Pokémon XY: Jaksot 12-14

OmegaRubyn ja AlpaSapphiren julkaisuun nyt 20. yötä!

Voi möykky, kun jäin hirveästi XY-animesta jälkeen, vaikka aloitin sen yllättävän reippasti :D. Haluan kuroa tämän nyt kiinni!


Jakso 12: Pokémon-salakuljettajan jäljillä!

Pokémon suomi jaksot

Jostain syystä salametsästäjät on Pokémonissa ollut vähän mjääh, vaikka sillee järjellä ajateltuna niidenhän pitäisi olla tosi kiinnostavia ja sillee :D. Jotenkin tämäkin salametsästäjä ei saa mua syttymään sen kummemmin, muuta kuin että tää äijänkutalehan näyttää ihan Studio Ghiblin Porco Rossolta...

Pokémon suomi jaksot

Okei, ehkä vain mä näen tän yhtäläisyyden...

Pokémon suomi jaksotMusta oli jo alussa jotenkin hupaisaa, että Ash kumppaneineen lähtee juoksemaan autolla ja moottoripyörällä hurjastelevien salametsästäjän ja Jennyn perässä... Juostenhan tuollaiset mööbelit saakin kiinni ihan käden käänteessä. Kaverukset löytävät salametsästäjän pudottaman Scatterbugin, vievät sen hoidettavaksi PokéCenteriin, joutuvat pieneen väärinkäsitykseen Jennyn kanssa ja lopulta lähtevät auttamaan rosmon pysäyttämisessä.  Jotenkin hupaisaa, että kun Jenny selittää rosmon toiminnasta, niin mulle tulee oikeastaan mieleen vain rahaa takoava versio Professori Oakista :D. Miettikää nyt, tyyppi joka kerää läjäpäin pokémoneja ja jakaa niitä eteenpäin? Tuttua, eikö x)? Mitä nyt tietty erotuksena, että tää meidän rosmo nappaa työstä kunnon voitot ja ehkä Scatterbugien olot on vähän kyseenalaiset. Mulle jäi muuten aikaan eri maiden Vivillonien keruu vähän kesken. Pitäisi jatkaa sitä hommaa jossain välissä :).

Arvosana: 2/5

Jakso 13: Päiväkotikaaos

Pokémon suomi jaksot

Voi voi, jos edellisen jakson juoni oli kulunut, niin niin on myös tämäkin. Pähkinänkuoressa: Ash, Serena, Citron ja Eureka viettävät päivää päiväkodissa esitellen pokémonejaan mukuloille. Muksut ovat tietty ihan fiiliksissä, mutta sitten he huomaavat sen pakollisen yhden lapsen, joka on ujo ja syrjäänvetäytynyt. Paljastuu, että lapsella on joku kamala trauma pokémoneja kohtaan ja arvatenkin tässä 20 minuutissa (tai no 15 minuutissa, koska jaksoa on tähän mennessä jo kulunut se 5 minuuttia :D) tästä traumasta päästään eroon!

Pokémon suomi jaksotPokémon suomi jaksot

Mutta hei! Tää jakso on silti musta tosi muikea ja tässä on paljon hyvää. Jakson alku alkaa ottelulla Froakkie vastaan päiväkotitädin Sylveon, ja Ash oppii samalla Fairy-tyypin olemassa olosta. Tässä ottelussa on hauska viittaus heti peleihin, kun päiväkotitäti sanoo jotain siitä, miten ottelu alkaa kun kouluttajien katseet kohtaa :D. Sylveon on iiiiiihana! Ja vaikka Attract on tosi kulunut ja ylivoimainen liike animessa, niin musta tähän otteluun se sopi kuin nenä päähän. Ja just söpöä, miten Sylveon viimeisteli ottelun vielä Draining Kissillä ja Froakie oli siitä vielä ihan innoissaan :D. Ottelun alussa Penelope (? en oo ihan varma onko tuo sen nimi, kun katson tätä japsiksi ja siinä tää nainen on joku Premiere) kuitenkin ehdottaa, että jos hän voittaa, Ashin täytyy viettää aikaa hänen kanssaan (tää on luonnollisesti sitä varten, että Penelope haluaa kouluttajia päiväkotiin tapaamaan lapsia). Serena menee hassuksi tämmöisestä ehdottelusta.

Pokémon suomi jaksotPokémon suomi jaksot

Noh, päiväkodissa sitten esitellään pokémoneja ja tapaamme tämän säikyn Hoppipista (:DD) trauman saaneen pojan Lundi/Randallin. Paikalle saapuu naamioitunut Rakettiryhmä, ja lopputuloksena on että Rakettiryhmä kaappaa sekä Pikachun että Sylveonin (Meowthin Sylveon-ihastus on aika söpöä), mutta rekka-auton sisälle jäävät myös Lundi ja Froakkie. Pikachu ja Sylveon ovat onkin lasihökötysten vankeja ja tiukan paikan tulllen Ash saa ylipuhuttua Lundinkin auttamaan, vaikka hän kovasti pokémoneja pelkääkin. Tää nyt kuulostaa varmaan tosi hölmöltä mut toi Lundi on niin söpö :D Toi pipo, haluun sen! Rakettiryhmä vielä piestään ja sitten kaikki ovat onnellisia, kun Lundikaan ei pelkää pokémoneja enää.

