Luukku III: Pokémon Platinum III: Kiukunpuuskia Eterna Forestissa ja uusi pokémon

Ja näin aukeaa luukku numero 3! Luin muuten eilisiä kalenteriluukun vastauksia... ja en oikeasti malta odottaa, että voin kalenterin päätyttyä jakaa niitä taas isossa yhteenvetopostauksessa kaikille. Ihan tosi hienoja ja mahtavia vastauksia :D. Pokémonit ruokana on selkeästi inspiroiva aihe XD.
Mutta siis, minä täällä taas kirjoittelemassa ja Platinumiin palaillaan jälleen. Viimeksi juuri lopetin sinne Valley Windworksille ja tästä siis seikkailu voikin jatkua. Satuin myös kirjoituksen loppupuolella pyydystämään uuden pokémonin... vaan osaakohan kukaan arvata, että minkä?


En ehdi kuin ulos marssia, niin johan on jo kansainväliset poliisivoimat kimpussa :D. Looker on tietty nyt kuullut vihiä siitä, että täällä Team Galactic tositoimissa... mutta luonnollisesti äijä saapuu paikalle liian myöhään :))))). Ei se mitään, kyllä tää 10-vuotias nämä hommat luonnollisesti hoitaa kotiin, ota sinä Looker vain rennosti!


Looker antaa tuollaisen pienen vinkin, että Team Galactic majailee tällä hetkellä Eterna Cityssä - joka tietysti sattuu olemaan juuri se kaupunki, mihin Avri-poloinenkin on matkalla! Tai no, välillä tuntui vähän epäselvältä, pääsisikö Avri, Turtwig ja Bibarel ikinä Eterna Cityyn, koska voi pojat, noi trainerit oli tässä vaikeita taas :O. Siis ihan oikeasti, oliko Pokémon-pelit ennen tällaisia? Jotenkin XY/ORAS:n lälläritoiminnan jälkeenhän tää on jotain hidasta kidutusta... tai sitten mulla on vain kerta kaikkisen väärät pokémonit messissä, kun tuntuu, että KAIKKI vastustajat ovat erikoisvahvoilla mua vastaan :(. Onneksi meillä on nyt Kimmo-Bibarel, ties mitä olisi tapahtunut ilman sen Water Gunia, kun olimme yhden random kouluttajan Ponytaa vastassa. Näitä kouluttajia lukuunottamatta tämä pikkuinen route Floaroma Townista ja Valley Windworksista pohjoiseen oli varsin kiva.


Routen päästä löytyykin sisäänkäynti Eterna Forestiin. Musta pokémon-maailmojen metsät ovat aina olleet jotenkin kivoja (tosin niissä saisi olla enemmän kaikkea erikoista yms), mutta Eterna Forestista muistikuvani olivat verrattain heikot - muistin että tässä kohta sankarihahmomme tapaa tuon tyypin ja matkaa sen kanssa metsän läpi... mutta jostain syystä muistelin, että Cheryl ei olisikaan ollut Cheryl, vaan joku vihreätukkainen poika :D.

Cheryl toivoo, että matkaisimme hänen kanssaan metsän läpi, koska ei usko pystyvänsä siihen yksin... ja I FEEL YOU LADY, tää metsähän oli ihan silkkaa teurastusta mun Normal/Water-tyypin Bibarelille ja Grass-tyypin Grotlelle (jollaiseksi se vastikään kehittyi, yay!). Ja voi ihme noiden random battlejen määrää, oikeesti, pääsin etenemään ruohikossa ehkä kaksi askelta niin johan taas alkoi tuttu ottelumusiikki soimaan. Myös trainereita oli musta aika paljon, ja nekin olivat suhteellisen vahvoja - Arceukselle kiitos, että tuo Cheryl parantaa pokémonejani jatkuvasti otteluiden ulkopuolella, muuten ei tulisi mitään :S. Mutta ei sillä että oikeasti valittaisin, mun mielestä tää on ollut pääpiirteissään tosi hauskaa ja mukavaa, kun tuntuu, että Pokémon-pelissä on vähän jotain haastetta ja jännitystä. Vaikka pidinhän minäkin DPPt:tä julkaisun aikaan "ihan liian helppona, huoh missä vaikeustaso" -pelinä, mutta ehkä se XY/ORAS ovat opettaneet, mitä oikeasti helpot pelit ovat.


