Pokédex: Vulpix ja Ninetales

Huomenna toivon mukaan saan postattua vähän enemmän Hoenn-aiheisen kirjoituksen, mutta tänään ainakin mennään taas Pokédexillä.

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 11. yötä!

Pokemon blogi

Pokémonit numerot #37 ja #38 ovat tietysti Vulpix ja Ninetales.

Vulpix

Pokemon blogi
Vulpix ja Baby-Doll Eyes
"At the time of its birth, Vulpix has one white tail. The tail separates into six if this Pokémon receives plenty of love from its Trainer. The six tails become magnificently curled."
- Pokédex (Ruby&Sapphire)

Vulpix on mulle vähän hämmentävä pokémon. Lapsena, ja toki edelleen, tykkäsin ihan älyttömästi kaikesta kettuihin liittyvästä, joten luonnollisesti kettupokémonhan olisi ihan täydellinen mulle. Ja lapsena Vulpixia ihannoin sen verran, että mun oli esimerkiksi aivan pakko saada niistä vanhoista pokémonkarkkipalloista se (ihan sairaan ruma) Vulpix-figuuri, jonka takia äitiparka joutui niitä karkkipalloja ostamaan aika määrät. Muistelisin jotenkin myös sellaista, että tykkäsin piirtää lapsena Vulpixeja ja että animessa Brockin Vulpix oli musta tosi cool. Vaan tänäkään päivänä en muista, että olisin sen kummemmin Vulpixia käyttänyt tiimissäni. Aivan varmasti olen sellaista kouluttanut ensimmäisessä Blue-tallennuksessan, mutta ehdottomasti vasta liigan jälkeen. Se ei ole koskaan löytänyt tietään meikän tiimiin. Nykyään en oikein tiedä, pidänkö siitä edes. Onhan se söpö, mutta samalla tosi vieras pokémon. Ehkä sitä pitäisi vain reippaasti kokeilla tiimissä.
Pituus: 60 senttimetriä
Paino: 9,9 kiloa
Kehitys: Fire Stone
Ihan näpsäkkähän tuosta tuli. Ainakin paljon paremman näköinen kuin alla oleva Ninetales :''D.

Pokemon blogi
Ninetales ja Will-o-Wisp

Ninetales

"Legend has it that Ninetales came into being when nine wizards possessing sacred powers merged into one. This Pokémon is highly intelligent - it can understand human speech."
- Pokédex (Sapphire)

