Luukku IV: Pokémon-musiikki

Moikka! Täällä kirjoittelee Munchy, ensimmäistä kertaa tämän joulukalenterin tiimoilta:) Joulukuu on tunnetusti tosi kiireistä aikaa, ja tänä vuonna varsinkin kun on kaikkea uutta häppeninkiä, mutta yritän välillä ilmestyä tännekin! Otin nyt haltuuni tämän neljännen luukun, missä ajattelin puhua vähän Pokémon-musiikista. Sain oikeastaan vähän inspiraatiota Avrin TÄSTÄ blogikirjoituksesta, jonka loppuun hän linkkasi videon uusimman Pokémon-animen XYZ-kauden tunnarista. Se on muuten aika mahtava ja tosi menevä!

Koska olen Pokémon-fanina enemmänkin pelien perään kuin minkään muun, niin animen musiikki ja tunnarit ynnä muut ovat jääneet kyllä totaalisesti pimentoon. Harmi sinänsä, koska sieltä löytyisi varmaan useita helmiä. Kaikkien ulkoa osaama animen ihkaensimmäinen tunnusmusiikki on varmaan ainoita kappaleita, joita osaan animesta bongata... kuten varmaan kaikki muutkin :D YouTubesta äkkäsin kuitenkin seuraavan videon, jossa on ilmeisesti 17 animen tunnaria suomeksi! Vähän mälsää, että tunnistan tosiaan vain tuon ensimmäisen, ja vain harva muu kuulostaa edes etäisesti tutulta... ehkä pitäisi paneutua TV-sarjaan vähän paremmin.


Luonnollisesti monet näistäkin kappaleista (ja muistakin) ovat ehkä parempia ihan alkuperäisenä japanin kielellä, tai sitten englanniksi. Mutta onhan suomen kielessä oma pieni vivahteensa :D Vinkatkaa ihmeessä hyviä ja meneviä kipaleita animesta!

Toisaalta, eikös Pokémon-leffat lukeudu animeen? Omistan jostain syystä Power of One-elokuvan (Yhden voimalla) soundtrackin ja siinä on yllättävän hyviä kappaleita :D Esimerkiksi Comin' to the Rescue ja tietysti The Legend Comes to Life, unohtamatta alla olevaa Bellossom Dancea, jonka osaan valehtelematta ulkoa (biisi alkaa about 0:50 kohdalla videossa)... onkohan virhe myöntää tämä, voitte vaan kuvitella minut tänne äännähtelemään kuten Pokémonit!


Pelien musiikki on minulle tutumpaa, ja varmaan monelle muullekin - harva varmaan kokonaan ilman ääniä pelaa! Tuossa taannoin erään ystäväni (tiedät kuka olet) kanssa uppouduimme nostalgiaan ja kävimme läpi niitä tilulilulii-musiikkeja ihan ensimmäisistä peleistä, ja oli tosi hassua huomata, kuinka ei yhtään muistanut, missä osa musiikeista soi, vaikka muuten kuulostivat äärimmäisen tutuilta. En yhtään osannut esimerkiksi paikantaa Cinnabar Mansionin musiikkia, saatika esimerkiksi G/S/C-pelien National Parkia, Rocket Hideoutia tai S.S. Aquaa... olin aivan hakoteillä, kun yritin miettiä, missä ne soivat. Ja minä kun luulin olevani ihan tru-Pokéfani!:(

Mulla on paljon lempparibiisejä Pokémon-peleistä, enkä varmaan osaisi niitä edes listata mihinkään paremmusjärjestykseen - tai sitten se lista olisi aivan hillitön - mutta nyt kun lähiaikoina olen (yrittänyt) pelata Black 2-peliä, niin olen huomannut 5. sukupolven olevan musiikin parhaimmistoa. Route 10, N's Room (2) ja Champion Iris theme ovat hienoja esimerkkejä, unohtamatta ehdotonta lemppariani: Driftveil Cityä. Tämä biisi vaan on jotenkin super "catchy":


X/Y-pelit eivät musiikin suhteen oikein säväyttäneet, ja OR/AS:kaan ei muuten kuin sen nostalgiannälän varjolla, jota R/S/E-pelit tarjosivat. Ehkäpä voisin sen kuitenkin mainita, että vaikka suurin osa tuntuu hehkuttavan Zinnian battle themea, niin Wallyn theme on kyllä mielestäni parempi.

Tuntuu, että olisin puhunut musiikista aikaisemminkin... ties vaikka viime joulukalenterissa XD Eihän sinne asti voi enää muistaa. Mutta joka tapauksessa, tällaista tällä kertaa, ja olisi kiva kuulla mietteitä Pokémon-musiikista sitten animessa tai peleissä tai ihan missä vaan!

