Luukku II: AlphaSapphire - Osa IV: Kehityskertomuksia

Ja näin aukeaa luukku numero 2 blogissa! Muistakaahan käydä äänestämässä pokémoneja mun ja Munchyn sunnuntain otteluun täällä, ja luukkutehtävä löytyy kirjoituksen lopusta. Ei muuta kuin pisteitä keräämään :-)!


Viime kerralla Hoennissa Nincadani päihitti yksikseen Brawlyn Fighting-pokémonit kiitos Sand-Attackin tuhoisan voiman. Brawly vähän vihjaisi, että Steven saattaisi hengailla Granite Cavessa ja häntähän mä tulinkin tälle saarelle tapaamaan alunperin.


Vaan Granite Cavessa iski aivan kamala pettymys, nimittäin koko mesta on aivan muuttunut ja ennen kaikkea LYHYT. Luulin pääseväni tutkimaan pimeää luolastoa, mutta noup, tässä luolassa on mulle tarjolla sisäänkäynti, joka johtaa aika lailla suoraan Stevenin luo. Steven on... ehkä vähän kumma. Mä en oo ikinä oikein ymmärtänyt näitä mystisiltä vaikuttavia hahmoja Pokémonissa :D. Steven katselee siinä seinäkuvitusta Primal Kyogreesta ja puhuu sellaisista asioista kuten siitä, miten legendaarisen pokémonin valtavat voimat olivat ihmiskunnalle uhka. Ooh, tästä mä oikeastaan haluaisinkin kuulla oitis lisää! Tulee heti mieleen ne hautakivet ja Yveltal Pokémon Y:ssä, ja se, miten Yveltal imi elämänvoimat kaikilta. Hurr. Steven myös pohdiskelee ääneen, että Primal-muoto eroaa jotenkin mega evoluutiosta... mutta miten, se on vielä mysteeri ainakin mulle. Steven saa multa kirjeensä, päivän hyvä työ tehty, Avrin vapaa maili kiittää ja kuittaa ja ottaa Steveniltä palkaksi Steel Wing-TM:n. Kiva, harmi vaan ettei kukaan mun pokémoneista opi sitä. Olisihan se nyt ollut liian paljon toivottu, että joku pokémonini oppisi jonkun hyvän liikkeen.


Tarkoitatko sä nyt mun joka toisella vuorolla laiskottelevaa Slatkothia ja ehkä kahden HP:n verran vauriota tekevää Nincadaa...?


Luolassa on turha lymyillä, vaikka koetinkin etsiä Aronia ties kuinka kauan, enkä löytänyt sitä lopulta millään :/. Hmmm. Suuntasiin siis takaisin Mr. Brineyn paatille ja kuinka ollakaan, mun hyvänpäivän työt eivät lopu kirjeen kuskaamiseen, vaan Avrin postipalvelun seuraava tehtävä olisi kiikuttaa Devon Partsit Captain Stern-nimiselle henkilölle. Muutoinhan kapinoisin moista orjuuttamista vastaan (ei se BuzzNav nyt kaiken tämän työn arvoinen ollut :D!), mutta toisaalta tää tarkoittaa, että pääsen Slateport Cityyn ja pois pieneltä Dewford Islandilta.


Tämä rantaroute ennen Slateport Cityä oli yksi paikoista, joita odotin kovasti. Hiekkaranta, wooh! Mutta tätä rantahökkeliä lukuunottamatta koko ranta on aika pettymys. Tuntuu jotenkin tosi laiskalta ja suoralta käännökseltä Rubysta ja Sapphiresta näihin remakeihin :(. Nautin kovasti noista katu-uskottavista Thug-kouluttajista tuolla rantamajalla :D.


