Luukku III: Lemppari leffamusiikit

Jos oli äsken lemppari pelimusiikki, niin kai sama täytyy toteuttaa Pokémon-animenkin tiimoilta? Aluksi tämän piti olla ihan yleisesti Pokémon-animemusiikkeihin liittyvä kirjoitus, mutta kun kaikki esimerkkini sattuvat olemaan leffoista, niin otetaan ne näin erikseen. Myöhemmin ehkä sitten tv-sarjan musiikit syyniin :D.


Tämä on kaikkien aikojen suosikkini, kiistatta ja ylivoimaisesti! Kyseessä on Pokémon Heroes-elokuvan hurmaava kappale Search For The Girl, joka soi elokuvassa kun Ash jahtaa Biancaa ympäri Altomarea.

Mitä tästä nyt voisi sanoa? Kerrassaan hurmaava, mukavan epäpokémonmainen ja sopii kuin nenä päähän Altomaren tunnelmaan. Tästä musiikista tulee niin loistavasti mieleen elokuvan kohtaukset, joissa Ash juoksee pitkin kapeita ja sokkelomaisia Altomaren pikkukujia, ja melkein voi jo musiikkia kuunnellessa tuntea itekin olevansa siellä. Kyseessä ei ole mikään eeppisistä eeppisin sankarimusiikki, vaan tuollainen... niin superhuoleton ja lempeä. Aah haluan Altomareen! Jonain päivänä vielä matkustan Venetsiaan ja seikkailen siellä kuunnellen tätä kappaletta :D.
Mutta sitten älysin tätä lempimusiikkiani pohtiessa, että olen jo joskus vuonna 2010 linkannutkin tämän kappaleen tähän kirjoitukseen. Noh, ei voi mitään! Pistän kumminkin ihan pari muutakin suosikkiani, jotta ei nyt tylsäksi toistoksi mene :D.

Jos Search For The Girl oli ihan selkeä suosikki, niin nämä kaksi muuta ovat sitten huomattavasti hankalampia valita... Näiden tilalle olisi voinut tulla moni muukin, mutta tänään oli tällainen olo ja valitsin nämä.


Ykkösleffassa on vaikka mitä hienouksia, nimenomaan John Loefflerin jenkkisävellyksissä. Onhan japskiversiossakin hyviä, mutta jotenkin nämä Loefflerin versiot ovat niin vahvasti syöpyneet tajuntaan, että siksi hatunnosto herralle. Oikeastaan ykkösleffassa olisi ollut monen monta vaihtoehtoa, jotka olisin voinut nimetä, mutta päätin ottaa tämän Mewtwo's Island-kappaleen, koska siinä on hienosti pätkiä muistakin leffan musiikeista, kuten Mewin teemasta. Ja voi sitä jännitystä pienenä, kun Ash ja kumppanit pääsivät vihdoin saarelle ja ei tiennyt, mitä siellä tulee tapahtumaan... Tässä kappaleessa on niin sellaista houkuttelevaa uteliaisuutta ja jännitystä, sekä pieni taustalla väijyvä uhka mahdollisista vaaroista. Tykkään!


Tekee aina niin pahaa muistaa, että tämä kappale on niin mainio ja koko Lucario and the Mystery of Mew on varsin hyvää tavaraa Pokémon-elokuvien joukossa. En vaan voi sille mitään, että Lucario on ikuinen no-no :D. Mutta tämä sankarimusiikki on vaan loistokas, ei siitä mihinkään pääse.

Hoho, vähänkö olin tällä kertaa ajoissa luukun kanssa! Mitkäs on lukijoiden suosikkeja? Ja mitä tykkäätte noista kappaleista, jotka tähän nyt nostin jalustalle :D?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

10 kommenttia:

  1. Search for the Girl on ehkä paras tunnelman luoja ikinä kun huristelee pitkin maaseutua ja se soi. Kovin kaunis kipale. Tottakai nuo kaksi muutakin ovat loistavia, kuten niin monet muutkin musisoinnit Pokémonista yleensäkin. En jaksaisi edes lähteä miettimään minkä valikoida ihan ehdottomaksi suosikiksi jos olisi pakko, niitä hyviä vain on liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, täytyy joskus kokeilla Search for the Girlia tuolla lailla kuunneltuna. Se on kyllä niin upea että huh huh.
      Ja Pokémonista löytyy ihan pirusti tosi hyviä biisejä, tänään en ees varmaan valitsisi noita kahta muuta tohon, vaan jotkut ihan toiset :D. Tuuliviiri-Avri. Thanxx kommentista!

      Poista
  2. Itse rakastan ihan hitsisti koko ykkösleffan soundtrackiä, erikoismainintoina juuri tuo Mewtwo's Island ja sitten tuo tunteikas Tears of Life. Kakkoselokuvassa on tuo ihana Legend Come To Life (Lugian laulu), josta siskonikin tykkää ihan hitosti. :D Kutosessa on kanssa ihuna Make A Wish, jota May lauleskelee vähän väliä.

    Tuosta Searching For A Girlistä tulee itselleni vähän mieleen tuo Professor Layton-pelisarja, hiano kipale on kyllä. ^^ Ja kanssa tuo kasileffan musa on tosi eppinen (kuten muutkin musiikit siitä, ja onhan elokuva muutenkin ykkösleffan ohella yksi lemppareitani).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ykkösleffan soundtrack on kyllä upea! Ja muutenkin kolmen ensimmäisen elokuvan Loefflerin tekemät biisit. En oo lainkaan pahoillani, ettei niissä ole käytetty japskiversioita, kun jenkkilästä on tulleet noin hienoja kappaleita :).

