Luukku II: Pokémon animemaratoni XXII: Mikä täällä tuoksuu Pokémon?

Hoi! Tällainen tooosi myöhäisillan joulukalenteri-luukku tällä kertaa :-)!!! Pelkäsin tämän päivän hulinoita hoitaessa, että ei kai heti jo tämä toinen luukku myöhästy... Ihan perinteisellä animemaratonilla mennään. Piti laittaa oikeasti niitä ääniklippejä, mutta jaksoa katsellessa ei oikeen missään kohdin iskenyt kiinni sellainen "pakko nauhoittaa"-olo, joten ne nyt taas jäi... Ensi jaksossa on muistaakseni kumminkin vaikka mitä legendaa, joten silloin sitten...

Beware, tämä on pitkä!

Mikä täällä tuoksuu Pokémon?

Ihan ensimmäiseksi... mikä tuo jakson nimi on olevinaan? Kuulostaa juuri niin tyhmältä jakson alussa luettuna kuin tuossa kirjoitettuna. Tai tyhmemmältäkin jopa, koska sarjassa se kuulostaa tältä: mikätäällätuoksuupokémon.

Toiseksi. Tää jakso on mulle erityisen hunajainen, koska kyseessä on ensimmäinen näkemäni pokémonjakso. Kyllä vain. Esityspäivänä oli 22.4.2000, joten kai siitä päivästä sitten oikeastaan voi sanoa tämän Pokémon-faniuteni todella lähteneen. No oikeasti hullaannuin täysillä sarjaan vasta tätä seuranneen jakson aikana.

Ash, Misty ja Brock ovat päässeet Celadon Cityyn, aplodit sille! Vaikka kyseessä onkin aivan valtaisa suurkaupunki, niin siellä ei pakokaasut kiusaa nenää, vaan kaupunkia ympäröi mitä suloisimmat hajuvesien tuoksut. Tämä on mahdollista vain Pokémon-maailmassa. Tosin, meikä ainakin inhoaa esimerkiksi suitsukkeiden voimakasta tuoksua, joten Celadon City ei varmaan ole se mun kaupunki... Mutta Mistyn, Brockin ja Pikachun mieleen tämä paikka tietysti on ja nämä juoksevatkin pää kolmantena jalkani eleganttiin hajuvesiliikkeeseen. Ash sen sijaan ei erota kukkasilta tuoksuvaa hajuvettä viikon vanhoista sukistansa ja on nyrpeänä, että muu joukko tuntuu arvostavan enemmän jotain tuoksuja kuin seuraavaa saliottelua. Ash onnistuukin hajuvesikaupassa osoittamaan kaikille tämän lähes voittamattoman tilannetajunsa kommentoimalla liikkeen hajuvesiä: "Älä osta Misty! Ne on hirmu kalliita ja haisee pahalle!" Lisäksi miehistä tulee kuulemma ääliözombeja... siis jos he käyttävät hajuvesiä itse vai jos he haistelevat niitä naisen keholla? Hmm?


Ashin pahaksi onneksi liikkeen johtaja sattuu kuulemaan pojan varsin nenäkkäät mielipiteet hajuvesistä ja Ash saakin äkkiä porttikiellon, kun taas Pikachu, Misty ja Brock jäävät nauttimaan hajuvesistä :D. No, sepäs ei Pallet Townin sankaria hetkauta tipan tippaa...


... kunnes paljastuu, että Celadon Cityn salilla on samanlainen politiikka haastajien suhteen: jos hajuvedet eivät miellytä, niin Ashilla ei ole asiaa salille, sillä niitä tietysti valmistetaan salilla.