Pettymykset jatkuivat Slateport Cityssäkin. Ainut sellainen oikein hyvän mielen juttu oli se, että täältä löytyi Contest Hall, joten se tarkoittaa sitä, että Contesteja ei ole pelkästään isketty sinne Lilycove Cityyn. Slateport Cityssä kaikki paikat ovat oikeastaan kivannäköisiä, talot ja toi markettialue on symppis, mutta... tää kaupunki saisi olla jotenkin tiiviimpi. Musta tuntuu, että kaikki on heitelty vähän sinne tänne ja kokonaisuudessaan Slateport Citystä jäi sellainen läpikulku-kaupunki-fiilis. Pokémon Fan Club oli kuitenkin tosi kivasti sisustettu (musta nää talojen sisustukset on huomattavasti paremmat kuin aiemmissa peleissä) ja sain joltain naiselta sieltä Soothe Bellin. Jos pokémoneja olisi oikeasti, niin mä varmaan roikkuisin jossain Pokémon Fan Clubilla kaiket päivät ♥,


Tehtävänäni oli etsiä Captain Stern käsiini, mutta laivavarustamosta annettiin vaan "ei oo:ta"... Kuulemma Captain Stern tykkää viettää aikaansa (ehkä turhankin paljon) Oceanic Museumissa.

Mähän oon oikein kova Pokémon-maailman museoiden ystävä ja musta niihin saisi panostaa peleissä yhä enemmän! :D Pidän sormet ristissä, että se taidegalleria Lilycove Cityssä on vielä olemassa! Siellä oli niin mukava musiikkikin, jonka remakea odotan innolla. Jotenkin oon aina innoissani, kun pääsen tuhlaamaan rahaa turhuuksiin, kuten tähän museolippuun.


Oceanic Museum on täynnä Aqualaisia, ja löytyy sieltä se Captain Sternkin, joka on hakemassa ilmeisesti vähän inspiraatiota työhönsä pällistelemällä S.S Annen miniatyyria. Team Aqua havittelee kumminkin kovasti niitä Devon Partseja, mutta Slakothin laiska mutta tehokas Hammer Arm pitää Carvanhat poissa mun kimpusta.


Tää on jotenkin hieno kohta, kun Archie marssii paikalle... tosin, oon sitä mieltä, että tää on varmasti vakuuttavamman näköinen OmegaRubyssa, koska musta Maxie nyt näyttää vähän vakuuttavammalta kaverilta kuin tää sukelluspukuun ja merimieskoruihin sonnustautunut piraatti. Tosin jollain tapaa musta Archie näyttää kumminkin aika coolilta... :D........ hei apua, onks se tosi paha juttu, jos musta tää pelihahmo ja sukelluspukuhäiskä on jotenkin tosi karismaattinen?! Apua. Kumminkin, iso kädenpuristus siitä, että ainakin _jotain_ on ilmeisesti tehty mun mielestä alunperin aivan karmealle pahistiimin tavoitteelle AlphaSapphiressa. En tiiä OmegaRubysta taaskaan mitään, mutta tää Team Aquan höpötys on nyt muotoiltu vähän paremmin, eikä se enää kuulosta siltä "hukutetaan kaikki!!1"-touhulta. Vaikka kai se edelleen juuri sitä on... Mutta Archie antaa hyvän puheen siitä, miten kaikki elämä on lähtöisin meristä, mutta miten ihmisten kasvavat resurssit kuluttavat ja saastuttavat meriä, eikä kärsiöinä ole pelkät ihmiset vaan myös viattomat pokémonit ja jotain asialle on nyt tehtävä. Tää kuulostaa itse asiassa aika järkevältä ja hyvältä! Missä voi liittyä Aquan jäseneksi? Archie myöntää tappionsa tänään ja Team Aqua poistuu keskuudestamme... toistaiseksi. Kapu Sternkin siitä sitten painuu töihinsä ja nyt tajusin, että unohdin mennä katsomaan sen laivanrakennushallia sen tarkemmin... täytyykin palata takaisin jossain välissä!


Tässä kohtaa mun pitäisi varmaan kertoa tarina, miten sain Contest Passini joltain hyperaktiiviselta Contest-staralta ja kuinka minusta tuli suuri tähti, mutta ajattelin jättää kertomuksen aivan omaan kirjoitukseensa, sillä onhan Contesteista paljon puhuttavaa. Sen sijaan, sanon, että nää Pokémon-maailman lapset on ihan samalla tasolla mun kanssa! Etenkin tuo museolapsi, joka sanoo, että hän haluaisi oman meri-pokémonin, koska niitä olisi siisti ja kiva halia. I FEEL YOU CHILD, HALUAN WAILMERIN ;___;.