Pokémon suomi jaksot

Sylveon on niin söpö kun se puolustaa tota muksua noilla nauhoilla aaaa tahdon Sylveonin heti X-tiimiini!

Arvosana: 4/5

Jakso 14: Etsimässä suojaa myrskyltä!

Pokémon suomi jaksot

Tää jakso alkaa taas niin perinteisesti että: on myrsky ja Ash ystävineen hakeutuu suojaan isoon kartanoon ja sitten alkaa tapahtua kauheita. Tämä sama on ainakin BW-kaudella siinä Kauhua Litwickin kartanossa- ja ehkä vieläkin selvemmin Shuppet talonmiehenä-jaksoissa, jos kukaan sellaista enää Advanced-kausilta muistaa :D.


Kartanossa siis tapahtuu kaikkea kummaa, valot menevät päälle itsestään, ovet sulkeutuvat ja kuuluu kamalia huutoja. Ihan kuten BW-kaudella Cilan, Citron yrittää keksiä kaikennäköisiä syitä, mistä nämä kaikki johtuvat, kun taas Serena Irisin tapaan uskoo kauhuskenaarioihin. Musta Citron ja Serena onnistuvat näissä kyllä paremmin kuin Iris ja Cilan. Citron on niin symppis, kun se on aivan tortut housuissa ja hampaat kalisten yrittää selittää asioita tieteen voimin :D. Eureka on ihana, kun se pelkää kaikista vähiten! Go go Eureka! Kaiken takana on Espurr, joka bondaa lopulta hyvin Eurekan kanssa.


Espurilla on leikkihuone, JA MÄ HALUAN TUON WAILORD-JUTUN.


Rakettiryhmäkin on kartanossa, ja niiden tän kertainen motto oli hauska, kun kummatkin vain vapisivat läpi vuorosanojen :D. Haha! Rakettiryhmän Meowthin käännösavustulla ryhmä rämä selvittää, miksi Espurr oikein asuu tässä kartanossa, miksi se ei päästä kaveruksia lähtemään ja mikä on tuo kumma riipus, jota se oikein kanniskelee mukanaan.Tää jakso on tosi haikea ja yllättävän kypsä Pokémon-jaksoksi ;__;. Espurr kertoo, että se on ystävystynyt kartanossa asuneen mummelin kanssa, mutta eräänä päivänä mummoa ei kuulukaan missään. Tuosta ylemmästä kuvasta katsojille annetaan karmiva aavistus, että mummelilla ei ole ihan terveysasiat enää kunnossa. Espurr kumminkin odottelee mummon riipus kaulassa ystävänsä paluuta.


Ash, Citron, Serena ja Eureka sitten pohdiskelevat, että mitä mummolle on käynyt, kun aivan kuin tilauksesta saapuu mummon lapsenlapsi kartanoon paikalle kertomaan ikävät uutiset: mummelin kuoppaanpanijaiset ovat saapuneet. Lopulta mummon lapsenlapsi keksii lähteä viemään Espurria käymään mummon haudalla, jonne Espurr vie kukkasen mummon muistoksi. Voi ei, missä on nenäliina ;__;?

Arvosana: 5/5

Oisin kirjoittanut enempää, mutta sormet sattuu :(. Muistaako kukaan muu näin vanhoja XY-jaksoja enää? :D


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

 1. Kiva kun tulee XY-animelle jatkoa. Nämä jaksot olivat ihan ok, mutta tuo Espur-jakso oli kyllä surullinen :(. Oikeasti tuli ihan tippa linssiin kun näin sen :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espurr-ressukkaa :(. Tosi hieno jakso kumminkin. Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Espurr-jaksolle vollotin hulluna, herkistyn aina tälläisistä todella pahasti. ;__; Vivillon-jaksosta jäi mieleen se loppukohtaus missä oli niin paljon erimaalaisia Vivilloneja, se oli vaan yksinkertaisesti ihan perhanan hieno kohtaus. Tykkäsin näistä kaikista jaksoista, toisaalta taas olen tykännyt kaikista XY jaksoista melkeinpä ja rakastan tätä sarjaa ihan äärimmäisen syvästi. Viimeinkin kun on olemassa se täydellinen pokemonanime.

  (Tosin jäin itsekin yhdessä vaiheessa puoli vuotta jaksoissa jälkeen. Sitten tuli katsottua ne monta kymmentä jaksoa putkeen, ja sitten jäi taas ärsyttämään, kun lisää ei ollut saatavilla..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Espurr-jakso kyllä ansaitsee hatunnoston, en olisi ihan heti uskonut, että Pokémon-animessa nähtäisiin ns. noin kypsää tavaraa, vaikka eihän luonnollisen kuoleman pitäisi olla mikään epäluonnollinen asia animaatiosarjoissa. Se, miten Espurrilla oli se kukka kädessä, kun ne lähti sinne haudalle D,:.

   XY-kausi on kyllä toooosi lupaava, ehkä eniten muhun iskee tää nyt kahdesta syystä: 1) koko porukka on aivan ihana, erityinen maininta Eurekalle, mutta kaikki neljä ovat tosi kivoja yhdessä toisin kuin esim. Iris ja Cilan, joista en tykännyt yhtään ja 2) otteluanimaatiot näyttää superisti paremmalta. BW-kaudella kaikki hyökkäykset tapahtui tyhmää efektitaustaa vasten, nykyään taustat ovat otteluympäristöä.
   Kiitos kommentista :3.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!