Toisaalla myös Rakettiryhmällä on aikeena tunkeutua salille, vaan ei salipäälikköä haastamaan vaan hajuveden valmistusohjetta varastamaan. Hajuveden ansiostahan Rakettiryhmästä tulisi upporikas ja Jessiestä tulisi kuulemma yhtä vastustamaton kuin Kleopatrasta. Pakko mainita, että rakastan noita allaspoikia Jessien unelmissa :D. Hahaha, voisin oikeen kuvitella, että Jessie haalisi käsiinsä valtavan poikahaaremin jos rikastuisi. Ihme ettei tällaista allaspoikahaaremia pidetä epäsopivana lapsille! Ei sillä, että itse pitäisin pätkän vertaa, mutta kun jotkut tahot tuntuvat olevan niin viimeiseen asti ylisuojelevia.
James taas uskoo tienaavansa ziljoonia ja ostavansa valtion tai vaikka koko planeetan (kunnianhimoista, me likey) ja Meowth aikoo hankkia kissanruokaa yhdeksän elämän ajaksi. Hmm, mullekin kelpaisi ziljoona.

Valitettavasti Jessie, James ja Meowth törmäävät kummalliseen pokémoniin, joka onkin Gloom. Se on muuten pikkusiskoni kaikkien aikojen lempipokémon, ihan näin vaan täydellisen turhana nippelitietona :D. Rakettiryhmä koettaa otella Gloomia vastaan Koffingilla, mutta Gloom vain imaisee Koffingin kaasut mahaansa ja täräyttää ne takaisin super löyhkäävänä. James kuvailee hajua sanoin: "Ihan niin kuin vanhat lenkkarit roskapussissa, jossa on vanhoja ruoantähteitä ja kuuma kissa on vielä pissinyt." Tässä kohdin on tuo legendaarinen kohta, kun Meowth on kauhuissaan siitä, miten Gloomin haju on onnistunut syövyttää häneltä nenän tyystin pois... kunnes kisuliini onnekseen tajuaa, että piirtäjä jätti nenän tyystin piirtämättä :D.


Noo, Rakettiryhmän kohtalo on aika bruutaali, Gloomin hajun tainnutettua heidät, salitytsyt sitovat ryhmän puusta roikkumaan. Kuin tilauksesta varsin masiksessa oleva Ash kulkee puun ohitse ja Rakettiryhmä lupaa taata pojalle varman pääsyn salille, kunhan hän vain vapauttaa heidät. By the way, älkää kysykökään tuosta varsin hämmentävästä asennosta, jolla Jessie roikkuu Jamesin olkapäillä :DDD. Hetken moraalinsa kanssa painiskeltuaan Ash päätyy avustamaan Rakettiryhmän alas...


... löytääkseen itsensä seuraavaksi tyttönä :D. Hahaaa, ensimmäinen crossdressing-Ash! Pokémon, kuten aika monet japskisarja yleensäkin, omaavat aika paljon tätä crossdressing-huumoria. Eniten tietty Rakettiryhmän muodossa, mutta muutenkin. Esimerkiksi DP-kausilla Ash nähdään varsin viehättävässä maid-asussa. Tämä "tyttöhän" on nimeltään enkkuversiossa Ashley, mutta suomiversiossa Ash on komiasti Ashlikki! Aaaw! Jessie ja James pukeutuvat ja esiintyvät Ashlikin vanhempina, jolloin he saavat hienosti Ashin sisälle salille tutustumaan salipäälikköön ja salin omille Pokémon-kursseille. Kun Ashlikki viedään tutustumaan kursseille, Rakettiryhmä painuu salin kätköihin etsimään hajuveden salaista reseptiä (voiko puhua reseptistä, kun puhutaan hajuvedestä? Sitä nimitystä kumminkin käytetään jaksossa).


Ash löytää yllätyksekseen salilta myös Pikachun, Mistyn ja Brockin, ja kaikkista suurin yllätys on huomata, että salijohtaja Erika onkin hajuvesiliikkeen johtaja. Hups. Aluksi kaikki menee nappiin: Erika kertoo heille tarinan miten lapsena tapasi Gloomin ja kuinka Gloom ei koskaan haise pahalta niiden ihmisten luona, joihin se luottaa,, mutta sitten Pikachu lopulta tunnistaa Ashlikin ja paljastaa "tytön" todellisen identiteetin kaikille :D. Kaikkeen se Ash on valmis salimerkin takia! Erika päättää hyväksyä Ashin haasteen.