-----------------------------------

Tämän päivän tehtävä liittyy luukun teemaan ja on sikäli varsin simppeli, että tähän löytyy yksi oikea vastaus. En kuitenkaan usko tämän olevan liian vaikea, varmaan tosi lälläri totta puhuen, mutta kokeillaan! Tehtävään liittyy alla näkyvä nuotisto:


Tehtävänänne on kertoa meille, mikä Pokémon-peleistä tuttu musiikki yllä näkyy nuoteilla kirjoitettuna!

Vinkkinä se, että kyseinen veisu on säilynyt melko muuttumattomana kaikkien näiden vuosien aikana... ja näin ollen uskoisin sen olevan tuttu myös niille, jotka eivät ole peleihin koskeneetkaan!

Vastaukset tuttuun tapaan TÄNNE ja Munchlax Maniassa voi käydä tsekkaamassa tämän päivän uudet Wonder Trade-otukset. Palataan taas!

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

12 kommenttia:

 1. Kivaa lukea Munchyn kirjoituksia pitkästä aikaa! Tätä on odotettu =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Yritän vierailla vielä muutamalla muullakin blogipostauksella tämän kalenterin aikana, jos vaan kaikki menee niin kuin pitää:D

   Poista
 2. Jeeee Munchyn kirjoituksia jee!

  Comin' to the Rescue -biisistä mulle on kyllä paljon tutumpi se suomiversio (http://themovingforest.blogspot.fi/2012/12/luukku-vii-pari-pokemonin-suomibiisia.html), joka on kyllä aika legendaarinen! Vanhoissa Pokémonin suomilauluissa oli sitä jotain. Mutta kyllä tuo Comin to the Rescue toimii enemmän kuin hyvin englanniksi ah.

  (Miten ois muuten sellainen kalenterin luukku, missä sä oot pukeutunu Bellossomiks ja laulaisit meille ton Bellossom-laulun? ♥)

  Peleistä muhunkin iskee tuo BW:n Route 10:n musiikki ja iskeekin lujaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomeksikin toimii toki! Ja aika loistava tuo luukkuidea, ehkäpä se voisi olla toteuttamisen arvoinen...

   Poista
 3. Vai tehtävä muka lälläri! xD Olen soittanut pianoa kolme vuotta, mutten tajua mikä biisi tuo on! Nyt hävettää. En mä mikään mestari Pokemon-biisien kanssa koskaan ole ollut, mutta jostain syystä en vaan tunnista tota ollenkaan. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups! Ehkei se sitten ollutkaan niin lälläri:D Toivottavasti en tuottanut nyt hirveästi harmaita hiuksia tämän tehtävän kanssa!

   Poista
 4. Yleensä tulee pelatessa laitettua äänet kokonaan pois. Tapa on jäänyt gba ajoilta jolloin ei jaksanut kuunnella kovin kauan sitä pimputusta, eikä pokemonin musiikit tuntuneet kovin kummoisilta muutenkaan. Nykyäänkin häiritsee hyvän melodian katkeaminen random battleihin tai pyöräilyyn, siksi laitan soimaan jotain "oikeaa" musiikkia tai podcastejä. B/W aikana heräsin hieman Pokemonienkin musiikeille, tosin kuuntelen niitä lähinnä YouTubessa. Lemppareita ovat esim Alderin, Zinnian ja Sycamoren themet. Wallyn ja Zinnian batlle themeistä pidän myös.
  Luulin osaavani edes nuotin luvun alkeet, mutta jos niin on, ei siitä ole apua sillä en kerta kaikkiaan keksi mikä biisi on kyseessä >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus aikoinaan mäkin pelasin aina volyymi nollassa, mutta nykyään mä ehkä arvostan pelimusiikkia paljon enemmän ja siksi pidän ääniä päällä aina kun mahdollista. Mutta riippunee ehkä vähän fiiliksestä, sillä joskus on kiva kuunnella jotain muuta kuin ainaisia tilulilulii-Pokémonbiisejä:D

   Voih, olikohan tää tehtävä nyt ihan liian hankala...

   Poista
 5. Pokemon peleistä lempibiisini tulevat R/S/E:stä. Varsinkin legendaaristen, elite fourin ja Steven Stonen teemat. Huomenna saa sitten luultavasti tietää, miltä 18. tuotantokauden biisi kuulostaa suomeksi, kun sarja jatkuu maikkarilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuo kaikki ovat kyllä tosi hyviä! Satuinkin katsomaan tuon lauantain Pokémon-jakson, mutta tunnarista en muista kyllä mitään:D Mahtoikohan olla hyvä?

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!