Halusin matkata eteenpäin ja jättää Slateport Cityn taakseni, koska kyseessä oli mulle henkilökohtaisesti ainakin jonkin tasoinen pettymys... mutta se pettymys unohtui ihan saman tien, kun astuin Route 110:lle :O. Toi Cycling Road näyttää upealta tuolla ja ensimmäistä kertaa aikoihin, en malta odottaa, että saan polkupyörän pelissä! Oon 3. generaatiosta lähtien ollut enemmän lenkkitossu-tyyppiä, mutta nyt pyörä mulle heti paikalla tänne.


Jos olin unohtanut jotain, niin se jokin oli Trick House! ÄÄ! Rakastin alkuperäistä Trick Housea, se oli aivan ihana, eikä ainakaan toistaiseksi uudistettu Trick House jättänyt mitään kaipailujen varaan :3. Joskin, pääsin tekemään vain ensimmäisen puzzlen, sillä seuraava vaatikin jo Rock Smashia... jollaista minulla ei ole ;__;.


Tapasin taas Brendanin, joka halusi otella. Ottelu oli muuten ihan pirun vaikea, vaikka olin valmistautunut siihen mielestäni hyvin kaiken maailman held itemeillä sun muilla. Wailmer nyt oli ihan lastenleikkiä, mutta Brendanin Combusken ja Shroomish olivat kamalia vastustajia... etenkin, jos yksi pokémoneistasi iskee vain joka toisella vuorolla -_-. Jos kaipaa peliin vastusta, niin suosittelen kokeilemaan Nincadaa ja Slakothia ilman Exp. Sharea! Ainakin mun pokét ovat olleet aika ali-levelisiä tähän asti koko ajan...


Mutta hei, vastoinkäymisten jälkeen asiat voivat vaan nousta, ja niinpä Slakothini päätti sitten kehittyä ottelun päätteeksi Vigorothiksi! Tää oli tosi ihana yllätys, koska en muistanut yhtään, millä tasolla Slakoth oikein kehittyy ja en halunnut sitä tarkistaakaan. Vigoroth on mun mielestä vallan ihastuttavan näköinen pokémon, tuollaiselta kun saisi ison halin, niin olisin onnellinen (no kyllä mä nyt varmaan muutenkin olen, vaikka en sitä halia ikinä saisikaan). En oo kumminkaan kertaakaan käyttänyt sitä yhtään missään, ja vaikka Slakothia treenatessa meinasin, että ei tämä laiskiaispokémon kyllä lopulliseen tiimiin jää, niin en kyllä oo varma voinko laittaa tollasta karvanaamaa PC:lle :3. On jotenkin hassua, miten hyvältä kerrassaan tuntuu, kun saa iskeä joka vuorolla vihua kuonoon.

Brendan muuten sanoi, että oli tosi YLLÄTTÄVÄÄ, että voitin... No oli se yllättävää mullekin, mutta saisi kyllä jättää noi kommentit toiseen kertaan, mokomakin >:D. Jatkoin kumminkin etiäpäin, sillä tiesin olevani pian Mauville Cityssä...


