Luukku XI: Lempi-Pokémonina Munchlax

Ajattelin tänään vähän avautua yhdestä kaikkia Pokémon-faneja yhdistävästä tekijästä: lempi-Pokémonista! Jokaiselta sellainen enemmän tai vähemmän löytyy, vaikkei välttämättä Pokémon-fani olisikaan... näin ollen myös itseltäni löytyy sellainen, useampiakin! Yksi on kuitenkin ylitse muiden, ja nimimerkistäni on varmaan helppo päätellä, mistä Pokémonista on kyse: Munchlaxista tietysti!

Munchlaxin olemassaolo julistettiin virallisesti toukokuussa 2004 (piti ihan tarkistaa!) - voitteko kuvitella, että siitäkin on jo yli 10 vuotta! Aika rientää... Itse en tosin aivan tuona samaisena hetkenä Munchlaxista tiennyt, sillä en ollut yhtä aktiivinen tietokoneen ja Internetin suurkuluttaja kuin nykyään. Varmaan meni jokunen tovi, ennen kuin opin Munchlaxin olemassaolosta. Sen kuitenkin muistan, että tämä tapahtui Lasten Planeetta -nimisen lehden avulla, jossa oli erillinen artikkeli Munchlaxista ja tuolloin tulevasta Salaperäinen Deoxys (Destiny Deoxys) -leffasta. Ajattelin, että ”vautsi, uusi Pokémon, onpa makeeta!” sen kummempia ajattelematta, ja vasta myöhemmin ymmärsin Munchlaxin itsensä hienouden haha! Artikkeli kutsui Munchlaxia vielä japanilaisittain Gonbeksi enkä kyllä yhtään muista, tuliko sen sukulaisuus Snorlaxin kanssa siinä lainkaan esille. Jos tuli, niin minä vähän tyhjäpäisenä tajusin sen kuitenkin vasta myöhemmin.

Snorlax ei ole koskaan ollut yhtä iso suosikki minulle kuin Munchlax! Munchlaxissa vain on jotain enemmän – ehkä sen pienempi koko tekee siitä jotenkin... aktiivisemman (?) oloisen kuin Snorlax haha! Siksi ehkä samaistunkin Munchlaxiin paremmin, sillä itsekin osaan olla joskus tosi tosi laiska ja syöminen on yksi lempiharrastuksistani, mutta en mä takapuolellani jaksa koko päivää kuitenkaan istua, tai olla möllöttää liian pitkiä aikoja. Ja onhan Munchlax tosi vekkuli veijari myöskin, mikä nähdään jo sen ensiesiintymisessä Salaperäinen Deoxys -leffassa, vaikka taitaakin luoda tahatonta komiikkaa syöpöttelyllään... En kyllä osaa tai pysty kovin tarkasti erittelemään, että miksi juuri Munchlax on minulle se ykkös-Pokémon, mutta jotenkin hassusti näin on päässyt käymään!


Onhan minulla vuosien saatossa ollut muitakin lemppareita, esimerkiksi alkuperäisten 151 Pokémonin aikaan top kolmoseni oli aina ja ikuisesti Lapras, Ponyta ja Eevee. Nostalgian lumossa ne säilyvät edelleenkin tietynlaisina lemppareinani. Luonnollisesti myös uudet generaatiot tuovat aina uusia lemppareita lisää. Mutta se, miksi Munchlaxista on tullut pelkän lemppari-Pokémonin sijaan ”mun juttu”, johtuu paljolti varmaan ajoituksesta. Munchlaxin ilmestymisen aikoihin, vuosi sinne tänne, uskoisin ottaneeni jonkinnäköisiä ensiaskeleita Pokémon-aiheisten nettisivujen maailmaan, ja kiertelinkin erinäisiä chatteja, foorumeja ja fanisivuja, ja taisinpa luoda omankin Pokémon-fanisivun (köh, MM, köhköh). Tietyillä sivuilla, erityisesti foorumeilla tai vastaavilla, luo väkisinkin itselleen tietynnäköisen identiteetin jo pelkällä nimimerkin valinnalla – itse loin tuolloin Munchyn, yhdessä Munchlax Manian kanssa. Uusi Pokémon (= Munchlax) ja uusi ilmiö (= Pokémon-fanitus Internetissä) vain natsasivat jotenkin yhteen minun kohdallani, ja siitäpä se vähän niin kuin lähtikin. Tietysti tämä on ollut vain kaiken alku ja juuri, ja moni muukin seikka on vaikuttanut Munchlaxin säilymiseen lempparinani – oikeastaan tässä vuosien varrella se titteli on vain vakiintunut entisestään! Se on kuitenkin hassua, miten moinen Pokémon on ikään kuin juurtunut minuun, enkä usko pääseväni siitä enää koskaan eroon :D En kyllä haluakaan, koska Munchlax on the boss!!

