Pokédex: Clefairy ja Clefable

Tuli tässä yhtäkkiä mieleen, että kylläpäs mä tykkäänkin kirjoitella tätä blogia. Pokémon on niin siisti, siitä jaksaa aina raapustella juttuja kasaan ja joka kerta, kun aattelen että en keksi mitään uusia kirjoittamisen aiheita, niin enköhän mä taas parin päivän päästä ole ideoita tulvillaan. Ja sitten kun vielä miettii, että näitä pöpinöitä oikeasti luetaan. Onpas mulla hyvä mieli!

Ja vaikka on pirun epistä, että muu maailma saa OmegaRubyn ja AlphaSapphiren muutamien päivien päästä (aion muuten pysyä erossa julkaisu"spoilereilta", jos remakea nyt pystyy kunnolla spoilaamaan), niin mua kumminkin jotenkin piristää nähdä, että tää meidän Euroopan julkaisu lähestyy yö kerrallaan.

OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisuun 12. yötä!

Pokemon

Pokédexissä mennään eteenpäin ja käsittelyssä pokémonit #35 ja #36, eli Clefairy ja Clefable.

Pokemon
Clefairy ja Doubleslap

Clefairy

"Its adorable appearance makes it popular as a pet. However, it is rare and difficult to find."
- Pokédex (Firered)

Clefairy, Clefairy, Clefairy... Kaikki nämä vuodet, ja edelleen, kummastutat minua suuresti. Pitkään olet ollut minusta yksi rumimmista pokémoneista, joihin silmäni ovat osuneet. Naamastasi tulee mieleen ihan vanha vaari, enkä edes tiedä miksi, ja siksi tuo yleensä niin hempeä vaaleanpunainen värisi saa minut etomaan sinua entisestään. Vanhan vaarin naamalla et saisi olla vaaleanpunainen, miksi et olisi vaikkapa violetti? On niin kovin kummaa, että pokémoniksi, jota kehutaan Pokédex-entryissä söpöiksi ja jonka ulkonäköön PokéDoll-tavarakin on perustettu, voi olla näin kovin hämmentävä.
Varmaan suurin osa tietääkin, että viime hetken muutoksesta johtuen Clefairysta ei tullutkaan Ashin aloituspokémonia, vaan tuo aloituspokémonin ja koko Pokémonin maskottiuus meni aivan toiseen, keltaiseen osoitteeseen. Ihmiset valittaa, että Pikachun Thunderbolt on käynyt tylsäksi, mutta totta puhuen en edes viitsi ajatella, kuinka vanhaksi olisi käynyt Ashin Clefairyn Metronome - jotenkin kun pystyn näkemään, että Pokémon-animen running gag olisi vanhassa versiossa ollut tuo Metronomeen turvautuminen... joka olisi ollut ehkä ihan viihdyttävä ensimmäiset 20 jaksoa, mutta sen jälkeen varmasti toivoisin, että Pikachu tulisi ja Thunderboltillaan hoitaisi Rakettiryhmät pois vain äkkiä.


Onko kukaan kovin tuttu Pokémon Pocket Monsters-mangan kanssa? En ole mikään expertti kyseisessä mangassa, mutta olen sitä lukenut jonkin verran, ainakin olen hyvin tietoinen sen ehkä paikoin rajusta alatyylisestä huumorista :D. Tässäkään mangassa Clefairya ei ole missään nimessä kuvattu millään tavalla söpönä otuksena, vaan tyhmänä ja röyhkeänä ja muutenkin aika kamalana pokémonina. Eikä kyseessä ole todellakaan mikään pikkutyttöjen lemmikkipokémon ulkonäön perusteella.
Pituus: 60 senttimetriä
Paino: 7,5 kiloa
Kehitys; Moon Stone
Piirsin Clefairyn ja Clefablen kaaaauan sitten, jo joskus syyskuussa. Nyt kun katsoo, niin ne on kyllä jäljeltään aika karuja.