No NIIN, tämä saliottelu on _melkein_ ihan oikea Pokémon-saliottelu, mutta ehei, ei ihan. Nämä Indigo Leaguen-saliottelut ovat niin surkuhupaisia jotenkin :D. Ensimmäiseksi pokémoniksi Ash valitsee otteluun Bulbasaurin ja Erika Tangelan. Ash muuten komeasti kommentoi Tangelan Pokédex-infoa, ettei siitä ollut mitään hyötyä :D. Naulan kantaan, Pokédex selosti taas asioita, jotka pystyy näkemään paljaalla silmällä tyyliin Tangela on täysin rihmojen peitossa oleva pokémon...  Bulbasaurin ja Tangelan välinen ottelu on aika hetkessä ohi, Bulbasaur hyökkää rihmaiskulla ja Tangelan onnistuu vahvempana vetää Bulbasaur luokseen, jotta se pystyy hyökkäämään Pökrä-itiöllä.
Bulbasaur joutuu vaihtopenkille ja Ash-poika meinaa jo kutsua Primeapen otteluun, mutta muistellessaan pölypallon aika temperamenttista luonnetta, otteluun lähteekin Charmander. Jostain syystä Erika ei jatkakaan Tangelalla vaan heittää peliin Weebinbellin (myöhemmin sarjassahan salipääliköillä on yleensä tuo vaihtokielto, he eivät saa vaihtaa pokémonia kesken ottelun). No eihän tuolla hassulla kärpäsloukulla ole mitään valtakunnan tsäänssejä Charmanderin Liekinheitintä vastaan, ja hienosti on ottelu taas ratkaistu yhdellä suoralla hyökkäyksellä :D. Voi voi...


Nooh, sitten on Gloomin vuoro ja nyt Charmander saa juosta kauhuissaan pakoon. Juuri kun Pikachu ja Gloom ovat aloittamassa ottelua, salaisen hajuveden löytänyt Rakettiryhmä rämistelee paikalle pilaamaan kaiken ja räjäyttää ison paukkupommin samalla. Tyylikkäästi Rakettiryhmän onnistuu pamauttaa itsensäkin taivaan tuuliin, mutta räjähdys sytyttää salille myös valtaisan tulipalon. Kiire on kova, sillä sali on täynnä ruohopokémoneja, jotka eivät kestä jäädä tulipalon alle...

Hetken aikaa Ash ehtii soimata itseään siitä, kuinka antoi Rakettiryhmälle sillä lailla pääsyn salille. Aikaa murehtimiseen ei kumminkaan ole, kun palo on saatava sammutetuksi. Kesken sammutustoimien Erika kumminkin ryntää huolissaan kaverusten luo kysyen ovatko he nähneet Gloomia missään. Sankarukset arvelevatkin, että Gloom-ressukka on voinut jäädä salin sisälle loukkoon. Sitten Ash keksii tehdä tyhmänrohkean tempun ja juoksee sankarillisesti takaisin sisälle palavalle salille etsimään Gloomia. Ja sieltä Gloom löytyykin.

Pelastaminen ei vaan käy lainkaan helposti, sillä Gloom on peloissaan ja erittää tästä syystä pahaa hajuaan ympäristöönsä. Gloomin hajut nyt kuvittelisi kumminkin olevan aika pieni paha siihen nähden, että Ashin olisi pitänyt kuolla häkämyrkytykseen aika äkkiä tuolla :D. Noooh, jätetään realismi sikseen, kunhan kukaan ei kotona kokeile viettää aikaa tulipalon keskellä huvikseen. Pelkään btw ihan hirveästi tulta... se on niin voimakas ja brutaali. No ööh, taas vähän eksyin, hups, ihan kuin tekstiä ei olisi jo tarpeeksi... Noh, Ash sitten kumminkin henkeään pidätellen juoksee Gloomin luokse, mutta lopulta happi loppuu ja Ashin on pakko vetää ilmaa keuhkoihinsa - huomatakseen vaan, että eihän Gloom enää haisekaan. Mieleen muistuu Erikan kertomus siitä, miten Gloom ei haise jos se tuntee olonsa turvalliseksi. Aaww.