      Search for the Girlista kyllä tulee vaikka mitä mielikuvia, se on niin kaunis huu. Pitäisi muuten pitkästä aikaa katsoa tuo kasileffa läpi, se on kyllä yksiä parhaita Pokémon-elokuvia.

      Poista
  3. Suuri KIITOS iltani pelastamisesta! Tunsin itseni niin tylsistyneeksi kaikkien tenttikirjojen keskellä, että kaipasin pientä irtautumista - varsinkin, kun mielessä pyöri kaikennäköiset asiat niin hyvästä pahaan asti. Nämä linkkaamasi kipaleet olivat täyttä kultaa. En ole koskaan sen kummemmin perehtynyt Pokémon-elokuvien musiikkiin, ja tämä postaus antoi minulle kipinän perehtyä siihen lisää. Eikun siis YouTube auki ja soundtrackeja bongaamaan. Koin monia nostalgisia hetkiä, varsinkin ensimmäisten Pokémon-leffojen musiikin parissa, jotka lopulta tiedostin, mutta olin ilmeisesti tässä välissä unohtanut. Huikeeta, ihan tunteelliseksi ja veteläksi vetää. Täytynee jatkaa etsimistä ja linkkailla tänne sitten löytämiäni lemppareita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri OLE HYVÄ VAIN! Mahtavaa, jos oikeen pelastin illan, jee! Uskon kyllä että näiden kuuntelu voittaa koska vaan tenttikirjojen läpi uimisen, munkin varmaan pitäisi oikeasti tehdä miljoonaa muuta juttua kuin kirjoitella blogiin, mutta mitäs pienistä.
      Toi on superkätevää, kun YouTubesta löytyy niin perusteellisesti noi elokuvien soundtrackit ja voi pistää niitä kuunteluun, kun tekee jotain muuta samalla. Muutenki rentouttavaa kuunnella välillä instrumentaalisia biisejä eikä aina vaan laulamista... ja sitten kun nää vielä herättää tunteita ja tuo nostalgiaa pintaan! Ois hieno jos olisi sellainen kaveriporukka, joka ymmärtäisi samalla tavalla Pokémonin päälle, niin voisi viettää oikeen fiinejä pimeitä talvi-iltoja juoden viiniä kynttilän valossa ja kuunnellessa näitä leffa-musiikkeja :D.
      Kiitos kommentista sinä ♥! Linkkaa vaan joskus lembbareita!

      Poista
  4. Hei toi heroes leffan musiikki on mun suosikki myös, niin kiva. Muutenkin varmaan lempileffa. Ainoa mikä hieman rassaa on se latiaksen ja latioksen kiljuminen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan super kiva ♥. Ja jee, joku toinenkin joka tykkää Heroesista! Se on mun lemppareita, mutta monien mielestä se on tylsä tms :(.

      Poista
  5. Olen samaa mieltä tuosta sun lempparibiisistä. Se on tosi ihana ja oon aina rakastanut sitä. Siinä tosiaan on niin ihana tunnelma kun Ash juoksee siellä talojen välissä. Ah! Rakastan sitä! :D

    Toinen lempparini on myös tuosta ensimmäisestä leffasta kuten sulla, jonka nimi on Tears of Life:

    http://www.youtube.com/watch?v=NePDUrEtv2I

    Tuossa biisissä on vaan jotain niin nostalgista ja ihanaa. Se on samalla niin älyttömän kaunis, että tulee ihan kylmät väreet kun sitä kuuntelen :') Omasta mielestäni Pokemonissa on todella kauniit kappaleet, ja ne yllättää mut aina iloisesti!

    Kolmas lempimusiikki on taas uudemmasta leffasta, numero 13 nimittäin, tämä:

    http://www.youtube.com/watch?v=371hIBaGApY

    Tuo I Believe in You, siinä on vaan jotain niin kaunista musta, ja rakastan noita sanoja tosi paljon! :) Omasta mielestäni on tuo 13- leffa onkin yksi parhaista noista "uusista leffoista", koska muut ovat vähän tylsiä. Omasta mielestäni parhaita Pokemon elokuvia on ensimmäiset viisi + Lucario and the Mystery of Mew, sekä tämä Zorua ja Zoroark leffa. Muut on jotenkin tylsiä, eikä herätä mussa hirveesti tunteita.

    Mutta hei, tosi kiva luukku ja odotan innolla seuraavaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä!! Se on aivan mahtavan kaunis kohtaus. Mitkään Pokémon-elokuvien kohtaukset eivät ole yltäneet samalle tasoille kun se. Aivan loistava kohtaus, loistava musiikki ja loistava Altomare.

      Tuo Tears of Life on kyllä todella nostalginen. Sitäkin kuunnellessa oikeen syopyy mieleen ne kuvat, miten ne Pokémonit ja kloonit nyyhkyttivät. Etenkin Gyaradosin itku on jäänyt tosi hyvin mieleen!

      En oo ihan liikaa ehtinyt kuunnella näitä uusimpien Pokémon-elokuvien musiikkeja, mutta tää on kyllä hieno kappale! Yllätyin sikälikin aika positiivisesti, kun viime vuosina nuo lauletut enkkubiisit ovat olleet tasoltaan aikamoista tavaraa... DP:stä lähtien ainut mielestäni hyvä taisi olla Galactic Battlesin tunnari, mutta sekin oli hienompi suomeksi. Mutta tää I Believe in You on kyllä taattua Pokémon-laatua!

      Kiitos kommentista itsellesi :)! Luukkuja tulee :D!

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!