Luukku VIII: Avri, Munchy ja Hoopa and the Clash of Ages

Tämän tiistain luukku onkin vähän tällainen yhteisjuttu ja vähän samaan tapaan kuin Pokémon-piparkakkujen kanssa, niin taas ollaan Munchyn kanssa hommailtu Pokémon-juttuja yhdessä :D.


Pipareiden paiston jälkeen katsoimme itse asiassa Genesect-leffan ja silloin tuli jo idea, että katsottaisiin lähiaikoina tämä uusin Pokémon-elokuva Hoopa and the Clash of Ages, sillä onhan näitä elokuvia paljon kivempi katsoa yhdessä kuin yksinään :D. Etenkin silloin, kun elokuva on vähän ehkä... no, huono. Näin suoraan sanottuna :D.

Avri ja Munchy oikein innoissaan ja fiiliksissään Hoopa-leffasta

No siis. Hoopa-elokuva oli vähän hämmentävä, eikä me olla kummatkaan oikein varmoja, mitä siinä tapahtui. Koitetaan nyt selittää tarina näin jotenkin... (Me kirjoitettiin osa tästä tekstistä Munchyn kanssa aika myöhään, joten teksti on sen tasoistakin, apua) Jos haluaa välttyä spoilereilta, niin paree siirtyä pari kappaletta alemmas meidän mielipide-puoleen :D.

Elokuva alkoi katsauksella Hoopan menneisyyteen, missä Hoopa rellesti ikävästi ja tuhosi kaikken. Sitten tuli joku mies ja laittoi Hoopan pulloon. Tämän jälkeen leffassa hypättiin nykyhetkeen, jossa joku mies nimeltä Baraz (Munchy huijasi ja katsoi nimen myöhemmin bulbapediasta) etsiskeli pulloa, johon Hoopa oli suljettu. Pullo löydettiin ja se otti Barazin valtaansa... Samoihin aikoihin toisaalla Ash ja kaverit viettivät mukavaa päivää. Yleensä Pokémon-elokuvissa vähän selitetään, että miksi ja miten Ash ystävineen ovat päätyneet paikkaan x, mutta tällä kertaa asia meni ainakin meiltä kokonaan ohi! Mutta sielläpä jonkun aavikon reunalla porukka uiskenteli iloisesti, kunnes Hoopa ilmestyi ja yhtyi hauskanpitoon. Vaan tällä kertaa Hoopa oli Confined-formessaan eli hyvinkin eri näköinen kuin elokuvan alussa, jossa valtava Hoopa rellesti Unbound-formessaan.


Hoopa paljastuu aika ilkikuriseksi pokémoniksi, joka tykkää tehdä jekkuja käyttämällä renkaitaan, joiden kautta Hoopa voi kuljettaa ihmisiä, tavaroita, pokémoneja yms. paikasta toiseen, vaan ei itseään. Tässä oli joku vähän outo kohtaus, missä Hoopa toi paikalle joku sata eri Pikachua ja sitten vielä esiintyi ne ORAS:n Contest Pikachutkin vähän randomisti ja kaikkea sellaista XD. Tämän jälkeen pullon valtaama Baraz saapui paikalle ja avasi korkin (ja voi veljet, miten tän leffan voikaan nähdä oikein kunnon "pistä korkki kiinni"-alkoholivalistuskampanjana), josta joku pulloon suljettu Hoopan vallattomat ja mahdottomat voimat pääsivät irti ja näin Confined Hoopasta tulikin Unbound Hoopa, joka alkoi sitten rellestää taas. Noh, tämä ns. paha sielu saatiin Hoopasta taas sinne pulloon, mutta Rakettiryhmän sekaantuessa asiaan, se henki karkasi pullosta taas. Noh, nyt oikean Hoopan onnistui jotenkin työntää pullosta karanneet voimat pois, mutta niistä muodostuikin nyt sitten joku Shadow Hoopa - joka on syntynyt pulloon suljetun Hoopan voimien vihasta...  siis ööh ääh no nyt Hoopia on kaksi, se kiva ja lapsellinen Confiend-Hoopa ja sitten Unbound Hoopa, joka koittaa edelleen jostain syystä vallata sen Confiend Hoopan kehon, vaikka sillä onkin jo oma vartalonsa... niin, mainitsinko jo, että se joku ikivanha puteli, missä ne sitä Hoopan vihaista sielua säilytti, meni murskaksi? En varmaan.


