Pokédex: Jigglypuff ja Wigglytuff

Okei, ideana oli kirjoittaa jotain aivan muuta tänään, mutta en oikein ehtinytkään paneutua sopivalla antaumuksella asioihin, joten Pokédexiä pukkaa.

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 10 yötä!


Jigglypuff ja Wigglytuff ovat pokémonit numero #39 ja #40. Ennen kyseiset pokét olivat Normal-tyypin taskuhirviöitä, mutta nykyään niille on isketty myös Fairy-tyyppi.

Jigglypuff

Jigglypuff ja Disarming Voice
"When this Pokémon sings, it never pauses to breathe. If it is in a battle against an opponent that does not easily fall asleep, Jigglypuff cannot breathe, endangering its life."
- Pokédex (Sapphire)

Aika jännä tuo, että Jigglypuff voi tapattaa itsensä laulamalla liian sinnikkäästi. Tostahan saa aika karuja skenaarioita, jos vaikka ottelee pokémonia vastaan, jolla on kykynä Insomnia... Jigglypuffista mulle valitettavasti tulee ensiksi vähän sellaisia epämiellyttäviä viboja Indigo-kaudelta, koska se animen Jigglypuff kävi ehkä hiukan kuluneeksi. Ei se kyllä mitenkään ylitsepääsemättömän paha ole, mutta ehkä hitusen haukotuttaa joskus sen esiintyminen. Lisäksi mulla on aika antipatiat Jigglyn anime-ääntä kohtaan... Jigglypuff ei nuorempana kuulunut tosiaankaan mihinkään suosikkien kastiin, taisin itse asiassa enemmänkin karttaa tällaista "ällöpinkkiä mukasöpöä" pallopokémonia. Nykyään fiilikeni Jigglyä kohtaan ovat paljon lämpimämmät ja se on esimerkiksi Clefairya mieluisampi otus. Pakko antaa myös hatunnosto sille yhdelle Lass-kouluttajalle RBY/FRLG:ssä, jolla on se 14-tasoinen Jigglypuffin paholainen sillä Pewter Cityä seuraavalla Route 3:lla. Musta toi Jiggly on joskus ollut suorastaan pirullinen vastus, jos pokét on vähänkin huonossa hapessa, niin mokoma nukuttaa kaikki (eikä meikällä tunnu koskaan olevan Awekeningia noin aikaisin pelissä...) ja läpsii Poundilla kaikki pokéni kumoon. Tämä Jigglypuff on yksi ihan super harvoista tapauksista, jotka on oikeesti onnistunut tuhoamaan kaikki pokémonini ingamessa :D.
Pituus: 50 senttimetriä
Paino: 5,5 kiloa... jotenkin oon aina kuvitellu Jigglyn painavan tyyliin ilman verran eli ei lähes mitään.
Kehitys: Moon Stone
En halunnut piirtää täysin tavanomaista laulavaa tai söpöilevää Jigglypuffia, mutta en nyt tiedä kuinka hurjan Jigglystä saa edes hyvällä yrityksellä :D.

Wigglytuff

Wigglytuff ja Attract
"Their fur feels so good that if two of them snuggle together, they won't want to be separated."
- Pokédex (Gold)

Mun mielestä toi Pokédex-info on ehkä jotain herttaisinta ikinä :D. Muutenkin, jos Jigglypuff oli mulle sellainen ihan ok-pokémon, niin Wigglytuff on kaukana siitä... nimittäin rakastan Wigglytuffia! Wiggly on ehdottomasti yksiä Kanto-pokémonien suosikkejani (pitäisi koettaa tehdä joskus jonkinlainen lista generaatioitain...). Se on vaan niin... pupu! Wigglytuff on ollut mulla pari kertaa tiimissä, mutta ei suinkaan tarpeeksi usein. Wigglystä tykkään ingamessa siksi, että se oppii kivan monipuolisesti hyökkäyksiä ja jotenkin on vaan coolia, kun tollanen vaaleanpunainen hökötys voi käyttää vaikkapa Ice Beamia ja Thunderboltia ja vaikka mitä. Wigglytuff ei tosiaan ole aina ollut meikän mieleen, ja animessa se näyttää musta lähes aina täysin dorkalta. Verratkaa nyt Sugimori-artia ja vaikka Kalosin PokéCenterin Wigglytuffeja... anime-Wigglyt on järkkyjä, niiden värityskin on aivan karmaiseva. Peleissä mulla on tapana hankkia aina poikapuolinen Wigglytuff rikkomaan kaikkia tylsiä normeja. Wigglytuff :3.
Pituus: 100 senttimetriä
Paino: 12 kiloa
Nää kuvat on kamalan tummia, voisivat siis sekä Jiggly että Wiggly näyttää vähän paremmilta. Yllättävän haastavaa tehdä sellaisia pyöreitä palloja mitä  nää kummatkin pokét on :D