Clefable

Pokemon
Clefable ja Moonblast
"Clefable moves by skipping lightly as if it were flying using its wings. Its bouncy step lets it even walk on water. It is known to take strolls on lakes on quiet, moonlit nights."
- Pokédex (Ruby&Sapphire)

En ole ollut varsinaisesti Clefablenkaan ystävä. En ollut ennen ikinä käyttänyt Clefairy/Clefablea missään tiimissä, mutta kuten varmaan lähes kaikki meikän Fairy Face-off-turnaukseen osallistumista seuranneet muistaakin, niin Clefable löysi tiensä tiimiini. Olin ollut jo hyvän aikaa vähän utelias Clefablesta, se kun ei missään nimessä aiheuta samanlaisia reaktioita kuin Clefairy. Mutta lopulta valintaan vaikutti kaikkein eniten se, että tuossa syyskuussa ostamassani TCG-pakassa oli tosi kivan näköinen Clefable-kortti, joka houkutteli kokeilemaan tätä keijukaista. Tykkäsin Clefablesta loppujen lopuksi tosi paljon, ja aion jossain välissä suoda sille uudenkin mahdollisuuden, kyseessä on nätti pokémon, jolla on vielä kiva nimi ja loistava ability Magic Guard. On sääli, ettei Clefable ole saanut itselleen mun mielestä kunnollista jaksoa; kyllähän Clefableja on Clefairy ja Kuukivi-jaksossa, mutta jotenkin se ei saa siinä tarpeeksi huomiota itselleen, vaan Clefairy ja pirun Seymour vievät Clefablen spotlightit. En muuten tykkää juuri yhtään kummastakaan Clefairy-jaksosta, tuosta Kuukivi kuin myöhemmin Indigo Leaguessa nähtävästä Clefairyjen raketti-jaksostakaan.
Pituus: 130 senttimetriä (VAIN 10 CM LYHYEMPI KUIN NIDOKING :D)
Paino: 40 kiloa
Pakko nyt sanoa että tää näyttää livenä paljon paremmalta kuin tässä kuvassa. Jotenkin kumman epämuodostuneen näköinen.

Tässä tän päiväiset höpinät ja lätinät! Nyt vastailemaan kommentteihin, joita onkin sadellut... kiitos siitä. Ihan mahtavaa.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

10 kommenttia:

 1. Hups, meinas korvapuustit kärvähtää kun juutuin taas lukemaan. En oo aiemmin tehnyt puusteja, mutta nyt sitten on pari pellillistä rumia möykkyjä. Mutta hyvältä ainakin tuoksuu.
  Sun blogia on myös tosi hauska lukea! Clefairysta ja Clefablesta en ole varsinaisesti mitään mieltä. En ole niitä koskaan käyttänyt, koska normaalityypin pokemon tarttuu harvoin tiimiin, ja jos niin käy niin siistimpiäkin on olemassa. Jossain Redissä voisin joskus ottaa mukaan, kun kaikki muut tuppaa olemaan jo melkeimpä kokeiltu. Ja nyt kun saivat vielä tuon fairy-tyypityksen niin hivenen on tehnyt mieli kokeillakin. Ehkä jonakin päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Itse asiassa mäkin tein ehkä pari viikkoa sitten ekan kerran korvapuusteja! Niistä tuli ihan karmivan näköisiä, mutta maku oli aika mainio ja kelpasivat hyvin tuolle brittiläiselle poikaystävällekin, jolle siis koetan kokkailla kaikkia Suomi-juttuja silloin tällöin. Riisipuuro ja ruisleipä ei mennyt kovin hyvin kaupaksi, mokomakin.

   Suosittelen, etenkin Magic Guard Clefablea uudemmissa geneissä! Ei esimerkiksi ole Poisonista tai sääolotiloista haittaa, ja Life Orbin käyttämisestä tulee juhlaa.

   Poista
 2. Itse tykkään Clefairystä ja Clefablesta. Pearlissa pääsi päätiimiin, jelppii mun Whiscashia Gravityllä että tämä pääsee iskemään Ground-tyypin iskuilla.
  Luulen että tuo vanha-ukkosuus johtuu noista silmien sivuilla olevista viivoista. En tiedä onko niiden tarkoitus kuvastaa silmien ääriviivoja, ainakin tässä kuvassa http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20140910051252/pokemon/images/e/e8/035Clefairy_Dream.png ne näkyvät liikkuneen riippuen katseen suunnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, että joku oikein tykkää näistä pokémoneista! Ja oooh, pakko antaa plussaa Whiscashista. Whiscash on mahtava.
   Voi olla, että se on noi viivahommat. En ihan täysin kyllä tajua niiden olemassa oloa. Täytyy ehkä kokeilla piirtää Clefairy ilman niitä, niin ehkä se näyttää paremmalta sitten :D. Toisaalta tossa mun piirtämässä Clefairyssa noi silmähommat ei niin häiritse....