Mutta oikeastaan sitten iski se kiukunpuuska, johon otsikkokin antoi vihjettä! Nimittäin olin koko ajan jotenkin suunnitellut, että olisi kamalan kiva ottaa Murkrow mukaan tiimiin: olen aina tykännyt kyseisestä linnusta tosi paljon, mutta en ole ikinä ehtinyt käyttää sitä ja Honchkrow on vähintäänkin yhtä mainion kelmi ilmestys. Diamondissahan Murkrowin voi öiseen aikaan pyydystää täältä Eterna Forestista, vaan näinpä ei olekaan sitten Platinumissa D:. Aaarggghhh miksi, oi miksi?! Noh, sitten jotenkin ajattelin optimistisesti että hei, jos en saa Murkrowia niin Mismagiusta olen myös aina halunnut testata. Senhän sai Pearlissa tästä samasta metsästä. Oikeastaan heti tuon ajatuksen jälkeen tajusin, että jos Murkrowiakaan ei kerta metsästä löydy, niin ei varmaan löydy Misdreavustakaan... ja oikeassahan mä olin -_-. Tokihan voisin hankkia tiimiini jomman kumman muilla konstein, mutta oisko se vähän huijausta, jos en pyydystä niitä pelistä? Entä kumpi loppujen lopuksi olisi kivempi tiimiläinen?


Helpottunut nimenomaan olen minäkin. Eterna Forestin jälkeen saavuin vielä sellaiselle pienelle routen tyngälle, missä oli kalastamassa joku sata Fishermania.


Eterna Cityssä. Ensimmäisenä järkytyin kaupungin musiikkia. Vaikka kyllä mä sen tavallaan muistinkin, mutta sitten toisaalta tuo sen... landemaisuus kyllä yllätti :D. Jotenkin tosi haukotuttava sävel. No anyway, Eterna Cityssä on aika paljon kaikenlaista! Ensimmäisenä kiinnitin jo huomioni tuohon ensimmäiseen kohtaamaani NPC:n... mä en kyllä voi millään kuvailla sitä mukavaksi, kun tuuli tuivertaa kasvoihin pyöräillessä :D. Kärpäset tyyliin lentää kesällä naamalle, tukka menee miten sattuu, puhumattakaan siitä, jos se tuuli on edes vähänkin kylmä. Toi toinen Bug Catcher taas kertoo, miten sen kaveri on kertonut Team Galacticin nyysineen hänen lempipokémoninsa pois. Vähänkö nauroin, kun tuo Bug Catcher sitten sanoo "But I don't believe him. Team Galactic looks really cool and not like your ordinary thugs" XD. Tosi reilu frendi.


Eterna Citystä löytyy myös... Underground Mies. Miettikää, jos muakin kutsuttaisiin vain joksikin... tyyliin Pokémon-blogi Naiseksi koko ajan :D. Underground Man antaa meille Explorer Kit:n, mikä tarkoittaa siis sitä, että lähdin samantien verestämään muistojani maan alle. Muistan tykänneeni Undergroundista ja tykkäsin siitä edelleen, mutta olisin kyllä jotenkin toivonut, että sille idealle olisi tehty... vähän enemmän jotain. Koko maanalaisesta verkostosta olisi voinut tehdä vaihtelevamman näköisen ja sitä olisi voinut käyttää vaikka ihan tarinan etenemisessä sillä tavoin, että joku tie maan päällä olisi ollut vaikka tukossa, mutta sitten maan alta kulkien olisi voinut päästä eteenpäin... noh, en tiedä :D. Tuo aarteiden kaivelu on edelleen koukuttavaa, mutta Super Secret Baseista en tiedä/muista mittään. Ehkä jossain välissä perehdyn asiaan.Kesken Eterna Cityn turistimatkailuni paikalle saapuu myös Barry, joka paikallisen ottein haluaa esitellä mulle Pokémon Statueta. Pokémon Statuen luona tapaammekin ekaa kertaa Cyruksen! Joka puhelee itsekseen ääneen. Perus. Mitään kamalan kiihkeää tai mielenkiintoista kohtaamista tästä nyt ei vielä tullut, vaan Cyrus lähtee pois ja niin lähtee Barrykin. Joku häijy on käynyt repimässä patsaalta sen infolaatan irti, mutta läheisessä talossa väittää suurin piirtein muistavansa, mitä siinä laatassa lukikaan. Hänen selityksensä muistuttaa jotain tällaista: "... creator DIA... giver of time... the blessing on DIA... the birth of PAL". Jes, tosi hyvin muisti tekstin XD. Tosi "vaikee" kanssa arvata, mitä esim. toi DIA ja PAL tarkoittavat ;D.

