Luukku XVIII: Sinnoh on paras!!

Mitä lähemmäs joulua päästään, sitä kiireisempää tuntuu olevan! Toivottavasti en ole ainoa joka on täällä helisemässä kaiken stressin ja kiireen keskellä :D Onneksi joulu on ihan nurkan takana (alle viikko!!) ja sitten pääsee huilaamaan.

Tänään käsittelyssä on Sinnoh-alue, joka tällä nimenomaisella hetkellä on ehkä aliarvostetuin Pokémon-alue, kun kaikki muut ovat ehkä tuoreemmassa muistissa pelien remakejen ynnä muiden takia. Onneksi Avri on ottanut asiakseen pelata Platinumia, niin voidaan yhdessä kokea Sinnohin ylä- ja alamäet, mutta ajattelinpa itsekin vielä lisätä bensaa liekkeihin ja tehdä kokonaisen postauksen siitä, miksi Sinnoh on mielestäni aika hieno region! On muuten aika hauska sattuma, että sekä minun että Avrin maskotti-Pokémonit (Munchlax ja Torterra) tulevat molemmat Sinnohista! Sattumaako? :D


Ensiksi pitää mainita, että ensi vuonna tulee 10 vuotta siitä, kun Diamond ja Pearl julkaistiin Japanissa... voitteko uskoa sitä!? Muistan D/P:n olleen jotain tosi uutta ja hienoa aikoinaan, mutta nyt sekin alkaa olla jo retroa! Remakeja odotellessa luulisin :D

En voi väittää, että Sinnoh olisi mikään huippuregioni, ainakaan jos pelien pelattavuutta miettii (Diamond ja Pearl olivat toooosi hitaan tuntuiset ja PokéDexitkin olivat aika laimeita, Platinum paransi tässä tosin vähän!), mutta jos noin yleisesti mietitään niin nelosgenestä löytyy myös paljon hyvää. Mä ainakin muistelen Diamondia, Pearlia ja Platinumia lämmöllä ja mun mielestä uudet Pokémonitkin olivat kaikki tosi hauskoja - myös kaikki ne uudet evoluutiot, jotka monien mielestä olivat turhaa Dexin täytettä. Samoin Sinnoh-region itsessään on mun mielestä aika upea - pohjoisen luminen Snowpoint City ja ne lukuisat lumi-routet, idän Sunyshore City aurinkopaneeleineen ja Pastorian Great Marsh ovat aika mieleenpainuvia paikkoja, unohtamatta regionin kahtia jakavaa Mt. Coronetia. Wau.

Tuossa aiemmin olikin puhetta jo vähän noista tuolloisista uusista Pokémoneista: Munchlaxin lisäksi Sinnohista löytyy muutama muukin oikein lemppari-Pokémon! Yksi niistä on Chatot, jonka kaiken alkuspekuloinnin aikana luultiin olevan ensimmäinen pelkkä Flying-tyypin Pokémon, mutta lopultahan se paljastui Normal/Flyingiksi (onneksi Tornadus tuli perässä ja lunasti itselleen sen pelkän Flying-tyypin tittelin!). Olen myös kovasti tykästynyt Glameowhin ja Cherrimiin, ja Porygon-Z oli myös kiva yllätys, sillä uskoin GameFreakin unohtaneen Porygonin kokonaan sen animedebyytin vuoksi... D/P olivat muuten ensimmäiset pelit, joiden alkuspekuloinnissa olin täysin mukana, ja muistan kun Munchlax julkaistiin ja sen jälkeen Weavile, Mime Jr ja Bonsly! Jännittäviä aikoja:D Tietenkään ei voi olla unohtamatta Pokémon-jumala Arceusta, joka on luonut tyyliin kaiken mahdollisen. Sinnohin myytit ovat muutenkin parhautta, juuri Arceuksen maailmanluonnista aina Dialgan, Palkian ja Giratinan sekä järvi-trion (Azelf, Uxie, Mesprit) osuuteen asti.

Avri hehkutti eilisessä postauksessaan Gardeniaa, ja täytyy kyllä minunkin myöntää, että Gardenia on tosi kivan näköinen ja oloinen gym leaderi! Sinnohista löytyy myös sellaiset salipäälliköt kuin Fantina, Candice ja Volkner, jotka ovat kaikki aika cooleja tapauksia. Elite 4 oli puolestaan aika meh, mutta eihän unohdeta Champion Cynthiaa, joka nousi suureen suosioon ja on ilmestynyt peleissä, animessa ja tiedä missä muussa vielä DP-aikakauden jälkeenkin. Pointsit Platinumille muuten uuden Battle Frontierin lisäämisestä! Battle Arcade oli mun lempparini kaikista facilityistä. Harmi, ettei OR/ASiin lisätty uudistettua Emeraldin Battle Frontieria, mutta ehkäpä saamme kokea jotain sellaista jossakin muussa tulevassa pelissä.