Lopulta sitten Ash ja Gloom juoksevat ulos palavasta salista. Seuraavana aamuna Erika palkitsee Ashin urheuden antamalla pojalle Sateenkaarimerkin, joka on muuten ihan super hieno salimerkki, yksi hienoimpia ikinä meikän mielestä. Taas jäi vähän kyseenalaiseksi tämä saliottelu Ashilta :DD!

Tulipas kuvat jotenkin hassusti aseteltua... Mitä muuten tykkäätte Sateenkaarimerkistä? Tai jaksosta ylipäätänsä? Myös hajuvesisuosituksia otetaan vastaan :D! Vai oletteko enemmän Ashin linjoilla asiasta? Sitähän sanotaan, että ihmiset valitsevat kumpaniaan tiedostamatta myös luontaisen tuoksun perusteella, joten sellaista luontaista tuoksua nuo hajuvedet saattavat ehkä hiukan häiritä... Tiedä sitten. Pääaia ettei ainakaan hiki haise muuta kuin lenkkipolulla.

Lähempänä joulua taas! Huomiseen! Sorgens tämä myöhäinen luukku!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

14 kommenttia:

  1. Mä ainakin antaisin epäilemättä mun lapselle nimeks ashlikki, hurmaava nimi c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta :D!! Todellakin hurmaavista hurmaavin.

      Poista
  2. 1. Mitä tykkään Sateenkaarimerkistä?

    Se on mustakin todella nätti! Ehkä yksi kauneimmista salimerkeistä koskaan, tuollainen söpö värikäs kukkanen :)

    2. Mitä pidän jaksosta?

    Hauska, ollut lempparini pienenä :D Ashlikki on ihana! <3

    3. Mitä mieltä hajuvesistä?

    Hmm... Itse käytän harvemmin hajuvettä, lähinnä sellaisilla juhlatilaisuuksissa. En kuitenkaan sanoisi että ne haisee samalle viikon vanhojen sukkien kanssa XD

    Kiva että maratoni jatkuu, eikä haittaa tämä myöhäinen luukku. Huomista luukkua nyt vaan odottelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Muita hienoja merkkejä ovat mun mielestä esimerkiksi Bugsyn Hive Badge ja Kogan Soul Badge :).

      Mä käytin ennen hajuvettä lähinnä kanssa ainoastaan juhlatilaisuuksissa, mutta nykyään olen lipsunut myös hiukan arkikäyttäjäksi... Mutta kun toi mun hajuvesi on vaaleanpunaista, niin en malta olla suihkauttamatta sitä ees vähän! :D

      Joo, tänään tuli vähän aikaisempi luukku! Saas nähä miten huomenna käy. Kiitti kommentistaaaa!

      Poista
  3. Ajattelin taas vaihteeksi siirtyä pelkästä stalkkauksesta myös kommentointiin. Ooh.

    ASHLIKKI. Eikä, ihan oikeastiko? Ettet vain juksaa. Luoja paratkoon minkä nimen ovat keksineet. Jos jätänkin muuten kommentoimatta tuota crossdressing-Ashia.. Köhköh.
    Olen kyllä ikuisesti ihmeissäni, että James pukeutui isäksi. Ihme ja kumma.

    Sateenkaarimerkki.. noh, sanottakoon ettei se ihan kaikkien collectioniin sovi, krhm. Jaksosta en itse muista oikein mitään ja kertomuksesikaan tapahtumista ei auttanut muistiani! Järkyttävää..