Miettikääpä, jos kulkisin vaikka tässäkin blogissa juuri nyt jollain muulla nimimerkillä! Tuntuisi jotenkin oudolta, eikö? Jos Munchlaxia ei olisi, se voisi olla todellisuutta. Ehkä mä olisin joku Ponyta-Boy tai Lapras-Man Kanton lemppareideni kunniaksi. Paljastettakoon, että joskus penskana, kun olin vielä taiteellinen ja piirsin niinsanottua Pokémon-fanartia, signeerasin kuvat nimellä "Light Eevee". Tiedän, olin tosi luova silloin. Mutta ehkä se olisi voinut vakiintua käyttäjänimekseni Munchyn sijaan, ja silloin Eevee olisi tunkeutunut syvälle identiteettini sisimpään. Huh, onneksi on Munchlax!

Sellainen random fakta muuten vielä, että kokeilin joskus aikoinaan Pearl-pelissäni EV-kouluttaa kokonaisen tiimin täynnä Munchlaxeja, mutta totesin myöhemmin, ettei sellainen ihan ollut minun juttuni, vaikka kuinka kyseisestä Pokémonista pidänkin... toisaalta nyt kun mietin, niin olisi ollut aika magee tiimi.

Vähän on syöpöttelypainotteisia nämä Munchlaxin kuvat...

Olisi kivaa kuulla muiden mielipiteitä Munchlaxista! Tai juttua omista lemppari-Pokémoneista! On aina mielenkiintoista kuulla, miksi joku tietty Pokémon on noussut korkeammalle korokkeelle kuin muut eri henkilöiden silmissä.
...ja oikeastaan tuon sanottuani voisinkin yhdistää tämän ajatuksen päivän joulukalenterikisaan! Siispä:

Luukkutehtävä


Kerro, mikä on lempi-Pokémonisi, sekä perustelut/tarina sille - miksi juuri tämä Pokémon on lempparisi!?
Pisteitä ropisee jo osallistumisesta, mutta bonuspisteitä on luvassa parhaille ja perustelluimmille tarinoille:)

Käy jättämässä vastauksesi TÄNNE.

Ja vielä on muutama päivä aikaa ennen kuin viikonloppu ja double battle yllättää, niin minulle ja Avrille voi äänestää tiimi-Pokémoneja TÄÄLLÄ.


Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

12 kommenttia:

 1. Light Eevee, Light Eevee... Kuulostaapa niin perhanan tutulta, paitsi en yhtään ihmettele pyörittyäni Suomen pokemonpiireissä niin pitkään. Pyörititkö koskaan hoitolaa tai pyöritkö muuten hoitolapiireissä? :D

  Jottei mene liikaa aiheen vierestä, niin Munchlaxista en välitä valitettavasti kovinkaan paljoa. Enemmän tykkään siitä kuin Snorlaxista, mutta ei mene suosikikseni vauvapokemoneista (105-kiloinen vauva, wat). Tietty Munchlax erottuu ehkä omaksi edukseen enemmän siitä, että esiintyi animessa paljon ja tätä kautta jäi kyllä hyvin mieleen pokeblockien ahmijana.

  (Tulen jotenkin aina kateelliseksi kun porukka osaa kunnolla perustella lempparejaan, mulla tuntuu monien kohdalla johtuvan syyt ihan vaan siitä, että tykkään designista ja kokonaisuudesta. Turhan pinnallista? D:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kyllä mä joskus yritin osallistua hoitolatoimintaan ja oli mulla kyllä omakin jonkin aikaa, mut ihan Munchyna mä taisin silloin jo liikkua. Light Eevee nyt ei ole kyllä yhtään omaperäinen nimi (ei sillä ettäkö "Munchy" olisi!), joten voi olla, että moni muukin on ollut yhtä "luova" nimimerkin keksimisessä kuin minä:D

   Haha, Munchlax on oikea jättivauva! Se on kyllä totta, että se on saanut yllättävän paljon aikaa parrasvaloissa, paitsi animessa niin myös mangassa sun muissa. Vaikka suurin rooli, minkä se on niissäkään saanut, on kuin onkin ahmatti!

