OmegaRuby ja AlphaSapphire-hypetys: Hoenn

Vastailen vielä tänään illemmalla ja huomenna kommentteihin :3.

Mutta ennen itse postaukseen menemistä, on luvassa aivan toisenlainen Hoennista poikkeava hypetys: nimittäin tänäkin vuonna joulukalenteri saapuu Living in the Moving Forestiin, mutta suuremmassa mittakaavassa kuin kahtena edellisvuotena. Ainakin suunnitelmat ovat hurjat ja ite oon ihan innoissani, joten kannattaa sikäli pysyä kuulolla, että pääsee heti leikkiin mukaan... mukana on palkintoja ja muuta kivaa >:3...

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 8 yötä!

Hiljalleen se lähestyy se julkaisupäivä. Voi Eurooppaa. Anyway, viimeksi höpisin kaupungeista, nyt höpisen sitten kaikista muista alueista.

Petalburg Woods


Tykkäsin XY:ssä kovasti Santalune Forestin tyylistä, joten on virkistävää nähdä metsäpäivitys Petalburgillekin. Tässä kun tuota karttaa katsoo, niin ihan kammottavan mälsä näkyhän tuo on. En nyt sano, että muissa peleissä olisi mitenkään paremmin asiat, mutta toivon mukaan ORAS lisää Petalburg Woodsiin jotain näpsäkän näköisiä yksityiskohtia. Ehkä kaikkien aikojen lempparimetsäni on muuten Ilex Forest Johtossa... en oikein edes tiedä miksi... ehkä se Farfetch'd-quest oli vaan niin symppis, jonkalaisia saisi olla pokémon-peleissä kymmenen ison miehen kourallista lisää :(


Abandoned Ship


Abandoned Ship oli/on yksi lempipaikkojani Hoennissa, joten luonnollisesti on kiva nähdä, mitä sille on remakeissa tehty. Ihmiset saavat sanoa mitä sanovat vesireittien ärsyttävyydestä ja määrästä, mutta mulle Sapphire ja sen lukuisat vesireitit olivat täynnä yhtä seikkailua. Just Abandoned Shipin uudelleenlöytäminen (koska c'moon, pikku-Avri 11 vuotta oli pelin edetessä unohtanut nähneensä koko laivan, kun sen ohi ensimmäisen kerran viiletettiin Mr. Brineyn ja Peekon kanssa) ja myöhemmin Regitrion Braille-kirjoitusta täynnä olleen luolan kohtaaminen olivat aivan sairaan siistejä kokemuksia. Vaikka en nyt oikeasti odotakaan tätä peliltä, niin olisi siistiä tietää enemmän tämän S.S. Cactus-nimellä kulkeneen paatin menneisyydestä.

Route 109


Route 109:stä onkin ollut jonkinnäköistä kuvallista pre-release-materiaalia ja sen perusteella kyseinen näpsäkkä ranta vaikuttaa lupaavalta. Pokémon-peleissä on aivan liian vähän hiekkarantoja, ja tämä Hoennin auringonottobiitsi tuntuu ainakin mulle siltä kaikkista muistettavimmalta.
Ihan sellainen typerä seikka, mutta muistan miten hienoa se oli, että Rubyssa ja Sapphiressa näki hiekkaan painuneet jalanjäljet! Muistan lukeneeni asiasta jostain lehdestä (todennäköisesti se mitä legendaarisin Lasten Planeetta, josta sain alunperin tietää Goldista ja Silveristäkin, voi niitä hyviä onnellisia aikoja) ja lisäksi lehden sivulla oli kuva juuri jalanjäljistä ja sitten lammikossa näkyvästä heijastumasta. Voi voi, että ne tekikin pienen ihmisen niin ilahtuneeksi :D. Ei kumminkaan vedä vertoja sille, kun ensimmäisen kerran luin Goldista ja Silveristä ja sen PokéGearin kännykkäominaisuudesta, joka oli siis mun mielestä ehkä upein keksintö ikinä. Muistan, että istuttiin autossa äiti, isä, minä ja sisko ja meikä selittää ihan sukat jalassa pyörien, että uusissa Pokémon-peleissä on 100 uutta pokémonia, vuorokaudenvaihtelut ja KÄNNYKKÄ.

New Mauville


Tunnelmaltaan New Mauville jää kauas Kanton Power Plantista, mutta mun mielestä näissä tehdasmaisissa ympäristöissä on aina ollut jotain huisin kiehtovaa. Jopa jotain pelottavaakin. New Mauvillehan on pieni sidequesti RSE:ssä, jossa Wattson haluaa pelaajan sammuttavan laitoksen generaattorin, sillä se on altanut oikuttelemaan eikä ole enää turvallinen käytettäväksi. Hurjan kiehtovaa! Jälleen kerran, en nyt usko että mitään tällaista remakeihin on tehty, mutta jos MINÄ saisin suunnitella tämän paikan, niin laittaisin valot välkkymään epämääräisesti jännitystä tuomaan. Joskus voisi olla vähän pitempikin pimeä jakso, kunnes valot taas välkähtävät päälle yms.


