Luukku IV: Random Pokémon Appreciation III

Saanen hehkuttaa tällä kertaa pokémonia, joka pomppaa esiin joka lätäköstä ja on aika surkea ottelupokémon, mutta joka on silti niin pirun nätti ja kaunis, ettei voi muuta kuin vähän hehkuttaa? Jep, se on Goldeen, kala joka on täysin unohdettu ja epä-arvostettu.




Tai ehkä olen ainoa, joka on tätä mieltä? 

Pikachu jäädyttää :D
Mutta Goldeen on aina ollut mun silmään varsin ihastuttava, siis jos ajatellaan, että se on kumminkin kala... Ja kalat nyt ei ehkä kauhean usein ole kovin ihastuttavan kauniita edes Pokémon-maailmassa. Lumineon ehkä myös, mutta Goldeen on musta sitäkin nätimpi.

Kyseessähän on kultakalapokémon ja siksi on arvostettava sitä, että Goldeenin shiny-versio on älyttömän nätin kultaisen värinen. 

Goldeenista tulee mulle mieleen sellainen merten prinsessa! Jotenkin tuo väritys, siniset silmät, vaaleanpunaiset huulet ja etenki nuo hulmuavat evät oikein huutavat omanlaista kuninkaallisuutta. Pokédex-entryissäkin kyllä mainitaan, että Goldeenia kutsutaan välillä vesien kuningatareksi, mutta musta se on silti aina prinsessa. Erityisesti se kultainen shiny-versio, joka ihan kimaltelee silmissä. Tuota hulmuavaa hameenhelmamaista Goldeenin pyrstöevän-lookkia onkin käytetty pokémonissa, nimittäin Mistyllä on varsin nätti Goldeen-inspiroitu asu Exeggutorit vauhkona-jaksossa, kun Misty avustaa epäonnistunutta Melvin-taikuria.

Goldeenin kovasta aliarvostuksesta puhuu sekin, että Misty omistaa kyseisen pokémonin. Noo, nähtiinkö tätä hurmaavaa ja kiinnostavaa kalaa juuri missään? No ehei, kuten kaikki varmaan tietävätkin, Goldeenin rooli oli lähinnä tämä, mitä tämä kuva tuossa vieressä viestii. Ehkä Mistyn Goldeenin koko historian tähtihetki on St. Anne-jaksoissa, jossa se saa kunnian esiintyä ehkä puolenminuutin verran etsiessään ulospääsyreittiä uponneesta laivasta Ashille, Mistylle, Brockille ja Pikachulle. Unappreaciate!

Muutenkaan animessa ei Goldeen juuri pääse prameilemaan esiintymisillään, vaan lajin toinen suuri esiintyminen on Squirtle-jengi vauhdissa-jaksossa, kun joen Goldeen käyttää Horn Attackia Pikachuun. Jep, eli kaikki varmaan tietääkin sitten, kuinka pienestä roolista on kysymys. Myöskään Pokémon-mangoissa ei juuri esiintymisiä ole. MIKSI EI? Goldeen on nätti!

Suurin vääryys Goldeenissa on kumminkin mun mielestä se, että kyseinen fisuliini kehittyy Seakingiksi. Nimensä perusteella Seaking on aivan loistava kehitysmuoto tälle prinsessamaiselle kalalle, mutta voi helveda, Seakinghän näyttää enemmän tuunatulta Magikarpilta kuin merten kuninkaalta tai prinsessakalan kehitysmuodolta. Etenkin animessa, jossa kyseinen kala näyttää aika ylensyöneeltä. Välillä kumminkin Seaking on myös piirretty ihan kivasti ja viehättävästi, mutta ei se kyllä mun mielestä ikinä tee täysin kunniaa kauniille aloitusmuodolleen. Tuossa TCG-artissa olevassa kuvassa Seaking menettelee ihan, mutta äh. Ei se vaan sytytä. Argh! Tästä puuttuu se joku kunnianhimo, mitä Merten Kuningaalta vaadittaisiin. Piru vie.

Huomatkaa läski-Seakingin lisäksi vanha MTV3:n logo yläkulmassa!
Mulla on kyllä peleissä miespuolinen Seaking, jolle oon antanut lempinimen Prinsessa... eli mun pokémonini on vähän niinku drag queen-Seaking... Voi luoja, miksi kirjotan tänne kaikki ajatukseni julki :D. Mutta pakko sanoa, että tykkään tästä hienosta ideasta, että prinsessamainen Goldeen kehittyy sitten Seakingiksi, joka taas on todella miehinen. Sanoisinko, että hiukan sukupuoli-haastava pokémon kysessä. No, anyway, mulle Princess tai Prinsessa ovat ainoat oikeat Seakingin nimet :D.