Joo. "Just a trainer like you. Not a champion or anything like that."
Inhoaako joku muukin tätä??! Siis tuota, että kun kävelet jossain ja sitten yhtäkkiä joku hahmo ryntääkin juttelemaan... mutta et ole tajunnut kävellä tuossa ns. keskellä tietä, vaan tuolla lailla rumasti sivussa? :D Tosin käy ehkä enemmän järkeen käydä kaikennäköiset keskustelut tien reunalla, eikä siinä keskellä... mutta se näyttää niin hölmöltä, hahaha. Cynthia antaa syystä hiukan tuntemattomasta meille HM01:n eli Cutin ja painuu sitten matkoihinsa. Minä taas lähden kohti Eterna Cityn salia!


Mutta huomasin jo oikeasti tuon ensimmäisen salikouluttajan kohdalla, että eihän tästä oikeasti tule mitään pokémonilla, joka on heikoilla ruohopokémoneja vastaan ja toisella, joka kyllä resistaa ruoho-hyökkäyksiä, mutta ei omista itsekään mitään hyviä hyökkäyksiä. Oli siis pakko hakea jonkin sorttista kriisiapua uudesta tiimiläisestä!

Ja niin siinä sitten kävi, että päätin ottaa yllättäen Machopin tiimiini! Aluksi ehkä hiukan alitajuisestikin ajattelin, että Sinnoh-seikkailulla pitäisi ottaa tiimiin vain ja ainoastaan Sinnoh-pokémoneja... mutta nääh! Pokédex-kirjoittelut myös tavallaan innostivat tähän, kun monien pokémonien kohdalla aina sanon sitä samaa "pitäisi joskus kokeilla tiimissä", mutta nyt sitten oikeasti otin Machopin mukaan. Lempinimen keksimisessä saa muuten auttaa myöskin, tällä hetkellä se nyt kulkee vain tuolla varsinaisella nimellään. En kyllä tajua, miten vasta 5. generaatiossa oikeasti ymmärrättiin, että nuo caps lock -nimet ovat ihan tosi typerän näköisiä :D. No joo, saa nähdä onko Machopista yhtään apua Gardenia vastaan.  Satuin muuten huomaamaan, että kaikilla pokémoneillani on ihan sairaan huonot naturet, jotka eivä sovi lajeilleen yhtään :D. Noh, ei se haittaa.

Lopetetaan Platinum-seikkailut täksi erää näihin viisaisiin sanoihin:


--------------------------------

No niin, ja sitten tämän päivän tehtävään, jossa saa vähän tarinoida ja joka on inspiroitunut Team Galacticin jäseniä täynnä olevasta Eterna Citystä...:

 Aijaijaijai. Olet liittynyt Pokémon-pahistiimiin. Vaan mihin niistä? Team Rocketiin? Galacticiin? Aquaan? Mihin? Ja ennen kaikkea, mikä oli se syy, että liityit juuri siihen ryhmään, etkä johonkin toiseen?

 

Vastaukset voi lähettää jälleen tänne ja käykää ihmeessä myös Munchlax Maniassa katsastamassa meidän uudet Wonder Trade -pokémonit ja äänestäkää mieluistanne!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

 1. Mulla oli Murkrow SoulSilverissä ja olin siihen ihan tyytyväinen. Aika vähälle huomiolle jäävä pokemon. Samainen Honchcrow on muuten nyt Alpha Sapphiressa tasolla 99, jee!
  Oma Platinum peluuni tyssäsi kuukausiksi Eterna cityyn, kun tajusin ettei Platinumissa saakaan Cranidosin fossiilia. Vaihdoin sen sitten myöhemmin Diamondista.