... Vaan mikäs perkule se tämä on?? :O... Multa ihan leuka lipsahti, kun näin tän Mauville Cityn, joka on aika... uudistunut.
Tämä ei taatusti ole se Mauville City, jossa minä olen entuudestaan tepastellut, ja en tiiä oonko koko pelin aikana ollut niin innoissani, kuin Mauvillea tutkiessa! Uteliaisuutta herättää vielä New Mauville -ja Sea Mauville-nimet, jotka vilahtavat aina silloin tällöin ihmisten puheessa, mutta joista en vielä tiedä m-i-t-ä-ä-n. Parhautta! Ensimmäiseksi Mauville Cityssä kohtaan Wallyn ja hänen setänsä, ja siinä samassa muserran Wallyn unelmat salin haastamisesta kukistamalla hänet pokémon-ottelussa. Wallyn teemamusiikki on muuten tosi kiva ja sympaattinen, tykkään. Sain Wallyn sedältä vielä Rock Smashin, joka onkin taas päivitetty HM:ksi, olin jo ehtinyt unohtaa että se oli HM näissä peleissä.
Kumminkin, takaisin itse Mauville Cityyn ja sen tutkimiseen. Mauville on nyt täynnä myyntikojuja, sieltä löytyy iso food court (joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on jotenkin siisti) jossa voi otella XY:n Lumiose Cityn tapaan ravintola-otteluita ja katolta löytyy näpsäkkä viheralue, jossa joku kumma hyypä vain pysäytti mut yks kaks ja antoi Nuggetin lahjaksi ja painui tiehensä (varastettua tavaraa :D?). Varsin miellyttävä kaupunki! Tosin panin merkille, että asukkaat tuntuvat olevan paikoin aika masentunutta sakkia. Tuolla viheralueellakin salkkumies puhuu kaihoisasti, miten hän koulussa lintsasi tunneilta, mutta töissä niin ei voi enää tehdä ja PokéMart-myyjä ei pysty nauttimaan vapaapäivästään, koska on niin masentunut seuraavan päivän töistä. Realismia ihmiset.
Kojujen keskellä oli tuollainen mukava mies, joka kertoi, miten hänen piti lopettaa yritystoimintansa "syistä jotka eivät oikein edes kuulu minulle", mutta hänellä oli hiukan ylimääräisiä palkintoja yritystoiminnasta jäljellä ja näin sain häneltä Treecko-, Torchic- ja Mudkip-nuket Secret Basea varten (kunhan pääsen sellaisen rakentamaan). Kun luin suljetun liiketilan kyltin, paljastui että paikka oli vanha Game Corner! D: Rest in peace, Game Corner ♥. Sinun vaikutuksestasi olen todellakin armoton uhkapeluri tätä nykyään, kun minua ei lapsena suojeltu uhkapelien vaaroilta Redissä ja Bluessa.


Kerta Wally ei päässyt salille kokeilemaan onneaan, niin jotenkin mulle tuli sellainen olo, että mun täytyy nyt mennä ja päihittää Wattson ihan ensi tilassa... se on ikään kuin jotenkin mun kohtaloni! :D Wattsonin re-design on aivan mahtis, ovat tosi hyvin kehittäneet tästä naurunremakoita päästelevästä miekkosesta tollasen kammottavan turistipaitoja käyttävän ilmestyksen... ja tää lookki sopii Wattsonille hienosti, imo.


Sen sijaan Wattsonin pokémoneihin ei voi olla tyytyväinen kukaan, eihän? Missä kummassa on Manectric? Tai edes Electrike, jos ei muuta? Ehei, Wattsonilla on Magnemite, Magneton ja Voltrob, joista Voltorb oli mulle pahin vastustaja :D.

Vaan vaikka nyt koko ajan mollaan Nincadaa, niin paitsi että se voitti viimeksi Brawlyn yksin, niin se myös päihitti ypöyksin Wattsonin kaikki pokémonit 0__0. Onhan Ninja tietysti puoliksi Ground-tyyppiä, mutta siltikin, tuo rääpäle pärjäsi Magnetonin Magnet Bombia ja Voltorbin alati voimistuvaa Rolloutia vastaan käyttämällä sellaista "mahti"-liikettä kuin... Mud-Slap. Onko Nincada kaikkien aikojen yllättävin pokémon?!