Vielä loppuun yksi tällainen TCG-artwork Goldeenista. Katsokaa sen pyrstöä nyt, se on niin nätti! Miksi tätä pokémonia ei arvosteta pätkän vertaa?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

11 kommenttia:

  1. Goldeen, goldeen, goldeen... On totta ettei tuota pokemonia ole animessa nähty. Itselläni on ollut muutaman kerran Seaking peleissä ja itse koen seakingin miellyttävämmän näköiseksi. Tajusin muuten vasta äsken seakingin ja magikarpin yhdennäköisyyden... Pidän molemmista ja magikarp varsinkin kun on sellanen reppana, jonka halutaan aina kehittyvän. En pidä gyaradosista. Mutta omasta mielestäni seakingin pyylevyys tekee siitä sympaattisen :)
    Ja loppuun vielä lisäys siitä millainen valopilkku tämä kirjoitus olikaan koulutöiden täyttäneen illan päätteeksi. Lukio ei ole lauskoille ihmisille :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että oot käytellyt Seakingia! Ehkä mä koetan olla niin prinsessa, etten kestä sitä miten aina niin prinsessamainen Goldeenin kehittyy epäprinsessa Seakingiksi :D! Kuulostaa ihan multa.
      Magikarp ja Seaking kyllä näyttää vähän samankaltaisilta. Magikarp ois helppo naamioida Seakingiksi >:|. Pakko ehkä piirtää tästä vielä joku kuva !

      Aawwh, ihana kuulla jos kirjoitukset piristää! Kiitos! Ja tsemppiä koulutöihin! Myöskään amk ei oo laiskoille ihmisille ja sitähän mä nimenomaan olen, laiska :DDD.

      Poista
  2. Kiva luukku taas kerran, ja olen täsmälleen samaa mieltä sun kanssa! Goldeen on todella, TODELLA kaunis ja silti se on saanut niin vähän ruutuaikaa Animessakin. Täysin unohdettu kala-parka.

    Mun mielestä kuitenkin tuo Seaking on aivan yhtä hieno ja kaunis. Siinä on musta jotenkin ihanat värit :) En kyllä ole ennen tullutkaan ajtelleeksi, että prinsessakalasta kehittyykin SeaKING. o.o

    En ole koskaan tätä kalaa missään pelissä pyydystänyt, mutta nyt kun tajusin tämän tekstin myötä miten hieno otus itse asiassa onkaan kyseessä, niin ehkäpä pyydystänkin sen Platinumissa, jotan vedöän juuri läpi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä jos näistä luukuista tykkäillään :)! Ja hyvä että joku toinenkin näkee Goldeenin kauneuden! Hiukan pelkäsin, että mitä jos tämän hehkutuksen jälkeen kaikki muut vaan ajattelevat sillee "seriously Avri, ei tuo taviskala oo mitenkään ihmeellinen" :D.

      Oowh, hyvä että muut tuntuu tykkäävän Seakingista. Mulla on sitä kohtaan jotain kaunoja ilmeisesti :D. On kyllä totta, että siinä on hienot värit!

      Pyydystä, pyydystä, pyydystä!

      Poista
  3. Misty näytti niin hyvälle tuossa asussa. Olisi saanut useamminkin pukeutua tuohon tyyliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin...! nuo kaikki Mistyn erikoisasut ovat aina tosi hienoja ja niiden jälkeen oikeen särkee silmiin katsoa sitä tavislookkia :(.

      Poista
  4. Olen kans tykännyt Goldeenin ja Seakinginkin ulkomuodosta, mutta tosiaan vähän köykäisiä käyttää :/ niiden japaninkielisissä nimissä ei tuota queen-king leikkiä olekaan, mitäköhän enkkukääntäjät tällä halusivat viestittää?
    Tuli tuosta Seaking TCG-artista mieleen, että kyseessä taitaa olla Kagemaru Himenon piirros? Hänen tyylinsä on varsin muuttunut kun vertaa nykyisiin, ihan ideana että olisi kiva joskus kuulla ajatuksiasi enemmän näistä korttitaiteista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin ovat, ei niistä hirveästi ole mihinkään, valitettavasti. Mutta pelkästään se, että voi nimetä SeaKINGIN Prinsessaksi, on mulle tarpeeksi suuri kannustin käyttää näitä :DD.
      Ehkä enkkukääntäjällä oli sukupuoli-identiteettikriisi, kun tuollaisiin nimiin päätyi? Tai sitten ei välttämättä. Tosin japski-pokédexin entryissäkin taidetaan puhua Water Queenista ja King of the Seasista...
      Oooh, hyvä ajatus! Itse asiassa mun on pitänyt ostaa pokémon-kortteja ihan tätä blogia varten... 8)

      Poista
  5. Goldeen on kyllä nätti poksu, mutta se ei ole vaan viime aikoina herättänyt meikässä hirveää kiinnostusta. Muistaakseni olenm sen joskus Redissä pyydystänyt ja kehittänyt ihan Seakingiksi. Voisi kyllä ehkä taas joskus pyydystää Goldeenin. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, eihän tuo pokémon välttämättä kaikkista kiehtovin tai jännittävin ole, mutta ansaitsee silti hetkensä valokeilassa :). Kokeile ihmeessä joskus uudestaan, ehkä uudemmassa pelissä, niin sillä on ees hiukan enemmän hyökkäysvaihtoehtoja käytössä :D!

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!