No, sitten alkaa aivan kamala räiske ja mäiske, kun Hoopat tappelevat keskenään kutsumalla apuun joku miljoona eri legendaarista. Jotenkin sillee random, että Hoopa nappasi renkaastaan jonkun Lugian paikasta X ja Lugia on ihan sillee "come at me bro", ja alkaa tapella Hoopa Unboundia vastaan tuosta noin vain XD. Sama muiden legendaaristen kanssa, eikö niitä yhtään hämmentänyt se, että miten ne nyt noin vain päätyi taistelun tiimeksiin. No, Ashin ja Hoopan tapellessa Serena, Clemont, Bonnie ja Baraz ja sen sisko (jotka siis ovat Hoopan kavereita) ovat taas tekemässä Hoopan vihaiselle sielulle uutta pulloa :D. No jep. Ööö, kamalasti taistellaan ja sitten pullo saadaan valmiiksi ja paha-Hoopa saadaan sinne sisälle, mutta sitten tapahtuukin jotain niin, että Ash koskee pulloon ja paha-Hoopa yrittää hallita Ashia ja ja ja ja... okei, me pudottiin vähän kärryiltä. Kiva-Hoopa kumminkin yrittää sitten selittää pullo-Hoopalle, että elämä on ollut tosi kivaa ja hän ei ole yhtään katkera, ja sitten se pahuus jotenkin katoaa jonnekin ja hetken aikaa minä ja Munchy luultiin, että elokuva päättyi siten... mutta ei se päättynytkään, vaan se pahuus tuli takaisin jonain ihan random pyörteenä??? saartaen kaupungin ja tuhoten sitä... eli siis mitä öööh.


Hoopa käyttää Unbound-voimiaan evakuoidakseen kaikki pyörteen ihmiset turvaan, ennen kuin on liian myöhäistä. Ongelma tietysti on, että Hoopa ei itse pääse sulkeutuvan pyörteen vaarasta pakoon, sillä se ei pysty kulkemaan omien renkaidensa läpi. Noh, just kun tilanne näyttää pahalta, niin Arceus laskeutuu taivaista (Munchyn mielestä elokuvan kohokohta) ja pysäyttää pahuus-pyörteen etenemisen ja lopulta Hoopa tekee ihmeen ja pääsee omasta renkaastaan läpi turvaan. Jeps. Loppu.

Avri: Apua, tämä elokuva oli ensinnäkin a) tosi hämmentävä b) ihan hirveän jotenkin... huono? Tai kaikki tapahtui jotenkin tosi nopeasti ja suurin osa elokuvaa oli legendaaristen pokémonien maailmanlopun-tyylistä taistelua. Asioita ei selitetty kunnolla tyyliin missään välissä (tosin vika voi myös olla enkkudubissa, ken tietää) ja koko Shadow Hoopa-juttu ontui ja pahasti. En oikeasti vieläkään tajua, että mitä siellä pullossa nyt oikeasti oli ja voiko Hoopa nyt elokuvan lopun jälkeen käyttää voimiaan taas miten haluaa :D. Miksi se Baraz alunperin meni sorkkimaan sitä piilotettua pulloa, jos hän tiesi, että Hoopa Unboundin kanssa on ollut ongelmia ennenkin... kai vain siksi, että hän halusi palauttaa Hoopan ennalleen? En oikeasti tiedä! Parasta elokuvassa oli, kun Confined Hoopa haki jostain random Hippopotaksen mukaan, kun sen Ground-tyypin hyökkäyksiä tarvittiin uuden taikapullon tekemiseen. Tämän jälkeen Hippopotas vaan seurasi porukkaa randomisti taustalla perässä XD. Toisaalta elokuvaa oli ihan sairaan hauska katsella Munchyn (ja erään kolmannen osapuolen kanssa!), Pokémon-elokuvat ovat selvästi viihdettä, jota pitäisi nauttia porukalla :D.

Munchy: Hoopa-elokuva oli aika... erikoinen? Mä olin erittäin pihalla monessakin kohtaa elokuvassa, jolloin sai yrittää kelata vähän taaksepäin ja miettiä, että mitähän juuri tapahtui :D Moni asia jäi myös ymmärtämättä ja nyt kun tosissaan miettii, niin leffan juoni kokonaisuudessaan jäi isoksi mysteeriksi haha! Onneksi Avrin pieni kertaus tuossa ylempänä virkisti vähän muistia, vaikka kyllä se silti aika sekalaiselta tuntuu XD Vaikka harvoinpa Pokémon-leffoissa mitään hirveän syvällistä onkaan... Mä muistan heittäneeni elokuvaa katsoessa sellaista kommenttia, että kelatkaa, kuinka tämä Hoopa-elokuva voi olla monille ensimmäinen Pokémon-leffa, kun taas monelle veteraanifanille Mewtwon vastaisku on se ihkaensimmäinen (ja paras) elokuva. Ja eihän tällainen Hoopa Mewtwolle vertoja vedä millään, ainakaan meikäläisen mielestä - en kyllä tiedä pureeko tällainen nykyajan lapsukaisiin, kenties? Oli kuitenkin yllättävän hauskaa olla hämmentynyt elokuvan ihmeellisistä juonenkäänteistä sekä siitä, kuinka yhtäkkiä elokuva pursusi legendaarisia Pokémoneja ja kuinka paljon tuhoa ja pahaa Hoopa Unbound saikaan aikaiseksi, kaiken lopulta vain palatakseen normaaliksi :D.
 
 -----------

Ja nyt luukkutehtävänä onkin Keksi uusi pokémon!... eli:
 

Nyt saat keksiä meille ihan uuden pokémonin. Millainen se olisi? Perustuuko se johonkin eläimeen tai muuhun asiaan? Mitä tyyppiä se on, onko se heikko vai vahva ja muita erityistietoja! Extraa tietysti saa, jos tekee meille jonkinnäköisen piirroksen keksinnöstään (taiteen tasolla ei ole niin väliä). Jos taiteilu inspiroi, niin kuvan voi linkata vaikkapa photobucketin yms. palvelun kautta vastauskenttään :).