    Mitä niihin hajuvesiin tulee niin en itse ainakaan ole mitään positiivisia kokemuksia niiden kanssa kokenut. Kauheaa löyhkää ja tulee vain pää kipeäksi. Kuka haluaa maksaa, että haisisi niin inhottavalle! En tiedä olenko sitten vain törmännyt naisiin, jotka käyttävät huonoja hajuja vai käyttivätkö liikaa (köhmummotköh) mutta minä en ainakaan noista innostu. Enkä varmaan koskaan ymmärrä miten joku voi olla hajuvesiosastolla töissä kaupoissa. Hyi olkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jeeeeee, kiva lukea sun kommentteja pitkästä aikaa ♥.

      JOO JOO! Itsekin hämmennyin, koska ajattelin niiden pitävän sen enkkuversion Ashleyn, mutta oh god se olikin Ashlikki :D :D. Ja todellakin, mikäs Jamesia nyt vaivaa kun se on isä...

      Mutta crossdressing-jaksoon Sateenkaarimerkki sopii hienosti.

      Hahahaha, sieltä tuliki vihdoin sellasta hajuvesipuhetta, mitä odotinkin! En kyl kanssa ite ymmärrä, kuinka joku voi olla hajuvesiostastolla töissä, ensinnäkin niiden jatkuvasti ympärillä leijailevien hajujen ja toiseksi ärsyttävien testereiden kimpussa hyrräävien teinilaumojen takia... :D.

      Poista
  4. Haha, melkoisen huvittava jakso. ^^ Juu, Sateenkaarimerkki on ihan hitsin siisti miunkin mielestäni.

    Nyt miun on pakko tunnustaa, että lapsena en ollenkaan tajunnut tuos Ashliikin olevan Ash, missä lie puoliunessa olin kun tätä ekan kerran katsoin...? Vasta kun Pikachu tunnisti tyypin, tunnistin hänet itsekin. ^^; Ja muuten, eikös se salainen hajuvesi ollutkin pelkkää Gloomin hajua? Mitäs varten sitä säilytettiin pullossa? o__O

    Itse en niin hajuvesien ystävä ole, mitä nyt niitä saan usein lahjaksi sukulaisilta, muttae kyllä juuri käytä (ellei sitten äiti komenna). Siskollani on ihan hirveä fetissi vaatteisiin ja hajuvesiin, mikä saa kotimme näyttämään aika sotkuiselta ja kylppärissä tuoksuu toisinaan aika voimakkaasti. Lisäksi, jos haistelen hajuvettä liikaa, niin aivastuksia alkaa sadella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisin tuollaisen Sateenkaarimerkki-pinssin tms...!

      Hahah, aawww! No mutta onhan Ashlikki sillee semihyvin naamioitunut, verrattuna esimerkiksi joihinkin Jessien ja Jamesin pukuiluihin :D. Ehkä tuo blondi tukka sitten hämää?
      Ja joo, unohdinkin loppuun laittaa tuosta, että Rakettiryhmän löytämä pullo olikin vain Gloomin hajua. Ilmeisesti Erika oli vaan julma ja pisti sellaisen pilaillakseen kassakaappiin, jotta mahdolliset rosvot kuvittelevat jo saaneensa jotain arvokasta käsiinsä :DD?

      Toi on kyllä hyvä huomio, itsellänikin on astma, niin kaikki LIIAN voimakkaat hajut aiheuttavat heti tuollaisia allergisia reaktioita. Munkin kaikki hajuvedet taitaa olla lahjaksi saatuja...