Oonko ihan pöhkö, kun tykkään niin kovin Wigglystä vai onko täällä muita pastellipinkkipallofaneja? :D


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

15 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia, erityisesti Wigglytuff on todella upea noinkin simppelin näköiseksi pokemoniksi, hyvä! :D
  Koskaan ei ole tullut näitäkään käytettyä. Olen mieltänyt ne vähän samanlaisiksi kuin Clefairy ja Clefable aiemmin. Route kolmosen Jigglypuff on jäänyt mullakin hyvin mieleen, se on monesti tosi haastava. Indigo jaksojen Jiggly oli minusta ihan ok, itse pidin sen juurikin äänestä :) Pidemmän päälle alkoi vähän kyllästyttää sen ilmaantuminen, mutta huomattavasti ärsyttävämpiäkin toistoja on sarjassa nähty.
  Nyt kyllä tekee aika kovasti mieli kokeilla tuota Wigglytuffia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :D. Mietin, että mitäs iskuja näille piirtäisin, halusin välttää sitä tavanomaista Singiä, ja sitten muistin Attractin :D. Ehkä pakko piirtää myös Jynx Attractin kera...
   Route 3:n Jiggly kunniaan! Hassua, kun jotkut Elite Fourilaiset eivät ole välttämättä ikinä olleet niin haastavia, kuin mitä tuo otus joskus on osannut olla :D.

   Kokeile kokeile. XY/ORAS:ssa se näyttää vieläpä tosi hyvältä, ainakin omasta mielestäni.

   Poista
 2. Vaude! Hienoa työtä taas kerran!

  Mulla on X:ssä Wigglytuff ja breedattu Jigglypuff. Söpöjä palleroita on nuo ja kyllä Igglypuffikin on lutunen, vaikka joskus vuosia sitten häiritsi se silmien väri.
  Kiinnostaisi kyllä tietää, mitä sille animen Jigglypuffille tapahtu.
  Joo, kyllä noi hoitajien Wigglytuffit on aikamoisia järkäleitä. Joskushan ne taisi olla paljon pienempiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!

   Mä en taas voi sietää Igglypuffia jostain syystä :D. Cleffa sen sijaan on oikein lutuinen :3. Ja tolle animen Jigglylle pitäisi kyllä saada joku spin-off-spesiaalijakso, jossa sen kohtalo selvitetään!

   Poista
 3. Kuten jo Clefairy-postauksessa mainitsin, niin nämä pinkit pallerot ovat enemmän mieleeni! Hienot ovat kuvaset!
  Minua ei Jigglypuff koskaan kummemmin ärsyttänyt animessa, tosin onhan sen esiintymisestä jo sen verran aikaakin, etten muistakaan reaktioitani siihen! Ja tuosta Wigglytuffien anime-versiosta olen kyllä samaa mieltä, onneksi näyttää in-gamessa paremmalta.

  Oikeastaan olen tykästynyt Jigglypuffiin ihan lähiaikoina uudestaan. Fairy-tyyppi auttoi asiaa, mutta ihan viimeisimpänä vaikuttajana on ollut Super Smash Bros for 3DS (ja Wii U), jossa Jigglypuff näyttää parhaimmalle koskaan! Jotenkin aiemmin se on aina ollut eloton möykky, mutta tässä pelissä se on jotenkin tosi eloisa ja muutenkin söppänän näköinen. Olen aivan surkea sillä pelaamaan, mutta se nyt on pikkujuttu vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mä oon katsellut Indigo-kautta tässä taas, niin ehkä mä jotenkin oon liian sisäistynyt siihen Jigglypuffin saapumiseen ja siten muistelen, että olin kyllästyneempi siihen lapsena enemmän mitä oikeesti olin. Oikeesti olin kyllä vähän :( kun Jigglypuff "pilasi" lempipokémonieni esiintymisen Blastoise ihan pihalla-jaksossa, kun Blastoise vaan kuorsasi koko jakson ajan. Meikä kun olisi halunnut nähdä sitä enemmän actionissa :D.

   Uuu, täytyykin katsoa miltä se noissa peleissä näyttää. SSBM:ssä se oli ainakin toi kuvailemasi eloton möykky :D.