Diamondissa, Pearlissa ja Platinumissa Pokétch oli mielestäni aika vekkuli keksintö ja hienosti hyödynsi DS:n kosketusnäyttöä. Käytetyimmät ominaisuudet olivat kohdallani varmastikin Friendship Checker ja Day Care Checker, koska muistan tuolloin olleeni tosi kova breedaamaan Pokémoneja, joten oli äärimmäisen hyödyllistä nähdä, milloin niitä eggejä ilmestyi - jos ilmestyi! Kecleonin Color Changer oli myös aika kova juttu, koska alkoihan se Pokétchin normaaliväritys jossain vaiheessa tympimään :D Tuosta kosketusnäytön hyödyntämisestä tuli muuten mieleen, että D/P/Pt antoivat aika hyvin esimakua siihen, mihin Nintendo DS on kykeneväinen. Grafiikat oli tuohon aikaan tosi upeat, ja erityisesti Platinumin Distortion World oli jo kunnon wooow-elämys. Toki myöhemmät Black ja White vetivät tämän vielä askeleen korkeammalle, mutta D/P:n ilmestymisen aikaan en olisi uskonut moista kokevani ja näkeväni! Enkä myöskään voi olla mainitsematta Wi-Fin hyödyntämistä, joka auttoi huomattavasti PokéDexin täyttämisessä!! Kiitos nelosgene tästä, sillä nykypäivänä en osaisi Pokémon-pelejä pelata ilman Internetin hyödyntämistä:D


Lienee varmaan sanomattakin selvää, että Diamond ja Pearl saavat remaket joskus tulevaisuudessa - se tuntuu olevan reitti jonka GameFreak on peliensä suhteen ottanut. En tosin usko, että ihan lähiaikoina kuitenkaan, koska Nintendo DS on omalta osaltaan vielä ihan käypä konsoli ja täten pelaaminen onnistuu vielä. Mutta itseä ainakin kiinnostaa ihan tosi paljon nähdä uudistettu ja nykyaikaisempi Sinnoh - miettikääpä vaikka Celestic Town, Oreburgh City tai Resort Area modernimmalla grafiikalla ja ominaisuuksilla! Saa nähdä, kauanko sitä saadaan odottaa, saisi ehkä se Pokémon Z tms X/Y:n kolmosversio tulla ensin ulos!

Nojoo, summa summarum: Sinnoh kaipaa mielestäni enemmän rakkautta <3 Mitäs lukijat ovat kyseisestä regionista mieltä, tai nelosgenestä yleensäkin? Onko se ollut kellekään esimerkiksi se ensimmäinen region mihin on tutustunut?

------------------------------------------

Tämänpäiväinen tehtävä on seuraava:

Keksi lempi-regionistasi runo, haiku tai räppi!

Olkoon lemppari-alueesi sitten Kanto, Johto, Hoenn, Sinnoh, Unova tai Kalos (tai miksei vaikka Orre tai muu sivupelien alue!), keksi kyseisestä alueesta jonkun sortin kirjallinen taideteos, kuten runo tai räppiverse! Ei tarvitse olla pitkä, max 800 merkkiä, kuten vastauslomake sen rajoittaa:) Vastaukset siis TÄNNE. Muistakaa myös katsoa päivän Wonder Tradet.


Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

 1. Omasta mielestäni Sinnoh on kaikista Regioneista se huonoin. En kuitenkaan väitä Sinnohia mitenkään epäonnistuneeksi, mutta mulla on siitä vaan ihan liian vähän muistikuvia tai kokemuksia. Muiden Regioneiden parissa on tullut pyörittyä monta kertaa, mutta olen pelannut vain kerran joskus vuosia sitten Platinumia. Enkä silloinkaan läpäissyt peliä ihan loppuun asti...

