Luukku VI: Suomen... Elite Four?

Hyvää itsenäisyyspäivää Avrilta ja Munchylta kaikille! :)

En tiedä muistatteko, mutta viime vuonna Munchy kirjoitti loistavan Suomi-aiheisen luukun itsenäisyyspäivän kunniaksi Suomen kansallispokémonista. Ja tänä vuonna Suomi-aihe tietysti näin itsenäisyyspäivän kunniaksi jatkuu. Alunperin olisin halunnut kirjoittaa, millainen region Suomi olisi, jos Pokémon-pelien joku alue joskus perustuisi Suomeen. Aloitinkin sen kirjoituksen, mutta siitä alkoi muodostua niin jumalattoman massiivinen, että luulen sen olevan todennäköisemmin valmis vuoden 2016 kalenteriin :D. Joten sen sijaan, vähän asiaan liittyen...

Jos Pokémon-pelit sijoittuisivat joskus Suomeen, millainen Elite Four ja Champion Suomella olisi?

No siinäpä sitä onkin pohtimista. Ehkä tän pohdinnan voisi vaikka aloittaa ihan tyypityksistä, että minkä tyypin kouluttajia olisi Suomen Elite Fourissa. Kantossa Elite Fourilaiset ovat erikoistuneet Ice-, Fighting-, Ghost- ja Dragon-tyyppeihin, Johtossa taas Psychic-, Poison-, Fighting- ja Dark-tyyppeihin, Hoennissa neljän suora on taas Dark, Ghost, Ice ja Dragon, Sinnohissa Bug, Ground, Fire ja Psychic, Unovassa taas Ghost, Fighting, Dark ja Psychic ja sitten viimeisimpänä Kalosissa Fire, Water, Steel ja Dragon. Mutta mitä sitten Suomessa?
Jotenkin kun tuota listaa noista jo olemassa olevien Elite Fourilaisten erikoistumisista katsoo, niin jotenkin kamalan samantyylisiä noi on vuodesta toiseen! On Fightingia, Ghostia, Dragonia, Psychicia ja Darkia... Ajattelin, että Suomessa asiat tehdään hiukan toisin ja Suomen Elite Fourissa on ehdottomasti oltava jotain Elite Fourissa debyytin tekeviä tyypityksiä.

Ihka ensimmäiseksi Suomen Elite Fourissa olisi tietysti Normal-tyyppi kohdattavana. Normalityypin kouluttaja olisi hyvinkin tavallisen näköinen Pekka, joka edustaa sitä sukat sandaaleissa -kansaa. Pekka ei usko perusta millekään Psychic-tyypin tapaisille näkymättömille voimille, vaan hänen pokémoninsa iskut näkyvät ja kuuluvat! Mutta ihan pelkkiä Normal-tyypin pokémoneja Pekallakaan ei ole, vaan hänellä on myös pari Fighting-pokémonia mukana. Pekka ei ole myöskään koskaan tykännyt otella yhdellä pokémonilla kerrallaan, vaan hänen ottelunsa ovat double battleja.

Pekan tiimi voisi ollakin sellainen kuin Tauros, Thror ja Sawk, Slaking, Diggersby ja Snorlax. Jotain sellaista Pekan tekniikoista voi mainita, että Pekan Diggersbyn Gastro Acid yrittää auttaa Slakingia eroon Truantista. Okei, ehkä Pekan pokémonit voisivat olla myös hyvin IV/EV-treenatut, koska muuten tuollainen normaali-tyypin tiimi tulee kyllä muussattua kenent tahansa tarhaikäisenkin toimesta silmät ummessa. Kotona Pekalla on Meowth, joka ei vieläkään ole oppinut Pay Dayta. Meowthin kanssa Pekka käy joka päivä ID Lotteryssa - mutta ei ole vielä koskaan voittanut mitään. Liigan voiton jälkeen Pekka kutsuu sinut Post-E4-pelissä mökkisaarelleen käymään, josta voi pyydystää pokémoneja, joita et ole ennen Suomi-regionissa nähnyt.


Lisäksi Suomen Elite Fourissa olisi kyllä oltava vesipokémon-kouluttaja. Hän voisi olla sellainen vaalea nuori neito, sillä Pokémonissahan stereotypioista pidetään ja kovasti :D. Kutsutaan tätä Elite Fourilaista vaikka Johannaksi. Johanna on hieman hiljainen ja ujo, vähän sellainen kirjatoukkatyyppinen tyttö, joka on kotoisin jostain Itä-Suomen tuhansien järvien keskeltä. Suurin osa Johannan pokémoneista ovatkin itse kalastettuja Suomen järvistä tai Itämerestä, lukuun ottamatta Kingdra, jonka Johanna pyydysti Horseana Teneriffan lomallaan lapsena. Lisäksi Kabuton fossiilin Johanna tilasi netin kautta kotiinsa :D. Johanna on kiinnostunut kovasti suomalaisesta mytologiasta ja tietää paljon legendoista, jotka liittyvät suomalaisiin legendaarisiin pokémoneihin. Keskiviikkoisin hän pitää pientä harrastelijaryhmää, jotka keskustelevat suomalaisesta mytologiasta ja myyttisistä pokémoneista. Johanna haaveilee matkasta Hoenniin tutkimaan sen vedenalaisia maailmaa.