   Ei ole pinnallista lainkaan! Monen muun mun lempparin kohdalla on kyse just siitä, että "se näyttää niin siistiltä". Munchlaxista on vain jotenkin kasvanut paljon syvällisempi ilmestys:D

   Poista
 2. Munchlaxia on tullut harkittua tiimiin parikin kertaa, se on tosi sympaattisen näköinen ja tykkään myös Snorlaxista. Varsinaiseen tiimiin ei ole kuitenkaan koskaan päätynyt, mutta Platinumissa koulutin Munchlaxista contest-pokemonin. En muista enää mihin sarjaan, mutta kyllä sillä tuli nauhoja voitettua.
  Omat lempi-pokemonit tuppaa vaihtelemaan aika tiuhaankin, mutta kärkikastissa vaihtelee kyllä yleensä samat naamat. Olen huomannut että suurin osa lemppareistani on maa-tyyppisiä, tai isoja mörököllejä. Ja aika "vanhoja", uudemmista generaatioista suosikkien joukkoon ovat yltäneet sellaiset harvat ja valitut, kuten Tepig, Emboar ja Tyrantrum.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snorlax on kyllä sikäli hauska, että se nähdään niin usein "overworld"-Pokémonina peleissä, jolloin se yleensä pitää herätellä että matkaa pääsee jatkamaan. Ooh, contest-Munchlax! Mainio idea, voisin harkita OR/ASiin sellaista, niin kerrankin pääsisin ehkä leikkimään Munchlaxilla pelimaailmassakin:D

   Mä olen itseasiassa ollut vähän nirso näiden uuden sukupolvien kanssa, koska yksikään ei tunnu nousevan ihan lemppariksi asti. Tai sitten nämä nykyiset lempparit on jo liian korkealla korokkeella, ettei sinne heti kukaan muu ylläkään! Tyrantrum on kyllä aika magee Pokémon!

   Poista
 3. Munchlax on ihan kiva pokemon, mutten mitenkään täysillä fanita sitä. Onhan se tosi söpö, ja tykkään Snorlaxistakin tosi paljon. :) Itseltäkin löytyy muutamakin lemppari-pokemon, joista ykköseksi nousee kuitenkin aina ja ikuisesti Charmander. En oikeastaan tiedä edes miksi kyseinen tulilisko on vienyt mun sydämeni, mutta rakastuin siihen jo ihan pienenä ja rakastan sitä edelleen. :) Tästä huolimatta valitsin oman blogini ns. maskotiksi Wooperin, joka on myös yksi suosikkejani. Tarkoitukseni oli aluksi myös laittaa nimekseni jotain Wooperiin liittyvää, mutta jotenkin heitin sen idean mäkeen, ja nimestä muotoutuikin Kawa. (Joka ei tarkoita mitään vaan on ystäväni antama random lempinimi minulle. :D) Nykyään toivon että olisin valinnut eri nimen, mutta samapa tuo. Kawa kelpaa kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Charmander on varmasti monen Pokémon-fanin lemppari, ihan jo pelkän nostalgiankin vuoksi! Kanto-starttereista Charmander on kyllä minunkin suosikkini, vaikka Charizardia sitten näkeekin jo ihan liikaa, että siihen meinaa jopa kyllästyä!

   Hahaa, vaikka nimesi onkin Kawa, niin sinua kuvitellessani näen aina silti Wooperin! Eli joku yhteys siinä kuitenkin varmaan on.

   Poista
 4. Muchlax se on varsin kiva. ^^ Isoäitini on muuten aina tykännyt Snorlaxista koska samaistuu siihen niin paljon omasta mielestään (jatkuva nukkuminen ja syöminen). Lempipoksuja on kyllä paljon, mutta kyllä se ihan ykkönen taitaa edelleen Suicune, johon ihan vaan jostain syystä rakastuin heti kun kakkosgene julkaistiin. Ykkösgenen aikana lempparini oli Dragonair, lohikäärmeistä kun olen aina tykännyt muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai isoäitisi fanittaa Snorlaxia? Huippua!! Nukkuminen ja syöminen on kyllä parasta, jopa minulle (olevinaan) vetreälle ja nuorelle pojanklopille... Dragonair taisi jossakin vaiheessa olla minunkin suosikkejani, tosin, kuka ykkösgenen aikaan Pokémoniin tutustunut EI tykännyt Dratinista, Dragonairista ja/tai Dragonitesta?:D Taisi olla kaikkien suosikkeja. Suicune on kyllä tosi siisti Pokémon, olenkin oikeastaan vasta lähiaikoina ymmärtänyt, että kakkosgene tarjosi kuin tarjosikin aika monta kivan näköistä Pokémonia.