  Sinnohissa on mielestäni huonoimmat Pokemonit, vaikka kyllä sieltä joitain kivojakin taskuhirmuja löytyy (esimerkiksi Torterra ja Munchlax! :D) En nimneomaan välitä niistä mainitsemistasi uusista muodoista vanhoille Pokemoneille. Jotkin niistä ovat ihan kivoja, mutta suurimman osan kohdalla nyrpistän kyllä naamaani. :S

  On Sinnohissa silti paljon hyvääkin, esimerkiksi Animessa ehdoton suosikkikauteni on Diamond and Pearl. Silti, tällä hetkellä Sinnoh on selkeästi pienessä varjossa mun silmissäni, mutta eiköhän se sieltä vielä joskus nouse. Varmasti viimeistään remakkeja pelatessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaat nuo tuntemukset varmasti monen muun kanssa ja se on ihan ymmärrettävää! Ehkäpä pääset tutustumaan Sinnohiin joskus paremmin vielä:) Tosin jotkut regionit vaan pysyvät ei-niin-mielenkiintoisina vaikka mitä tekisi haha!

   Sinnohin anime-kausi on kyllä minunkin mielestäni yksi parhaista!!

   Poista
 2. Sinnoh on vähän ääripäiden regioni. Nelosgenen Pokemoneissa on joitakin ihan lemppareita ja sitten sellaisia joita inhoan. Samoin aluissa tykkäsin esim. Snowpoint citystä ja Mt.Coronetin huipusta, mutta en vois sietää sitä suo mestaa kartan alareunalla.
  DPn ilmestyessä minäkin olin päässyt jo spoilaantumaan etukäteen ihan omatoimisesti. Suunnittelin tiiminkin jo etukäteen, mutta Snoweria ja Stunkya en sitten saanut otettua mukaan. Ensimmäisen kerran uusi Pokemon peli herätti mussa myös kritiikkiä, sillä en voinut ymmärtää uusia muotoja vanhoille Pokemoneille. Mutta tottuihan noihin äkkiä, ja nyt niistäkin melkein kaikki kuuluu suosikkeihini. Internettiä pääsin hyödyntämään vasta kutosgenen ilmestyttyä, joten dexin täyttö oli ihan hirveän työlästä.

  Muistan elävästi ensikerran kun aloitin seikkailuni Sinnohissa. Olin saanut ajokortin edellisenä talvena ja kuskaamassa siskojanin jalkapallopeliin. Vienti- ja hakureissujan välissä suhautin Jyväskylään ostamaan DS:n ja Diamondin. En jaksanut odotella kotiin pääsyä vaan ajelin urheilukentän laidalle parkkipaikalle ja aloitin pelin. Uudet hienot grafiikat tuntuivat siltä ettei hienompia voi koskaan tullakaan, ja kosketusnäyttöä oli jännä käyttää otteluissa.

  Poketch oli hauska keksintö, Itemfinderin lisäksi tuli käytettyä Daycare sovellusta, askelmittaria siellä ihme puistossa ja sitä ihme laskuria, jolla laskeskelin saatuja EV-pisteitä. Sinnohissa aloin tosiaan tutustua myös EV-treenaukseen.

  Sinnoh tai neljäs generaatio ole mulle mitenkään erityisen lähellä sydäntä, mutta paljon sieltäkin löytyy kivoja juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä se "spoilaantuminen" ennen pelejäkin vaikuttaa Sinnohiin suhtautumiseen, nelosgene kun oli niitä ekoja joista levisi juttua Internetiin silleen kunnolla. Siksi oli paljon ennakkoluuloja ja kritiikkiä, mutta onneksi nyt Sinnohia muistelee lämmöllä! Ainakin minä :D

   Huippua tuommoset tarinat jotka voi yhdistää muuhun elämään! Mä en harmikseni muista juuri lainkaan onko elämässä tapahtunut mitään ihneellisyyksiä niihin aikoihin kun pelejä olen pelannut... ehkä sitten ei.

   Poista
 3. Sinnoh on kyllä tosi kiva region. Oli tosi kiva että siitä tuli postaus. Bronzong on musta kaikista kivi 4 genen poke.

  VastaaPoista
 4. Jeee Sinnoh ansaitsee rakkautta! Ehkä siihen suhtautuu senkin takia niin jotenkin lämpimästi, että mä ainakin innostuin Pokémonista just 4. genen tulon aikoihin ja seurasin pokémonien julkaisua ja ostin pelin heti julkaisupäivänä yms. Musta Sinnohissa on vaikka kuinka kiva Pokédex :O.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samoja fiiliksiä on mulla! Pokedex oli ihan OK, mutta Platinum paransi sen vasta huippuunsa, sanoisin! Mutta praise Sinnoh indeed!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!