Vaan tämän ottelun jälkeen en ollutkaan ylpeä Nincada-kouluttaja, sillä Nincada kehittyi Ninjaskiksi ja samalla sain Dynamo Badgen itselleni. Hurraa! Alunperin en ollut varma, halusinko pitää edes Nincadaa kauaa tiimissä, vaan otin sen todella kokeiluhenkisesti mukaan. Mutta oon aivan hullaantunut siihen ja Ninjaskiin, vaikka Nincada olikin surkea otteluissa - lukuunottamatta näitä ihmeellisiä poikkeuksellisia venymisiä kahdessa viimeisessä saliottelussa. Onko muuten teillä ollut tällaista, että joku susisurkea pokémon on yllättänyt otteluissa jossain kummassa paikkaa teidät täysin? Dynamo-merkin värit on niin hienot, ja näihin kehittäviin tunnelmiin on hyvä lopettaa ja siirtyä tämän päiväiseen luukku-tehtävään...


Luukkutehtävä


Tehtävä on... Who's that Pokémon? Alla näet pienen preview-kuvan pokémonista ja sinun tehtäväsi on kertoa tai ainakin arvata, mikä pokémon on kyseessä!

Oliskohan se Jigglypuff ylhäältä päin kuvattuna?!
Vastaukset TÄNNE!

Huomenna luvassa uusia kujeita...


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

14 kommenttia:

 1. Vau, kaikki on kyllä edelleen tosi upean näköistä.
  Ite aloitin vasta eilen Alpha Sapphiren. Se tosin harmitti kun kasvatin toista Wurmplea ja siitäkin tuli Silcoon. Onko se ihan sattumaa, tuleeko siitä kumpi?
  Noh, Silcoon on osoittautunut yllättävän vahvaksi.
  Vastaan tuli myöskin shiny Shroomish ja sain sen kiinni. Eka shiny koskaan <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea pelistä! Joo, se on vähän sattumaa, että mikä siitä Wurmplesta kehittyy :/ Mäkin pidin hetken Wurmplea mukana, ja olisin toivonut siitä Cascoonia, mutta sitten siitä tulikin Silcoon. Olisin ehkä pitänyt sitä tiimissä vähän kauemmin, jos olisi ollut Dustox.

   WOW mikä tuuri :O! ÄÄ, mä haluun Shiny Wailmerin! :D

   Poista
 2. Sain sitten eilen tuon AlphaSapphiren ja oikeaan osoitteeseen tuli. ^^ Kaksi salia ollaan menty ja nyt ollaan Slateportissa. Itsekin valitsin Treeckon ja sen nimeksi annoin Ivy. Kontrolleihin piti aluksi vähän tottua, mutta on kyllä muuten mahtava peli. Grafiikat on nättejä ja musiikit suurimmalta osin onnistuneita (harmi kun tuo Wild Battle ja Gym Leader Battle-teemat eivät tässä iske niin kovin kuin alkuperäisessä, mutta Trainer Battle ja Aqua Grunt Battle-musiikit ovat ihan loistavia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, hyvä että sait pelisi! Mäkin tuppaan melkein aina hiipimään, vaikka vaan koettaisi kävellä normaalisti ^^'. Treecko on kyllä kiva startteri, etenkin kun ajattelee Ashin Treeckoa/Sceptileä, jolla oli mukavasti luonnetta :3. Sä oot varmaan jo mennyt mun ohi oikein kunnolla näissä peleissä :D.

   Poista
 3. Tyhmää, kun Wattsonilla on vaan nuo tylsät pallo poksut! Manecrtic olis saanu olla siinä ainakin. Onnea Ninjalle kehittymisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin >:(. Olisi nyt ollut ees joku Plusle tai Minun, jos mukamas Manectric on liian haastava salijohtajalle nykyään... Kyllä nyt joku Hoenn-poké pitäisi olla! Ja kiitosta!