Johannan tiimi on Rain Dance -tiimi, josta löytyvät Politoed, Kingdra, Kabutops, Dewgong, pinkki Gastrodon ja Swanna.

Kolmantena Suomen Elite Fourissa voisi hyvinkin olla ruohotyypin vastustaja, onhan Suomi tunnettu paitsi järvistään niin myös metsistään. Ruohotyypin Elite Fourilainen voisi olla sellainen juro metsänkävijä, joka ei turhia puhele. Oikeastaan kyseinen hahmo voisi olla lähes kokonaan hiljainen hahmo, jonka ainut reaktio haasteellekin olisi simppeli "...". Kutsutaan häntä vaikkapa Martiksi (Munchyn idea). Silloin kun Martti harvoin avaa sanaisen arkkunsa, hän puhuu savolaisittain. Martti on hyvä kaveri Kalosin Ramosin kanssa.

Martin tiimi koostuu Exeggutor, (Mega) Abomasnow, Gogoat, Torterra, Amoonguss ja Cradily.

Viimeisenä Suomen Elite Fourissa voisi olla tuo lappi edustettuna lappalaisen kouluttajan myötä. Tämä lapin taikoja tekevä häiskä on Psychic-tyypin kouluttaja. Hänen nimensä on Aslak ja aika velmu kaveri (taas Munchyn ajatus).

Aslakin tiimiin kuuluu kaksi Jynxiä, Musharna, Slowking, (Mega) Alakazam ja Lunatone.

Tietty Suomen Elite Fourissa olisi voinut olla kanssa esimerkiksi Ice- ja Dark-tyyppiäkin, mutta tällä kertaa aattelin näiden neljän sopivan jotenkin Suomelle. Mutta anyway, hyvää itsenäisyyspäivää!

-----------

Tämän päivän tehtävä tulee sitten tässä ja se on itse asiassa aika pitkälti jatkoa tälle... Nimitäin:

Millainen olisi Suomen Champion? Kerro vähän kouluttajasta ja sen pokémoneista. Muista merkkiraja! :)

Vastaukset voi lähettää jälleen tänne ja käykää ihmeessä myös katsastamassa meidän tämänpäiväiset, uudet Wonder Trade -pokémonit ja äänestäkää mieluistanne :D!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

 1. Aihe pisti mielikuvituksen laukkaamaan ja taidankin tulevaisuudessa kokeilla Suomi-tiimiä jossain pelissä, keksin jo vaikka miten paljon vaihtoehtoja. Suomen Elite fourin nimet voisi tempaista Kalevalasta... Champion Väinö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei apua, toi Väinö-Champion on kyllä mahtava idea... nyt tekee mieli piirtää toi :D!
   Oli kyllä hauska ajatusleikki, harmi että aikaa ei riittänyt pitempään postaukseen!

   Poista
 2. Ei hitsi, aivan mahtavia! Repeilytti tuo Teneriffan matka, voin ihan nähdä Johannan noukkivan Horsean jostain nousuveden jättämästä lätäköstä :D Champion vois olla joku sairaan nopee formulakuski tai mikä nyt Pokemon-maailmassa olisi vastaava. ^ Tuo Champion Väinö olisi kans aika kova, ja sitten pahispoppoon pääjehu olisi Louhi :D
  Ja hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, hahahahah, Championina voisi olla tosiaan oikein jäämies formulakuski ;D. Ja toi Louhi on vieläkin mainiompi idea! Haluan piirtää nämä!

   Kiitos!

   Poista
 3. Voi että miten täydelliseltä tuollainen Elite Four kuulostaisi Suomelle! :DD Tämä on ehkä yksi parhaista jutuista joita olen lukenut vähään aikaan - sen verran hyvin Pokemonvalinnat ja kuvaukset osuivat kohdilleen. xD Nyt jonkun taitavan tailteilijan pitäisi ottaa kynä käteen ja piirtää tuo nelikko Pokemoneineen. Tämän päivän tehtäväkin on tosi hauska. Champion Väinö olisi kyllä ihan loistava! :D Tämä aihe on kiva senkin takia, että olen itsekin miettinyt Suomea Pokemon-Regionina useita kertoja.

  Hyvää Itsenäisyyspäivää Avrille ja Munchylle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai voi kiitos XD. Tuli itse asiassa vähän kiire lopetella tätä postausta, joten olen vain tyytyväinen, ettei se ole täysin susi! Ja kuten tuolla jo sanoin, niin munkin piti aluksi kirjoittaa Suomesta regionina, mutta lopulta siinä kohtaa, kun aloin piirtelemään jo kuvia, tajusin etten ehtisi kirjoittaa aiheesta tarpeeksi... ehkä ensi vuonna! :D

   Kiitos kovasti meiltä kummaltakin!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!