Luukku V: Destiny Deoxys

No niin, nyt vähän pois Kalosin maailmasta ja palataan wanhoihin hyviin aikoihin... Ajattelin, että voisin vaihtaa pari sanasta Destiny Deoxys-leffasta. Tein pari giffiäkin oikein tätä varten, haa.


Destiny Deoxys on mun mielestä ehkä onnistuinen Pokémon-elokuva. Muita suosikkejani ovat Pokémon Heroes, Ranger and the Temple of the Sea ja no, kai se on pakko myöntää, että Lucario and the Mystery of Mew on myös hyvä. Deoxys-leffa on kuitenkin se kaikkista suurin suosikki.


Ensinnäkin tämä leffa on osa Advanced Generationia, joten tässä seikkailee suosikkikokoonpanoni Ash, May, Max ja Brock. Toinen syy on LaRousse City, joka on mukavan erilainen muihin Pokémon-leffan kaupunkeihin verrattuna. Onhan Pokémonissa aina ollut kaiken maailman teknokaupunkeja, mutta LaRousse on musta onnistuneimpia. Se on tosi hyvin suunniteltu leffaan, näyttää mahtavan värikkäältä, tuntuu todenmukaiselta ja kaiken kaikkiaan kaupungissa on sellainen oma, hyvä sielunsa.


Suurin osa Pokémon-kaupungeista ja leffojen milijöistä jää tosi sieluttomiksi, mutta LaRousse City ja Altomare taas ovat näitä, jotka oikein uhkuvat sitä jotain omaansa. Lisäksi noi kaikki kojeet ja robotit oli tosi kivan näköisiä leffassa! Lisäksi tuo kaupungin ekologisuus ja vihreys on vaan jotain niin miellyttävää katsottavaa. Ei jätä yhtään kylmäksi.


Juoni elokuvassa on musta Pokémon-leffojen parhain ja monipuolisin, olen täysin tätä mieltä. Deoxys on mahtavan mystinen pokémon! Tykkään ihan hurjasti siitä, että tässä elokuvassa ei ole varsinaisesti ketään pahista, tai sellaista jolla olisi oikeasti missään välissä elokuvaa pahat mielessä. Deoxys haluaa saada kaverinsa takaisin ja Rayquaza puolustaa reviiriään. Simppeliä! Toi kattojuoni toimii tosi hyvin, etenkin kun Deoxys pidetään tosi pitkään vähän sellaisena uhkaavana pokémonina. Kuitenkin koko elokuva keskittyy Ashin ja kumppaneiden pakotarinaan pois futuristisesta, autiosta kaupungista, jossa sähköt ovat menneet poikki ja teknologia kääntyy niiden pakoa vastaan. Toimii ihan 100%! Uhkaava, realistinen ja jännittävä. Nautin tästä juonesta joka kerta, vaikka oon nähnyt Destiny Deoxyksen useasti.



Lisää hyviä puolia (koska en oikeasti keksi Pokémon-leffojen mittapuulla mitään pahaa sanottavaa tästä pätkästä) ovat hahmot! Niin pokémonit kuin nuo leffan kertakäyttöhahmotkin ovat jotenkin mukavan persoonallisia ja vaikka noista ihmisistä ei nyt ihan liikaa infoa herunut, niin silti ne tuntuvat jotenkin tavallista eläväisimmiltä. Kaikilla on oma persoona ja sillee :-D. Pokémoneissakin oli oikeasti harvinaisen paljon luonnetta ja Munchlaxin ensi-esiintyminen oli ihan nappi suoritus. Yksittäisenä heittona on pakko sanoa, että tuo kohtaus missä nuo pokémonit ja ihmiset yhdistävät voimansa saadakseen tuulimyllyjen generaattorin luomaan sähköä on todella hieno kohtaus.


Tory on leffan päähahmona musta tavallista onnistuneempi, oikein huomattavasti. Pojan pokémon-pelko on ehkä realistisinta mitä tässä sarjassa on koskaan tapahtunut!!! Oikeesti nyt, vauhkoontunut pokémon-lauma rynnii sun ohitse ja saa pelätä, jäätkö jonkun muserruksiin ja sen jälkeen kaksi vahvaa legendaarista pokémonia tappelee ja onnistuu tuhoamaan vähän kaiken ympäriltään. Ympärillä vaan räjähtelee ja pamahtelee ja ihmiset kiljuu!! Kyllä nyt vähemmästäkin traumat saa, poikaparka :-D. Etenkin kun se oli silloin varmaan joku 5-7-vuotias vekara. Jotenkin mun mielestä ei ollut edes yhtään kliseisen oloista, että Tory oli hiljalleen voittanut pelkonsa elokuvan aikana niin, että loppuratkaisun kohdilla se sitten pystyi pelastamaan Pluslen ja Minunin kaappaamalla ne syliinsä. Jotenkin tuota sen toipumista oli rakennettu tosi hyvin elokuvan aikana, että se tuntui vaan hienolta hetkeltä, kun Tory kahmaisi nuo pokémonit syliinsä!


Lisäksi Deoxys on upea! Rakastan mystistä, outoa, pelottavaa ja erikoista alien-pokémonia. Yksi kiehtovimpia legendaarisia...