   Poista
 4. Aikamoinen yllättäjä tuo Nincada. Mulle on käynyt vähän samalla tavalla HeartGoldissa Spinarakin kohdalla. Luulin että se olisi ihan surkea ötiäinen, mutta se pisti viholliset siististi nippuun kerta toisensa jälkeen. :D Tällä hetkellä se on jo Ariados ja sen voittoputki jatkuu edelleen! Eikä sillä ole edes mitään ihmeellisiä iskujakaan. Leech Life on sen ykköshyökkäys ja kyseisen iskun power on vaivaiset 20!! Go Ariados! :D

  Aikamoinen pettymys nuo Whattsonin pokemonit tosiaan... Olisi sillä pitänyt olla edes Electrike... Se taisi olla vielä sen ykköspokemon Animessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OOo, jee, ehkä ötököistä onkin sitten johonkin?! Musta tulee varmaan pian pelkkä Bug Catcher :D. Ariadosillla on muuten tosi symppis se overworld-sprite HG/SS:ssä. Käytin itsekin sitä alkutaipaleilla jonkin verran. Onhan Spinarak aika söpö noin muutenkin :3.

   No niinpä :(. Tunnen oloni huijatuksi. RAHAT TAKAS! :D

   Poista
 5. Kyllähän New Mauville-nimi alkuperäisissäkin peleissä oli. Surfin saamisen jälkeen kun palasi Mauvilleen sai Wattsonilta tehtävän surffailla sinne sulkemaan generaattori. Sea Mauvillekin löytyy pelistä, mutta eri nimellä ja sitä on ORAS:ssa muutettu aika paljon. ;)

  Huomista odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi oli vähän huonosti muotoiltu toi lause noin kokonaisuudessaan, tarkoitin siis että Sea Mauvillesta ei ole mitään hajuakaan ja samalla, että New Mauvillesta en tiedä mitään vielä tässä pelissä ^^'. Mutta hei cool, jos toi Sea Mauville on joku uudistunut vanha paikka :D... en malta odottaa!

   Poista
 6. Pakko vaan kommentoida tähän, että vedin hermoraivarit Mauvillessa. :I Mitään en sieltä löytänyt ja mitään en sieltä löydä vieläkään, pahempi kuin Lumiose. Hyvä että jotkut tykkää kuitenkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aawwh, voi ei :D! Ehkä mun turkulaisuuteni näkyy Mauvillessa, koska musta se on näistä suurkaupungeista ehkä helpoin navigoida. Se on yksi iso neliö, jonka ympärillä on kaikki... vähän niinku neliökaavoitettu Turku :D. Mut Lumiose Cityssä mulla menee hermot, se on ihan mahdoton sokkelo. Uskomatonta, et vaikka kaupungissa on kolme Pokémon Centeriä, niin ees yhden löytäminen on aina työn ja tuskan takana...

   Poista
 7. Minäkin kommentoin nyt, kun pääsin itsekin vihdoin Mauvilleen! Ensimmäinen ajatus oli, että voi ei, tännehän eksyy... enkä löytänyt edes PokéCenteria aluksi! Taisin kavuta ne portaat moneen kertaan ennen kuin tajusin että sinne keskellekin pääsee, hups. Että vähän sokkeloinenhan se on, mutta muuten tykästyin kyllä kaupunkiin! Ne pikkuset kojut on tosi hauska idea, ja se Food Court (eikun mikähän se nyt olikaan) on kans hauskan tuntuinen juttu! Itsellekin tuli kyllä aika surullisennostalginen olo tuosta Game Cornerin suljetusta tilasta, mutta pointsit kotiin siitä, että kuitenkin toivat sen jotenkin esille.

  Wattsonin tulen kokemaan varmaan myöhemmin tänään, kun palaan pelin ääreen ja haastan ukkorähjän otteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin kesti hiukan tajuta, että sinne keskelle tosiaan pääsee, mutta kuten jo yllä sanoin, niin musta Mauville tuntuu kamalan kodikkaalta ja kivalta :3. Toisin kuin Castelia City tai Lumiose City. En odottanut Mauville Cityltä yhtään mitään, joten oli kiva, että mut yllätettiin näin isosti!
   Joo, se oli Food Court! Mulle tuli siitäkin mieleen Turku, kun pari vuotta sitten siellä lanseerattiin tällainen kansainvälinen Food Court-mesta kauppakeskuksessa hahahahaah Turku going international. Hahaha ehkä Mauville City = Turku??!

   Game Corner for ever in our hearts :'(.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!