   Poista
 4. On harmillinen fakta, että Wigglytuff on pelkästään huonompi Clefable, tarvitsisi kyllä jotain erottamaan sen joukosta (megamuoto tällekin? pfft :D). Tämä kulkee minulla Clefablen kanssa melkein käsi kädessä, Kanton pinkit keijumölleröt. En kamalasti näistä välitä kummastakaan, Clefable on pelottava ja Wigglytuff on vaan tylsä. Toisaalta voisin jotenkin nähdä itseni käyttävän sitä jossakin tiimissä, mutta en yleensä käytä pokemoneja, jotka kehittyvät kivien avulla. Paitsi että animewigglyt ovat tavallaan jotenkin tosi pelottavia myöskin, liian isoja? Vaikuttavat tosi omituisilta. Hankala selittää.

  Ja mitä Jiggsiin tulee, niin ikuiset painajaiset siitä animen takia. Ei ehkä niin pahat kuin Snubbullista, mutta tarpeeksi pahat silti. En tykkää. :|

  (Näin btw, OR/AS vuosivat julki viimein tänään. :p Ja täällä saadaan odottaa vielä puoli kuukautta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nääh, mä en jaksa jotenkin jaotella kaikkia pokémoneja siten, miten ne pärjää tosi otteluissa ketäkin vastaan. Mulle Wigglytuff on tosi siistinnäköinen ingame-pokémon, Clefable taas jotain muuta :3. Musta Pokémonissa on liian huonosti pupu-aiheisia pokémoneja, jos niistä muutamasta selvästi jäniksestä silti meikän mielestä paras pupujussi on Wigglytuff. Lisää pupu-pokéja!

   Aawwhhh, not nice :(. Mua suorastaan vituttaa se Snubbull-jakso Johto-kaudella, missä on se järkyttävä muija ja sen järkky Snubbull. En tykkää siitä jaksosta yhtään, hnghm.

   Poista
 5. Mulla on niin samat fiilikset indigo-kauden Jigglyn kuluttamisesta miltei joka jaksossa... tai ainakin se aina tuntuu siltä kun se joka jaksossa kävis tussinsa kanssa :D Kaiken kukkuraks siitä ei päässyt eroon edes The Adventures in the Orange islands tuotantokaudes D: Ja hah, alko yhtäkkii naurattaa toi attract kun ainakin Snivyn kanssa Ash ei ees tienny oman pokemoninsa sukupuolta :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kyllä kiehtoisi tietää, että mitä sille Jigglylle loppujen lopuksi kävi :D. One final episode, we demand! :DD.
   Tahdon muuten alkaa nyt katsomaan The Adventures in the Orange Islands-kautta, kun oon nähnyt sen vain kerran! Tosin en mä oo kyllä Sinnoh- tai Johto-jaksojakaan sen useammin nähnyt...

   Toi Snivy-tapaus oli aika symppis :D.

   Poista
 6. Jostain luin, että myös Jigglypuffia olisi harkittu Ashin kumppaniksi Clafairyn lisäksi, mutta en ole varma onko tämä totta. Jigglypuff tosin on päässyt mukaan noihin Super Smash Bros.-peleihin ja tulihan siitä alkujaksoissa aika major-hahmo, niin kyllähän se mielestäni voisi käydä järkeen.

  Ihan jees poksuja nämä, samoin nuo Clefairy muotoineen, vaikkakin Jiggly kiehtoi lapsena tosi paljon kun sain tietää sen laulavan vastustajat uneen. Meikä leikki omalla Jigglypuff-nukella ja sävelsi omia lauluja sille, kunnes sitten se anime vihdoin antoi kuulla sen virallisen laulun (enkkudubissa ainakin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, no voi tosiaan olla, että Jigglyäkin mietittiin tuohon rooliin. Kyllä Pikachu kumminkin on se paras! Musta on aina ollut vähän ihmeellistä, että kaikista mahdollisista pokémoneista just Jigglypuff on päässyt SSB-sarjaan. Olisi kuvitellut, että joku Charmander olisi ollut siellä Pikachun kanssa.

   Aaaww, toi kuulosti nyt tosi suloiselta :D. Lapset on niin hienoja, kun ne leikkii :3.

   Poista
 7. Ihanan ilkikurisen näköinen Jiggly ja Wigglytuff on ihuna. Itsekin katselen ei-niin-kauniilla silmällä noita Kalos-animen kromosoniköriläskammotus-Wigglytuffeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :D. Halusin tuoda noihin vähän jotain persoonaa. Ja todellakin, Kalos-anime on tehnyt Wigglytuffista ihan kumman näköisen :(

   Poista
  2. Ensimmäistä kertaa kun näin Kalos-anime-Wigglytuffin, niin ajatus taisi olla; Ei se noin iso voi olla.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!