Ninetales jakaa mun mielipiteet kyllä täysin. Haluaisin tykätä siitä, mutta jotenkin en ole koskaan ollut kovin tyytyväinen siihen, miltä se näyttää esimerkiksi peleissä, jolloin siitä on jäänyt jotenkin tylsä maku suuhun. Myöskään official artwork ei musta ole kovin hienoa, kun Ninetalesista puhutaan. Mutta toisaalta Ninetaleshan on tosi kiehtova! Etenkin näin länsimaiselle tallaajalla, jolle kaikki japanilaiset mytologia-hommat eivät ole täysin arkipäivää. Aika monelle onkin varmaan (?) kitsune-legendat tuttuja juttuja, mutta kerrotaan nyt kumminkin tässäkin. Ninetales perustuu tosi suoraan japanilaisiin (tai ylipäätään aasialaisiin) uskomuksiin ja tarinoihin kettuhenkiolennoista, kitsuneista (kitsune = kettu japaniksi). Mitä enemmän häntiä kitsunelta löytyy, sitä viisaampi ja vahvempi ja pitkäikäisempi se on. Yhdeksän häntää on suurin määrä häntiä, ja näinhän monta tupsua tuolta Ninetalesiltakin löytyy. Kitsuneilla on taianomaisia voimia ja ne pystyvät usein muuttumaan ihmishahmoon, joka on mone tarun kulmakivi; kitsune muuttuu ihmiseksi ja huijaa ulkomuodollaan tavallisia ihmisiä. Mikä on musta jännittävää, on se että kitsuneja on oikeastaan karkeasti kahta sorttia: zenko ja yako kitsuneja, joista zenkot ovat hyviä ja yakot keppostelivia ja jopa julmia kettuja. Se mikä mua kiehtoo Ninetalesissa on se, että meikästä koko pokémon kallistuu hitusen enemmän tuonne yakon, eli häijylle puolelle. Pokédex-entryissä puhutaan, miten Ninetales on todella kostonhaluinen ja langettaa kirouksia niiden päälle, jotka vetävät sitä hännästä, ja Ninetales sekä Vulpix oppivat aika läjän aika ikävänkuuloisia hyökkäyksiä kuten Hex ja Grudge. Lisäksi Ninetalesin japaninkielinen nimi Kyukon viittaa vähän vihamielisyyteen ja kaunaan (kon = kauna)... eli ei niin kovin herttaista? :D Musta vaan tämä tekee Ninetalesista kiehtovamman.
Ninetalesista on muuten Johto-kaudella todella hyvä jakso nimeltään Just Waiting On a Friend. Suosittelen katsomaan.
Pituus: 110 senttimetriä
Paino: 19,9 kiloa
HAHAHAHAAHAH, joo ei. En osannut piirtää Ninetalesia yhtään. Kai tuo on ihan ok, jos tuota naamaa ei toljota, mutta no joo. Karmiva näin omasta mielestäni :D. Täytyy joskus yrittää uusiksi.

Mitä mieltä kansa on Vulpixista ja Ninetalesista? :D


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

14 kommenttia:

 1. Tykkään näistä Pokemoneista, mutta Ninetales tosiaan on vähän tylsähkön näköinen. Shiny kuitenkin on ylväs! Ninetalesiin liitty pieni henkilökohtainen ärsyyntymä, kun ihmiset kirjoittaa sen nimen usein Ninetailsiksi :U
  Sun piirtämä Vulpix on kyllä suloinen! >u<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa löytyy se kuuluisa keräilykortti, jossa sen nimi on kirjoitettu päin honkia Ninetailsiksi :/. Shiny-Ninetales olisi kyllä ylväs etenkin XY:ssä :3.
   Voi kiitos! Jäit Baby-Doll Eyesin uhriksi!

   Poista
 2. Aww toi Vulpix on tosi söpö <3. Ninetales näyttää tosi mystiseltä ja arvokkaalta.

  Onhan tuota tullut Leaf Greenissä käytettyä. Ihan hyvä nopeutensa puolesta.
  Se on kyllä jännä miten tuo väritys muuttuu täysin noitten välillä; Vulpix on oranssinpunainen ja Ninetales taas haalean keltainen. Ehkä sen takia oli silloin pienenä vaikea uskoa että ne on samaa ns: perhettä. Sama mm. Politoadin ja Bellossomin kanssa.
  Onko sinulla vielä se Vulpix-figuuri? Millä tavalla se on ruma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://i21.photobucket.com/albums/b256/morbid_drag/Pokemon/candyfigure_zps8c6e3d71.jpg

   Tuossa on kuva siitä Poképallo-Vulpixista. Jotenkin karua, kun musta noi muut Pokékarkkipalloista saadut figuurit oli tosi laadukkaita, mut toi Vulpix näyttää ihan super halvalta Kiina-tuotannolta.
   Toi värimuutos on kyllä jännä, mutta musta on erikoisempaa kuvitella oranssinpunaiselle Vulpixille yksi valkoinen häntä, joka sillä on alunperin syntyessään :O.

   Poista
 3. Tykkään kyllä molemmista, vaikka käytössä ei olekkaan ollut. :o Pitäisi varmaan näitäkin kokeilla. Mielenkiintoni heräsi enemmän nyt kun luin noista mytologioista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina siistiä, kun pokémoneilta löytyy jännät taustat. Yksi suosikkejani on Castform, joka ei ehkä muuten nappaisi yhtään. Mutku mytologia!

