Luukku XV: Jouluisat Pokémonit

Viime vuonna tuumailin, mikä Pokémon sopisi Suomen kansallis-Pokémoniksi, mutta koskaan ei varsinaisesti puitu sitä, mitkä Pokémonit ovat erityisen jouluisia. Yllättävän harva Pokémon oikeasti hohkaa joulua, mutta jos tarpeeksi venyttää ajatuksiaan, niin kyllä joistakin irtoaa ainakin vähän jotain jouluun viittaavaa! :D


Selkeästi erottuvaisimmat joulu-Pokémonit ovat ehdottomasti Delibird, Stantler ja Snover. Lienee sanomattakin selvää, miksi näin on, mutta puretaan vähän ajatuksia kaikkien iloksi. Delibirdhän on ihan ilmetty Joulupukki jo väritykseltään lähtien, unohtamatta mukanaan kantamaansa säkkiä, joka luonnollisesti on täynnä lahjoja - onhan Present ainoa hyökkäys, jonka Delibird itsestään oppii! Stantler puolestaan kuvastaa selkeästi Joulupukin poroja (tai yhtä sellaista), vaikkei sillä Petterin kaltaista punaista nenää olekaan. Stantler on toistaiseksi ainoa poromainen Pokémon, lukuunottamatta ehkä Sawsbuckia, niin luonnollisesti sellainen rooli sopii sille kuin nakutettu. Ja onhan tämä huomioitu myös animessa, kuten alla olevasta kuvasta näkyy:) Snover kuvastaa kaikille joulua viettäville tuttua joulukuusta. Valkoisuus antaa myös vähän lumen tuntua, joka luonnollisesti kuuluu jouluun, ainakin meille suomalaisille. Toivottavasti tänä vuonna saataisin lunta vähän tänne etelämmäskin, valkoinen joulu olisi aika bueno, mutta aika nihkeältä näyttää...

Siellä se Stantler toimittaa Petteri Punakuonon virkaa!
Uskoisin monen lukijan olevan samaa mieltä ylläolevasta kolmikosta - ne kyllä aika selkeästi symboloivat joulua! Mutta jos siirrytään vähän "outside the box", niin ehkä seuraavissakin Pokémoneissa olisi ainesta edustaa joulua:

Okei, ankkaa(?) varmaan harvoin joulupöydässä on, ja on muutenkin ehkä brutaalia ajatella jotain Pokémonia ruokalautasella, mutta ehkä Farfetch'd voisi tavallaan edustaa joulupöydän kalkkunaa?:D Miksei muuten ole kunnollista kalkkuna-Pokémonia vielä!? Vaadin sellaista!
Litwick kehitysmuotoineen on ehdottomasti enemmän Halloweeniin sopivampaa sorttia, mutta kyllä se ehkä sopisi jouluakin edustamaan? Kynttilät nyt sopii ehkä vähän joka juhlaan:D

Chingling (ja miksei myös Chimecho?) kuvastaa loistavasti joulukellojen kilinää ja kilkatusta, jingle bells, jingle bells!

Lunatone ei ehkä itsessään ole kovin jouluinen, mutta oikeassa ympäristössä Lunatonekin varmasti osaa olla jouluinen. Itse kuvittelen jouluisen Lunatonen nimenomaan ylläolevan kuvan kaltaiseen ympäristöön: pimeään pakkasyöhön, tähtitaivaalle joulupäivää vahtimaan.

Semmoista! Mitäs olette mieltä? Olenko totaalisesti unohtanut jonkun päivänselvän joulu-Pokémonin? :D Kommentoikaa!

----------------------------------------

Ohessa pieni arvoituksenpoikanen - tiedätkö, mistä Pokémonista on kyse?

Olen polttavaa tyyppiä ja aina liikkeessä,
jos en, niin olisi kurjat päivät eessä.
Määränpäänäni paikat lämpimät,
tulivuoret ja ravinteikkaat paikat käyvät.
Mikä Pokémon olen?


Jätä vastauksesi TÄNNE. Uudet Wonder Tradet voi tsekata TÄÄLTÄ.


Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

 1. Kiva luukku! Tykkään Delibirdistä, koska se on niin jouluisa Pokemon. Muuten en välitä siitä, mutta sen idea on hauska. Pakko sanoa, että jostain syystä nyt munkin mielestä voisin hyvin kuvitella Farfetch'din joulukalkkunaksi. :D Oikea kalkkunapokemon kyllä tarvittaisiin! Stantler sopii mielestäni paremmin Joulupukin poroksi, koska se oikeasti näyttää porolta. Sawsbuck on mielestäni enemmän peura.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen kyllä aina tykännyt Delibirdistä, mutta jotain extraa se ehkä tarvitsisi, jotta voisin harkita sitä tiimiini. Ja joo, jotenkin Farfetch'd vaan heti kättelyssä tuntui olevan lähinnä kalkkunaa:D Stantler > Sawsbuck ehdottomasti!

   Poista
 2. Oon vähän pettynyt, että et maininnut Jyskiä tässä kirjoituksessa! XD Se Jynxhän toimi joulupukin apurina siinä yhdessä Pokémon-animen jaksossa Indigo Leaguessa.

  Farfetch'd taitaa olla enemmän villisorsa kuin kalkkuna, mutta lintu kuin lintu :D. Kana-pokémoniakaan ei muuten taida olla. Sen sijaan joulukinkuksi voisi päätyä ainakin Tepig :D. Mutta tosi hyviä ja kivoja pokémoneja oot tässä maininnutkin... tekisi mieli oikeastaan mieli piirtää jouluinen pokémon-kuva kera kaikkine näine pokémoneine :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan!! Kuinka unohdinkaan moisen tapauksen, Jysk olisi ehdottomasti kuulunut tähän listaan!

   Joo ehdottomasti kuvaa kehiin, juhlapöydän centerpieceksi Tepig-kinkku!!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!