Luukku VI: Nostalgian havinaa

Hei, melkein olen ehkä aikaisessa (?) tämän luukun kanssa!

Tämä nostalgian purkaus lähti taas siitä samasta vanhasta kaihosta Pokémon Gold & Silver-läpipeluuoppaaseen. En tiedä kuinka moni mahtaa kyseisen lehden muistaa, mutta voin sanoa, että se on yksi sellainen juttu, joka edelleen pomppaa silloin tällöin mieleeni. Muistan että silloin Goldia pelatessani suorastaan rakastin tätä lehteä, hahaha, ja nostalgisissa muistikuvissani tämä lehti oli jotain elämää suurempaa. Luonnollisesti mulla ei oo enää hajuakaan, minne tämä jumalallinen teos on kadonnut, todennäköisesti joku on viskannut sen roskikseen. Voipi olla, että jos nyt saisin lehden käsiini jostain, se ei ehkä ole ihan muistojeni tasoinen teos enää :-D. Olisi niin pirun hienoa saada lukea ainakin ne ensimmäiset artikkelimaisemmat sivut ennen itse läpipeluu-osuutta ja verestää vanhoja muistoja! Voisin vaihtaa melkeinpä oman äitini tähän lehteen! No ehkei nyt ihan sentään, mutta ehkä viikon mittainen vaihtokauppa voisi olla mahdollinen. Sinulle äiti viikoksi ja minulle lehti.

;__;

Tämäkin artwork
Redistä on niin hieno
jotenkin.
No niin, ehkä nyt on taas hoidettu itku lehden perään joksikin aikaa. Siirrytään eteenpäin. Yksi Pokémon-keräilykohteeni ovat nämä pelien läpipeluuoppaat, jotka eivät ole tuon Gold & Silver-läpipeluuopaslehden tapaan lehtiä, vaan enemmänkin sellaisia kirjasia. Näitä en kyllä koskaan oikeastaan viitsi itse ostaa itselleni, mutta esim. siskoni tietää, että tykkään saada näitä lahjaksi. Miksi? Näissä on vaan sitä jotain hyvää tunnelmaa ja fiilistä! Erityisesti tietty näissä kaikissa vanhoissa, mutta ei ne uudemmatkaan ihan onnettomia ole. Ainut mikä uudemmissa hiukan nakertaa on artworkien vähäinen määrä ja se, että niistä löytyvät jutut ovat ehkä hiukan kliinisempiä nykyään. Näissä vanhoissa läpipeluuopaskirjoissa on aika värikästäkin kieltä ja mahtavia (täydellisen turhia) infoja aina välissä :-D. Jostain syystä suomeksi mulle ei oo kertynyt näitä lainkaan, vaikka kai näitä nyt on suomennettukin??

Päätinkin skannata parista vanhemmasta oppaasta hiukan kuvia, ihan vaan värittämään tätä nostalgista löpinää. Meinasin ottaa vertailuun myös Black & White-läpipeluuoppaani, mutta arvatkaa vaan menikö multa hermo tuohon skannailuun, joten saatte katsella vain jotain 90-lukuista  Red & Blue-opasta ja sitten Crystal-opasta, jotka kummatkin taitaa olla Kanaria saarilta hankittuja...


Eihän näitä vaan voi vastustaa :-D! Hassu juttu, miten skannattuina nää näyttää ihan koskemattomilta, mutta totuus on kyllä vähän toisenlainen, ei nää kyllä enää näin hyväkuntoisia ole... Nuo RB-artworkit tuon lehden kannessa ovat niiin hienoja! Ne olivat tyyliltään mun suosikkeja kaikista pokémon-artworkeista, niissä oli jotain tuollaista hienoa rosoisuutta, kun nykään kaikki artworkit ovat ehkä vähän turhan animemaisia mun makuuni. Ei ne toki mitään huonoja ole, tykkään vaan tästä tyylistä enemmän!


Tästä Kanton kartastakin iskee sellaiset nostalgia-aallot rantaan että! Muistan kun lapsena aina piirtelin tästä älyttömän omia versioitani ja erilaisia trainereita sun muita... Ehkä jotain piirrustuksiani noilta ajoilta on jopa 
tallella.