   Poista
 4. Näitä Pokedex postailuja lukiessa sitä jotenkin tajuaa miten paljon näitä ensimmäisistä Pokemoneista oikein pitääkään. Nostalgia tietysti tuo oman lisänsä, mutta mitäpä sen on väliä. Nää on vaan kaikki jotenkin tosi rakkaita :) Kuin vanhoja ystäviä, joiden jotka yhtäkkiä muistuu mieleen.
  Vulpix on metka pokemon. Olen kokeillut tiimissäkin, SoulSilverissä, ja eipä ole valittamista. Ninetalesin spritet eivät ole koskaan olleet kummoisia, mutta onhan se kaunis.
  Tuo Vulpix karkki-pallo figuuri löytyy multakin. Onhan se aika... jännä. En tiedä onko se sama kuin sulla vai onko niitä erilaisia. Omani on sellainen vähän liian oranssi, ja luonnottomassa asennossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua häiritsee tossa mun figuurissa, että se koko laatu on vähän kökkö ja se naama on jotenkin... meh. Esim. Squirtle-figuuri noista samoista karkkipalloista oli tosi omannäköisensä, samaten Blastoise. Mut toi Vulpix...

   Olipa herttaisesti kuvailtu näitä 1. genen pokéja! Mua itse asiassa on kummaksuttanut, että kuinka vähän oon oikeesti kunnolla käyttänyt näitä pokéja... tai sitten en vaan muista kuollaksenikaan käyttäneeni niitä.

   Poista
 5. Nyt voin kyllä olla vähän samaa mieltä, tykkäsin itsekin aikoinaan Vulpixista/Ninetalesista todella paljon, mutta vielä tänäkään päivänä ei ole tainnut päätyä yhteenkään tiimiin... Aluksi meinasin repäistä ja breedata itselleni jonkun Vulpixin OR/AS-tiimiin, mutta sitten totesin, että Hoennissa on kyllä jo valmiiksi niin paljon pokemoneja joita en ole käyttänyt ja joita haluan käyttää, että jääköön toiseen kertaan. Vielä joskus! D:

  Itse poksuista sen verran, että Ninetales on itselleni top 5 lemppareita Kanton pokemoneista, tai vähintään top 10. Design on simppeli ja toimiva. Toisaalta taas Ninetales on itselläni vähän samassa kimpassa Arcaninen ja Flareonin kanssa, kun mietin Kanton tulityyppejä. Tykkään kaikista kolmesta, mutta mikään ei ole ihan superlemppari. Jotenkin tuntuu, että tykkäsin Ninetalesista aikoinaan enemmän, kuin mitä siitä tykkään nytten. Ja shiny muoto on tosiaan ihan upea, kuten tuossa joku jo mainitsikin. Ja tuo mainitsemasi jakso myös, pitäisi joskus katsoa se lävitse uudemman kerran.

  (Tässä myös pokemon, joka olisi hyvä potentiaalinen mega ja jolle kaipaisin myös megamuotoa muutenkin. Abilityna toimisi hyvin Solar Power, koska HA on Drought. Tai ainakin näin itse ajattelen.)

  ((Multakin löytyy joku karkkipallo Vulpix, vähän epämääräinen. Mahtaneeko sitten olla sama vai eri kuin sinulla ja Sakella, hmm.))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tätä kirjoitellessa mietin, että pitäisikö ottaa mukaan AlphaSapphire-tiimiin, mut just kuten totesitkin, niin Hoennissa on ihan riittämiin kaikkia kivsuja pokéja kokeiltavaksi. Glalie, Cradily, Lunatone, Aggron, Corsola, Wailord, Camerupt, Sandslash, Shedinja ja Ninjask, Claydol, Banette, Huntail... kyllä näitä löytyy munkin listasta :D.