   Poista
 3. Komeita kuvia! :) Kieltämättä ei ole näitä tullut käytettyä.. Jos normaali tyyppiä olen tiimiini jostain kumman syystä päätynyt ottamaan (eli ei piiitkiin aikoihin :D) Se on yleensä ollut Kangaskhan. O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin tuppaa normaali-tyypin pokét jäämään vähän vähemmälle jostain syystä... Kai ne on jotenkin tylsiä, tai ainakin sellanen mielikuva mulle on jäänyt :D. Clefairyn ja Clefablen mokomat kyllä menivät ja vaihtoivat tyyppinsä kokonaan Fairyksi 6. genessä, mikä oli musta vähän hassua. Luulin aika pitkään, että ne olisi olleet ees se Normal/Fairy, mutta ehei...

   Poista
 4. Mahtavaa kuulla, että nautit myös itse oman sivusi ylläpitämisestä! Joskus kun näkee tapauksia missä sivuja pidetään pystyssä nipinnapin kävijöiden vuoksi vaikka oma kiinnostus olisi nollassa. Pointsit siis siitä! Ja mulle on tullut aivan päivittäiseksi tavaksi käydä tsekkaamassa, olisko tänne jotain uutta tullut, eli kyllä ruudun tälläkin puolella tykätään kovasti teksteistäsi!

  Clefairy ja Clefable ovat molemmat olleet mulle ihan plääh-tapauksia, tosin harkitsin kyllä kovasti Clefairya X-tiimiini silloin aikanaan kun mokoma osoittautui muuttavan tyyppiään Fairyksi. Jäi sitten toteuttamatta, ehkäpä vielä joskus. Mutta onhan nämä silti vähän mitäänsanomattomia haha! Silti kyllä kovasti kiinnostaisi nähdä, mitä Pokémon olisi jos Clefairy olisi ollut maskottina Pikachun sijaan...
  Kanton Pinkit Pallerot Ry:stä valitsisin ehkä mieluummin Jigglypuffin/Wigglytuffin kuin tätä kaksikkoa. Sääli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhuen itellenikin tulee aika ajoin niitä, "äääh en kyllä enää jaksais"-hetkiä, mutta ne menee ohi. Se on hassua, että mitä enemmän päivitän, sitä innostuneemmaksi vaan käyn. Nytkin kuvittelisi, että olisi aika työ kirjoittaa joka päivä joku pitkä blogisepustus, ja niinhän se onkin, mutta silti välillä tekisi mieli kirjoittaa niitä jopa kaksi päivässä :D. Sitten taas jos on ollut vähän hiljaisempaa, niin ei kyllä yhtään huvita aktivoitua. Täytyy siis kai pitää hyvä tahti koko ajan :D.

   Mä jotenkin näen niin hyvin Clefairyn Metronomen paiskaamaan Rakettiryhmän milloin milläkin hyökkäyksellä matkoihinsa :D. Mutta oon ihan samaa mieltä, munkin kirjoissa Jigglypuff ja Wigglytuff vetää kyllä huomattavasti pitemmän korren.

   Poista
 5. Hienoa työtä taas kerran! :)
  Clefairy ei ole varsinaisesti ollut suosikkeja, mutta en nyt ole inhonnutkaan. Olin kyllä kade kun siskolla oli semmonen karkkipallosta saatu Clefairy, tosin se hävisi.
  Käytin Leaf Greenissä viimeksi ja saatan väliaikasesti ottaa White 2 tiimiin.

  Clafable on noin iso!? Vain 30 cm lyhyempi kuin minä...
  Clafable on kyllä statsillisesti ainakin mulle Wigglytuffia parempi. Se on kyllä harmi ettei Clafablea ole animessa pahemmin näytetty. Eipä ole edes animen kouluttajilla näkynyt kumpaakaan.
  Kyllä Pikachu oli ihan nappivalinta maskotiksi. En voi kuvitellakaan Ashia Clefairyn kanssa. Ashilla näky kyllä ekassa jaksossa Clafairy-säästölipas, semmonen olis ihana.
  BTW, huomasin että Clefairyn naama on samanlainen kuin Togepilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avri kiittää kovasti!
   Oo, mullakin taitaa olla tuollainen karkkipallo-Clefairy. Ja muistaakseni löytyy jopa Clefable-figuuri... mun täytyy tehdä oikein iso figuuripostaus, kun menen joulukuussa Suomessa käymään ja esitellä blogissa kaikki figut :D.

   Joo, sehän on aika järkäle! Ja Clefable on oikeasti mahtava, kun sille saa Magic Guard-abilityn ja vaikkapa sen Life Orbin holdiin (+30% boosti kaikkiin hyökkäyksiin, eikä Clefable kärsi siitä Life Orbin recoil-vahingosta Magic Guardin ansiosta). Animessahan se oli musta aika pieni... muistaakseni. Toi kyllä on sääli, että sitä ei oo animessa näkynyt :(

   Niinpäs muuten onkin sama naama :O.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!