Nämä tiimiehdotukset läpipeluuoppaissa on jotenkin niin symppiksiä! Mun mielestä aika monissa uudemmissakin on ollut joku tällainen tiimi-ehdotus, tosin niissä ei kyllä noin tarkasti sanota, että mikä startteri on ns. kannattavin ottaa :-D. Pitäisi joskus ehkä kokeilla tuota Advanced-tiimiä, vaikuttaa aika järkyttävän vahvalta RBY-pelejä ajatellen. Dugtrio on muuten pokémon, jota tekisi kyllä mieli kokeilla... kuten myös Machamp ja Alakazam!



Tässä on esimerkkejä niistä ihan hauskoista ylimääräistä (mutta täysin turhista) infolaatikoista tuossa RB-oppaassa :-DD. Koetin skannata ja muokata nuo niin, että tuo teksti olisi vielä luettavissa, klikatkaan vaan suuremmaksi. Tuossa Long on Charmissakin vaan todetaan, että Dragonair on kyllä paljon nätimpi kuin Onix tai Gyarados, vaikka häviääkin niille pituudessa... täydellisen turhaa lätinää :-DDD.


Kaikista näistä trainer classeista pitäisi olla omat artworkit, nää on niin hienoja. Tuovat hauskaa tunnelmaa näihin oppaisiin, kuten sanoin.


En oikeastaan ole koskaan näitä varsinaisia läpipeluuosuuksia käyttänyt hyväksi itse pelissä, mutta näitä on ihan hauska lueskella joskus jäljestäpäin. Nuo läpipeluuosuudet on jotenkin mukavan leppoisasti kerrottu, mutta Pokémonissa aika harvoin käy niin, että olisi oikeasti joku kohta, joka (ainakaan näin myöhemmällä iällä) olisi niin vaikea, että tarvitsisi kamalasti apuja ennen kuin pääsee eteenpäin.

Crystal-oppaassa on aika pirun pientä tihrustusta tuo teksti, mutta tästä nyt saa ehkä vähän selvää, että minkälaisia höpinöitä noissa on. Kuvan saa taas isommaksi klikkaamalla jauu.

Nooooh, ehkä tässä oli tällaista nostalgista löpinää tälle päivälle :-D.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

  1. Aaaaaah.. Tätä nostalgian määrää! :'D

    VastaaPoista
  2. Mulla on onneksi tallessa kaikki vanhat oppaat. Lasten planeetta lehden mukana tullut paksu lehtinen, josta sai ekan kerran kunolla tietoja kakkos genen peleista oli aarre, en muista oliko G/S/C lehti saman julkaisun kylkiäinen, mutta väliäpä hällä. Itselleni noitsta oli suuri apu pelaillessa, kun englanti oli vielä täysin tuntematon kieli. Varsinaisia jumeja ei tullut, mutta lehdistä näki itemit ja pokemonien liikkeet sunmuut. Korvaamattomia ennen kuin taloon tuli internet. Kaikki sivut niistä on kyllä jo irrallaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin jälkikäteen ajateltuna oikeen ihmettelen, että miten oon joskus muinoin ollut niin hyvä englannissa, että esim. Bluestakin ihan ymmärsin jotain juttuja, joita siellä on sanottu. Oon siis käynyt osaksi englanninkielistä leikkikoulua lapsena, mutta jotenkin hankala kuvitella, että sieltä olisi tarttunut niin hyvin kieltä mukaan... Kyllä se oli hyvää aikaa, kun ei vielä ollut internettiä pelatessa käytettävissä <3.

      Poista
  3. Hitsi mulla on jotkut läpipeluuopaslehdet ekasta ja tokasta genestä suomeksi, niitä tuli tutkailtua ihan simosti ennen kuin itsellä mitään peliä edes olikaan :'D Muistan vielä tuosta ekan genen oppaasta kun siihen kuitenkin oltiin saatu seuraavan genen Poksujen spritet ja niihin oli jotai epämääräistä infoa yritetty laittaa ja tyypityksiä joista osa oli ihan päin mäntyä (esim Ampharos oli Dragon ja Pupitar taisi olla osin Bug) x3
    Nuo vanhat Sugimori-artit on kyllä mahtavuutta.

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!