      Poista
  5. Luulen että Asin sanoessa että miehistä tulee "ääliözombeja", se tarkoitti sitä kun miehet haistelevat tuoksua tytöissä. Ehkä Ash ajatteli että miehen haistaessa hyvän hajuveden, he menevät sellaiseen zombimaiseen tilaan, että kuola vaan valuu kun tyttö tuoksuu niin ihanalta, ja eivät muuta tee kun ihastele silmät päässä seisoen tuota tyttöä XD

    Joo kirjotin vähän oudosti, mutta kiva luukku ja kiva yllätys että sieltä tuli animemaratonia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, pelkääkö Ash niin kovasti ihastuvansa johonkuhun tyttöön :D. Tosin onhan se aika huolestuttava ajatus, koska mahdollinen rakkaushan voi hiukan haitata Ashin Pokémon-mestarin uraa aika pahasti :D. Kaikki aikahan menee ostaessa tytölle hajuvettä eikä pokémonien pyydystelyyn!

      Kirjoitin oikeen hyvin, kiitos kommentista ♥

      Poista
  6. Taitaa olla aika siirtyä katsomisesta kommentointiin ainakin vähäksi aikaa =/

    1. Mitä pidin jaksosta?
    Jaksoa oli tosi hauska muistella jälkeenpäin ja nyt siitö älysi enemmän kuin kaksi vuotta sitten :,D Crossdressing-Ash oli hauska ilmestys, vaikka Ashley on mielestäni parempi nimi kuin Ashlikki.
    Mua jäi kuitenkin häiritsemään häkämyrkytystapaus. Vaikka Ash oli kuitenkin jonkin aikaa palavassa salissa ja pystyi HENGITTÄMÄÄN siellä muutaman kerran, hän ei menehtynyt häkämyrkytykseen eikä hänellä tullut mitään jälkioireita. Kai fiktiivisessä maailmassa realismi on hukassa tai sitä on oikeus vähentää viihteen vuoksi. XD Painovoimaa voidaan rikkoa eikä häkämyrkytykseen ei voi kuolla. Mikäs siinä, ainakin saa päivän naurut ;D

    2. Mitä tykkään Sateenkaarimerkistä?
    Sateenkaarimerkki on minusta älyn hieno =D Satun pitämään väreistä ja merkissä on juuri täydellinen väricombo. Erottuu mukavasti muista merkeistä edukseen. Kukkamainen olomuoto sopii täydellisesti Celadon Cityyn, koska siellä on ruohosali, animen mukaan hajuvesitehdas ja -kauppa, sekä värikäs olemukseltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, superkivaa kun kommentoit :)!

      Hihih, näitä on tosiaan kiva katsoa tällee uudestaan hiukan vanhempana. Sitä näkee jotkut jutut ihan uudessa valossa :D.
      Ja joo, kamalaa kun näin vanhempana sitä heti ensimmäisenä kiinnittää huomiota juuri tollasiin asioihin kuin häkämyrkytys. Ei sitä lapsena edes ajatellut. Toivottavasti kukaan ei ota Ashista noin suinpäin mallia, koska oikeassa maailmassa Pallet Townin pojan kohtalo olisi ollut aika hurja :D. Hölmöä muutenkin, ettei Ash ottanut matkaansa edes Squirtlea avuksi mahdollisten liekkien varalle!

      Sateenkaarimerkki on upeista upein :)! Tahdon myös!

      Poista
  7. Vanhempana kyllä pikkasen häiritsee Celadonin salin logiikka: Sä et pääse salille koska sä et niinku tykkää niinku meidän hajuvesistä!

    Jos asia on ollut näin jo pitkään niin miksei Ericalle ei ole tullut valituksia joltain salipäällikkövalitsemiskometialta tai joltain. Brock ja Mistykään eivät sano tästä asiasta mitään jaksossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Aika hyvä syy tosiaan potkia salilta ulos. Olisiko sitten Giovannin salilla sellainen menetelmä: Ai et tykkää Rakettiryhmästä? No painu kotiisi sitten.

      Kuinkakohan moni kouluttaja on jäänyt salin ulkopuolelle itkemään, kun ei ole hajuvedet kiinnostaneet ja sitten on bannattu salilta :D.

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!