Tästä tuli aika hehkutus! Mitä mieltä muut olette?




Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

13 kommenttia:

  1. Vou mään, tykkään todella tästä! Ehkä tykkään kyllä enemmän noista 8. ja 9.-leffoista, mutta tämäkin on aika lähellä sitä suosikkien rajaa miun kirjoissani. Itsekin tykkään ihan hitsisti sellaisista leffoista, missä ei ole mitään varsinaista pahista (Ysileffassa oli kyllä se Phantom, mutta jostain syystä se ei haittaa yhtään). Tory on kiva hahmo ja kaupunkikin kiehtova, vaikka rehellisesti sanoen en kauheasti fanita mitään erityisen futuristista tai scifimäistä (toistaiseksi ainakaan... ^^;) Animaatio on todella nätin näköistä ja sopii AG-kauteen kuin nenä naamaan.

    Niin ja Muchlax, Plusle ja Minun on niin ihunia tässä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, ne iän ikuiset pahikset on niin nähty juttu. Ysileffan se Phantom on jotenkin sopivan harmiton, että sen kyllä sulattaa hyvin. Se on niin sellainen leppoinen ja ei havittele mitään maailman valloitusta, vaan pelkkiä rikkauksia, Ja tuo animaatio on tosiaan musta myös kivan näköistä~

      Munchlax erityisesti!

      Poista
  2. Kakkosleffa ja Lucario-leffa ovat mun ehdottomat suosikit koskaan evör, mutta kylläpäs teikäläinen osaa kirjoittaa houkuttelevasti, nimittäin alko hirveästi nyt kiinnostaa tämä Deoxys-leffa:D Mulla on tainnut jäädä tää tosi pahasti väliin, koska muistelisin tän aina olleen aika mitäänsanomaton tapaus... täytynee katsoa joku kerta tässä uudestaan, vaikkapa nyt itsenäisyyspäiväviikonlopun kunniaksi, jonka otan 100% loman kannalta! Ehkäpä saisin tuonne MM:äänkin enempi infoa tästä leffasta, kun tuntuu olevan vähän suppea tuo synopsis.

    ja Munchlax, my darling, siitähän ei koskaan saa tarpeekseen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, no hyvä jos sain jonkun pienen innostuksen aikaiseksi tätä kohtaan. Ehkä tää voi olla joidenkin mielestä vähän tylsähköä, mutta mulle tää meno kyllä sopii. Jotenkin kiehtova tuo autio futuristinen kaupunki...! Mulla on loistavasti ollut tässä aika paljon nyt "vapaata aikaa", kun olen ollut kipeänä... oikeastihan mulla laahaa hommat pahasti, pitäisi tehdä niitä, mutta kipeänähän ei tietenkään voi suoda ajatustakaan koululle....

      Poista
  3. Omat poke leffa suosikit on kakkonen ja tää. Ne selvästi erottuu joukosta. En oo ihan kaikkii nähnyt, mut ainakin osa on aika kuraa, kuten ne vihtini(t), jirachi, sinnohin leffatkin osa kun en vaan jaksanu sitä aika ja avaruus jankkausta. Heroes ja kolmonen on kans ihan hyvii.Ykkösestä en oo ihan varma, mut kyl mä siitä ennen ainakin pidin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jirachi-leffa on ehkä kyllä kauhein, mutta on se Victini-juttukin aika kammottava. Ton Keldeon näin tässä taannoin ja se oli aika hyvä!
      Kakkosleffasta en ihan liikoja ole välittänyt, mutta en ole tosin nähnyt sitä aikoihin. Voisi katsella sen läpi tässä joku aika. Vaikka japaniksi vaihteeksi!

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Pitänee katsastaa tää leffa, kuulostaa jänskältä ja tuo pahiksen puuttuminen tuo mieleen Keldeo-leffan josta pidin ^^
    Mutta että Pokemon-pelko, aika ankeeta elämää jos kuvittelee että jollakin meikäläisellä olisi eläinpelko :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä katsomaan! Mun lempi Pokémon-elokuva :-). Ja toi Pokémon-pelko on niin ankea, kun Torylla ei ole edes ystäviä sen takia, kun kaikilla on aina pokémoneja :-(

      Poista
  6. Mä aina luullu että Tory on tyttö. Voi että mä oon tyhmä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaww, voi, se on poika kuitenkin! Aika androgyyni tapaus hän kyllä on!

      Poista
  7. Mua otti sydämestä Toryn puolesta :( niin vaikeaa elämää. Onneksi sen pelko loppui :)
    Mutta mikä tässä elokuvassa oli miinusta niin Deoxyksen kanssa leikitty kissa ja hiiri -leikki tuntui vähän pitkitetyltä. Että vähempi olis riittäny, tosin siitä on kauan kun viimeksi ko. leffan nähnyt :D Pitääpä katsoa uusin silmin taas joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ressukka Tory :-(.
      No joo, ehkä tuossa voit olla oikeassa. Mutta musta tässä elokuvassa on aika hyvin kyllä keskitytty tuohon noiden sankareiden pakomatkaan, eikä Deoxykseen ja Rayquazaan. Mutta jees, puheissasi on kyllä perää.

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!