! :(
   Mä lausun sen aika suomalaisittain (ehkä myös japanilaisittain?) Dedenne. Se kuulostaa jotenkin söpöltä :D. Noi lausumiset on kyllä aika jänniä, kun esimerkiksi Growlithen nimen lausun ihan eri tavalla kuin poikaystävän perheessä natiivit englanninkielen puhujat ja sitten toisaalta ne lausui jotkut pokémonit ihan super hassusti, jos vertaa esimerkiksi jenkkidubin esimerkkiin :D.

   Poista
 3. Hei muuten noista kalenterin palkinnoista: Mulla ei ole tällä hetkellä oikein mitään Pokemon-pelejä joten jos sattuisin voittamaan Shiny-pokemonin, en tekisi sillä oikeastaan mitään, koska sitä ei voisi antaa minulle. Tai siis kun olen juuri pari päivää sitten muuttanut omaan kotiin ja kaikki tavarat on ihan sikin sokin uudessa ja vanhassa asunnossa, niin mulla ei ole hajuakaan missä kaikki mun pelikonsolit ja pelit ovat.

  Joten jos sattuisin voittamaan Shinyn, niin voisiko sen jotenkin vaihtaa tai jotain muuta? Koska en pysty tällä hetkellä vastaanottamaan sellaista itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenterissa on paljon muitakin palkintoja, lähinnä palkinnot ovat tosiaan kaikkea muuta kuin shinyja. Shinyja on kumminkin useampi jaossa ja tästä tehtävästä saa paras idea extra-palkinnoksi shinyn :3. Jos sattuisit voittamaan, niin voin kyllä odottaa, että saat kaikki nippelit ja nappulat kuntoon (vaikka se veisikin aikaa), mutta valitettavasti jos joku sellainen sattuu voittamaan shinyn, jolla ei pelejä ole lainkaan, niin joudun antamaan shinyn eteenpäin seuraavaksi parhaalle. Kumminkin itse kalenterin "pää"palkinnot ovat jotain aivan muuta :).

   Poista
  2. Okei, hyvä tietää. Ajattelin vain etten tee Shinylla oikein mitään, niin voisin luovuttaa sen jollekulle muulle. Mutta jään odottelemaan innoissani että mitä nuo muut palkinnot mahtavat olla. :)

   Poista
 4. Itseasiassa nyt kun luin ylempää anonyymia, täytyy sanoa itsekkin että jos sattuisikin voitto kohdalle, niin voisin melkein suoralla luovuttaa voittamani shinyn (jos näin kävisi) vaikka toiseksi tulleelle. Uskon aika vakaasti omistavani kyseisen shinyn jo ennestään, on se sitten mikä tahansa.. Noita kun on jokunen tullut vaihdettua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no katsotaan ;-). Tosiaan, itse pääpalkinnot ovat muuta kuin shinyja, mutta me jaetaan muutama shiny-extrapalkinto kumminkin!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!