   Mä en koskaan oikein lapsena lämmennyt Growlithelle tai Arcaninelle, enkä oo näin vanhemmitenkaan ollut niiden ystävä sen kummemmin. White2:ssa päätin antaa sille kuitenkin tilaisuuden, kun tuntuvat olevan niin monien suosiossa. Ja Arcaninehan on tosi siisti pokémon, tykästyin kyllä siihen. Ei vieläkään suosikkejani, tulityypit harvoin on, mutta oikein jees. Ehkä sama toistuisi Ninetalesinkin kohdalla, jos sitä vaan kokeilisi?

   Toi sun suunnittelema Mega Ninetales kuulostaa kyllä aika uskottavalta :D. Ehkä jonain päivänä. Osaan muutenkin jotenkin hyvin kuvitella, miltä Mega Ninetales vois näyttää.

   Poista
 6. Eihän tuossa sinun Ninetalesissa ole mitään vikaa! Oikein hieno on, usko pois! Samoiten Vulpix!

  Pokémonit itse ovat mielestäni makeita, Ninetales on aina ollut jotenkin ylväs ja mysteerinen ja siksi kiinnostava. Ehdoton lisäys "kokeile joskus tiimissä"-listaani haha! Tähän päivään asti kun se on jäänyt vähän taka-alalle.

  Tuota Vulpixin PokéDex-entryä lukiessa tuli mieleen (ja oikeastaan olen jo aiemminkin tätä pohtinut), että ihan ns. "jatkuvuuden" kannalta vauva-Vulpix yhdellä hännällä olisi aika hauska lisäys. Moni tietysti paheksuu vauva-Pokémoneja, mutta minulla ei ole koskaan ollut mitään niitä vastaan enkä panisi pahakseni vaikka niitä ilmestyisi lisää. Moni ottaisi varmaan Ninetalesille mieluummin evoluution, mutta nyt kun Megat ovat kuvioissa, niin sehän onnistunee sillä. Ja siitä puheen ollen, Cinnamberin kanssa samaa mieltä, että Ninetales olisi oiva vaihtoehto Mega-evoluution saajaksi. Tosin minäpä varmaan menisin ja antaisin melkeinpä jokaiselle Pokémonille Megan tätä nykyä haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua häiritsee vaan liikaa toi Ninetalesin naama :D. Mutta kiitos kuitenkin!

   Mä toivon että jotkut pysyvät koskemattomina, kuten Dunsparce ja Farfetch'd, ehkä myös Corsola... joskin Corsolalle voisi kehittää ihan pirun hienon evon niin halutessaan. Mutta joo, mullekin kelpaisi mega aika monelle pokémonille kuten MAMOSWINELLE.

   Nää "kokeile joskus tiimissä"-listat on liian tuttua puuhaa täälläkin :D. Hitto, pitäisi varmaan oikeasti kirjoittaa ylös sellainen priorisoitu lista, jonne iskeä pokémoneja, joita on "pakko kokeilla joskus".

   Poista
 7. Vulpix ja Ninetales ovat nekin ihan jees, lapsena vaan rassasi kun silloiset kaverini olivat niin koirahulluja että he tykkäsivät keskittyä enemmän koiramaisiin poksuihin, ja näiden uhriksi päätyivät aika lailla Growlithe ja Vulpix. Olisin niin halunnut silloin kokeilla Vulpixia tiimissä, mutta jälleen kerran Red-versio esti tämän. Silverissä sitten sainkin Vulpixin ja olo vähän parani. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaws :). Mä taisin aivan lapsena taas haluta kokeilla Growlithea, mutta en Blue-versiossa sitten pystynyt siihen. Nooh, tuli sitten vihdoin White2:ssa kokeiltua :D. Nää koiramaiset pokét tuntuu olevan ihan megasuosittuja vieläkin :D.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!