Route 114Route 114:ssa mua lähinnä viehätyttää se, miten mukavasti kaikennäköistä erilaista maastoa siitä löytyy. Ensin on Fossil Maniacin hökkeli tuolla ylhäällä, kitukasvuisia puita ja pieniä lammikoita, sitten on näpsäkkä järvi, jossa on vähän enemmän sitä vettä, ja vesiputosta, jonka jälkeen on tuollaista mukavaa vihreää laaksoa Pokémonille hiukan tavannomaisesta poiketen harmaanruskean värisen vuoriston ympäröimänä. Lähinnä oon (siis ihan oikeasti...) kiinnostunut, että minkä värinen tää Meteor Falls-vuori on nyt sitten remakeissa ja miltä tuo Meteor Fallsin suu-aukolle kipuaminen oikein näyttääkään :D. Kalosissa mitään vallan suuria vuoria ei nyt ollut, eikä muutenkaan ihan valtaisia korkeusvaihteluita (mitä nyt muutamassa paikkaa, esim. Ambrette Towin tienoilla), joten odotan lisää näiden asioiden kokemista ORAS:ssa näillä hienoilla uusilla grafiikoilla. Etenkin just se reitti Ambrette Towniin oli musta tosi mielekäs kokemus XY;ssä.

Jagged Pass


Musta on hassua, miten mun mielestä Hoennissa onnistuu jotenkin olemaan ne kaikista tylsimmät kaupungit ja alueet, mutta samaan aikaan siellä on myös ne omaperäisimmät ja erilaisimmat paikkansa. Yksi näistä on Jagged Pass, joka on varmaan yksityiskohtana sellainen mesta, mitä oon OmegaRubyltä ja AlphaSapphirelta odottanut eniten. Kuvassa sitä ei näy, mutta paikassa leijailee tuhkaa, joka varmasti näyttää jännältä päivitetyillä grafiikoilla, kuten myöskin nuo pienet kivet, joita Acro Bikea hyödyntäen pääsee hyppimään takaisin ylös (en osaa oikein edes kuvitella miltä tämä näyttää remakeissa). Jostain syystä koko Mt. Chimeny ei kiinnosta mua läheskään yhtä paljon, kun tämä helposti unohduksiin jäävä pikku-taipale, joka johtaa pelaajan Lavaridge Towniin. Toisaalta Jagged Pass voi olla myös helposti täysin pilattu remakeissa, jos siitä ei ole tehty tarpeeksi jyrkän näköistä :(. Toivon parasta.

Route 119

Olen pitkien ja laajojen Routejen ystävä (kuka nyt ei olisi? :O) ja yksi suosikki Routejani koko Pokémon-historiassa on XY:stä Laverre Cityn jälkeinen Route 15, joka ikään kuin yhtyy siinä samalla Lost Hoteliin ja Route 16:sta muodostaen tätäen yhden ison valtavan alueen. Me likes. Route 119 Hoennissa on sekin miellyttävän laaja ja hiukan sokkeloinen (no ei nyt niin kauhean, mutta ties miltä uudet grafiikat saa sen näyttämään) ja reitti kuhisee kiinnostavia kouluttajia (Pokémon Rangerit ja Ninja Boyt!). Lisäksi tuo Weather Institute sijaitsee täällä ja usein tää Route onkin sateiden piiskaama. Noihin säätiloihin saisi kyllä tulla vähän ehkä jonkin näköistä lisäystä ja vaihtelua hiukan enemmän... no mutta joo, anyway, hyvin pitkä Route ja tämäkin on vähän niinkuin yhdessä Route 118 ja 123 kanssa. Jotenkin toivon, että remakeissa tää alue saisi vähän enemmän sitä trooppista fiilistä, mitä Hoennissa on noin yleensäkin haettu... Toivon mukaan näyttää rehevältä ja kiinnostavalta ja käytössä on ollut useampi kuin vain yksi puu-model, jolla kaikki alueen puut on monistettu. Noh, toivoa saa :D.

Shoal Cave


... on varmaan itsestään selvää, eikö? Luolat nyt vaan näyttävät aika karuilta RSE:ssä (tykkään oikeastaan enemmän jopa 1. ja 2. generaation luolien ulkonäöistä, jotenkin toi vaaleanruskea sävy näissä saa mut haukottelemaan oikein kunnolla). Mutta Shoal Cave on persoonallinen ja Hoenniin täydellisesti sopiva luola, ja odotan vuorovesivaihtelun näkemistä täällä. Oli muuten aika kokemus täällä Briteissä nähdä vuoroveden vaihtelut, kun en oo ennen sillee mitään vuorovesiä nähnyt kerta ei Suomessa oo sitä ilmiötä oikein kunnolla. Tokihan mä nyt jossain telkkarissa oon sitä nähnyt, mutta aivan eri asia nähdä vesi syöksyvän kohti nousuveden aikana (se on nopeaa touhua se!) tai etsiä simpukoita laskuveden paljastamilta alueilta. Mulla kesti vielä kaiken lisäksi ihan hiton kauan tajuta, että kyseinen ilmiö oli vuorovesi-ilmiö... saatoin ehkä ihmetellä paremmalle puoliskolleni ääneen, että kylläpäs toi kanaali sitten kuivuukin rajusti, jos ei pariin päivään sada :''''DDD.

Tässä tämänpäiväiset löpinät! Huomenna ehkä vähän Pokédexiä taas :D.Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

2 kommenttia:

 1. Metsät ovat olleet tosi kivoja Unovassa ja Kalosissa. Niitä saisi olla vaikka useampikin per peli. Nuo jalanjäljet lumosivat aikanaan minutkin, ja saatoin seikkailun lomassa vain kuljeskella ympyrää rannoilla ja katsella jalanjälkiä :D

  Ja jee! Joulukalenteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä metsistä ja sitä viidakkoa odotellessa...! Tekisikin muuten mieli pelata Unova-seikkailu läpi taas :D.

   Todellakin jee! Tästä tulee hieno joulukuu vielä :D.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!