   Poista
 5. Jotenkin pystyin samaistumaan tähän kirjoitukseen tosi hyvin :D. Mullakin toi Mamoswine on vaan niin juurtunut jotenkin suosikiksi ja osaksi identiteettiä, että on jotenkin vaikea olla ilman sitä :D. Mamoswinea on vaan mahdotonta selittää täysin, että miksi se nyt on suosikkini. Se ikään kuin huvitti mua aluksi puoliksi vitsillä, kun Shaymin/Giratina-leffassa lauma Mamoswineja juoksi alas vuorenrinnettä ja enkku subeissa niitä kutsuttiin Manmooiksi, joka oli jotenkin niin lupsakka nimi noille... en tiedä, siitä se vähän lähti, puoliksi vitsinä.

  Muut suosikkini on kyllä lähinnä designin takia niitä lemppareita, joten ei tarvi yhtään tuntea itseään huonoksi perustelemaan lemppareitaan, Cinnamber :)! Torterrra on musta tosi siisti idea ja upeannäköinen, sitten on myös Cradily, Wailord, Swirlix, Chesnaught, Swadloon... kyllähän noita riittää. Top-3:n jälkeen on kyllä huomattavasti vaikeampaa sanoa, missä järjestyksessä nuo lempparit olisi.

  Mä itse asiassa ihastuin hetimiten aikas moneen 6. genen pokémoniin, kun taas 5. generaatio on tarvinnut aikansa löytää paikkansa. Ennen 2. generaatio oli lempparini, mutta nykyään ehkä lempi-pokémoneja ajatellen lempi-generaationi pitäisi olla joko 3., 4. tai 6. generaatio :O. Onpas jotenkin kummaa.

  Hahahahaah en nyt mitenkään pääse yli ajatuksesta, että kaikki nämä vuodet en olis vaihdellut pokémoneja ja höpissyt Munchyn kanssa, vaan Ponyta Boyn kanssa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamoswine on kyllä NIIN sun juttusi, tosin ei Torterrakaan tuntuis kaukana olevan! Onkohan sulla joku fiksaatio ground-tyyppiin? Mutta totta on se, että pienestä se "lempparius" lähtee - pelkkä vitsi tai vastaava voi aloittaa jotain suurta!

   Mulla tuntuu noiden generaatioiden suhteen vaihtuvan mieli kyllä ihan jatkuvasti. Niinkuin Riukulle tuolla totesin, niin oon huomannut kakkosgenen olevan jotenkin kiinnostava, vaikka aiemmin ajattelin sen olevan ihan turhaa täynnä. Lisäksi pidin 5. generaatiota pitkään ihan kamalana (vaikka B/W:n tarina olikin ihan kiva), mutta sitten kun näin ne Pokémonit X/Y:ssä päivitettyine 3D-malleineen, niin löysin niistä paljonkin uutta ja lemppareitakin syntyi (mm. niinkin outo tapaus kuin Accelgor on nykyisin ehdottomia lemppareita!). Nyt taas OR/AS:in kautta olen uudelleentutustunut Hoenniin, eikä sekään paha ole. Uusin kutosgene on tällä hetkellä jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta annapa vaikka... viiden vuoden päästä, niin löydän varmaan niistäkin jotain uusia lemppareita, jos ei nyt heti natsaa:D

   Musta vähän tuntuu, että monet vaihtelut ja keskustelut olis jäänyt sun kanssa tekemättä, jos mun nimi olis ollut Ponyta-Boy... kuulostaa tosi hämärältä:D

   Poista
 6. Oho, multahan jäi kokonaan toi Munchlax kommentoimatta (muutenki jaarittelen :D)! Munchlax on yksi suosikkivauvapokéjani, siinä on sitä jotain karismaa! Ja Munchlax Destiny Deoxys-lefffassa on kyllä tosi hauska veijari!

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!