  Machopin nimeksi ehdotan Mentulaa tai Arnoldia, kun on niin lihaksikas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woooow, olen nyt kade Honchcrowistasi... se mua kyllä alunperin kamalasti houkutteli, mutta olen kyllä harkinnut Platinumin jälkeen palaavani Johtoon, jossa myös saisi helposti Murkrown Ilex Forestista... täytyy nyt vielä pohtia.
   Mä luulen että tällä vauhdilla munkin pelaaminen tyssää tänne, kun pokémonini ovat niin surkeita...

   Arnold olisi aika hyvä nimi :D!

   Poista
 2. DPPT .ovat. hankalia, oli tiimissä mitä vaan. Itse käytin Lucariota JA Garchompia ja ei tullut niin mitään. Jos mietit vielä Machopin lisäksi toista noista kahdesta, niin mielestäni on okei hommata tiimiläinen muuta kautta, jos oikeasti haluaa käyttää. Honchkrowista itselläni on kokemusta HG:n puolelta, tykkäsin todella paljon ja voin lämpimästi suositella. :D Mismagiusta olen halunnut myös käyttää pitkään, mutta ei ole tullut vielä otettua mihinkään tiimiin. Ota se niin voin lukea mielipiteistäsi siitä? x)

  Naturet harvoin vaikuttavat pelin kulkuun millään tavalla, sen olen saanut hommata. Moneen otteeseen tullut käytettyä esim. physical attackkereita Modest-naturella ja specialeja Adamantilla. Pääpointtihan näissä kuitenkin vissiin on pitää hauskaa. :p

  Pokémon Blogger Avri wants to battle! Haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, hassua kun en muista yhtään omanneeni näin paljon vaikeuksia silloin joskus, kun nämä olivat ihan tuoreita pelejä! Mut hyvä etten oo ainut, jolla on ongelmia, se vasta olisikin noloa x).
   Hmmm, Mismagiusta voisin nyt kyllä harkita... toisaalta Honchkrow oppisi Flyn, mikä olisi aika kiva juttu, mutta toisaalta olen pelannut useat Pokémon-pelit ilman yhtäkään Flyta osaavaa tiimiläistä. Noh, saa nähdä, kumpaan näistä päädyn ;).

   No tuo on kyllä totta! Jotenkin vaan hassua, että kaikilla noilla sattuu olemaan se *kaikkista* epäsuotuisin nature - ja kun mulla on jo valmiiksi vähän hankaluuksia - niin tämä asia ainakaan helpota Pokémon Blogger Avrin urakkaa.

   Joo, kaikki vois alkaa kutsua mua tästä lähin tuolla tittelillä.

   Poista
 3. Ite en koe, että ottaisi toisesta pelistä Pokeja olisi huijausta. Omega Rubyn Pokeni olivat kuoriutuneet, IV-breedattu ja EV-treenattu valmiiksi Y-versiossa. Onhan se hieman erillaista, kun Pokemonien nimet ovat kirjoitettu Caps Lockilla. Olisi kiva tietää tiimisi Pokeista enemmän esim. Naturet.
  Jäi nyt mielen päälle, et ymmärsivätkö joulukalenteriin osallistujat että vastaukset julkaistaan,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuosta julkaisuasiasta olisi voinut toki mainita... ja ei kaikkia vastauksia tietenkään julkaista, mutta ainakin viime vuonna oli tosi hyviä ja mahtavia vastauksia joukossa :D.

   Voisin vaikka ensi kerralla kertoa noista tiimiläisistä lisää - mutta niillä on kyllä kaikilla huonoimmat naturet IKINÄ XD.

   Poista
 4. On ollut tiimissä sekä Honchkrow, että Mismagius ja kummatkin olivat mahtavia, suosittelen! :) Jos et keksi kumman otat, niin arvo ja katso miten käy. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooh, kyllä se taitaa olla pakko kokeilla jompaa kumpaa :D!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!