Eli jos mielestäsi tiedät oikean pokémonin, voit lähettää vastauksesi jälleen tänne! Ja käykää ihmeessä myös katsastamassa meidän tämänpäiväiset, uudet Wonder Trade -pokémonit ja äänestäkää mieluistanne :D!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

7 kommenttia:

 1. Itsekään en ole pitänyt enää Genesect leffan jälkeen mistään uudesta Pokemon elokuvasta. Varsinkin Diancie elokuva oli aika aukko ja kysymyksiä jättävä. Varsinkin kun Yveltal toi vain tuhoa ja kuolemaa ja Ash kavereineen vaan yrittää estää sitä, vaikka kuolema on osa elämää -_-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en olekaan vielä tuota Diancie-elokuvaa edes nähnyt, en sen jälkeen, kun kuulin siitä joskus kauan sitten kamalasti haukkuja. Voisi tosin ottaa vaikka sellaiseksi joulun ajan projektiksi katsoa se pois alta, muuten taidankin olla Pokémon-elokuvissa ihan ajan tasalla.
   Toi sun kuvaus elokuvasta kyllä kuulostaa tosi tympeältä... miksi nää elokuvien taso on laskenut niin paljon z_z.

   Kiitos kuitenkin kommentista! :)

   Poista
 2. Muistan niin hyvin ajan kun Pokemon elokuvat olivat tapauksia joita mentiin hartaan odotuksen jälkeen katsomaan elokuvateatteriin. En tiedä sitten miten paljon kahden ensimmäisen leffan katsomisessa on mukana nostalgiaa, mutta minusta ne on tosi hyviä elokuvia. Tuoreempiin Pokemon leffoihin olen ollut aina niin pettynyt, etten odota niiltä, enää yhtään mitään, enkä edes oikeastaan viitsi katsoa niitä. En varmaan tätäkään tule koskaan näkemään, muttwn ole siitä yhtään pahoillani :)
  Luukkutehtävässä vähän valinnan vaikeutta. Olen vuosia sitten luonut omaa Pokedexiä ja silloin tällöin päivitellyt kuvia keksinyt lisää Pokemoneja ja niitä alkaa olla jo aika monta. Oon missanut pari tehtävää kun on ollut kiireitä, mutta jos tänään saisi aikaiseksi vastata jollain kauheudella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti linkki toimii...

   Poista
  2. No niinpä! Mä taisin käydä kyllä vain katsomassa sen 3. Pokémon-elokuvan, mutta voi veljet, miten hienoa se oli silloin :D. Ja just ensimmäinen Pokémon-elokuva on edelleen tosi mukavaa katseltavaa, vaikka kylläkin kakkonen ja kolmonenkin edelleen iskevät hyvin. Mäkään en kyllä tiedä, että onko kyse juuri nostalgiasta vai mistä. Tosin tykkään kyllä aika lailla esimerkiksi Destiny Deoxyksesta, joten hmmm...
   Ooooh, upeeta! En nyt ehtinyt tarkistaa, että toimiiko linkki, mutta ei hätää, jos satun huomaamaan toimimattoman linkin voisin vaikka sitten koko kalenterin jälkeen kysyä linkkiä uudestaan :D.

   Kiitos kommentista Sake :)!

   Poista
 3. Tein itsekin oman arvostelun tästä leffasta vähän aikaa sitten, jossa haukuin sen aika pahasti lyttyyn. :D Tämä on ehdottomasti huonoin Pokeleffa ja olen kaikesta mainitsemastanne lähes samaa mieltä. Elokuvan juoni oli tosi epäselvä ja kummallinen, sekä lisäksi äärimmäisen huono. Odotukseni Pokemon-elokuvia kohtaan on nyt laskenut täysin nollaan. :D

  Mutta voi jee! Taas hauska luukkutehtävä! :D Haluan mainita että lähetin vastaukseni sekä linkin piirtämääni (rumahkoon hahaha) kuvaan erikseen, koska se vastaukseni merkkiraja tuli täyteen. Se Photobucketin linkki ei enää mahtunut mitenkään siihen samaan vastaukseen, joten lähetin sen linkin erikseen. Toivottavasti ette mene ihan sekaisin siitä! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahahaha, jotenkin mahtavaa ja samalla surullista, että tämä leffa oli sunkin mielestä niin kamala XD. Pokémon-elokuva-raukat. Nooh, saa nähdä mitä ensi kerralla sitten tulee :D.

   Kiitos kehuista! Ja joo, kiitos selvennyksestä - kunhan vain tulee kaikki tarvittava perille! Valitettavasti joidenkin tyyppien aiemmista kalenterivastauksista on leikkautunut osa heidän vastauksestaan juuri merkkirajan ylittämisen takia pois :(. Joten toi sun taktiikkasi oli vallan mainio!

   Kiitos kommentista Kawa :)!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!